Daca VIU este Domnul, de ce pupati MORTI?!

Motto: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”! Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” (Matei)

Cateva saptamani bune, la Iasi sau la Bucuresti, in fiecare an, poporul credincios ortodox din Romania, sta la cozi interminabile indiferent de vreme, ca sa pupe morti si oase de morti la greu, ma refer la moaste, si ca sa se roage la ei, la morti si la acele oase de morti, ca la Dumnezeu insusi. Ceea ce mi se pare mie strigator la cer si abominabil in aceasta practica si in tot acest spectacol grotesc, este faptul ca biserica si clerul ei incurajeaza aceasta practica satanica a cultului mortilor, tinand astfel poporul in intuneric, si nespunandu-le adevarul salvator, care este doar VIUL Isus Hristos si Tatal Sau, nu oase de oameni morti, care nu folosesc la absolut nimic. Este drept ca si poporului credincios ii place sa fie prostit, pentru ca altfel si-ar cumpara fiecare cate o Bibile care acum se gaseste pe toate drumurile, si ar afla adevarul din ea, foarte, foarte usor. De ce nu faceti asta fratilor ? De ce nu va informati corect din singura sursa autorizata de Viul Dumnezeu, care este Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu catre si pentru omenirea pierduta de pe planeta Pamant? De ce ?! De ce va lasati prostiti si manipulati de niste smecheri in sutane, in frunte cu Dracu’, care doar va mint si va batjocoresc, si va fac sa faceti lucruri care nu va ajuta cu nimic?! Toti cei care pupa oase de morti, adica moaste, nu citesc Biblia! Nici preotii, culmea, dar nici mirenii! Habar nu au nici unii, nici altii de voia lui Dumnezeu in legatura cu asta, cu mortii, si nici nu vor sa afle. Credinciosii iau de bun ceea ce le spun preotii lor sau basmele din batrani, adica traditia. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem acum, care este ADEVARUL biblic in legatura cu mortii, adica cu moastele.

Pupat de moaste

Ia sa vedem ce spune Biblia, adica Viul Dumnezeu, despre subiectul pe care il discutam aici, adica despre cadavre si despre oamenii morti:

Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimici din mijlocul poporului lui.” (Levitic 20-6)  Auziti dragilor ce ne spune Dumnezeu despre toti cei care vor sa socializeze cu mortii, sa-i pupe, sa se roage la ei, sa se inchine lor, si sa se umileasca in fata lor: ca sunt niste curvari, adica oameni care l-au parasit pe El si adevarul Sau, si ca isi intoarce fata de la ei, adica ca nu-i va recunoaste ca fiind ai Lui, si…mai mult decat atat, ii va nimici din randurile poporului lui Dumnezeu. Asta inseamna ca vor pieri impreuna cu Dracu’, cel care i-a prostit sa faca asa ceva, daca pana la sfarsitul vietii lor, vor persista in aceasta eroare. Stiti de ce ?! Pentru ca asta, inchinarea la morti si oase de morti este satanism nu crestinism, si o sa vedem imediat de ce. Iata un alt text biblic:

Sa nu fie la tine nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti.  (Deuteronom)  Si aici Dumnezeu ne spune foarte clar, extrem de clar, ca inchinarea, adorarea si socializarea cu mortii si cu duhurile lor, nu este o legatura cu El, ci este in realitate o socializare si o legatura cu Dracu’ si ingerii lui cazuti. Ei raspund la intrebari, nu mortul, asa cum se intampla in spiritism, ei mint oamenii ca inchinarea la cadavre este o inchinare la Dumnzeu. Asa cum in Eden, sarpele, adica tot Dracu’, i-a raspuns Evei la dilemele ei „stiintifice” si existentiale pe care le avea, daca sa cunoasca mai mult rau si mai mult bine sau sa ramana la ceea ce stia deja. Dracu’ a raspuns framantarilor ei, si am vazut cu totii ce a iesit din asta: o planeta blestemata, plina ne nelegiuiti si de pacat. Sa luam acum alt text biblic:

” Daca vi se zice insa:Intrebati pe cei ce cheama mortii, si pe cei ce spun viitorul, cari soptesc si bolborosesc,” raspundeti: „Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau? Va intreba el pe cei morti, pentru cei vii ? „ (Isaia 8-19)  Nu vi se pare pertinenta aceasta abordare a lui Dumnezeu? Mie, da. Aici, Dumnezeu ne spune cu subiect si predicat, ca un popor zdravan la cap, un popor care se lauda cu Numele Lui, nu vorbeste cu mortii, adica cu Dracu’ pe post de ventriloc, ci il va intreba direct pe Dumnezeul lui, care este Viu, nu mort! Si din aceasta cauza, pentru ca este VIU, chiar poate sa raspunda la rugaciunile si la  intrebarile omului la fel de viu ca si El. Mortii, dupa cum stim cu totii, nu mai misca, nu mai gandesc, nu mai mananca, nu mai beau apa, nu se mai uita la televizor, nu mai vorbesc, nu mai dau sfaturi , nu mai vindeca, nu mai…nimic. Sunt morti si punct! Iata si dovada din Biblie, ca ceea ce am scris este adevarul adevarat:

„Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri, dar cei morti nu stiu nimic, si nu mai au nici o rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Si dragostea lor, si ura lor, si pizma lor, de mult au si pierit, si niciodata nu vor mai avea parte de tot ce se face supt soare.” (Eclesiastul)  Ce vreti mai clar de atat?! Este extrem de limpede ca omul mort, nu mai este constient de nimic. Omul moert nu mai este capabil de nimic. Omul mort nu mai exista! Chiar daca moartea este comparata in Biblie cu somnul, pe buna dreptate, in sensul ca va exista o trezire din moarte, Invierea, facuta de Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, totusi, in timpul acestui „somn”, mortul este total inactiv si nesimtitor, asa cum nici noi in somn, nu mergem la servici, nu operam, nu jucam fotbal, nu mancam, nu bem, nu dam sfaturi, etc. Corect? Mai mult decat atat, ei habar nu mai au de ceea ce se mai intampla pe planeta Pamant in timpul somnului/moarte. Daca habar nu mai au, si nu mai au parte de ceea ce se mai intampla sub soare in vietile celor vii, cum va pot ei asculta si da sfaturi?! Cum?!

Haideti sa vedem acum, ce spune Dumnezeu in Biblie ca trebuie sa faca un preot adevarat al Viului Dumnezeu, in raport cu mortii, si sa nu uitam ca invatatura Evangheliei Vesnice a Viului Dumnezeu, este ca TOTI suntem preoti ai lui Dumnezeu prin Isus Hristos, nu uitati asta. Iata si dovada:

„Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile, caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor imparati pe pamant!”

„din partea lui Isus Hristos, Martorul credincios, Cel intai nascut din morti, Domnul imparatilor pamantului! A Lui, care ne iubeste, care ne-a spalat de pacatele noastre cu sangele Sau si a facut din noi o imparatie si preoti pentru Dumnezeu, Tatal Sau: a Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin.” (Apocalipsa)  Dragii mei, adevaratii credinciosi, adica adevaratii crestini, au statut de preot in fata lui Dumnezeu. Ce inseamna asta? Nu inseamna ca trebuie sa oficieze slujbe, sa inventeze ritualuri sau dogme, ci sa spuna in permanenta oamenilor acestei planete numai ADEVARURILE lui Dumnezeu, si nimic altceva! Adevaruri pe care trebuie sa le si traiasca! Asta inseamna sa fii preot al Viului Dumnezeu. Dar sa ne intoarcem acum la ceea ce fac preotii astazi, cand le spun oamenilor ca inchinarea la morti este o cerinta dumnezeiasca, si la ceea ce ar trebui sa faca in adevar. Iata ce ne spune Biblia despre relatia preot-mort:

„Domnul a zis lui Moise: „Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: „Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat. „ (Levitic)

Aoleu! Cum se face un preot daca se atinge de un mort? Necurat! Aoleu! Si cine este Necuratul in limbaj popular?! Dracu’, desigur ! Ia uitati-va dumneavoastra ce simplu este, si cum se leaga lucrurile, si cum pupatul de moaste devine si este in realitate, o inchinare si o pupare de Diavol, Satana, Dracu’, nu de Dumnezeu. Sunt si multe alte texte in Biblie, care ne vorbesc despre faptul ca Dumnezeu interzice categoric atingerea mortilor de catre cei vii. Doar in situatii strict private si particulare normale, este de acord cu aceasta. Atunci cand rudele, prietenii, etc… isi iau la revedere de la cel mort, si atunci cand acest mort trebuie atins pentru a fi transportat si pregatit pentru inmormantare. Atat. Stiti de ce nu lasa Dumnezeu pe poporul Sau sa mozoleasca mortii si sa aiba de-a face cu mortii ? Pentru ca Dumnezeu vrea sa ne dea prin asta un mesaj extrem de clar, si anume ca El, nu are absolut nicio legatura, si absolut nimic de-a face, si absolut nimic in comun, cu MOARTEA. Moartea este darul lui Dracu’. Dumnezeu este Viata, si nu Moarte. Moartea este darul facut noua de Dracu’ nu de Dumnezeu ! Dracu’ = Moarte. Dumnezeu = Viata. Simplu, nu-i asa! Darul lui Dumnezeu prin Isus Hristos este VIATA, nu Moartea. Intre viata si moarte, nu este nici o legatura, asa cum nu este nici o legatura intre lumina si intuneric, intre Hristos si Dracu’, intre ceea ce se intampla pe aceasta planeta blestemata, si Imparatia lui Dumnezeu. Atunci de ce incurajeaza biserica, in Numele lui Isus Hristos, inchinarea la morti, adica inchinarea la Diavolul, Satana, Dracu’? De ce?! Pe ce baza, pe ce invatatura? Care invataturi sau mesaje de la Viul Dumnezeu, aproba aceasta practica? Raspuns: niciuna! Dupa cum se vede, Dumnezeu este clar si fara echivoc impotriva acestor practici satanice, mincinoase, inepte: mozolirea mortilor, inchinarea la morti. Frati romani ortodocsi, Dumnezeu nu va cere sa va inchinati la morti, si sa pupati mortii, fie ei si asa zis „sfinti”. Numai Dumnezeu stie cu adevarat cine este sfant si cine nu este, nu bisericile. Nici macar asta nu sta in puterea noastra sa apreciem sau sa stim. Noi oamenii, nu putem sa stim asta. Noi doar ne dam cu parerea, total aiurea, desigur. Sfatul meu pentru dumneavoastra, este acela din Evanghelia Vesnica, care ne spune ca trebuie sa ne adresam si sa ne inchinam direct Viului Dumnezeu, fara popi si fara pastori, fara sfinti, si fara moaste. Viul Dumnezeu ne va asculta oricand, la orice ora din zi sau din noapte, pe oricare dintre noi, si este SINGURUL in masura sa ne ajute in mod real. Mortii nu va pot ajuta cu nimic, asa cum am aratat si cum o spune Dumnezeu insusi, personal, prin persoana lui Isus Hristos. Restul sunt povesti si basme lumesti, inventii dracesti, ca sa va tina Dracu’ in intuneric si in eroare. Sunteti mintiti frati ortodocsi! Sunteti manipulati! Iata care este adevarul Evangheliei Vesnice:

Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul, si nu uita nici una din binefacerile Lui ! El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale, El iti izbaveste viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si indurare, El iti satura de bunatati batraneta, si te face sa intineresti iaras ca vulturul. Domnul face dreptate si judecata tuturor celor asupriti. Domnul este indurator si milostiv, indelung rabdator si bogat in bunatate. El nu se cearta fara incetare, si nu tine mania pe vecie. Nu ne face dupa pacatele noastre, nu ne pedepseste dupa faradelegile noastre. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat este de mare bunatatea Lui pentru cei ce se tem de El, cat este de departe rasaritul de apus, atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi. Cum se indura un tata de copiii lui, asa se indura Domnul de cei ce se tem de El. Caci El stie din ce santem facuti, isi aduce aminte ca suntem tarana. Dar bunatatea Domnului tine in veci pentru cei ce se tem de El, si indurarea Lui pentru copiii copiilor lor, pentru cei ce pazesc legamantul Lui, si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le implineasca. (Psalmul 103)  Dupa cum se vede foarte limpede si aici, doar Dumnezeu face tot ceea ce trebuie facut pentru poporul Sau, nu sfintii, nu preotii, nu pastorii, nu moastele, nu icoanele, nu statuile, nimeni altcineva, decat Viul Dumnezeu.

„Chiar in clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boli, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a daruit vederea.” (Luca)

El (Hristos) a vindecat pe multi cari patimeau de felurite boli, de asemenea, a scos multi draci, si nu lasa pe draci sa vorbeasca, pentruca-l cunosteau. „ (Marcu)

„Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat, mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit, caci Tu esti slava mea !” (Ieremia 17-14)

Numai Dumnezeu vindeca real si spiritual, mortii niciodata, si nici macar cei vii. Tot ce se face de catre oameni, se face prin puterea lui Dumnezeu. Asa spune Biblia. Oamenii care au facut vindecari, au facut tot prin puterea lui Dumnezeu, si erau tot/doar oameni vii, nu morti. Mortii nu pot sa faca nimic, niciodata. Asa ne spune Viul Dumnezeu.

Si inca ceva, de Paste, credinciosii ortodocsi, nu cumva sarbatoresc Invierea lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Tatal, care Tata este si el la fel de viu in ceruri, ca si noi ? „Viu este Domnul”! spune Biblia. Daca Isus Hristos este Viu datorita Invierii, si Tatal este Viu pentru ca nu a fost niciodata mort, atunci de ce va duceti la morti frati „crestini”? Cu ce va pot ajuta ei ? Cu nimic. Il dati la o parte pe Viul Dumnezeu, Tatal si Fiul, si puneti in locul lor, MORTI?!  Ce logica este asta? Ce logica are asta? Sa inteleg cumva ca sfintii morti sunt mai tari decat Viul Dumnezeu? Sa inteleg cumva ca Viul Dumnezeu este prea ocupat ca sa ne asculte si sa ne ajute pe fiecare in parte, si atunci a delegat aceasta sarcina la niste morti  si oase de morti?! Ce dracovenie satanica este asta, Doamne apara si pazeste! Ia mai ganditi-va putin?! Poate va veniti in fire, si scapati astfel din minciunile si cursele Satanei, si va intoarceti cu toata mintea si cu tot sufletul, la Viul Dumnezeu.

Concluzia: „Si asa, ati desfiintat Cuvantul lui Dumnezeu, prin datina voastra. Si faceti multe alte lucruri de felul acesta !” (Marcu 7-13) …

Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti.” (1Timotei) …

“Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14-6)

Nimeni nu poate sa vina la Dumnezeu prin moaste, prin icoane, prin statui, prin preoti sau pastori, prin biserici, prin sfinti adevarati sau falsi, prin ritualuri si dogme stupide, ci doar prin Isus Hristos:

In nimeni altul nu este salvare, caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim SALVATI.” (Faptele Apostolilor)

sfanta+parascheva+popa+pupa+moastele_321639[1]

