Opera in santier !

„Concert inedit al Filarmonicii… pe şantier

Marţi, 02 Iunie 2009 14:25 Andra Jebelean

Ce poate să iasă atunci când combini un şantier cu o filarmonică? Numai lucruri bune, desigur, deoarece Filarmonica Banatul organizează cel de-al patrulea concert inedit din Timişoara, de data aceasta pe şantierul Societăţii de Drumuri Municipale din Timişoara. După concertul de pe Bega, cel de la Aeroport şi cel nu demult ţinut la Pădurea Verde, muzica, evenimentele coregrafice şi surprizele Filarmonicii se înmănunchiază într-un nou spectacol, denumit „Drumul Muzicii”. Pe o scenă amenajată din aproape o mie de tone de pietriş, vor figura 150 de artişti şi figuranţi. “O soprană va cânta dintr-o cupă de excavator. Muncitorii noştri vor face figuraţie îmbrăcaţi în salopete. Unii vor conduce mai multe tractoare, vor fi picamere şi alte utilaje. Tenorul va fi costumat în drumar şi va purta pe cap o cască de protecţie”,

Prieteni, am vazut la televizor imagini de la aceasta jalnica initiativa a Filarmonicii Banatul din Timisoara, prin care opera este transbordata intr-un santier…!!!, alaturi de excavatoare, buldozere, etc…..Nu a iesit NIMIC BUN din nefericire, credeti-ma ! Puteti vedea si dumneavoastra asta.

A iesit ceva PENIBIL !!! Nimic mai penibil si scabros, decat sa vezi o cantareta de opera cocotata in cupa unui excavator, un cantaret de opera in salopeta si cu casca de santier pe cap si un nene cu un ciocan pneumatic langa o orchestra simfonica !!!  ORIBIL ! La ce o sa ne mai pretam, doar, doar ne-o baga si pe noi cineva in seama. Eu cred ca viata si adevarata arta, ne va baga in… cu totul alta parte si loc ! Credeti ca puteti sa incetati cu prostitutia asta culturala, adica sa sochezi cu orice pret, numai ca sa fi bagat in seama ! Asa ceva nu se face nici macar pentru un scop nobil, adica acela de a populariza Opera ! Sunteti penibili ! Nu asa se va intoarce lumea la Opera, ci prin profesionalism si lucruri bine facute ! Asa ii veti scarbi si pe cei care va mai iubesc inca. Astfel de concerte merg pe Bega, in Padurea Verde, OK, dar nu pe santier banatenilor.Opera inseamna o anumita stare, un anumit ambient, o anumita punere in scena, tocmai pentru a o diferentia de celelalte genuri muzicale. Opera este pentru toata lumea, dar lumea care vine la Opera, trebuie sa inteleaga ca vine la cu totul altceva decat la spectacolele de folk, rock, pop, folclor, etc…Fiecare gen de muzica are mesajul lui, mai mult sau mai putin elevat, mai mult sau mai putin stilat, mai mult sau mai putin civilizat, ….  Dar cum 100 de vorbe nu fac cat un filmulet, hai sa vedem MONSTRUOZITATEA asa cum a fost, sursa :Realitatea TV.

http://www.realitatea.net/video_806207_filarmonica-banatul-a-organizat-un-spectacol-inedit–pe-santier_532467.html#multimediaPlayer

Si acum sa vedem si alte metoda de a duce Opera la popor, la vulg, la mase, la prostime, la cum vreti sa spuneti ……

sau asa ceva…..

Sa nu veniti cu argumente gen : „Bine, dar AIA sunt cine sunt de aceea a iesit asa !” Nu prieteni, nu despre CINE canta este vorba, ci este vorba de: UNDE canta, CUM canta, etc…Asta face diferenta, STILUL ! 

Uitati ca se poate si in Romania….daca ai STIL !

Vlad Mirita, concert

 img

Cu respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s