Daca VIU este Domnul, de ce pupati MORTI?!

Motto: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”! Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” (Matei)

Cateva saptamani bune, la Iasi sau la Bucuresti, in fiecare an, poporul credincios ortodox din Romania, sta la cozi interminabile, indiferent de vreme, ca sa pupe morti si oase de morti, ma refer la moaste, si ca sa se roage la ei, la morti si la acele oase de morti, ca la Dumnezeu insusi. Ceea ce este strigator la cer si abominabil in toata aceasta practica, si in tot acest spectacol grotesc, este faptul ca biserica si clerul ei, incurajeaza aceasta inchinare si practica satanica a cultului mortilor, tinand astfel poporul credincios in intuneric, nespunandu-le adevarul salvator, cum ca doar VIUL Isus Hristos si Tatal Sau merita inchinarea, nu oasele de oameni morti sau icoanele, care nu folosesc la absolut nimic, si nu au nicio putere. Este drept ca si poporului credincios ii place sa fie prostit, si se complace in aceasta stare de ignoranta, pentru ca altfel si-ar cumpara fiecare cate o Biblie care acum se gaseste pe toate drumurile, si ar afla din ea ADEVARUL, foarte usor. De ce nu faceti asta fratilor?! De ce nu va informati corect din singura sursa autorizata de catre Viul Dumnezeu, care este Biblia, Cuvantul Sau pentru omenirea pierduta in moarte si in pacat? De ce?! De ce va lasati prostiti si manipulati de niste oameni, de niste smecheri in sutane, in frunte cu Dracu’, care doar va mint si va batjocoresc, si va fac sa faceti lucruri care nu va ajuta cu nimic?! Toti cei care pupa oase de morti, adica moaste, nu citesc Biblia! Nici preotii, culmea, dar nici mirenii! Habar nu au nici unii, nici altii, de voia lui Dumnezeu in legatura cu asta, cu mortii, si nici nu vor sa afle. Credinciosii iau de bun ceea ceea ce li se spune in biserica, de catre preotii lor, sau cred basmele din batrani, adica traditia. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem acum, care este ADEVARUL biblic in legatura cu mortii, adica cu moastele. Vom vedea foarte clar la cine trebuie sa ne rugam, sa ne inchinam, si la cine nu.

Pupat de moaste

Ia sa vedem ce spune Biblia, adica Viul Dumnezeu, despre subiectul pe care il discutam aici, adica despre cadavre si despre oamenii morti:

Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, sa fie necurat timp de sapte zile. (…)  Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, si nu se va curata, pangareste Cortul Domnului, acela sa fie nimicit din Israel. Fiindca nu s-a stropit peste el apa de curatare, este necurat, si necuratia lui este inca peste el. Iata legea cand va muri un om intr-un cort: oricine va intra in cort si oricine se va afla in cort va fi necurat sapte zile. (…) Oricine se va atinge, pe camp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omenesti, sau de vreun mormant, va fi necurat timp de sapte zile. (Numeri)

Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimici din mijlocul poporului lui.” (Levitic 20-6)  Auziti dragilor ce ne spune Dumnezeu despre toti cei care vor sa socializeze cu mortii, sa-i pupe, sa-i linga, sa se roage la ei, sa se inchine lor, si sa se umileasca in fata lor: ca sunt niste curvari, adica oameni care l-au parasit pe El si adevarul Sau, si ca El, Dumnezeu, isi intoarce fata de la ei, adica nu-i va recunoaste ca fiind ai Lui, si… mai mult decat atat, ii va nimici din randurile poporului Sau. Asta inseamna ca vor pieri pentru totdeauna impreuna cu Dracu’, cel care i-a prostit sa faca asa ceva, daca pana la sfarsitul vietii lor, vor persista in aceasta eroare. Stiti de ce?! Pentru ca asta, inchinarea la morti si la oase de morti, este satanism nu crestinism, si o sa vedem imediat de ce. Iata un alt text biblic:

Sa nu fie la tine nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti.  (Deuteronom)

Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort sau se indeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea…” (Levitic 20)

Si aici Dumnezeu ne spune foarte clar, extrem de clar, ca inchinarea, adorarea si socializarea cu mortii si cu duhurile lor, nu este o legatura cu El, ci este in realitate, o socializare si o legatura cu Dracu’ si ingerii lui cazuti. Ei raspund la intrebari, nu mortul, asa cum se intampla in spiritism, ei mint oamenii ca inchinarea la cadavre este o inchinare la Dumnzeu, etc. Asa cum in Eden, sarpele, adica tot Dracu’, i-a raspuns Evei la dilemele ei „stiintifice” si existentiale pe care le avea, daca sa cunoasca mai mult rau si mai mult bine sau sa ramana la ceea ce stia deja de la Dumnezeu. Dracu’ a raspuns framantarilor ei, si am vazut cu totii ce a iesit din asta: o planeta blestemata, plina de nelegiuiti, de pacat si de moarte. Sa luam acum alt text biblic:

” Daca vi se zice insa:Intrebati pe cei ce cheama mortii, si pe cei ce spun viitorul, cari soptesc si bolborosesc,” raspundeti:Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau? Va intreba el pe cei morti, pentru cei vii ? „ (Isaia 8-19)  Nu vi se pare pertinenta aceasta abordare a lui Dumnezeu? Mie, da. Aici, Dumnezeu ne spune cu subiect si cu predicat, ca un popor zdravan la cap, un popor care se lauda cu Numele Lui, un popor care este intelept nu prost, nu vorbeste cu mortii, adica cu Dracu’ pe post de ventriloc, ci il va intreba direct pe Dumnezeul lui, care este Viu, nu mort! Si din aceasta cauza, pentru ca este VIU, chiar poate sa raspunda la rugaciunile si la intrebarile omului la fel de viu ca si El. Mortii, dupa cum stim cu totii, nu mai misca, nu mai gandesc, nu mai mananca, nu mai beau apa, nu se mai uita la televizor, nu mai vorbesc, nu mai dau sfaturi , nu mai vindeca, nu se mai cotaiesc, nu mai fac nimic. Sunt morti si punct! Iata si dovada din Biblie, ca ceea ce am scris este adevarul adevarat:

„Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri, dar cei morti nu stiu nimic, si nu mai au nici o rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Si dragostea lor, si ura lor, si pizma lor, de mult au si pierit, si niciodata nu vor mai avea parte de tot ce se face supt soare.” (Eclesiastul)  Ce vreti mai clar de atat?! Este extrem de limpede ca omul mort, nu mai este constient de nimic. Omul mort nu mai este capabil de nimic. Omul mort nu mai exista! Chiar daca moartea este comparata in Biblie cu somnul, pe buna dreptate, in sensul ca va exista o trezire din moarte, Invierea, facuta de Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, totusi, in timpul acestui „somn”, mortul este total inactiv si nesimtitor, asa cum nici noi in somn, nu mergem la servici, nu operam, nu jucam fotbal, nu mancam, nu bem, nu dam sfaturi, nu vedem filme, nu ne dam in barci, etc. Corect? Mai mult decat atat, ei habar nu mai au de ceea ce se mai intampla pe planeta Pamant in timpul somnului/moartea intai, ca mai este si moartea a doua, aia din care nu mai invie nimeni. Daca habar nu mai au, si nu mai au parte, adica nu mai stiu nimic despre ceea ce se intampla sub soare in vietile celor vii, cum va pot ei asculta si da sfaturi?! Cum?! Dumneavoastra cand dormiti vindecati pe cineva? Dati sfaturi cuiva? Puteti sa faceti asa ceva? Nu, sigur ca nu puteti!

Haideti sa vedem acum, ce ne spune Dumnezeu in Biblie ca trebuie sa faca un preot adevarat al Viului Dumnezeu, in raport cu mortii, si sa nu uitam ca invatatura Evangheliei Vesnice a Viului Dumnezeu, este ca TOTI suntem preoti ai lui Dumnezeu prin Isus Hristos, nu uitati asta, pentru ca este foarte important. Iata si dovada biblica:

„Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile, caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor imparati pe pamant!”

„din partea lui Isus Hristos, Martorul credincios, Cel intai nascut din morti, Domnul imparatilor pamantului! A Lui, care ne iubeste, care ne-a spalat de pacatele noastre cu sangele Sau si a facut din noi o imparatie si preoti pentru Dumnezeu, Tatal Sau: a Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin.” (Apocalipsa)  Dragii mei, adevaratii credinciosi, adica adevaratii crestini, au statut de preot in fata lui Dumnezeu. Ce inseamna asta? Nu inseamna ca trebuie sa oficieze slujbe, sa inventeze ritualuri sau dogme, ci sa spuna in permanenta oamenilor acestei planete numai ADEVARURILE lui Dumnezeu din Evanghelia Vesnica, si nimic altceva! Adevaruri pe care ei trebuie sa le stie, si sa le traiasca! Asta inseamna sa fii preot al Viului Dumnezeu. Nimic altceva. Sa ne intoarcem acum la ceea ce fac preotii, cand le spun oamenilor ca inchinarea la morti este o cerinta dumnezeiasca. Iata ce ne spune Biblia despre relatia preot – mort:

„Domnul a zis lui Moise: „Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: „Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat, afara de rudele lui cele mai de aproape, de mama lui, de tatal lui, de fiul lui, de fratele lui si de sora sa care-i inca fecioara, sta langa el si nu este maritata, afara de acestia, sa nu se atinga de niciun alt mort. Ca unul care este fruntas in poporul lui, sa nu se faca necurat atingandu-se de un mort. (Levitic)  Daca preotii de rand aveau voie sa-si atinga doar rudele decedate cele mai apropiate, ei bine, Marele Preot al poporului, nici macar asta nu avea voie sa faca:

„Preotul care este mare preot intre fratii lui, pe capul caruia a fost turnat untdelemnul pentru ungere, si care a fost inchinat in slujba Domnului si imbracat in vesminte sfintite, sa nu-si descopere capul si sa nu-si sfasie vesmintele. Sa nu se duca la niciun mort, sa nu se faca necurat, si sa nu se atinga nici chiar de tatal sau sau de mama sa.” (Levitic)

Ce vreti mai explicit decat atat fratilor?! Ce trebuie sa va mai spuna bunul Dumnezeu, ca sa intelegeti ca nu trebuie sa va puneti nicio speranta in morti?! Cum se face un preot care se atinge de un mort? Necurat! Aoleu! Si cine este Necuratul in limbaj popular?! Dracu’, desigur! Ia uitati-va dumneavoastra ce simplu este, si cum se leaga lucrurile, si cum pupatul de moaste devine si este in realitate, o inchinare si o pupare de Diavol, de Satana, de Dracu’, nu de Dumnezeu. Sunt si multe alte texte in Biblie care ne vorbesc despre faptul ca Dumnezeu interzice categoric atingerea mortilor de catre cei vii, si o sa vedem si de ce ne spune asta. Evreii si in ziua de astazi considera ca fiind ceva necurat, atingerea mortilor. Doar in situatii strict private si particulare, este de acord cu aceasta. Atunci cand rudele, prietenii, etc… isi iau la revedere de la cel mort, si atunci cand acest mort trebuie atins pentru a fi transportat si pregatit pentru inmormantare. Atat. Stiti de ce nu lasa Dumnezeu pe poporul Sau sa mozoleasca mortii si sa aiba de-a face cu mortii ? Pentru ca Dumnezeu vrea sa ne dea prin asta un mesaj extrem de clar, fara echivoc, si anume acela ca El, nu are absolut nicio legatura, si absolut nimic de-a face, si absolut nimic in comun, cu MOARTEA. Moartea este darul lui Dracu’ pentru pamanteni, nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a daruit viata, nu moartea, Dumnezeu este Viata, nu Moarte. Moartea este darul facut noua de Dracu’, nu de Dumnezeu !

Dracu’ = Moarte si pacat.

Dumnezeu = Viata si neprihanire.

Simplu, nu-i asa?!