Oasele de morti nu mijlocesc pentru nimeni, nu salveaza pe nimeni, nu vindeca pe nimeni. Sfintii falsi sau adevarati nu salveaza si nu vindeca pe nimeni. Doar Viul Dumnezeu este totul totului tot pentru un crestin adevarat. Restul e… cancan, minciuna satanica. Cine vrea sa creada adevarul acesta bine, cine nu, va culege roadele ratacirilor lui. Aveti grija sa nu ramaneti in continuare doar niste prosti prostiti de Dracu’, marele prostitor al omenilor de pe planeta Pamant, incepand cu Eva. Daca Dumnezeu Tatal si Fiul sunt vii in vecii vecilor, de ce pupati si va inchinati la morti si oase de morti, dragii mei?! Facand asta, va inchinati si slujiti Satanei, nu Viului Dumnezeu! Asa spune Dumnezeu, nu eu, dupa cum bine ati vazut in textele prezentate.

Cu respect,

Anunțuri

58 de gânduri despre „Daca VIU este Domnul, de ce pupati MORTI?!

 1. ESti ratacit ,,NENE,,Nu toti au Harul de a talcui Sfanta Biblie…Dumneata ce ai scris aici trebuie sa iti dai seama si ce scrii smintesti oamenii…Credinta adevarata este -CREDINTA ORTODOXA…ORTODOXIA ESTE ADEVARUL..HRISTOS ESTE ORTODOX dupa cum si spune: EU SUNT CALEA,ADEVARUL SI VIATA.>>>

  • Maria draga,
   esti fraiera rau de tot!
   Cred ca nici nu ai citit vreodata Biblia, pentru ca numai asa se explica ineptiile pe care le debitezi tu!
   Si cand ma gandesc ca ai si drept de vot, ma apuca disperarea!
   Pentru cei ca tine, Hristos este roman ortodox, stiu, e boala grea asta! Trebuie sa ai creierul total neantrenat, ca sa gandesti asa.
   Cu respect,

   • „Aoleu…aoleu…” ce limbaj creştin ai tu, Danut Tanase, cu cei care nu îți împărtăşesc convingerile religioase! „Dragă Maria eşti fraieră rău de tot” este tot un citat biblic, o parafrazare, sau o reflectare a gradului tău de toleranță față de cei diferiți ție? Oare vorbeşti despre un alt „Hristos”, al tău, sau al vostru? Oare a permis, sau permite Iisus Hristos folosirea limbajului de lemn pentru a demonstra învățătura Sa de aur? Să-ți fie ruşine!
    Ce are a face propria-ți credință cu dreptul la vot? Acest motiv este unul total aiurea, folosit de semi-docții atei (asta nu înseamnă că nu au şi ateii intelectualii lor) postaci. Ce ştii tu despre „neantrenații la creier” Clement Alexandrinul, Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, şi celelalte milioane de sfinți ai Ortodoxiei? Ai citit ceva din scrierile lor?

    • Marius draga,
     iti recomand sa mai citesti pe aceste blog, daca ai timp si chef, doua articole: „Dumnezeu vulgaru” si „Prostii care se cred destepti”. Asta al doilea ti-l dedic si tie in mod special. Asta ca sa iti mai dispara aberatiile din minte.
     Cat despre Clement Alexandrinul, Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare si altii ca astia, ma doare fix in plachiuri! Nu o sa las eu la o parte Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa ma iau dupa cuvantul oamenilor. Daca toti acestia te-au invatat pe tine si pe multi altii ca sa pupati oase de morti, cadavre, bucati de lemn si de metal, adica icoane, bucati de oameni, si sa faceti multe alte satanisme de genul acesta, ei bine, TOTI acestia au slujit Satanei nu lui Dumnezeu, si vor auzi in Ziua Judecati, cuvintele Salvatorului nostru Isus Hristos: „Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
     Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.
     Intelegi tu mai Marius?! Cand Dumnezeu iti spune sa nu te inchini la morti si tu o faci, LUCREZI FARADELEGE. Cand Dumnezeu iti spune sa nu te inchini la chip cioplit, si tu faci asta, LUCREZI FARADELE, iar cei care va invata toate aceste minciuni satanice, sunt si mai vinovati decat voi. Asa spune Dumnezeu. Capisci?!
     Trezeste-te te rog! Nu il mai sluji pe Satana!

     Cu respect,

   • Draga Danut: ma indoiesc ca tu ai citit Biblia altfel decat pentru a o combate. Dar stiu… e greu sa citesti tot, ateu fiind. De aceea am sa-ti usurez munca si-ti voi da citatul cel mai elocvent care-l poti intelege pana si tu. 20. Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi. 21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI SI A INVIAT şi s-a sculat pe picioarele sale. (Cartea a patra a Regilor, Capitolul 13).

