Leonard Cohen Vs. Madonna

cohen        vs.                                                                                                    Madonna.jpg

Ce rau imi pare ca nu am putut sa ajung nici de data aceasta la concertul lui Leonard Cohen de la Bucuresti. Am fost in imposibilitatea de a putea merge, din motive obiective.

Cateva diferente vreau sa punctez cu acest subiect. Diferenta dintre Madonna si Cohen. Diferenta dintre fitele Madonnei si modestia lui Cohen. Dintre secretomania Madonnei si transparenta lui Cohen, dintre aerele de mare doamna ale Madonei si statutul de adevarat domn si la propriu si la figurat al lui Cohen. Dintre muzica Madonnei si muzica lui Cohen. Diferenta dintre vulgaritatea Madonnei si decenta lui Cohen, dintre publicul Madonnei si publicul lui Cohen, dintre tonele de echipament ale Madonnei si chitara de pe umarul lui Cohen….dintre……

Stiu, pot veni unii cu tot felul de argumente de orice  gen: ca sunt muzici diferite, ca Madonna este mai de notoritetate decat Cohen si de aceea trebuia protejata mai bine, ca sunt show-uri diferit gandite, bla, bla, etc, etc…..Pentru mine nu stau aceste argumente.

Il vad la televizor pe Cohen in imaginile de la sosirea sa pe aeroport. Este cu chitara pe umeri, degajat, zambitor, in costum, scotandu-si curtenitor, in semn de respect, palaria in fata ziaristilor si a celor ce-l asteptau, multumindu-le astfel tuturor, pentru faptul ca sunt acolo pentru el. In contrast, „dubele negre” care trebuiau sa o transporte pe Madonna de la aeroport la hotel, cu geamuri la fel de negre, au fost inghesuite la sosirea Madonnei chiar in scara avionului privat al vedetei, astfel ca nimeni sa nu poata vedea nimic. Care gest o fi mai frumos, mai uman si mai adevarat ? Apoi vine promisiunea ferma facuta de artist, ca el si muzicienii care il insotesc, vor da tot ce au mai bun pentru publicul care v-a veni sa-i asculte. Apoi se urca in autocarul care ii astepta pe toti, nu intr-o masina separata, „blindata”, si face discret cu mana celor care au ramas jos. Asta inseamna politete, respect,  buna cuviinta, meserie, bucuria de a fi intre oameni si pentru oameni, si nu in ultimul rand, toate acestea facute fara cunoscuta prefacatorie de marketing, de care Cohen chiar nu mai are nevoie. Mereu la costum si cu palaria pe cap, Leonard Cohen este un domn al muzicii.

http://videonews.ro/action/viewvideo/23461/Leonard-Cohen-a-ajuns-la-Bucuresti/

Sa nu credeti ca vreau sa fac din el un sfant, departe de mine gandul acesta, si probabil ca si de el, dar de un milion de ori il prefer pe Cohen care isi canta viata, dilemele, iubirile, intrebarile, frustrarile, framantarile, decat pe una care isi canta pasarica si pasaroiul dimpreuna cu materialismul. Care mimeaza sexul pe scena si isi BAGA microfonul in chiloti, asa cum a scris presa ca a facut in timpul concertului, care se reguleaza cu chitara in fata tinerilor si face tot felul de gesturi obscene in acceptiunea mea. Il prefer de un milion de ori pe Cohen !

Cohen a avut cam de 10-11 ori mai putin public decat a avut Madonna. Toate aceste lucruri si gesturi care s-au petrecut cu ocazia concertelor celor doi, mie imi spun ca lumea in care traiesc, preferea mai mult vulgaritatea si prostul gust, in defavoarea decentei, a simplitatii, a elegantei si a frumusetii adevarate, nu fabricate. Trist, foarte trist !

„Nu am venit la Bucuresti sa va mint.”  (Leonard Cohen-04.09.2009)

Pentru mine aceasta declaratie facuta publicului de la concert, spune TOTUL. Nu mai este nimic de adaugat.

Madonna la Bucuresti, ne-a mintit.

Cu respect,

Un gând despre „Leonard Cohen Vs. Madonna

  1. achiesez la toate opiniile tale. Cohen e un artist adevarat care nu suporta nici macar comparatia cu Madonna – artista creata de americani, lipsita total de talent, de educatie si de respect tocmai pentru fanii care-i baga banii in conturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s