Darul lui Dumnezeu pentru Adam si Eva a fost VIATA, iar dupa ce noi am ales MOARTEA prin Eva, care a crezut minciuna Diavolului, darul lui Dumnezeu pentru noi este din nou VIATA, prin Isus Hristos. Salvarea oferita de Isus Hristos, ne ofera iar VIATA, nu Moartea. Intre viata si moarte, nu este nici o legatura, asa cum nu este nicio legatura intre lumina si intuneric, intre adevar si minciuna, intre pacat si neprihanire, intre Hristos si Satana, intre ceea ce se intampla pe aceasta planeta, si Imparatia lui Dumnezeu. Atunci de ce incurajeaza biserica, in Numele lui Isus Hristos CEL VIU, inchinarea la morti, adica inchinarea la Diavolul, Satana, Dracu’? De ce?! Pe ce baza, pe ce invatatura? Care invataturi sau mesaje venite de la Viul Dumnezeu, aproba aceasta practica? Raspuns: niciuna! Dupa cum se vede, Dumnezeu este clar si fara echivoc impotriva acestor practici satanice, mincinoase, inepte: mozolirea mortilor, inchinarea la morti, adica inchinarea la moarte si la Diavol. Frati romani ortodocsi, Dumnezeu nu va cere sa va inchinati la morti, si sa pupati mortii, fie ei si asa zis „sfinti”. Numai Dumnezeu stie cu adevarat cine este sfant, si cine nu este, nu bisericile. Nici macar asta nu sta in puterea noastra sa apreciem sau sa stim. Noi oamenii, nu putem sa stim asta, si nu putem sa decretam ca un om sau altul, este sfant. Asa ceva este o aberatie. Noi doar ne dam cu parerea, total aiurea, desigur. Sfatul, invatatura lui Dumnezeu pentru noi, este aceea din Evanghelia Vesnica, care ne spune ca trebuie sa ne adresam si sa ne inchinam direct Viului Dumnezeu, fara intermediari falsi, adica fara popi si fara pastori, fara sfinti, si fara moaste, fara icoane si fara statui de lemn sau de piatra. Viul Dumnezeu ne va asculta oricand, la orice ora din zi sau din noapte, pe oricare dintre noi, si este SINGURUL in masura sa ne ajute in mod real. Avem usa deschisa in permanenta la Dumnezeu, in toate zilele vietii noastre, prin Isus Hristos. Mortii nu va pot ajuta cu nimic, asa cum am aratat si asa cum o spune Dumnezeu insusi, prin persoana lui Isus Hristos, Fiul Sau. Restul sunt povesti si basme lumesti, inventii dracesti, ca sa va tina Dracu’ in intuneric si in eroare. Sunteti mintiti frati ortodocsi, catolici, etc! Sunteti manipulati! Iata care este adevarul Evangheliei Vesnice:

Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul, si nu uita nici una din binefacerile Lui ! El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale, El iti izbaveste viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si indurare, El iti satura de bunatati batraneta, si te face sa intineresti iaras ca vulturul. Domnul face dreptate si judecata tuturor celor asupriti. Domnul este indurator si milostiv, indelung rabdator si bogat in bunatate. El nu se cearta fara incetare, si nu tine mania pe vecie. Nu ne face dupa pacatele noastre, nu ne pedepseste dupa faradelegile noastre. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat este de mare bunatatea Lui pentru cei ce se tem de El, cat este de departe rasaritul de apus, atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi. Cum se indura un tata de copiii lui, asa se indura Domnul de cei ce se tem de El. Caci El stie din ce santem facuti, isi aduce aminte ca suntem tarana. Dar bunatatea Domnului tine in veci pentru cei ce se tem de El, si indurarea Lui pentru copiii copiilor lor, pentru cei ce pazesc legamantul Lui, si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le implineasca. (Psalmul 103)  Dupa cum se vede foarte limpede si aici, doar Dumnezeu face tot ceea ce trebuie facut pentru poporul Sau, nu sfintii, nu preotii, nu pastorii, nu moastele, nu icoanele, nu statuile, nimeni altcineva, decat Viul Dumnezeu.

„Chiar in clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boli, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a daruit vederea.” (Luca)

El (Hristos) a vindecat pe multi cari patimeau de felurite boli, de asemenea, a scos multi draci, si nu lasa pe draci sa vorbeasca, pentruca-l cunosteau. „ (Marcu)

„Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat, mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit, caci Tu esti slava mea !” (Ieremia 17-14)

Numai Dumnezeu vindeca real si spiritual, mortii niciodata, si nici macar cei vii. Doar medicii vindeca trupeste. Doar Dumnezeu si oamenii carora El le da putere, pot sa vindece fara sa fie medici, dar vremurile acelea au trecut. Popii, moastele si icoanele, nu vindeca nimic. Va mintiti singuri. Tot ce s-a facut vreodata sau se face de catre oameni, se face tot prin puterea lui Dumnezeu. Asa spune Biblia. Oamenii care au facut vindecari, au facut asta tot prin puterea lui Dumnezeu, nu a lor, si erau oameni vii, nu morti. Mortii nu pot sa faca nimic, niciodata. Asta ne spune Viul Dumnezeu. Si inca ceva, de Paste, credinciosii ortodocsi, nu cumva sarbatoresc Invierea lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Tatal, care Tata este si el la fel de viu in ceruri, ca si noi ? „Viu este Domnul”! spune Biblia. Daca Isus Hristos este Viu datorita Invierii, si Tatal este Viu pentru ca nu a fost niciodata mort, atunci de ce va duceti la morti frati „crestini”? Cu ce va pot ajuta ei ? Cu nimic. Il dati la o parte pe Viul Dumnezeu, Tatal si Fiul, si puneti in locul lor, MORTI?!  Ce logica este asta? Ce logica are asta? Sa inteleg cumva ca sfintii morti sunt mai tari decat Viul Dumnezeu? Sa inteleg cumva ca Viul Dumnezeu este prea ocupat ca sa ne asculte si sa ne ajute pe fiecare in parte, si atunci a delegat aceasta sarcina la niste morti, si la niste oase de morti?! Ce bazaconie, ce dracovenie satanica este asta, Doamne apara si pazeste?! Ia mai ganditi-va putin?! Poate va veniti in fire, si scapati astfel din minciunile si cursele Satanei, si va intoarceti cu toata mintea si cu tot sufletul, la Viul Dumnezeu.

Concluzia: „Si asa, ati desfiintat Cuvantul lui Dumnezeu, prin datina voastra. Si faceti multe alte lucruri de felul acesta !” (Marcu 7-13) …

Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti.” (1Timotei) …

“Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si ViataNimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14-6)

Nimeni nu poate sa vina la Dumnezeu prin moaste, prin icoane, prin statui, prin preoti sau pastori, prin biserici, prin sfinti adevarati sau falsi, prin ritualuri si dogme stupide, ci doar prin Isus Hristos:

In nimeni altul nu este salvare, caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim SALVATI.” (Faptele Apostolilor)

sfanta+parascheva+popa+pupa+moastele_321639[1]

Oasele de morti nu mijlocesc pentru nimeni, nu salveaza pe nimeni, nu vindeca pe nimeni, nu ajuta pe nimeni. Sfintii falsi sau adevarati nu salveaza si nu vindeca pe nimeni. Doar Viul Dumnezeu este totul totului tot pentru un crestin adevarat. Restul e… cancan, minciuna satanica. Cine vrea sa creada adevarul acesta bine, cine nu, nu, dar va culege roadele ratacirilor lui. Aveti grija sa nu ramaneti in continuare doar niste prosti prostiti de Dracu’, marele prostitor al omenilor de pe planeta Pamant, incepand cu Eva. Daca Dumnezeu Tatal si Fiul sunt vii in vecii vecilor, de ce pupati morti, si va inchinati la morti si la oase de morti, dragii mei?! Facand asta, va inchinati si slujiti Satanei si mortii, nu Viului Dumnezeu! Asa spune Dumnezeu, nu eu, dupa cum bine ati vazut in textele prezentate. Si inca ceva extrem de important trebuie subliniat in finalul acestui post, pentru o intelegere perfecta si rotunda a acestui subiect legat de cultul moastelor, care este cultul satanic al mortii: daca cineva cu mintea la el, care se crede om, adica o fiinta inteligenta, poate sa creada ca un Dumnezeu Creator al cerului si al pamantului, cere creaturilor Sale sa pupe mortaciuni, cadavre, ciosvarte de oameni, tablouri/icoane, statui din lemn, piatra sau metale pretioase, precum si tot felul de alte obiecte, pentru ca asta-i place Lui cel mai mult, si pentru ca asta trebuie sa faca toate fiintele umane pentru a-i fi Lui pe plac, atunci acel cineva, sincer, si fara suparare, nu merita sa poarte numele de om, fiinta inzestrata cu cea mai tare inteligenta dintre toate creaturile, o inteligenta asemanatoare cu cea a Creatorului insusi. Crezand si practicand toate aceste minciuni satanice, toate aceste ritualuri aberante, injositoare, macabre si diavolesti, care sunt o batjocura si o jignire la adresa lui Dumnezeu si a rasei umane, te descalifici pur si simplu de la conditia de creatura inteligenta, de om dupa chipul si asemanarea cu Viul Dumnezeu, cel care a creat cerurile si pamantul, si tot ce se afla pe ele.

Si daca VIU este Domnul, de ce pupati MORTI?!

Cu respect,

92 de gânduri despre „Daca VIU este Domnul, de ce pupati MORTI?!

 1. ESti ratacit ,,NENE,,Nu toti au Harul de a talcui Sfanta Biblie…Dumneata ce ai scris aici trebuie sa iti dai seama si ce scrii smintesti oamenii…Credinta adevarata este -CREDINTA ORTODOXA…ORTODOXIA ESTE ADEVARUL..HRISTOS ESTE ORTODOX dupa cum si spune: EU SUNT CALEA,ADEVARUL SI VIATA.>>>

  • Maria draga,
   esti fraiera rau de tot!
   Cred ca nici nu ai citit vreodata Biblia, pentru ca numai asa se explica ineptiile pe care le debitezi tu!
   Si cand ma gandesc ca ai si drept de vot, ma apuca disperarea!
   Pentru cei ca tine, Hristos este roman ortodox, stiu, e boala grea asta! Trebuie sa ai creierul total neantrenat, ca sa gandesti asa.
   Cu respect,

    • si totusi, ce a spus Isus? „Eu am venit nu sa desfiintez Legea ci sa o intaresc”..si anume tot ce e in vechiul si noul testament impreuna inseamna TOTUL. Ori cine vrea sa faca voia Lui atunci respecta toate poruncile, si toate cele scrise in Biblie.
     Singurul lucru bun care-l au ortodocsi este ca fac mirungerea care e scrisa in Biblie, si tamaierea, care e scrisa in Biblie ca fiind placuta lui Dumnezeu. Dar tinand cont ca si acest aspect ortodoxia l a pervertit si anume mirul l-a diluat e apa chioara fara nici o putere, si tamaia e facuta din lumanari si parfumuri de nici un folos duhovnicesc ce sa mai zicem….Dumnezeu sa ne ierte pe toti deoarece un alt adevar Biblic spune: „Credinta fara fapte e moarta”… deci totul se cumuleaza si la sfarsit Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa tot complexul fapte si credinta deopotriva..

   • „Aoleu…aoleu…” ce limbaj creştin ai tu, Danut Tanase, cu cei care nu îți împărtăşesc convingerile religioase! „Dragă Maria eşti fraieră rău de tot” este tot un citat biblic, o parafrazare, sau o reflectare a gradului tău de toleranță față de cei diferiți ție? Oare vorbeşti despre un alt „Hristos”, al tău, sau al vostru? Oare a permis, sau permite Iisus Hristos folosirea limbajului de lemn pentru a demonstra învățătura Sa de aur? Să-ți fie ruşine!
    Ce are a face propria-ți credință cu dreptul la vot? Acest motiv este unul total aiurea, folosit de semi-docții atei (asta nu înseamnă că nu au şi ateii intelectualii lor) postaci. Ce ştii tu despre „neantrenații la creier” Clement Alexandrinul, Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, şi celelalte milioane de sfinți ai Ortodoxiei? Ai citit ceva din scrierile lor?

    • Marius draga,
     iti recomand sa mai citesti pe aceste blog, daca ai timp si chef, doua articole: „Dumnezeu vulgaru” si „Prostii care se cred destepti”. Asta al doilea ti-l dedic si tie in mod special. Asta ca sa iti mai dispara aberatiile din minte.
     Cat despre Clement Alexandrinul, Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare si altii ca astia, ma doare fix in plachiuri! Nu o sa las eu la o parte Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa ma iau dupa cuvantul oamenilor. Daca toti acestia te-au invatat pe tine si pe multi altii ca sa pupati oase de morti, cadavre, bucati de lemn si de metal, adica icoane, bucati de oameni, si sa faceti multe alte satanisme de genul acesta, ei bine, TOTI acestia au slujit Satanei nu lui Dumnezeu, si vor auzi in Ziua Judecati, cuvintele Salvatorului nostru Isus Hristos: „Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
     Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.
     Intelegi tu mai Marius?! Cand Dumnezeu iti spune sa nu te inchini la morti si tu o faci, LUCREZI FARADELEGE. Cand Dumnezeu iti spune sa nu te inchini la chip cioplit, si tu faci asta, LUCREZI FARADELE, iar cei care va invata toate aceste minciuni satanice, sunt si mai vinovati decat voi. Asa spune Dumnezeu. Capisci?!
     Trezeste-te te rog! Nu il mai sluji pe Satana!

     Cu respect,

   • Draga Danut: ma indoiesc ca tu ai citit Biblia altfel decat pentru a o combate. Dar stiu… e greu sa citesti tot, ateu fiind. De aceea am sa-ti usurez munca si-ti voi da citatul cel mai elocvent care-l poti intelege pana si tu. 20. Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi. 21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI SI A INVIAT şi s-a sculat pe picioarele sale. (Cartea a patra a Regilor, Capitolul 13).