    • Anca, poveștile astea vânătorești le-ai gasit in Cartea a 4-a a Regilor?!!! Nu este in Biblie asa ceva! Aceasta Carte NU EXISTA!!! Capisci?! Cred ca nu!
     Vii cu apocrifele ca sa combați adevarul lui Dumnezeu?! Ma faci sa rad, dar este de plâns!
     Esti prostita de Dracu’, ai mare grija! Lasa oasele de morti, care n-au inviat pe nimeni, niciodata, si intoarce-te la Hristos cel Viu, SINGURUL care poate face asta!
     Cu respect,

  • HRISTOS ,NU A AFIRMAT NICIODATA CA ESTE ORTODOX.EL,ESTE DUMENEZEU! ESTE MAI USOR SA NE CERTAM UNII CU ALTII PE TEME DE RELIGIE,DECAT SA VEDEM FATA LUI HRISTOS,SA APLICAM INVATATURILE LUI IN FIECARE ZI.NIMENI NU NE V-A INTREBA DUPA MOARTE DESPRE RELIGIA DIN CARE AM FACUT PARTE.NU RELIGIA CONTEAZA…CONTEZA CREDINTA,IERTAREA ,IUBIREA NOSTRA .DA, CITITI BIBLIA! NU TREBUIE SA O PREDICATI, NU TREBUIE SA AVETI REVELATII,NU TREBUIE SA AVETI HARUL DE A TALCUI. BIBLIA ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI VA ASIGUR CA VETI INTELEGE TOT.DAR…CE USOR E SA NE ASCUNDEM IN SPATELE,,HARULUI,,.DC? PAI IN BIBLIE CITIM DESPRE ADEVAR,PORUNCI,IERTARE…SI DA, E FOARTE GREU SA ACCEPTAM MAI BN MERGEM DUMINICA DIM LA BISERICA,ASCULTAM CE SPUNE PREOTUL,MERGEM ACASA FERICITI.CE ORTODOXI FERICITI SUNTEM NOI ! RESTUL? NISTE NENOROCITI RATACITI. SE ROAGA LUI DUMNEZEU,MERG LA BISERICA,CINSTESC CUVANTUL,RENUNTA LA PACAT.ASA-I…NISTE RATACITI.NOI,ORTODOCSII,SUNTEM VII,PUTERNICI…CINE E CA NOI?FACEM TUICA,O VINDEM,AVORTURI,CURVII..OMORURI,SCHNGIUIRI ALE ANIMALELOR,VIOLURI…CE NEVOIE AVEM DE BIBLIE?MERGETI LA CONFERINTELE PARINTELUI TOFANA.O SA AFLATI MAI MULTE DESPRE BIBLIE..DACA RELIGIA ORTODOXA INSEAMNA PUPATURI DE CRUCI ,ICOANE,MOASTE,PRAPORI,ICOANE,SFINTI…UNDE ESTE HRISTOS? UNDE ESTE DUMNEZEU?PE MINE NU MA INCANTA ACESTE INVATATURI.DACA CINEVA MA ASIGURA CA TOATE ASTEA MA VOR MANTUI,MI LE LEG DE GAT SI UMBLU TOATA ZIUA CU ELE.DAR,CITIND BIBLIA,AM AFLAT CA ACESTEA SUNT RATACIRI.IAR CEI CARE LE PRPOVADUIESC VOR DA SOCOTEALA.NICI EI NU INTRA IN IMPARATIA CERURILOR,DAR NICI PE ALTII NU II LASA.NU EU SPUN ASTA..HRISTOS A SPUS-O. LASATI COMODITATEA…CITITI BIBLIA!

   • Carmen, imi place postul tau..dar totusi am on intrebare la prima si ultima idee din ce ai scris:

    Din BIBLIE, imi spui si mie unde a zis Isus despre el ca este Dumnezeu ? Nu vreau sa stiu ce au spus altii..ci unde a afirmat Isus ca este Dumnezeu ?

    Toate cele bune si Domnul sa ne dea lumina tuturora..

    • Citește, prietene, Evanghelia, și vei afla unde a spus Iisus asta! Dar trebuie să citești, prietene, nu să spicuiești, de ici, de colo, sau totul de-a gata! Trebuie să citești!

    • IOAN 14.
     8 Filip I-a zis: Doamne, arata-ne noua pe Tatal si ne este de ajuns.
     9 Iisus i-a zis: De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu: Arata-ne pe Tatal?…

  • Porunca lui Dumnezeu este clara: “Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.” (Exod 20:3-6; Levetic 26:1)

  • Ca sa înțelegi Biblia nu ai nevoie de har.. ci de înțelepciunea care Dumnezeu a pus-o în fiecare din noi.Aia înseamnă să CITEȘTI tu pentru time ca și tu ai minte. Este printre singurele cărți care o înțelege și deșteptu și prostu… Sa fiți cap, nu coada… dar multi din noi aleg sa fie oi. Ce rătăciți putem fi… și totuși ne credem salvați. 😦

 2. TOT ce spune si face biserica ortodoxa ancepand cu ziua de odihna ,sarbatorile legale pe care niciun ortodox nu le tine… inclusiv sfintele paste, pe care al tin dumineca…. (doar nu a anviat YESHUA (DOMNUL ISUS) dumineca, ei respecta Anvierea mai mult decat ziua rastignirii !.. cand ancepe pastele ,caci acesta a fost sacrificiul suprem pe care l-a facut DUMNEZEU Yahweh NU savaot nu savaot nu savaot cum traduce si ne spune biserica ortodoxa ,cand este scris dealtfel YAHWEH .Eu cred ca biserica ortodoxa este este biserica din laodicea .
  Florin un iubitor de Dumnezeu fost ortodox . Acum sunt doar un umil crestin.DUMNEZEU sa va binecuvinteze pe toti cei ce-l iubiti pe Dumnezeu si pe cei care anca nu-l cunosc ca sa-l cunoasca .ALELUIA AMIN.

