Cate bordeie, atatea obiceie !

Motto: „Pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi. Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.” (1Corinteni, Efeseni)

Iata o intrebare legitima intr-o cultura crestina ! De ce sa nu fiu musulman sau hindus sau budist sau ateu sau liber cugetator sau…….orice altceva?!

Cati crestini pot da un raspuns corect si adevarat la aceasta intrebare, si pe ce isi fundamenteaza ei acel raspuns ? De cele mai multe ori, ti se spun invataturile stiute si practicate de cel care iti va raspunde.

Daca este crestin ortodox, iti va vorbi mai mult despre Fecioara Maria, despre traditie, despre icoane, despre moaste, despre obiceiuri, despre „taine”, si mai putin despre ce scrie in Biblie sau despre Hristos, totul asezonat cu nori grosi de tamaie si ignoranta. Daca este crestin catolic, iti va vorbi mai mult de Papa, de Fecioara Maria, de sfinti de lemn care trebuiesc pupati mereu din te miri ce motive, de relicve ale sfintilor, de minuni, si mai putin spre deloc despre Biblie. Daca este crestin protestant, te va sufoca cu citate din Biblie, unii stiu Biblia pe de rost, indicand neparat si locul unde gasesti citatul respectiv, cartea, capitolul si versetul, ca sa capete greutate si mai mare ceea ce  iti spune el. Si va turna peste tine o basculanta de citate din Biblie pe care nici el nu le intelege prea bine, dar le turuie ca pe niste lozinci, ca sa-si sustina invataturile sau doctrina din biserica lui. Vorbele lui sunt netrecute prin propria lui minte si gandire, ci sunt de fapt interpretarile altora, insusite de el papagaliceste, si nedigerate de propriul creier. Daca il scoti din ale lui cu vre-o intrebare mai incomoda, adica mai gandita, l-ai pus intr-o mare incurcatura, dar stie el un pastor care iti poate raspunde si la acea intrebare. Nu-i hazliu ?  Si tot asa….

Si toti, dar absolut toti, vor fi mandri nevoie mare ca numai ei, si nimeni altcineva, au TOT ADEVARUL, iar toti ceilalti, sunt niste prosti ignoranti, si niste rataciti !!! Altfel spus, daca vrei sa fi salvat, trebuie neaparat sa mergi la ei in biserica, sa le crezi si sa le imbratisezi teologia si dogam, ritualurile si traditiile, altfel, nu ai nici o sansa sa fii in regula cu Dumnezeu ! Toate bisericile vand indulgente in realitate.

Mai sa fie ?! La toti acesti „crestini” si la toti ceilalti din cele cateva mii de denominatiuni „crestine” din lume, nu veti auzi despre Dumnezeu decat niste invataturi contradictorii, care se bat cap in cap de cele mai multe ori, si din care cu siguranta nu veti intelege mai nimic. Crestinii nu au inteles si nu inteleg nici ei mai deloc, ce a facut Tatal lor ceresc si Fiul Sau Isus Hristos, pentru ei si aceasta lume. Nu pot defini clar care este mesajul, Tatalui si al Fiului. Care este Vestea Buna, adica Evanghelia. Vestile lor sunt mai mult rele decat bune si ei repeta intr-una, papagaliceste, ca niste automate, lozincile bisericilor din care fac parte, fara sa inteleaga mare lucru din ceea ce sustin. Nu-i hazliu ?

Crestinismul oameni buni, nu este mortificare, nefericire si jale, adica nu lua, nu gusta, nu face una sau nu face alta, sau stai mereu in genunchi si cu capul in pamant, nu este mers pe coate si genunchi in jurul bisericilor, si nici matanii batute la nesfarsit, nu este pupat de oase de morti (moaste) si nici de statui, tablouri si pietre, ci este pace, speranta, bucurie, implinire, fericire si viata. Asta dupa ce intelegi ce vrea de fapt Dumnezeu sa spuna si sa faca oamenilor  !

Religia organizata nu este totdeauna ceea ce doreste Dumnezeu. Ba dimpotriva ! De cele mai multe ori este exact contrariul a ceea ce doreste Dumnezeu sa transmita oamenilor ca mesaj al Sau. Altfel spus, bisericile il prezinta si reprezinta gresit pe Dumnezeu, prin purtare, ritualuri, traditii si invataturi. Ii schimonosesc chipul, si il fac sa fie mai mult urat decat iubit de oameni.

Orice biserica de pe pamant, care nu propovaduieste doar Cuvantul lui Dumnezeu, adica Biblia, este Babilon. Nu degeaba la sfarsitul timpului Dumnezeu indeamna pe poporul Sau sa iasa afara din acest Babilon al invataturilor gresite, al datinilor si al traditiilor, al interpretarilor si invataturilor omenesti, adica…a basmelor lumesti !

Si atunci ce este de facut ? Simplu. Sa ne intoarcem la Biblie, care este Cuvantul lui Dumnezeu transmis prin oameni oamenilor, ca SINGURA AUTORITATE in materie de credinta. Iar Biblia, vorbeste de ceea ce este Tatal Ceresc, Fiul Sau Hristos si Imparatia LOR, ca SINGURA ALTERNATIVA la lumea in care traim noi acum.

Biblia nu este o carte cu reguli si porunci care trebuiesc urmate, ci mesajul de pace si de iubire a doua persoane: Tatal si Fiul. Biblia nu este un set de reguli si porunci pe care sa le urmezi, ci o descrierere a celor doua persoane, a scopurilor si intentiilor lor, a ceea ce sunt Ei cu adevarat, astfel incat sa capeti deplina incredere in Ei, pentru ca Ei merita asta. Asta este tot ! Dumnezeu nu vrea decat un singur lucru de la noi :  SA-I ACORDAM LUI INCREDEREA NOASTRA, si El ne promite ca nu ne va dezamagi. Nu-i asa ca este prea simplu ?

Dumnezeu ne spune clar : „Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti. Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare. Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.” (Coloseni)

Cu respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s