    • Anca, poveștile astea vânătorești le-ai gasit in Cartea a 4-a a Regilor?!!! Nu este in Biblie asa ceva! Aceasta Carte NU EXISTA!!! Capisci?! Cred ca nu!
     Vii cu apocrifele ca sa combați adevarul lui Dumnezeu?! Ma faci sa rad, dar este de plâns!
     Esti prostita de Dracu’, ai mare grija! Lasa oasele de morti, care n-au inviat pe nimeni, niciodata, si intoarce-te la Hristos cel Viu, SINGURUL care poate face asta!
     Cu respect,

    • @anca, nu scoate din context ceea ce te intereseaza:
     1.Nu uita cine a fost Profetul Elisei, care era misiunea lui si ungerea de cine era facuta.
     2.Daca tu crezi ca acel om care s-a atins de oasele Profetului Elisei a fost si el un profet, sau altceva important pentru Dumnezeu, atunci te inseli, Biblia nu vorbeste despre asa ceva. Aceasta intamplare este descrisa de Biblie-Dumnezeu, pentru ca oamenii sa aiba convingerea de puterea Lui Dumnezeu.
     3.Ungerile directe se fac doar de Dumnezeu, iar acesti morti pe care D-nul Danut Tanase i-a adus aici in discutie, nu au nici o ungere de la Dumnezeu Creatorul a tot ce exista, intr-adevar mai exista multi dumnezei cum îi descrie Biblia, care se prefac si in ingeri de lumina daca este nevoie pentru a îi duce la ratacire chiar si pe cei alesi.Iar acei despre care tocmai am vorbit adineauri sint demonii lui satan diavol si stan insusi, acestia sint dumnezeii acestei lumi, care le-au orbit mintea oamenilor ca sa nu poate vedea lumina glorioasa a Lui Dumnezeu si a Fiului sau Isus Cristos.

   • Danut tu ai facut bine ca ai deschis ochii prin acest material, dar sa nu cumva sa intri in judecata ca sa ti pui tie un pai in cap, lasa-i pe ei, fiecare va plati pentru faptele lui…ce mi -ar place mie personal si cred si lui Dumnezeu ca din toate invataturile Bibliei, sa se faca o biserica adevarata, deoarece fiecare Religie a luat ce i-a placut ca sa si faca biserica, dar per total nici una nu e completa si perfecta, studiez de mult fenomenul, si dau exemplu: Martorii lui Iehova au o cultura bogata si au mult adevar, insa prin negarea divinitatii lui Isus, prin negarea sufletului ca fiind nemuritor, il neaga pe Insusi Dumnezeu care este in Isus si in fiecare din noi prin particica de suflet care vine de la El odata cu nasterea, si la botez ei nu rostesc formula pentru fiecare in parte ci pentru tot grupul. Adventistii la fel pentru ca se trag din ramura lor au acelasi mare pacat, ba mai mult folosesc in predica cartile profetesei lor mai abitir decat Biblia, iar la botez folosesc intrebari ce tin de obiceiurile lor de stilul lor de viata si in loc sa intrebe oamenii: ” crezi ca Isus Hristos a fost Fiul lui Dumnezeu ca a venit in lume ca sa mantuiasca prin jertfa de pe cruce pe toti cei pacatosi printre care esti si tu?” sau cum zic unii ” crezi ca Isus Hristos este Domnul si Mantuitorul tau personal? Penticostalii cu a lor vorbire in limbi care nu cred ca e de la Dumnnezeu ci mai degraba ca ingerii cazuti vorbesc prin ei, si insala. Baptistii imi plac cel mai mult insa ei au altele si anume cauta slava omului prin catarile lor si lansarea de carti si alte chestii facute de oameni, se vede asta se simte, si nu se poate nega, catolicii si restul nici nu mai vreau sa comentez. Insa daca Baptistii ar folosi mirungerea, daca ar da sfaturi despre post si rugaciune ca fiind bune pentru cresterea spirituala daca ar folosi tamaierea in Biserica si in casele lor, ar vedea cum cel rau ar fugi in pustie.

    • @lol,
     Trebuie sa citez ceea ce ai afirmat si sa vad de unde ai luat aceste idei cu privire la Martorii Lui Iehova.
     „insa prin negarea divinitatii lui Isus, prin negarea sufletului ca fiind nemuritor, il neaga pe Insusi Dumnezeu care este in Isus si in fiecare din noi prin particica de suflet care vine de la El odata cu nasterea, si la botez ei nu rostesc formula pentru fiecare in parte ci pentru tot grupul”
     1.Negarea Divinitatii Lui Isus Cristos, te rog sa aduci argumente cu privire la ceea ce ai afirmat, altfel este minciuna.
     2. Aici spui ca sufletul este nemuritor, la fel, argumente D-nule, nu noroi aruncat, argumente din Sfintele Scripturi.
     3.Spui ca Isus Cristos Domnul, este Dumnezeu, total fals, si eu pot sa iti argumentez cu Biblia ca asa este.Daca consideri ca este altfel de rog sa argumentezi la fel cu Biblia.

    • Cel rau se alunga cu post si rugaciune,cu o credinta curata si implinita in viata noastra in Hristos.Si pe crestinii dupa Evanghelie i-ati uitat.Ei ce nu respecta din Biblie?

  • HRISTOS ,NU A AFIRMAT NICIODATA CA ESTE ORTODOX.EL,ESTE DUMENEZEU! ESTE MAI USOR SA NE CERTAM UNII CU ALTII PE TEME DE RELIGIE,DECAT SA VEDEM FATA LUI HRISTOS,SA APLICAM INVATATURILE LUI IN FIECARE ZI.NIMENI NU NE V-A INTREBA DUPA MOARTE DESPRE RELIGIA DIN CARE AM FACUT PARTE.NU RELIGIA CONTEAZA…CONTEZA CREDINTA,IERTAREA ,IUBIREA NOSTRA .DA, CITITI BIBLIA! NU TREBUIE SA O PREDICATI, NU TREBUIE SA AVETI REVELATII,NU TREBUIE SA AVETI HARUL DE A TALCUI. BIBLIA ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI VA ASIGUR CA VETI INTELEGE TOT.DAR…CE USOR E SA NE ASCUNDEM IN SPATELE,,HARULUI,,.DC? PAI IN BIBLIE CITIM DESPRE ADEVAR,PORUNCI,IERTARE…SI DA, E FOARTE GREU SA ACCEPTAM MAI BN MERGEM DUMINICA DIM LA BISERICA,ASCULTAM CE SPUNE PREOTUL,MERGEM ACASA FERICITI.CE ORTODOXI FERICITI SUNTEM NOI ! RESTUL? NISTE NENOROCITI RATACITI. SE ROAGA LUI DUMNEZEU,MERG LA BISERICA,CINSTESC CUVANTUL,RENUNTA LA PACAT.ASA-I…NISTE RATACITI.NOI,ORTODOCSII,SUNTEM VII,PUTERNICI…CINE E CA NOI?FACEM TUICA,O VINDEM,AVORTURI,CURVII..OMORURI,SCHNGIUIRI ALE ANIMALELOR,VIOLURI…CE NEVOIE AVEM DE BIBLIE?MERGETI LA CONFERINTELE PARINTELUI TOFANA.O SA AFLATI MAI MULTE DESPRE BIBLIE..DACA RELIGIA ORTODOXA INSEAMNA PUPATURI DE CRUCI ,ICOANE,MOASTE,PRAPORI,ICOANE,SFINTI…UNDE ESTE HRISTOS? UNDE ESTE DUMNEZEU?PE MINE NU MA INCANTA ACESTE INVATATURI.DACA CINEVA MA ASIGURA CA TOATE ASTEA MA VOR MANTUI,MI LE LEG DE GAT SI UMBLU TOATA ZIUA CU ELE.DAR,CITIND BIBLIA,AM AFLAT CA ACESTEA SUNT RATACIRI.IAR CEI CARE LE PRPOVADUIESC VOR DA SOCOTEALA.NICI EI NU INTRA IN IMPARATIA CERURILOR,DAR NICI PE ALTII NU II LASA.NU EU SPUN ASTA..HRISTOS A SPUS-O. LASATI COMODITATEA…CITITI BIBLIA!

   • Carmen, imi place postul tau..dar totusi am on intrebare la prima si ultima idee din ce ai scris:

    Din BIBLIE, imi spui si mie unde a zis Isus despre el ca este Dumnezeu ? Nu vreau sa stiu ce au spus altii..ci unde a afirmat Isus ca este Dumnezeu ?

    Toate cele bune si Domnul sa ne dea lumina tuturora..

    • Citește, prietene, Evanghelia, și vei afla unde a spus Iisus asta! Dar trebuie să citești, prietene, nu să spicuiești, de ici, de colo, sau totul de-a gata! Trebuie să citești!

    • IOAN 14.
     8 Filip I-a zis: Doamne, arata-ne noua pe Tatal si ne este de ajuns.
     9 Iisus i-a zis: De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu: Arata-ne pe Tatal?…

     • @Gabriel, acest verset arata clar asemanarea dintre Isus Cristos si Dumnezeu Tata-L, iar asta pentru ca Apostolii sa creada in El.Toata Biblia vorbeste clar despre faptul ca omul nu poate sa il vada pe Dumnezeu si sa traieasca, iar tu spui aici fara nici o retinere ca prin acest verset Isus spune ca El este Dumnezeu.Ce facem atunci cu celalat rest din Biblie, il ignoram ? Nu D-nule Biblie se completeaza intr-o armonie perfecta si nimic din ea nu se contrazice.
      Isus Cristos nu a spus aici eu sint Dumnezeu, si nici nu a spus asa ceva in toata Biblia, El a spus de fiecare data ca, este fiul Lui Dumnezeu.

  • Porunca lui Dumnezeu este clara: “Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.” (Exod 20:3-6; Levetic 26:1)

  • Ca sa înțelegi Biblia nu ai nevoie de har.. ci de înțelepciunea care Dumnezeu a pus-o în fiecare din noi.Aia înseamnă să CITEȘTI tu pentru time ca și tu ai minte. Este printre singurele cărți care o înțelege și deșteptu și prostu… Sa fiți cap, nu coada… dar multi din noi aleg sa fie oi. Ce rătăciți putem fi… și totuși ne credem salvați. 😦

  • 10 ani m-am rugat in biserica ortodoxa, dupa cum am fost indrumata de insusi preotii acelor biserici, la peste 144000 de „sfinti”, la moaste de „sfinti” (parti dezmembrate din resturile motilor considerati „sfinti”), la icoane facatoare de „minuni” (CE FACE un LEMN?).
   Si totul a fost in zadar!
   Am plans, de disperare, si am strigat atunci DIRECT CATRE DUMNEZEU – dupa 10 ani de PROSTIE – iar Dumnezeu m-a asculatat! Si mi-a indeplinit rugamintea IMEDIAT! Chiar a doua zi mi-a fost indeplinita rugaciunea!

   Dar eu tot in pacat ramasesem (caci NU cunosteam ADEVARUL, Cuvantul lui Dumnezeu, BIBLIA!!!), si de aceea mi-au mai trebuit inca 3 ani de rugaciune, in inima mea, adresata direct lui Dumnezeu pentru ca sa-mi daruiasca intr-un vis APROBAREA Sa… Exact ca in vis s-a petrecut totul, in doar 3 saptamani!!!

   Si TOT IN PACAT ramasesem, si NU aveam habar ca sunt o pacatoasa! Nu am stiut pana nu am deschis si am citit BIBLIA.
   Da, Dumnezeu este BUN! El isi revarsa darurile Sale si peste cei „buni” si peste cei pacatosi in egala masura!!! Dar cei care aleg SA SE INCHINE LUI DUMNEZEU si NUMAI LUI (!) aceia vor vedea imparatia cerurilor!
   Iar eu AM VAZUT-O! Din clipa in care „mi-am aruncat la picioarele lui Dumnezeu” cea mai mare dorinta a mea, ultima mea dorinta. Da! EL, DUMNEZEU a fost BUN si a luat asupra Sa intreaga POVARA MEA! In schimb mi L-a dat pe Fiul Sau, LUMINA lumii, care m-a spalat (!) de pacat!
   Sunt un ALT OM, din acel ceas!

   Va rog, STUDIATI BIBLIA, toata viata care v-a mai ramas !!!
   Intradevar,
   DRAGOSTEA este implinirea Poruncilor!
   Dar care sunt aceste Porunci, pentrun a ii iubi pe oameni???
   STUDIATI BIBLIA si veti gasi ADEVARUL!

   Har si Pace de la bunul Dumnezeu, prin Fiul Sau, sa avem!
   Sanatate!

  • Maria,
   Sora in Hristos,

   Domnul Iisus cat timp a locuit pe Pamant, era EVREU.
   Si a fost rastignit ca „Rege al Iudeilor” (iudeii erau EVREI care erau dupa neamul familiei lor – din mosi stramosi, cum spunem noi – se trageau din Iuda, unul din cei 12 frati, copiii lui Israel (sau Iacov), fiul lui Isaac, fiu al lui Avraam. TOTI, evrei !!!
   Cand cineva injura pe un evreu si il numeste jidan, de fapt pe Mantuitorul nostru il injura! „Jidan” vine de la numele de Jew (in engleza: „evreu”, iudeu).