  • Prietene, tu n-ai fost ortodox decât în ziua când ai fost botezat! Intrarea în Biserică, prin Botez, presupune o creștere duhovnicească! Tu, n-ai crescut defel! Ești, dacă vrei, un om mare cu suflet nedezvoltat! Nu mai spune nimănui că ai fost ortodox, că vor râde de tine! Nu ai nimic comun cu Biserica! Spui că ai fost ortodox dar acum nu spui cărui cult aparții!!! Șmecherie românească! Ți-e rușine cu Biserica ta de acum! După părerea mea, pentru că nici cu școala n-ai fost mare prieten, cred că ești adventist, din ceva gașcă de pe acolo…cât pot înțelege din scrisu tău!

 3. „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”! Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” (Matei)
  Dacă tot ai adus acest verset ca susţinere a ceea ce vrei să demonstrezi, explică-mi şi mie: Avraam, Isaac şi Iacov (Moise, David, Isaia, Ieremia, Ilie etc.) nu sunt morţi? Şi totuşi, Dumnezeu spune că este Dumnezeul lor şi, în consecinţă, aceştia sunt vii, căci toţi sunt vii în Dumnezeu. De fapt, sufletul este nemuritor, iar moartea este doar un fenomen temporar, pentru că la final „vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii.” (Ioan 5, 29) Sufletele celor adormiţi nu pot muri. Trupul este lipsit de suflet şi putrezeşte, dar asta e ca şi cum ar lepăda o haină veche, este doar o stare intermediară, până la judecata finală. Ai o concepţie greşită, ca a saducheilor, despre moarte.

  Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. (Ioan 5, 25) Deci cei ce-I urmează lui Hristos, împlinind poruncile, sunt vii, chiar dacă au murit: „Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.” (Ioan 15, 14)

  Iar despre cei ce trăiesc în păcat se spune: „Cea cu adevărat văduvă şi rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu şi stăruieşte în cereri şi în rugăciuni, noaptea şi ziua. Iar cea care trăieşte în desfătări, deşi e vie, este moartă.” (Timotei 5, 5-6)

  Deci un sfânt „mort” este mai viu faţă de un păcătos în viaţă (dar mort în păcate). Noi nu ne închinăm la un mort, mocofane, ci unuia care a împlinit voia lui Dumnezeu toată viaţa sa şi a fost proslăvit de Dumnezeu cu semne şi minuni. Dar voi sunteţi de fapt atei, cum aţi putea crede aşa ceva. Credeţi în schimb prorocilor voştri mincinoşi: Luther, Calvin, Zvingli şi toată legiunea de eretici de ieri şi de azi. Uite ce a ajuns Occidentul acum, s-a umplut de sodomiţi şi de toată nelegiuirea (urâciunea pustiirii). Faceţi-vă ordine în propria ogradă şi pe urmă veniţi aici să ne daţi lecţii.

  Aşa că mai slăbeşte-ne cu teologia ta de doi bani! Te dai mare exeget. Numai voi studiaţi Biblia, numai voi aveţi monopolul cunoştinţei de Dumnezeu.

  • Mircea Dragomir,
   tu faci exact ceea ce face si este tatal tau, Dracu”: esti arogant (mandru) si prost.
   Sa ma explic, ca sa nu cumva sa te consideri jignit.
   Teologia de 2 bani pe care TU ti-ai insusit-o cu brio dupa cum vad, apartine Diavolului care a mintit-o pe naiva de Eva inca de la inceputul Creatiei. Stii care este una dintre minciunile primordiale ale lu’ Dracu’? Ca nu vom muri! Asa i-a spus si Evei. Mananca ca nu o sa mori! Cand tu vii la mine cu aceeasi minciuna satanica, care tradusa inseamna: SUFELTUL ESTE NEMURITOR, imi dau seama cat de prostit esti de Dracu’. Deci, mocofane, ia si asculta ce spune Scriptura, nu eu, adica ce spune Dumnezeu.
   Sa o luam metodic si simplu, ca sa inteleaga si un prostit ca tine.

   1. Cand omul crapa, nu mai stie nimic. Doarme si habar nu mai are ce se intampla sub soare. A te duce sa-l intrebi ceva in timp ce doarme, este un nonsens! Asta faceti voi cand va duceti la moaste. Vorbiti la vant.
   2. Dupa moarte, sufletul nu este nemuritor asa cum te-a mintit Dracu’ pe tine si pe Eva, ci este mort, mort. Daca nu ar fi asa, INVIEREA nu ar mai avea sens. Ce sa mai invie Dumnezeu la sfarsitul timpului, oameni vii?! Este aberant asta, ori TU, tocmai ASTA sustii: ca mortii sunt bine merci undeva, vii si nevatamati.
   3. Nimeni dintre oameni nu stie cine este cu adevarat sfant, asa ca pretentia bisericilor de a face sfinti, este penibila, absurd, RIDICOLA, FARA SENS.
   4. In ceea ce priveste invierea mortilor, moarte intai si moartea a doua, ai articole pe acest blog care te pot lumina din Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca habar nu ai de Evanghelia Vesnica!
   Citeste, si daca vrei si ai chef, mai vorbim.
   Sa auzim de bine.
   Cu respect,