   Titulatura de „ortodox” a aparut foarte foarte foarte tarziu, cand s-au despartit bisericile, in Ortodoxa si Catolica…
   Domnul Iisus a fost deci EVREU, din familia Regelui evreu David, a fost taiat imprejur (preputul) in a 8-a zi de la nastere, in sinagoga, asa cum sunt circumcisi toti EVREII (!), caci este Porunca de la Dumnezeu ca sa faca aceasta…
   A fost dus la sinagoga de catre Fecioara Maria in fiecare zi de odihna, SAMBATA, ziua a saptea, ca toti evreii, si a avut parte de un ritual de primire in sinagoga evreiasca ca membru al comunitatii barbatilor evrei, la varsta de 12 ani, cand ramanand la Templu, Fecioara Maria L-a uitat acolo si a trebuit sa se intoarca din drum sa-L caute…
   Sunt lucruri/fapte foarte bine cunoscute de oricine a citit macar o singura data in viata sa BIBLIA (macar Noul Testament!)

  • Dumnezeu e ratacit???Serios???Intreg articolul se bazeaza pe citate biblice, deci ai tupeul sa spui ca Dumnezeu e ratacit? Vai si-amar de ea credinta!!!in morti…

 2. TOT ce spune si face biserica ortodoxa ancepand cu ziua de odihna ,sarbatorile legale pe care niciun ortodox nu le tine… inclusiv sfintele paste, pe care al tin dumineca…. (doar nu a anviat YESHUA (DOMNUL ISUS) dumineca, ei respecta Anvierea mai mult decat ziua rastignirii !.. cand ancepe pastele ,caci acesta a fost sacrificiul suprem pe care l-a facut DUMNEZEU Yahweh NU savaot nu savaot nu savaot cum traduce si ne spune biserica ortodoxa ,cand este scris dealtfel YAHWEH .Eu cred ca biserica ortodoxa este este biserica din laodicea .
  Florin un iubitor de Dumnezeu fost ortodox . Acum sunt doar un umil crestin.DUMNEZEU sa va binecuvinteze pe toti cei ce-l iubiti pe Dumnezeu si pe cei care anca nu-l cunosc ca sa-l cunoasca .ALELUIA AMIN.

  • Prietene, tu n-ai fost ortodox decât în ziua când ai fost botezat! Intrarea în Biserică, prin Botez, presupune o creștere duhovnicească! Tu, n-ai crescut defel! Ești, dacă vrei, un om mare cu suflet nedezvoltat! Nu mai spune nimănui că ai fost ortodox, că vor râde de tine! Nu ai nimic comun cu Biserica! Spui că ai fost ortodox dar acum nu spui cărui cult aparții!!! Șmecherie românească! Ți-e rușine cu Biserica ta de acum! După părerea mea, pentru că nici cu școala n-ai fost mare prieten, cred că ești adventist, din ceva gașcă de pe acolo…cât pot înțelege din scrisu tău!

   • Serios???Ai curaj sa vorbesti de „crestere duhovniceasca” ,cind puscariile sint pline de asa-zisii „crestini ortodoxi „,cozile interminable la avorturi, unde tara noastra crestin ortodoxa este prima in EU,tribunalele de-asemeni pline de procese ale crestinilor ortodoxi, etc,etc.Mult tupeu trebuie sa ai sa critici pe altii,cind harul moral va ajunge pina la zabala cailor! Nu va place versetele biblice care scot in evidenta erezia religiei ortodoxe,nu? CUVINTUL LUI DUMNEZEU este Sfint,nu mortii la care va inchinat voi!Cititi Biblia, ca judecata se va face pe baza acestui Cuvint, nu dupa traditiile impuse de popi ,pe care Domnul me uraste.

  • Frate Florin va dau dreptate partial caci:

   LAODICEEA este de fapt „STAREA” finala care defineste (in care se afla) „BISERICA” lui Dumnezeu in timpul anilor acestora, inainte de revenirea Mantuitorului, intradevar!

   Iar „biserica” lui Dumnezeu NU este doar o anume biserica, doar o anume denominatiune religioasa,
   ci este acel popor al lui Dumnezeu format din:

   oamenii care L-au primit pe Fiul lui Dumnezeu in inima lor
   (oameni Nascuti din Nou – cu un trup nou – fara de pacat!!! DA, fara de pacat! Trup spalat de pacat prin sangele Mielului de jertfa al lui Dumnezeu, Hristosul!).

   NUMAI CINE S-A POCAIT (a regretat din toata inima pacatele sale!), acela va vedea pe Iisus Hristos venind pe norii cerului.
   Restul se vor trezi la viata dupa somnul de veci, PENTRU JUDECATA!
   (Atentie, celor care NU au citit/NU citesc BIBLIA!)

   P.S. Regret injuriile care ni le adresam unii altora! 😦
   Iarta-ne Tata ceresc, chiar daca nu vrem sa stim ce facem…! Ai mila de noi, si mai acorda-ne „oleaca” de har! Iti multumim! In veci sa fii slavit! Asteptam pe Fiul Tau!

 3. „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”! Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” (Matei)
  Dacă tot ai adus acest verset ca susţinere a ceea ce vrei să demonstrezi, explică-mi şi mie: Avraam, Isaac şi Iacov (Moise, David, Isaia, Ieremia, Ilie etc.) nu sunt morţi? Şi totuşi, Dumnezeu spune că este Dumnezeul lor şi, în consecinţă, aceştia sunt vii, căci toţi sunt vii în Dumnezeu. De fapt, sufletul este nemuritor, iar moartea este doar un fenomen temporar, pentru că la final „vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii.” (Ioan 5, 29) Sufletele celor adormiţi nu pot muri. Trupul este lipsit de suflet şi putrezeşte, dar asta e ca şi cum ar lepăda o haină veche, este doar o stare intermediară, până la judecata finală. Ai o concepţie greşită, ca a saducheilor, despre moarte.

  Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. (Ioan 5, 25) Deci cei ce-I urmează lui Hristos, împlinind poruncile, sunt vii, chiar dacă au murit: „Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.” (Ioan 15, 14)

  Iar despre cei ce trăiesc în păcat se spune: „Cea cu adevărat văduvă şi rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu şi stăruieşte în cereri şi în rugăciuni, noaptea şi ziua. Iar cea care trăieşte în desfătări, deşi e vie, este moartă.” (Timotei 5, 5-6)

  Deci un sfânt „mort” este mai viu faţă de un păcătos în viaţă (dar mort în păcate). Noi nu ne închinăm la un mort, mocofane, ci unuia care a împlinit voia lui Dumnezeu toată viaţa sa şi a fost proslăvit de Dumnezeu cu semne şi minuni. Dar voi sunteţi de fapt atei, cum aţi putea crede aşa ceva. Credeţi în schimb prorocilor voştri mincinoşi: Luther, Calvin, Zvingli şi toată legiunea de eretici de ieri şi de azi. Uite ce a ajuns Occidentul acum, s-a umplut de sodomiţi şi de toată nelegiuirea (urâciunea pustiirii). Faceţi-vă ordine în propria ogradă şi pe urmă veniţi aici să ne daţi lecţii.

  Aşa că mai slăbeşte-ne cu teologia ta de doi bani! Te dai mare exeget. Numai voi studiaţi Biblia, numai voi aveţi monopolul cunoştinţei de Dumnezeu.

  • Mircea Dragomir,
   tu faci exact ceea ce face si este tatal tau, Dracu”: esti arogant (mandru) si prost.
   Sa ma explic, ca sa nu cumva sa te consideri jignit.
   Teologia de 2 bani pe care TU ti-ai insusit-o cu brio dupa cum vad, apartine Diavolului care a mintit-o pe naiva de Eva inca de la inceputul Creatiei. Stii care este una dintre minciunile primordiale ale lu’ Dracu’? Ca nu vom muri! Asa i-a spus si Evei. Mananca ca nu o sa mori! Cand tu vii la mine cu aceeasi minciuna satanica, care tradusa inseamna: SUFELTUL ESTE NEMURITOR, imi dau seama cat de prostit esti de Dracu’. Deci, mocofane, ia si asculta ce spune Scriptura, nu eu, adica ce spune Dumnezeu.
   Sa o luam metodic si simplu, ca sa inteleaga si un prostit ca tine.

   1. Cand omul crapa, nu mai stie nimic. Doarme si habar nu mai are ce se intampla sub soare. A te duce sa-l intrebi ceva in timp ce doarme, este un nonsens! Asta faceti voi cand va duceti la moaste. Vorbiti la vant.
   2. Dupa moarte, sufletul nu este nemuritor asa cum te-a mintit Dracu’ pe tine si pe Eva, ci este mort, mort. Daca nu ar fi asa, INVIEREA nu ar mai avea sens. Ce sa mai invie Dumnezeu la sfarsitul timpului, oameni vii?! Este aberant asta, ori TU, tocmai ASTA sustii: ca mortii sunt bine merci undeva, vii si nevatamati.
   3. Nimeni dintre oameni nu stie cine este cu adevarat sfant, asa ca pretentia bisericilor de a face sfinti, este penibila, absurd, RIDICOLA, FARA SENS.
   4. In ceea ce priveste invierea mortilor, moarte intai si moartea a doua, ai articole pe acest blog care te pot lumina din Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca habar nu ai de Evanghelia Vesnica!
   Citeste, si daca vrei si ai chef, mai vorbim.
   Sa auzim de bine.
   Cu respect,

   • „După ce voi învia, voi merge înaintea voastră… ” Matei 26:32
    „şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi. ” Romani 8:11

   • Profetul Isaia… Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte!-Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, ceice locuiţi în ţărînă! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pămîntul va scoate iarăş afară pe cei morţi.” Isaia 26:19
    Viziunea lui Ezechiel din Valea plină de oasele uscate, revenind la viaţă prin Duhul lui Dumnezeu suflat peste ele (Ezechiel 37.. : 2b-6). Acest lucru nu poate fi o profeţie reală a învierii la fel de mult ca o figură de restaurare a unei naţiuni.
    Daniel este un alt bărbat al credinței care vorbește despre înviere:
    “Mulţi din cei ce dorm în țârăna pământului se vor scula: unii pentru viaţa vecinică, şi alţii pentru ocară şi ruşine vecinică” (Daniel 12:2).
    Profeția aceasta s-a împlinit când “mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor cari muriseră, au înviat. Ei au ieşit din morminte, după învierea lui, au intrat în sfînta cetate, şi s-au arătat multora.” (Mat.27: 52,53).
    Osea este prorocul care meționeză darea vieții înapoi după a treia zi. Referire directă la Domnul ISus ; „Veniţi, să ne întoarcem la Domnul! Căci El ne-a sfîşiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile. El ne va da iarăş viaţa în două zile; a treia zi ne va scula, şi vom trăi înaintea Lui.” (Osea 6:1-2).
    David, regele poet a lui Israel are și el descoperire despre învierea din morți a Domnului Isus “Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca prea iubitul Tău să vadă putrezirea.” Psalmul 16:10

   • 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
    55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
    56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
    57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
    58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

  • Frate Mircea Dragomir,
   (imi permitetiisa va numesc „frate”; desigur ca frate in Hristos!?)
   Este foarte adevarat ceea ce spuneti dvs,, in prima parte.
   Mai apoi insa va apucati si aruncati cu laturi, ca oricine altcineva, in oameni care au fost LUMINATI de catre Dumnezeu, ca si fratele nostru aicea, Danut Tanase, care incearca sa aduca putina LUMINA printre masele de credinciosi.

   CERTURILE nu aduc binecuvantare si pace decat daca sunt insotite si de pocainta sincera si impacare!

   Dar, sa revin la ceea ce afirmati dvs. intru inceput 🙂
   LA FEL am facut si eu timp de 10 ani, „am cinstit” moastele… Este GRESIT!
   Aveti DREPTATE ca sunt mai vi decat cei vi care-s morti in pacatele lor !!!

   DAR,

   INCHINAREA,
   RUGACIUNEA noastra

   trebuie adresata
   NUMAI lui DUMNEZEU.

   In APOCALIPSA (REVELATIA), Apostolul IOAN spune:
   „Si m-am aruncat la picioarele lui ca sa ma inchin lui (ingerului).
   Dar el mi-a zis: „Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai care pastreaza marturia lui Isus.
   Lui DUMNEZEU inchina-te! (Caci marturia lui Isus este duhul prorociei.)”
   (Apocalipsa 19:10)
   si
   „Eu, Ioan, am auzit si am vazut lucrurile acestea. Si, dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, ca sa ma inchin lui.
   Dar el mi-a zis: „Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, prorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta.
   Inchina-te lui Dumnezeu.”
   (Apocalipsa 22:8,9)

   INTREBARE:

   DACA
   noi NU trebuie
   sa ne INCHINAM
   ingerilor, care sunt impreuna-slujitori cu (sfantul APOSTOL) IOAN si cu fratii sai…

   eu inteleg ca NU trebuie sa ne INCHINAM vre-unui impreuna slujitor! Adica NICI lui IOAN Apostolul, nici lui PETRU, PAVEL, etc.
   Sa-i RESPECTAM, da!
   DAR sa ne INCHINAM si sa le cerem satisfacerea unor rugaciuni, NU!
   Ci NUMAI lui DUMNEZEU ne inchinama si aducem slava!
   Altfel facem ceea ce fac acei o treime dintre ingeri care au acceptat sa se inchine CELUI MAI MARE DINTRE INGERII CREATI, Lucifer, care a cerut INCHINARE lui si NU lui Dumnezeu Creatorul!

   NU NE INCHINAM creatiei,
   CI NE INCHINAM DOAR CREATORULUI.

   Sanatate si LUMINA sfanta sa avem cu totii, asa sa ne ajute Domnul, caci toti suntem in pacat, fara de Dumnezeu, inca! Ori, daca am fi CU Dumnezeu…, am face si noi minunile care le-a facut Mantuitorul nostru si inca unele si mai mari, dupa cum ne-a promis! Sau am fi deja la cer, precum patriarhul ENOH, sau proorocul ILIE din vechime 🙂
   Intelegem noi ca suntem pacatosi? Ca suntem oameni ai FaraDeLegii?!

   Si Domnul Iisus a spus (MATEI 7:20-23):
   „20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.

   21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.

   22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”

   23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati FaraDeLege.”

   FARA DE LEGE!
   Wow!
   Si LEGEA (TORAH/Moise) se rezuma la 2 porunci, SA IUBESTI pe Tatal din ceruri cu toata fiinta ta, cu toata puterea ta, si pe aproapele, ca pe tine insuti!

   Si mai spune Domnul Iisus (MATEI 5:14-18):
   „14. Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa.

   15. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.

   16. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.

   17. Sa nu credeti ca am venit sa stric LEGEA sau Prorocii; am venit NU sa STRIC, ci sa implinesc.

   18. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, NU VA TRECE o iota (LITERA) sau o frantura de slova (CUVANT) din LEGE, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.”

   AMIN!

   # BIBLIA in Scoli, si NU religia!
   Cine IUBESTE pe Dumnezeu, iubeste CUVANTUL Sau.
   Cine IUBESTE. nu desfiinteaza, ci isi lipeste INIMA de ceea ce iubeste.

  • Unde scrie sa ne inchinam sfintilor?In tot NT nu exista o porunca sau indemn in aceasta privinta. Daca cineva doreste sa-si traiasca viata ptr.Dumnezeu, Acesta va fi rasplatit de Domnul la timpul potrivit ales de El.Inchinarea se face NUMAI inaintea CREATORUI ,no a creatiei.”Caci s-au inchinat fapturii in locul FACATORULUI si au innebunit”.Daca eu decid sa-mi traiesc viata aproape de DUMNEZEU trebuie ca cineva sa se inchine inaintea mea?E alegerea mea,so nimeni nu are nici o obligatie fata de mine.Cind Ioan din Apocalipsa 22 s-a inchinat inaintea ingerului care-i arata cum vor fi vremurile din urma,sti cumva ce i-a raspuns ingerul?I-a spus:”FERESTE-TE sa faci una ca asta, so eu sint rob impreuna cu tine,INCHINA-TE LUI DUMNEZEU!” De ce oare nu va place sa vedeti adevarul? Cauta sa implinesti poruncile si indemnurile (imperativele) Domnului,nu exemplele izolate care arata cu totul altceva.Avem niste porunci pe care trebuie sa le implinim.Daca te iei dupa exemplele izolate ,nu poti generaliza,ptr.ca ,de exemplu,nu a mai fost nimeni rapit la cer in viata, decit Ilie si Enoh.Poti generaliza?Nu .Au fist doar 2 cazuri izolate ptr.ca asa a vrut Dumnezeu. Spune clar Biblia, ca” Dumnezeu se indura de cine-i place …”,asa ca nu putem judeca sau face in sablon din ceea ce El hotaraste. Nu te-ai intrebat niciodata,de ce unii oameni mor de cancer si altii nu? Deciziile sint in mina Domnului.

 4. Eu cred ca este frumos si intelept sa ne spunem parerile uni altora dar nu este frumos si crestineste sa ne jignimcu cuvinte urite care nu ne sint de folos la nici uni,cel mai bine este daca sintem dornici de adevarul despre mintuire Biblia este singura cale de-a afla adevarul pt.ca este cuvintul lui D-ZEU.In nimeni altul nu este mintuire decit prin jertfa DOMNULUI IISUS de pe GOLGOTA unde a fost rastignit pe cruce,singelelui ne spala de orice pacat prin pocainta ,si prin schimbarea felului de-a trai,cele vechi s-au dus si trebuie sa incepem o viata noua dupa cuvintul bibliei Hadeti sa citim invatatura din noul testament careeste scris dupa moartea si invierea DOMNULUI IISUS aici vom gasi adevarul despre mintuire.nici o religie nu te poate mintuinici un nume decit DUMNUL IISus amin

  • Pai… hai sa citim! 20. Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi.
   21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale. (Cartea a patra a Regilor, Capitolul 13) 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
   55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
   56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
   57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
   58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

   12. Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor? 16. Caci, daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat.
   21. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor.
   22. Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos;
   23. dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel dintai rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.
   53. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire.
   54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: „Moartea a fost inghitita de biruinta.
   (1 Corinteni 15)

   • CORECT, dar vorbim de INCHINARE aici!
    Nimanui altcuiva nu ne vom inchina decat CREATORULUI !
    CREATORUL face minunile Lui prin intermediul celor pe care EL i-a creat, da, dar asta NU ne da vre-un drept ca noi sa ne inchinam creaturilor!!!
    Ci NUMAI lui Dumnezeu inchina-te si adu-I slava!

    CINE a citit BIBLIA a inteles intentiile lui Dumnezeu.
    Daca doriti sa fim pe deplin lamuriti, vedeti si celelalte raspunsuri ale mele…

    NU NE INCHINAM DECAT LUI DUMNEZEU! EL ESTE SINGURUL Creator SI EL a ales sa dea intreaga putere in cer si pe pamant Fiului Sau, spre Judecata…
    IMAPRATUL nostru va fi pe Pamantul cel nou, Fiul Creatorului nostru, Domnul Iisus (Yeshua, in limba ebraica si aramaica pe care EL si mama Sa si Apostolii au vorbit-o pe pamant). Si doar inaintea Sa, a lui Iisus Unsul (Hristosul) ne vom mai inchina, caci asa a hotarat Dumnezeu sa fie reprezentat – pe drept – pe Pamant! Si nu va mai fi Satan, cel care este ACUM.

    Ne INCHINAM Creatorului! Si NU creatiei/creaturii.

    Dumnezeu sa ne ierte, sa ne lase PACEA Sa si LUMINA Sa (Iisus/Yeshua) in noi, prin Duhul Sau sfant, sa ne indrume cate zile vom mai avea! Amin!

 5. Am si eu o intrebare:
  De ce sa mai credem in cei morti adica cei ce au scrie scripturile si de ce ii mai numiti sfinti pe profeti care din primul care a dat nastere poporului sfant sa culcat cu sclava femeii si pe urma au dato afara din casa?
  De ce respectam morti si nu pe cei vi?

  • suiram,

   tu nu prea stii despre ce este vorba pe aici, dar am sa-ti raspund la intrebari. Sunt extrem de simple.
   De ca credem in cei morti care au scris Scriptura, pentru ca NU EI au scris-o, ci Dumnezeu prin ei. Ei au scris doar vorbele lui Dumnezeu incredintate lor. Apoi, aceste vorbe chiar SE INTAMPLA, deci SUNT ADEVARATE. Punct.
   Spui ca Avraam s-a culcat si cu scalva lui. Asa este. Intrebare: asa a vrut Dumnezeu?! I-a spus Dumnezeu sa faca asta?! Raspuns: NU! A fost decizia lor, a lui Avraam si a Sarei. Atunci de ce-l invinuiesti pe Dumnezeu pentru asta?! Dumnezeu nu pe fiul lui Agar l-a ales, ci pe celalalt, promis de El Sarei, deci despre ce vorbim?!

   Cu respect,

  • Ne suntem datori RESPECT toti tuturor, caci astfel respectam creatia lui Dumnezeu, „lucrarea mainilor lui Dumnezeu”, mai EXACT lucrarea lui Dumnezeu prin Duhul Sau sfant!
   Ceea ce face fiecare dintre noi, insa, in final este „partea lui insusi” pentru care va da socoteala, fiecare in dreptul sau, in Ziua Judecatii (la moartea sa).
   Dar INCHINAREA i-o vom da numai lui DUMNEZEU, Creatorului deci!

   Sfant nu este nimeni, nici BUN macar. Doar Dumnezeu alege pe cine are sa numeasca sfant, in final.

   Va doresc din toata inima ca Dumnezeu sa va aleaga pentru imparatia Sa, in Ziua aceea cea mare, a mortii. Dar pana atuncea, mult mai usoara si minunata este viata pentru acela ce L-a cunoascut pe Dumnezeu inca mai dinainte de ziua aceea!
   NU lasati pe maine, ceea ce puteti face ACUMA:
   PREDATI-va inima dvs. lui Dumnezeu! Incredeti-va in Dumnezeu! Si intreaga dvs. viata va fi LUMINATA pe dinauntrul dvs., si din inima dvs. vor izbucni RAURI de VIATA!

   Daca aveti aceasta, si daca nu aveti aceasta, considerati orisicum imbratisarea mea!
   Sfant, sfant, sfant este Dumnezeu, Tatal nostru si al cerurilor si al Pamantului 🙂
   Nu noi…

 6. Danut aveai nevoie de un subiect la moda care face ratting? Ai dat-o in bara. Articol prost documentat. Cand ne moare mama sau tata ii pupam mana din respect si din dragoste. Cu atat mai mult unui sfant, care mijloceste inaintea Domnului pentru noi si la racla caruia se savarsesc minuni de sute de ani. Dumnezeu sa te lumineze !

  • Nici un sfânt nu poate mijloci pentru mine si păcatele mele in afara de mijlocirea Fiului lui Dumnezeu Isus Hristos care a plătit pe crucea calvarului păcatele întregii omeniri .

  • Ada draga, oricine ai fi tu, adevarul lui Dumnezeu nu are nevoie de rating.
   Adevarul este adevar pur si simplu, ca si Dumnezeu insusi: „Eu sunt cel ce sunt.”
   Da, este adevarat, cand ne moare mama si tata, ii sarutam de despartire, Dumnezeu nu ne interzice asta, dar nici nu ne obliga, si dupa aceea, nu mai vorbim cu ei decat in gand, nu mai jucam table impreuna, nu ne mai uitam la televizor impreuna, nu mai mergem in parc impreuna, pentru ca pur si simplu ei NU MAI SUNT. Au putrezesc sau putrezit in pamant. Tu crezi ca „sfintii” morti pe care ii pupezi tu, sunt in cer si joaca table cu Dumnezeu?! Te inseli amarnic! Biblia spune ca SUNT MORTI SI NU MAI STIU ABSOLUT NIMIC. Nici de ei, si nici de altii. Capisci?!
   Arata-mi si mie o minune facuta de un mort! Nu exista asa ceva! Sunt doar minciuni satanice.
   Dumnezeu sa te lumineze si pe tine, ca pe mine m-a luminat deja pe acest subiect, iar daca mortii sunt vii in cer si joaca table cu Dumnezeu, iar in pauze ne ajuta pe noi aici pe pamant, atunci ANULEZI INVIEREA, si i-ai luat obiectul muncii si al revenirii lui Isus Hristos: INVIEREA si VIATA. Deci cum facem?!

   Cu respect,

   • fiul văduvei din Sarepta Sidonului (I Regi 17:17-24) a înviat, dar a murit iarăşi;
    fiul Sunamitei (II Regi 4:32-37) a înviat, dar a murit iarăşi;
    mortul îngropat în mormântul lui Elisei, când s-a atins de oasele profetului a înviat, dar a murit iarăşi (II Regi 13:21);
    fiica lui Iair (Marcu 5:22-43) a înviat, dar a murit iarăşi;
    fiul văduvei din Nain (Luca 7:11-17) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Lazăr din Betania (Ioan 11:43-45) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Tabita (Fapte 9:36-43) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Eutih (Fapte 20:7-12) a înviat, dar a murit iarăşi; multe trupuri ale sfinţilor, la moartea Domnului Isus au înviat şi s-au arătat în cetate, dar au murit iarăşi (Matei 27:53).
    Menirea acestor invieri a fost de a aduce in constiintele oamenilor realitatea unei Invieri mult mai glorioasa si infinit mai semnificativa decit adaugarea a citorva ani la o existent temporara: Invierea a insusi Mintuitorului, Domnul Isus Hristos. Iată in continuare, câteva dovezi ale glorioasei învieri.

    • AMIN! Si imi permit sa adaug si eu ceva la aceste exemple.