   • „După ce voi învia, voi merge înaintea voastră… ” Matei 26:32
    „şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi. ” Romani 8:11

   • Profetul Isaia… Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte!-Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, ceice locuiţi în ţărînă! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pămîntul va scoate iarăş afară pe cei morţi.” Isaia 26:19
    Viziunea lui Ezechiel din Valea plină de oasele uscate, revenind la viaţă prin Duhul lui Dumnezeu suflat peste ele (Ezechiel 37.. : 2b-6). Acest lucru nu poate fi o profeţie reală a învierii la fel de mult ca o figură de restaurare a unei naţiuni.
    Daniel este un alt bărbat al credinței care vorbește despre înviere:
    “Mulţi din cei ce dorm în țârăna pământului se vor scula: unii pentru viaţa vecinică, şi alţii pentru ocară şi ruşine vecinică” (Daniel 12:2).
    Profeția aceasta s-a împlinit când “mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor cari muriseră, au înviat. Ei au ieşit din morminte, după învierea lui, au intrat în sfînta cetate, şi s-au arătat multora.” (Mat.27: 52,53).
    Osea este prorocul care meționeză darea vieții înapoi după a treia zi. Referire directă la Domnul ISus ; „Veniţi, să ne întoarcem la Domnul! Căci El ne-a sfîşiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile. El ne va da iarăş viaţa în două zile; a treia zi ne va scula, şi vom trăi înaintea Lui.” (Osea 6:1-2).
    David, regele poet a lui Israel are și el descoperire despre învierea din morți a Domnului Isus “Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor, nu vei îngădui ca prea iubitul Tău să vadă putrezirea.” Psalmul 16:10

   • 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
    55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
    56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
    57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
    58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

 4. Eu cred ca este frumos si intelept sa ne spunem parerile uni altora dar nu este frumos si crestineste sa ne jignimcu cuvinte urite care nu ne sint de folos la nici uni,cel mai bine este daca sintem dornici de adevarul despre mintuire Biblia este singura cale de-a afla adevarul pt.ca este cuvintul lui D-ZEU.In nimeni altul nu este mintuire decit prin jertfa DOMNULUI IISUS de pe GOLGOTA unde a fost rastignit pe cruce,singelelui ne spala de orice pacat prin pocainta ,si prin schimbarea felului de-a trai,cele vechi s-au dus si trebuie sa incepem o viata noua dupa cuvintul bibliei Hadeti sa citim invatatura din noul testament careeste scris dupa moartea si invierea DOMNULUI IISUS aici vom gasi adevarul despre mintuire.nici o religie nu te poate mintuinici un nume decit DUMNUL IISus amin

  • Pai… hai sa citim! 20. Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi.
   21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale. (Cartea a patra a Regilor, Capitolul 13) 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
   55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
   56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
   57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
   58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

   12. Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor? 16. Caci, daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat.
   21. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor.
   22. Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos;
   23. dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel dintai rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.
   53. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire.
   54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: „Moartea a fost inghitita de biruinta.
   (1 Corinteni 15)

 5. Am si eu o intrebare:
  De ce sa mai credem in cei morti adica cei ce au scrie scripturile si de ce ii mai numiti sfinti pe profeti care din primul care a dat nastere poporului sfant sa culcat cu sclava femeii si pe urma au dato afara din casa?
  De ce respectam morti si nu pe cei vi?

  • suiram,

   tu nu prea stii despre ce este vorba pe aici, dar am sa-ti raspund la intrebari. Sunt extrem de simple.
   De ca credem in cei morti care au scris Scriptura, pentru ca NU EI au scris-o, ci Dumnezeu prin ei. Ei au scris doar vorbele lui Dumnezeu incredintate lor. Apoi, aceste vorbe chiar SE INTAMPLA, deci SUNT ADEVARATE. Punct.
   Spui ca Avraam s-a culcat si cu scalva lui. Asa este. Intrebare: asa a vrut Dumnezeu?! I-a spus Dumnezeu sa faca asta?! Raspuns: NU! A fost decizia lor, a lui Avraam si a Sarei. Atunci de ce-l invinuiesti pe Dumnezeu pentru asta?! Dumnezeu nu pe fiul lui Agar l-a ales, ci pe celalalt, promis de El Sarei, deci despre ce vorbim?!

   Cu respect,

 6. Danut aveai nevoie de un subiect la moda care face ratting? Ai dat-o in bara. Articol prost documentat. Cand ne moare mama sau tata ii pupam mana din respect si din dragoste. Cu atat mai mult unui sfant, care mijloceste inaintea Domnului pentru noi si la racla caruia se savarsesc minuni de sute de ani. Dumnezeu sa te lumineze !

  • Nici un sfânt nu poate mijloci pentru mine si păcatele mele in afara de mijlocirea Fiului lui Dumnezeu Isus Hristos care a plătit pe crucea calvarului păcatele întregii omeniri .