     TREBUIE SA NE NASTEM DIN NOU, pentru a vedea imparatia cerurilor, a spus Domnul Iisus Hristos.
     TREBUIE sa „murim” fata de aceasta viata – fata de bogatiile acestei lumi si acestui trup! ACUM!
     Caci ochiul tau… care te face sa cazi in pacat, de nu il inchidem, ne va duce in focul Gheenei!
     Caci piciorul nostru… care ne face sa cadem in pacat, daca nu il tinem „acasa”, ne va duce in focul Gheenei!
     Cu toata inima noastra trebuie sa fim MORTI fata de PACATA, caci de nu… De nu vom fi mai sfinti decat cei care cunoasteau si respectau intreaga LEGE, cu nici un chip nu vom intra in imparatia Tatalui nostru ceresc!

     O ALTA INVIERE (spre VIATA VESNICA) nu vom mai avea, decat spre OSANDA VESNICA,
     DACA
     nu vom invia ACUM, in timpul acestei vieti; adica ACUM sa NE POCAIM DE PACATELE NOASTRE, sa renuntam la stilul nostru de viata pacatos (FaraDeLege), sa primim Botezul in apa, ACUM, ca RECUNOASTEREA PACATELOR MELE SPALATE si MOARTEA MEA, cel pacatos, SI INVIEREA MEA DIN NOU, la o Noua Viata, CURATA, la iesirea din apa!
     ACUM!
     Acum cand sunt MATUR, si deci STIU CEEA CE FAC SI CEEA CE VORBESC!
     Botezul e o RECUNOASTERE PUBLICA a meritelor Mantuitorului meu, si a pacatelor mele ce se duc cu apa botezului… Ma recunosc MIREASA MIELULUI, si spun „DA! VINO MANTUITORUL MEU! SUNT AL TAU! / SUNT A TA!”

     Bunul Domn Iisus Hristos (Yeshua Ha’Mashiach) sa ne marturiseasca inaintea Tatalui din ceruri spre viata vesnica, sa faca sa nu-si intoarca fata Sa de la noi, cand va reveni din imparatia Sa, iar noi sa nu avem de ce a ne teme ci sa fim fericiti, sa saltam pe norii cerului la revenirea Sa!
     AMIN!

     Doamne, iarta-ne pe toti, pe fiecare in parte, pentru tot ce am gresit si am mai putea inca gresi! Ajuta-ne sa CUNOASTEM si sa FACEM VOIA Ta!
     AMIN!

   • AP. Pavel spune: “şi Dumnezeu care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa” (1 Cor. 6:14) și vom avea trupuri Slăvite ca şi El: “ci să fim îmbrăcaţi cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor să fie înghiţit de viaţă” ( 2 Cor. 5:4), sau
    “El va schimba trupul stării noastre smerite, şi-l va face asemenea trupului Slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-şi supune toate lucrurile” (Fil.3:21).
    Dumnezeu a promis tuturor celor ce cred în înviera lui Cristos că le va da acelaşi trup Slăvit ca şi al Lui:,,Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca EL, pentru că îl vom Vedea aşa cum este” 1 Ioan 3:2, deasemnea ,,şi a adus la lumina viaţa şi neputrezirea prin Evanghelie” (2 Tim.1:10).

  • Ma simt indignata ce articol a putut posta omul asta!!Un crestin ortodox nu ar spune niciodata asemenea aberatii.Deci nu esti ortodox noi scriem Iisus cu doi de „I” Lasa-ne in pace religia si comentariile care duce in eroare lumea, nu incerca sa ii atrageti in ograda voastra care nu crede in Maica Domnului in mama noastra cereasca sau in sfinti .De unde stii tu ca cine a cerut ajutor unui sfant nu ia raspuns sau nu la ajutat cu nimic? Nu ai de unde sa sti tu. Eu din proprie experienta stiu ca ajuta rugaciunile la sfinti si nu sunt dracu cum le spui tu.
   Sunt minuni!!
   Multe legi sau schimbat din vechiul testament pana in noul testament.Cate minuni au facut sfintii nostri dar lumea e oarba si se le lasa inselata de oameni ca voi ba chiar atei si putina credinta care o mai au dispare ca e confuza lumea unu zice una altul zice alta si uite asa nici macar in Dumnezeu nu vor mai crede si asa piere credinta din cauza atator pareri si destepti care cred ca stiu de toate care printr-un citat vezi doamne face lumea sa inteleaga Biblia mai bine sau sa se trezeasca la realitate ca nu exista aia sau cealalta. Decat sa criticati sfintii mai bine incurajati sau incercati prin alte mijloace sa faceti lumea sa citeasca Biblia ca in ziua fe azi putine persoane reusesc sa citeasca sf scriptura.
   Pacat ca este de suflet.
   Vedeti-va de treaba voastra si lasati-ne in pace cu criticile voastre!!!

   • Ina draga,
    poti sa scrii Isus si cu o mie de „i”, adevarul este unul singur. Faptul ca scri Isus cu doi „i”, nu transforma minciuna in adevar. Inchinarea la morti este o inchinare la Satana, iar „minunile” facut de morti sunt minuni satanice daca ele exista. Mai bine spus: minciuni satanice. Cum dracu sa te ajute un mort care este mort?! Voi nu mai ganditi deloc?! V-a luat Dracu” mintile de tot?!
    Eu cred in mama Domnului Isus. A existat si este OK, DAR NU MA INCHIN EI, asta face diferenta. De ce nu ma inchin ei?! Simplu de raspuns: pentru ca Dumnezeu a spus clar ca trebuie numai Lui sa ne inchinam, si la nimenii altcineva. Intelegi?! Iata si dovada, una dintre ele, ca mai sunt si multe altele in Biblie, citeste Biblia inainte sa pui etichete si sa te ratoiesti la oameni:

    „Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:
    „Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.”
    10. „Pleaca, Satano”, i-a raspuns Isus. „Caci este scris: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.”

    Asa ca inchinarea la sfinti si la maica Domnului este o inchinare la Satana! Punct!

    Cu respect,

   • (A)
    Este bine ca omul sa fie credincios, Este bine ca sunteti credincioasa!
    DAR
    „dar si dracii cred… si se infioara!” (Noul Testament, IACOV 2:19)

    Luati sfanta carte, BIBLIA in mainile dvs., sora in Hristos, INA.
    Si iata ce spune mai departe Apostolul IACOV, frate cu Iisus:

    „20. Vrei, dar, sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?…” si cititi pana la sfarsit capitolul 2 din IACOV, adica pana la versetul 26:
    http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/iacov/2/
    FAPTELE doveditoare ale CREDINTEI omului (precum roadele bune ale unui pom) le vedem din ASCULTAREA omului de CUVANTUL lui Dumnezeu!
    Ori cum stim noi daca suntem ASCULTATORI de DUMNEZEU, asa cum a fost si Fiul lui Dumnezeu, Domnul Iisus, ascultator de Tatal din ceruri?

    CUNOSCAND CUVANTUL (BIBLIA)!

    • (B)
     Studiati – adica CITITI zi de zi toata viata dvs. – acest CUVANT sfant! Ca sa CUNOASTETI si sa FACETI VOIA Tatalui din ceruri, si NU voia lui Satan!!!

     Tatal din ceruri a dat o LEGE ca sa fie respectata!
     Avem o lege a circulatiei rutiere ca sa fie respectata!
     Altfel, ce se intampla? Daca NU respectati legea si treceti pe rosu, ca sofer, aveti TOATE SANSELE sa faceti un ACCIDENT, chiar MORTAL !!!
     Unde NU este Lege, este HAOS 😦
     Dumnezeu ne-a dat LEGEA ca sa ne aratam IUBIREA unii fata de ceilalti.
     Si Dumnezeu a spus si A SCRIS CU DEGETUL SAU IN PIATRA 10 Porunci VESNICE!

     Unele dintre aceste Porunci
     scrise in piatra de Dumnezeu insusi,
     spun asa:

     „Sa NU ai alti dumnezei afara de Mine!”
     („daca vei cauta pe Domnul Dumnezeul tau, IL vei gasi, daca IL vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau” DEUTERONOMUL 4)

     si

     „Sa NU-ti faci chip cioplit, NICI vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in ape sub pamant.
     Sa NU te inchini inaintea lor si sa NU le slujesti,

     caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care
     pedepsesc faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc;
     si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si PAZESC PORUNCILE Mele.” (IESIREA/EXODUL 20:4-6; Deuteronomul 5:8-10)

    • (C)
     Sa va mai scriu aicea si porunca a 4-a, asemenea cu celelalte, scrisa de insusi Dumnezeu cu mana Sa?

     Iata:
     „8. Adu-ti aminte de ZIUA DE ODIHNA, ca s-o sfintesti.
     9. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
     10. Dar ziua a SAPTEA este ZIUA DE ODIHNA inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa NU faci nici o lucrare in ea, NICI tu, NICI fiul tau, NICI fiica ta, NICI robul tau, NICI roaba ta, NICI vita ta, NICI strainul care este in casa ta.
     11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ZIUA A SAPTEA S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.” (IESIREA/EXODUL 20:8-11)
     sau
     „12. Tine ziua de odihna, ca s-o sfintesti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau.
     13. Sase zile sa lucrezi si sa-ti faci toate treburile.
     14. Dar ZIUA A SAPTEA este ZIUA DE ODIHNA a Domnului Dumnezeului tau: sa NU faci nicio lucrare in ea, NICI tu, NICI fiul tau, NICI fiica ta, NICI robul tau, NICI roaba ta, NICI boul tau, NICI magarul tau, NICI vreunul din dobitoacele tale, NICI strainul care este in locurile tale, pentru ca si robul, si roaba ta sa se odihneasca intocmai ca tine.” (DEUTERONOMUL 5:12-14)

     Iar Domnul Iisus Hristos a spus clar:

     „17. Sa NU credeti ca am venit sa stric LEGEA sau Prorocii; am venit NU sa STRIC, ci sa implinesc.
     18. Caci adevarat va spun, cata vreme NU VA TRECE cerul si pamantul, NU VA TRECE o iota (LITERA) sau o frantura de slova (CUVANT) din LEGE, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.” (MATEI 5:17-18)

     Ori, inca NU AU TRECUT nici cerurile, si nici Pamantul, dupa cum vedem bine cu totii, si inca NU s-au intamplat toate lucrurile caci
     ASTEPTAM RE-venirea Domnului Iisus Hristos,
     si implinirea tuturor acelora scrise in APOCALIPSA lui IOAN : )

     Sa fim ASTEPTATORI cu o buna INCHINARE si nici decum cu o INCHINARE scarboasa! Sa ne inchinam cum ii datoram lui DUMNEZEU, si NUMAI lui Dumnezeu, prin meritul sacrificiului Fiului Sau, Iisus, Hristosul (Unsul).
     Noi, toti ceilalti, fecioara Maria, Apostolii, impreuna lucratorii cu toti sfintii suntem parte a CREATIEI LUI DUMNEZEU si NU cerem „INCHINARE”!!!

     NU NE INCHINAM creatiei, ci CREATORULUI NE INCHINAM!

    • (D)
     Domnul Iisus Hristos insusi a aratat MEREU (!) catre Tatal din ceruri care facea toate acele minuni – si NU catre EL, Iisus, ci catre Tatal din ceruri – si chiar a spus:
     „”Pentru ce Ma numesti bun?”, i-a zis Iisus. „Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu.” (MARCU 10:18)
     Atunci CINE este SFANT, daca NIMENI NU E BUN decat Dumnezeu?
     Poti fi rau, dar sfant?

     Suntem RAI prin faptul ca suntem rupti de Dumnezeu. Vom fi buni cand ne vom trezi din somnul de morti sezand in fata Domnului Iisus Hristos, pe norii cerului…

     NU NE INCHINAM decat lui DUMNEZEU,
     Creatorului,
     dupa cum v-am demonstrat ca sta scris in BIBLIE.

     Sanatate sa va daruiasca bunul Dumnezeu,
     si iertati-mi „pomelnicul” de randuri, dar, stiti, Cuvantul sfant al Tatalui nostru si al Fiului Sau sunt APA VIE pentru cei care-L iubesc.

     Prefer sa ma bucur de VIATA Cuvantului sfant al BIBLIEI
     ce lucreaza in mine viata spre viata,

     decat sa ascult vrajitoriile lui Satan cum ca trebuie sa faci intr-un fel sau altul
     (sa te inchini intr-un fel, si nu intr-altul; sa te rogi creaturilor sfintite-stafidite si dezmembrate; sa te inchini unor bucati de lemn si sticla si piatra cioplita, etc)
     Vai de cei ce asculta asa lucruri groaznice!!! Caci ei fac (fara sa stie, caci NU au citit BIBLIA) si fac FaraDeLege! Lucreaza IMPOTRIVA Cuvantului lui DUMNEZEU, adica exact ca si IMPOTRIVITORUL, zis si SARPELE din vechime, zis si SATANA !!!

     Sanatate si putere din LUMINA Cuvantului lui Dumnezeu intrupat!

   • Unde scrie in Biblie toate aberatiile astea?Adica ,daca cineva da texte biblice,o da in bara?Da-mi un singur exemplu Biblic de porunca sau indemn ptr inchinare la sfinti sau oricui altcuiva in afara Domnului! si te voi crede .

  • Pupatu asta de morti este un obicei tare prost la noi la romani si care lasa traume pe viata. Eu personal am ramas traumatizat cand am vazut pe taica-meu pupand pe bunicu mort. Si am auzit de altii ramasi traumatizati ca au fost fortati sa pupe parinti morti. Si atunci??? Exista explicatie mai buna decat cea luata din practica ca pupatul asta de morti este ceva demonic? Pentru ca chiar este din moment ce provoaca traume

  • ” Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni : Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti”. 1 TIMOTEI 2; 5-6.

  • pentru Danut// nimeni nu mijloceste pentru noi decat Iisus Christos (vezi 1 Tim 2:5); niciun mort si niciun viu din tot universul nu mijloceste pt noi decat Fiul lui Dumnezeu. punct

  • Unde scrie in Biblie toate aberatiile astea?Adica ,daca cineva da texte biblice,o da in bara?Da-mi un singur exemplu Biblic de porunca sau indemn ptr inchinare la sfinti sau oricui altcuiva in afara Domnului! si te voi crede .

 7. Salut Tanase , tu vorbești bine dar, ești un om mort îți merge numele ca trăiești știi si tu asta după cum vorbești cu oamenii despre Sfintiii lui Dumnezeu .Mare păcat faci sa știi ,tu ai dreptul sa vorbești despre cei care au trăit o viața sfânta după voia lui Dumnezeu ?nu cred .ceea ce trebuie sa faci , dar repede este sa te pocaiesti omule .lasa mândria ca asta nu te duce decât in păcat .Noapte buna

  • Foarte indignata sunt de articolul asta!!! Care este explicatia ta D.Tanase la…de ce sfantul care a facut voia lui Dumnezeu moastele lui miros a tamaie smirna si alte mirodenii si nici trupul lor nu putrezeste? De ce restul decedatilor putrezesc?? Si nu-mi spune ca ii imbasameaza si ca totul este inselatorie ca neee…Bunica mea chiar a cunoscut un sf in zilele noastre care este trecut si in calendar drept sfant in zilele noastre ii stie viata la cunoscut cum a fost….sunt semne lasate de la Dumnezeu sa se stie cel ce e sfant sau nu…nu oricine este trecut in calendar drept sfant. aaa hai sa trecem si pe omul asta drept sf ca asa avem chief…..nuuu nu e asa,sunt anumite reguli lasate de la Dumnezeu prin preoti …ei se roaga la Dumnezeu sa stie ce au de facut ce trebuie facut este considerat sau nu sf. sunt multe ce noi nu le stim ca nu avem voie sa stim totul doar preotii si unii isi dau si cu parerea fara sa aibe habar despre ce e vorba ….dar cine nu crede nu intelege…iar despre minuni….se vede ca nu ai vazut nici una…minunile Dumnezeiesti trimise prin sfinti le vad cei ce cred nu cei ce nu cred.”Ferice de cei ce vad si nu cred , ferice de cei ce nu vad si cred”.

   • ina,
    sunt atatia oameni care nu putrezesc dupa multi ani. Tu stii ca si Napoleon era intr-o buna stare cadaverica?! Si nu este sfant. Crezi ca numai anumite mumii sunt sfinte? Mumiile faraonilor au rezistat mii, nu sute de ani, si cu toate acestea nu sunt crestini, si nici sfinti. Despre ce vorbim?! Trezeste-te din adorarea Satanei prin cultul mortilor, pana nu este prea tarziu!
    Asta iti doresc eu tie!
    Fii indignata pe prostia si pe nestiinta ta, nu pe adevarul lui Dumnezeu!

    Cu respect,

   • Ina draga,daca esti indignanta, citeste Biblia si poate ,nu vei mai fi.Traieste si tu o viata duoa voia lui Dumnezeu, si vei fi rasplatita de Dumnezeu, Cel caruia i-ai slujit si nu de oameni ,ptr.ca nu le-ai slujit lor. Biblia spune foarte clar:”LUI DUMNEZEU SA TE INCHINI SI NUMAI LUI AS II SLUJESTI”.ce nu-i clar?”CACI S-AU INCHINAT FAPTURII IN LOCUL FACATORULUI SI AU INNEBUNIT”.Si exemplele pot continua.Da-mi o porunca a Domnului, din Biblie, si te voi crede.Citeste putina istorie si vezi,in ce ani au aparut toate aceste adaugiri, dupa inaltarea Domnului.Ucenicii,apostolii, nu au incurajat pe nimeni da se inchine altuia sau altora, decit lui Dumnezeu,care este viu in veci.

 8. Porunca lui Dumnezeu este clara: “Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.” (Exod 20:3-6; Levetic 26:1)

 9. Materia este capabila sa transmita energia(harul) Dumnezeului Celui Viu. Nu doar omul sfinteste locul ci si locul sfinteste omul.
  In mod obisnuit, 99%, la cateva zile dupa ce omul „moare” trupul respectiv lasa un miros greu(pute). Verificand practic, ori esti ratacit ori esti rau intentionat, sa nu faci constatarea ca unele trupuri desi „moarte”,raspandesc mirosuri deosebit de placute, pentru care exista o singura explicatie: sunt trupuri ale oamenilor care in timpul vietii lor au „depasit limita” de fapte bune si mai mult, nu au facut fapte rele, implinind cuvintele din Biblie: „M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Nu lepăd harul lui Dumnezeu;” (Galateni 2, 20-21).
  La prima vedere v-as fi spus cuvintele Domnului Hristos: „Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei, 22,29), insa le stiti bine, si cred ca stiti bine si pe acelea de la Matei 16,31: „Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.”.
  PS: Cel ce are nas de mirosit sa miroasa.

  • Codrin draga,
   caterinca din asta ieftina, pot sa fac si eu. Nici cadavrele faraonilor nu puteau, ba cred ca inca mai miroseau frumos dupa atata imbalsamare, si cu toate acestea, ei nu sunt sfinti, ci pagani. Faptul ca anumite cadavre nu se descompun, nu este un semn al sfinteniei, cum gresit crezi tu sau altii ca tine. Acum, in sec.21, datorita atator E-uri, cadavrele se descompun mai greu. Asta inseamna ca sunt cadavre sfinte? Sa fim putin seriosi si… mai mintosi. Si cadavrul lui Napoleon arata bine, o fi fost si el sfant?! Despre ce vorbim aici? Sunt multi factori care pot incetini sau stopa in anumite cazuri, descompunerea anumitor trupuri, dar asta nu inseamna ca acele trupuri sunt vii si nu moarte sau ca acele trupuri sunt trupuri de sfinti acceptati de Dumnezeu!!! Deci tot MORTI sunt, chiar daca ar fi sfinti adevarati! Ori inchinarea la morti este o inchinare la Satana, asa spune Dumnezeu. Vrei crezi, nu vrei, nu crede, sa fii sanatos! Adulmeca ce vrei tu. Eu am decis sa adulmec numai aroma de viata a lui Isus Hristos, nu cadavre imputite, mai mult sau mai putin putrezite, ale unor muritori ca si mine!

   Cu respect,

   • Danut frate,

    Repet: materia este capabila sa transmita energia(harul) Dumnezeului Celui Viu.

    Cat despre faraoni ai putea sa dai macar UN singur exemplu, UNUL nu mai mult, care sa miroasa a mir dupa 3000 de ani?

    Te pot lamuri cu mai multe exemple de acum aproximativ 1700 de ani: Sf. M. M. Dimitrie – Izvoratorul de Mir(Salonic, Grecia), Sf Cuv Sava(aproape de Ierusalim), …….etc.

    Deasemenea despre cadavrele nedescompuse din cauza E-urilor ai putea sa dai UN singur exemplu, UNUL nu mai mult, care sa miroasa a mir?

    Trupurile neputrezite(sf. moaste) din sec XX-XXI, nu s-au descompus si miros placut Nu datorita E-urilor, ci prezentei energiei dumnezeiesti din ele. Acesti oameni(sfinti) au dus o viata aspra prin lipsa de hrana. Au postit mare parte din viata, in nici un caz nu au facut aprovizionarea de la Selgros, Metro, Mega Image, etc. Nici vorba de E-uri in alimentatia lor zilnica.

    Si eu adulmec aroma de viata a Domnului Hristos impetita cu cea a prietenilor(sfintilor) Domnului Iisus Hristos spre deosebire de tine care pe langa aroma de viata a Domnului Hristos o mai amesteci si cu alte arome neidentificate inca dar usor de banuit, „Freelencerule”.

    • Codrine, Codrine,
     cum te agati tu de Dracu’ si de minciunile lui, si ii dai cu piciorul lui Dumnezeu si ADEVARULUI Sau!
     Sanchi, daca miroase mortaciunea a mir, este in Rai, sta langa Dumnezeu, si ne ajuta pe noi muritoatii care suntem inca vii pe pamant!
     Scuza-ma, cat de prost trebuie sa fii ca sa crezi asa ceva???? Cat???
     Tu Codrine, faci parte dintre acei oameni care nu au treaba cu Dumnezeu. nu il cauta in adevarurile Sale, nu vrea sa le stie si sa le inteleaga, nu-i pasa de ele si de Dumnezeu, ci doar de BISERICA LUI. Aia din tara lui, aia stramaseasca dupa cum crede el, aia care SINGURA este cea dreapta si adevarata, si asa mai departe. Nu esti deschis la nimic! Crezi ca daca imbratiseszi si alte adevaruri, gata, nu mai esti roman, esti tradator de neam si de biserica, esti pierdut, si asa mai departe. Nu stiu daca toate acestea sunt in mintea si in sufletul tau, nu vreua sa-ti fac niciun proces de intentie, dar cam asa cred ca stau lucrurile cel putin in cateva privinte.
     Dumnezeu nu este sclavul bisericilor de pe pamant, care vremelnic de impauneaza cu NUMELE LUI. Dumnezeu si ADEVARUL Sau nu depinde de nicio biserica, asa cum nu a depins nici de Templul evreiesc in vechime, si nici de evrei. Totdeauna se vor gasi pe planeta Pamant oameni care sa duca adecarul Sau mai departe, indiferent ca sunt evrei, filisteni sau samariteni. Asa si cu crestinii de astazi si din totdeauna. Se vor gasi atei, crestini adevarati, oameni liberi cugetatatori, care strafulgerati de adevarurile clare si minunate ale Dumnezeului celui Viu, se vor intoarce la El din tot sufletul lor, si ii vor vesti Evangelia Vesnica, in timp ce „cre(s)tinii cantonati in iubirea fata de bisericile lor, de dogmele lor, de ritualurile lor, vor ramane din ce in ce mai mult in intuneric.
     Eu nu iti doresc asta nici tie, nici altora.
     Da, am fost peste 30 de ani ortodox prin nastere si religie, am fost peste 10 ani Adventist de ziua a saptea, iar de peste 15 ani sunt FREELANCER! Adica doar eu si Dumnezeu. Asa ca nu mai mai pune tu intre ghilimele, la misto, cuvantul freelancer. Nu imi este rusine cu traseul meu catre Dumnezeu, si nu ascund nimic. Ortodoxia, Adventismul, au fost doar etape in cresterea mea spirituala, si nu imi este rusine cu ele. Acum sunt exact cum vrea Dumnezeu sa fiu: Doar El si Eu. Punct.
     Iti doresc si tie sa ajungi in etapa aceasta!
     Este superba! Eu, nu o mai dau pe nimic altceva.
     Sa auzim de bine!

     Cu respect,

     • Domnule freelencer,

      „Cat de prost trebuie” sa fiu ca sa cred asa ceva?

      1. Şi în Vechiul Testament trupurilor celor drepţi şi sfinţi li se dădea deosebită cinste (Vezi: Fac. 50, 1-14; leş. 13, 19, IV Regi 23, 18; Sir. 49, 11 s.a.).

      2. Trupurile sfinţilor sunt biserici şi lăcaşuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16-17).

      3. Dumnezeu se proslăveşte şi în trupul şi în sufletul celor sfinţi, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19-20).

      4. Trupurile celor sfinţi sunt vase de cinste ale lui Dumnezeu, sfinţite, potrivite pentru tot lucrul bun (II Tim 2, 21).

      5. Trupurile unor sfinţi, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ş.a. (Matei 27, 52-53)

      Cat de destept trebuie sa fii sa nu vezi „mortaciunile” de zeci si sute de ani ce raspandesc buna mireasma? Coincidenta ca au trait la maxim dreapta credint? Ortodoxia?

      PS: 1. Te cred ca este suberba etapa in care te afli d-le freelencer, dar nu te mantuieste pentru ca-i trecatoare.
      2. Cine este Dumnezeu d-le freelencer? Definiti in maxim (2)doua cuvinte.

      • Codrine,
       Saracu’ de tine!
       Daca aceste exemple (texte) date de tine inseamna ca Dumnezeu te pune sa pupi si sa te inchini la mortaciuni, inseamna ca nu intelegi absolut nimic din Evanghelia Vesnica, si esti… departe de Dumnezeu! Sau… tu chiar esti prost si vrei sa ramai asa, ori te faci!
       Textele citate de tine nu sustin deloc inchinarea la mortaciuni sau ca mortaciunile sunt vii.
       Ca au inviat cativa dupa invierea lui Isus, nu are nicio relevanta, din simplul motiv ca nu stie nimeni cine au fost acestia.

       Cu respect,

       • Domnule freelencer,

        1. Eu nu ma inchin la mortaciuni. De unde ai tras concluzia asta?
        2. Eu cinstesc sfintele moaste. Nu ma inchin lor.
        3. Eu ma inchin numai lui Dumnezeu si cinstesc pe prietenii Lui(sfintii- moaste, icoane, etc)
        4. Incearca sa faci diferenta dintre cele doua cuvinte: inchinare si cinstire. Inchinare=Dumnezeu, cinstire=sfintii(moaste, icoane, etc).
        5. Incearca sa faci diferenta intre mortaciuni si moaste. Fa si un pic de practica nu numai teorie, poate scapi de prejudecati.

        Doamne-ajuta!

      • versetele listate n-au nici o legatura cu doctrina religioasa pe care o sustii, citestele mai atent !!! sunt complet ilogice explicatiile tale !!!

       “Eu sunt Domnul si acesta este numele Meu. Nu voi da nimanui slava Mea si nici CHIPURILOR CIOPLITE cinstirea Mea”. (Isaia 42:8)

       Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati: „Voi sunteti dumnezeii nostri!” (Isa.42:17)

       …. ca nu cumva sa va stricati si sa va faceti un chip cioplit sau o infatisare a vreunui idol sau CHIPUL VREUNUI OM SAU CHIPUL VREUNEI FEMEI, (Deut.4:16)

 10. Mai nene ai scris mult, prost și fără rost. Am impresia ca Îți bate lanțul mai mergi și u la biserica, poate înțelegi și u ce este Biblia

 11. Danut Tanase, bun articolul dar lipseste ceva, foarte important, dragostea…mai mult decat ce spui conteaza cum spui oamenilor, daca nu spui in dragoste te faci si tu partas cu cel rau..
  Tot in Biblia pe care o citezi tu scrie ca cine ii zice fratelui sau „prostule sau nebunule va cadea sub pedeapsa judecatii” … asta cum o interpreteZi? Sau luam ce ne place din Biblie.. suntem chemati sa ne rugam si sa le spunem oamenilor in dragoste despre nadejdea care e in Isus Hristos.. Dragostea acopera totul, dragostea ne-a castigat, DUMNEZEU E DRAGOSTE.

  • Asta am si facut Nicu Ilea.
   Dumnezeu, pe langa dragoste, are si dezaprobare, manie, pe langa intelepciune demasca si prostia, deci despre ce vorbim?!
   Iata ce spune Dumnezeu, nu eu:

   „Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta?” (Prov.1:22)
   „Caci impotrivirea prostilor ii ucide, si linistea nebunilor ii pierde.” (Prov.1:32)
   „Invatati-va minte, prostilor, si inteleptiti-va, nebunilor!” (Prov.8:5)

   Ei, cum este? Sunt vorbele lui Dumnezeu nu-i asa?!
   Iti recomand doua articole de pe blogul meu, ca sa intelegi si tu adevarul intreg, nu numai jumatati. Primul post se intituleaza „Dumnezeu vulgaru„, iar al doilea, „Prostii care se cred destepti” cu dedicatie speciala pentru tine! Citeste-le te rog, ca sa te mai luminezi.

   Cu respect,

 12. Moastele de sfant au duh sfant in ele.Nu sunt morti.ESTE MATERIE CARE INCA INCORPORATA cu DUH VIU SI PROBABIL CONECTATA LA ENTITATEA RESPECTIVA.Mort esti si cu alti eretici care va dati cu Iisus dar in schimb mama lui e doar o tampita dupa voi.Asta da jignire,schizofrenie sau contradictie.Eu zic ca ar trebui sa-ti vezi de treaba ta.

  • Eons,
   nu te supara pe mine, dar gogomanie mai mare nu am auzit in viata mea, legata de acest subiect!!!
   Omule, ORICE ARE DUH SFANT in el, TRAIESTE, nu este mort!!! Tu realizezi ce prostie, ce enormitati debitezi?!
   Cel mai grav este ca le ai in minte aceste bazaconii, si te mai si lauzi cu ele!
   Nu ma inchin la maica Domnului pentru ca Dumnezeu imi spune sa ma inchin NUMAI LUI! Asta este tot.
   Maica Domnului NU ESTE DUMNEZEU!!!

   „Drept raspuns, Isus i-a zis: „Inapoia Mea, Satano! Este scris: „Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti.”
   Vino-ti in fire omule! Lasa prostiile si vei traii! Asa spune Isus, nu eu.

   Cu respect,

   • GANDURILE,INTENTIILE SI FAPTELE SUNT RUGACIUNI PERFECTE.NU-MI VORBI DE BIBLIE CA NU STII TU SENSUL LOR.decat ADD LITERAMUL Daca cea mai mare doamna nu are nici un pic de respect ,tot asa este valabil cu tot ce inseamna principiul feminin in creatie.Nu este D-zeu?Dar este nascatoare de D-zeu.Oricum de erezie nu a scapat nimeni nici macar ortodoxia.Uite aici cea mai mare erezie pracicata de religia crestina…cu scopul de a produce caldicei: voceinterior.blogspot.ro/2016/11/iertare-in-universul-spiritual-nu.html ca deh afacerea se face cu calduti nu cu iluminati sau pacaatosi.
    Si tot aici poti afla ca Doamna Luminii este potirul din care bea sangele lui Christos. http://www.scribd.com/document/333085423/Acatisul-Rugului-Aprins-George-Vasai

    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 13. Pacea Domnului Isus Hristos…. Domnul sa va binecuvinteze pe totiii,…Pocaitiva si intoarcete-va la Dumnezeu…

 14. Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru ca spuneti exact ce scrie in biblie.perdeaua din templu sa rupt cind domnul isus a murit. la ortodocsi nu, deci cine este secta? Biserica politica, nu cea crestina. Bisarica adevarata nu este facuta de mana omului. inchinarea la morti este satanica, nu crestina. Domnul isus fie cu dumneavoastra, peste tot si todeauna,Amin

 15. Bai omule…nu ai tu cum sa cunosti religia noastra. Acolo unde se inchina mii de credinciosi..este cu adevarat mireasa lui Iisus..nici decum nu sunt oase. Rusine ca te bagi ca un nesimtit notoriu in religia noastra. Chiar sa ti fie rusine..taratura ordinara si mizerabila. Si nu uita chiar mie personal mi s a intamplat o minune pe care nu am sa ti o spun. Si sunt ferm convins ca multa lume care se inchina la oase moarte cum stii tu nesimtitule sa critici….revin, este si lume inteligenta, culta, nu sunt niste prosti. Aceste oase moarte s au jertfit pentru dragostea si iubirea lui Iisus Fiul lui Dumnezeu. Iar Domnul a aferit lumii intregi de a se ruga la oase moarte cum spui tu nisimtitule ordinar care iesti..tu nu ai voie prin lege sa ne critici religia noastra si nici noi nu avem voie sa ti criticam religia ta..care esti departe si de aceia pe care o ai. Atat iti spun ca iesti un mare escroc. Sa ti fie rusine.!•!!!!!!

  • Gheorghe Bordianu,
   mai intai de toate, mireasa lui Hristos este VIE, nu moarta cum o vrei tu.
   Tu te-ai casatorit cu nevasta-ta moarta deja sau era putin vie, iar daca era VIE, de ce-i dai lui Hristos CADAVRE pe post de mireasa?! Ia gandeste-te putin si la asta inainte ca sa ma injuri si sa faci pe desteptul.
   Prin lege, am dreptul la libera exprimare, ceea ce si fac, iar daca intr-o zi legea imi va interzice asta, tot am sa spun ADEVARULUI LUI HRISTOS, nu minciunile Satanei. Eu nu ma inchin Satanei asa cum faci tu si altii ca tine, crezand ca va inchinati lui Hristos.
   „Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh, si cine se inchina Lui, trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan 4)
   Mai deschide si tu Biblia aia care este Cuvantul Viului Dumnezeu, si lumineaza-te daca vrei, daca nu, pupa morti in continuare, nu te opresc eu sa faci asta, nici Dumnezeu.

   Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta? Intoarceti-va sa ascultati mustrarile mele! Iata, voi turna duhul meu peste voi, va voi face cunoscut cuvintele mele… Fiindca eu chem si voi va impotriviti, fiindca imi intind mana si nimeni nu ia seama, fiindca lepadati toate sfaturile mele si nu va plac mustrarile mele, de aceea si eu voi rade cand veti fi in vreo nenorocire, imi voi bate joc de voi cand va va apuca groaza, cand va va apuca groaza ca o furtuna si cand va va invalui nenorocirea ca un vartej, cand va da peste voi necazul si stramtorarea. Atunci ma vor chema, si nu voi raspunde, ma vor cauta, si nu ma vor gasi. Pentru ca au urat stiinta si n-au ales frica Domnului, pentru ca n-au iubit sfaturile mele si au nesocotit toate mustrarile mele. De aceea se vor hrani cu roada umbletelor lor si se vor satura cu sfaturile lor. Caci impotrivirea prostilor ii ucide, si linistea nebunilor ii pierde;” (Proverbe 1)

   Citeste si ia aminte, daca vrei, daca nu, nu.

   Cu respect,

   • Draga frate,
    bag seama ca cam toti te baga.
    inseamna ca te simti bine, pentru ca ti-ai invatat lectia, sa suferi pentru adevar, asa cum scrie in CARTE, pe care se pare ca ai inteles-o mai bine decat altii. In fapt ce ai scris denota un mare efort.
    in fond asta este omenirea, o mare piramida de ganduri vii despre…morti.
    cinstirea mortilor nu este o rusine. atingerea lor și inchinarea este cu necuratenie si pacat, asa cum ai scris. sunt ortodox 100% si nu schimb apa de botez, precum s-a stabilit la Niceea. Am intrat si am ascultat in multe religii despre DREAPTA inchinare. In multe tari. Mi-amintesc chiar ca am fotografii dintr-o benzinarie de la intrarea intr-o localitate americana unde era un panou de informare cu cele 13 biserici (diferite) dintr-un oras de vreo 5.000 de suflete. Nu ai ce le face, multi au deviat. si au deviat din cauza proastei invataturi. pentru ca pe preotii ortodosi nu-i intereseaza decat banii. deci eu, ca ortodox ce merge la biserica, contribuie cu ajutoare substantiale la multe biserici confirm ca se aplica tare dandoaselea CARTEA. Eu te felicit pentru curajul tau de a lua suturi pentru interpretarea corecta a bibliei. Dar vezi, traditia nu se schimba peste noapte. Am fost in Athos. fiecare manastire se mandreste tocmai cu moastele din biserica. si tocmai la ele vin pelerinii sa se inchine, sa pupe rame, geamuri si capace de cutii. te rog sa ma crezi ca nu am facut asta. eu m-am rugat doar. si chiar am avut o mare revelatie.
    du-ti crucea mai departe: spune adevarul. in fond de asta ai ales calatoria asta.
    dar ai grija, poarta-te frateste, nu jigni, daca il intelegi pe cel slab. altfel nu ai realizat indreptarea lui ci strambatea ta.
    un ortodox care a fost in pelerinaj inclusiv la locul nasterii lui Bhuda.

 16. Ei nu sunt morți! În Hristos toți sunt vii! Pentru asta noi îi cinstim! Așa cum au făcut minuni și oasele lui Elisei!!!

  • Buna Matyas,
   Sa stii ca in viata religioasa, ai doar doua optiuni: sa ramai un prost prostit de Dracu’ sau sa te inteleptesti din Cuvantul lui Dumnezeu care este Biblia. Povestea cu Elisei nu este in Biblie, ci in cartile apocrife, deci nu este biblica. Nu face parte din canonul biblic. Toti ortodocsii sunteti pacaliti cu asta, si este SINGURUL vostru argument pentru a justifica inchinarea la mortaciuni. Dar sa lasam asta si sa trecem la ceea ce este mai grav, si anume faptul ca il faceti mincinos pe Dumnezeu, si ceva si mai grav in afirmatia ta, este faptul ca tu negi INVIEREA. Cum sa spui ca mortii sunt vii, cand Dumnezeu ne spune ca mortii sunt morti, si vor fi inviati doar la a doua venire a lui Isus Hristos?! Voi, ortodocsii, NEGATI INVIEREA! Il batjocoriti pe Hristos si invatatura lui!

   „Intelepciunea striga pe ulite, isi inalta glasul in piete:
   striga unde e zarva mai mare, la porti, in cetate, isi spune cuvintele ei: „Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta?” (Proverbe)

   Sa fii sanatos!
   Vino-ti in fire, si lasa minciunile satanice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s