  • Ada draga, oricine ai fi tu, adevarul lui Dumnezeu nu are nevoie de rating.
   Adevarul este adevar pur si simplu, ca si Dumnezeu insusi: „Eu sunt cel ce sunt.”
   Da, este adevarat, cand ne moare mama si tata, ii sarutam de despartire, Dumnezeu nu ne interzice asta, dar nici nu ne obliga, si dupa aceea, nu mai vorbim cu ei decat in gand, nu mai jucam table impreuna, nu ne mai uitam la televizor impreuna, nu mai mergem in parc impreuna, pentru ca pur si simplu ei NU MAI SUNT. Au putrezesc sau putrezit in pamant. Tu crezi ca „sfintii” morti pe care ii pupezi tu, sunt in cer si joaca table cu Dumnezeu?! Te inseli amarnic! Biblia spune ca SUNT MORTI SI NU MAI STIU ABSOLUT NIMIC. Nici de ei, si nici de altii. Capisci?!
   Arata-mi si mie o minune facuta de un mort! Nu exista asa ceva! Sunt doar minciuni satanice.
   Dumnezeu sa te lumineze si pe tine, ca pe mine m-a luminat deja pe acest subiect, iar daca mortii sunt vii in cer si joaca table cu Dumnezeu, iar in pauze ne ajuta pe noi aici pe pamant, atunci ANULEZI INVIEREA, si i-ai luat obiectul muncii si al revenirii lui Isus Hristos: INVIEREA si VIATA. Deci cum facem?!

   Cu respect,

   • fiul văduvei din Sarepta Sidonului (I Regi 17:17-24) a înviat, dar a murit iarăşi;
    fiul Sunamitei (II Regi 4:32-37) a înviat, dar a murit iarăşi;
    mortul îngropat în mormântul lui Elisei, când s-a atins de oasele profetului a înviat, dar a murit iarăşi (II Regi 13:21);
    fiica lui Iair (Marcu 5:22-43) a înviat, dar a murit iarăşi;
    fiul văduvei din Nain (Luca 7:11-17) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Lazăr din Betania (Ioan 11:43-45) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Tabita (Fapte 9:36-43) a înviat, dar a murit iarăşi;
    Eutih (Fapte 20:7-12) a înviat, dar a murit iarăşi; multe trupuri ale sfinţilor, la moartea Domnului Isus au înviat şi s-au arătat în cetate, dar au murit iarăşi (Matei 27:53).
    Menirea acestor invieri a fost de a aduce in constiintele oamenilor realitatea unei Invieri mult mai glorioasa si infinit mai semnificativa decit adaugarea a citorva ani la o existent temporara: Invierea a insusi Mintuitorului, Domnul Isus Hristos. Iată in continuare, câteva dovezi ale glorioasei învieri.

   • AP. Pavel spune: “şi Dumnezeu care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa” (1 Cor. 6:14) și vom avea trupuri Slăvite ca şi El: “ci să fim îmbrăcaţi cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor să fie înghiţit de viaţă” ( 2 Cor. 5:4), sau
    “El va schimba trupul stării noastre smerite, şi-l va face asemenea trupului Slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-şi supune toate lucrurile” (Fil.3:21).
    Dumnezeu a promis tuturor celor ce cred în înviera lui Cristos că le va da acelaşi trup Slăvit ca şi al Lui:,,Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca EL, pentru că îl vom Vedea aşa cum este” 1 Ioan 3:2, deasemnea ,,şi a adus la lumina viaţa şi neputrezirea prin Evanghelie” (2 Tim.1:10).

  • Ma simt indignata ce articol a putut posta omul asta!!Un crestin ortodox nu ar spune niciodata asemenea aberatii.Deci nu esti ortodox noi scriem Iisus cu doi de „I” Lasa-ne in pace religia si comentariile care duce in eroare lumea, nu incerca sa ii atrageti in ograda voastra care nu crede in Maica Domnului in mama noastra cereasca sau in sfinti .De unde stii tu ca cine a cerut ajutor unui sfant nu ia raspuns sau nu la ajutat cu nimic? Nu ai de unde sa sti tu. Eu din proprie experienta stiu ca ajuta rugaciunile la sfinti si nu sunt dracu cum le spui tu.
   Sunt minuni!!
   Multe legi sau schimbat din vechiul testament pana in noul testament.Cate minuni au facut sfintii nostri dar lumea e oarba si se le lasa inselata de oameni ca voi ba chiar atei si putina credinta care o mai au dispare ca e confuza lumea unu zice una altul zice alta si uite asa nici macar in Dumnezeu nu vor mai crede si asa piere credinta din cauza atator pareri si destepti care cred ca stiu de toate care printr-un citat vezi doamne face lumea sa inteleaga Biblia mai bine sau sa se trezeasca la realitate ca nu exista aia sau cealalta. Decat sa criticati sfintii mai bine incurajati sau incercati prin alte mijloace sa faceti lumea sa citeasca Biblia ca in ziua fe azi putine persoane reusesc sa citeasca sf scriptura.
   Pacat ca este de suflet.
   Vedeti-va de treaba voastra si lasati-ne in pace cu criticile voastre!!!

   • Ina draga,
    poti sa scrii Isus si cu o mie de „i”, adevarul este unul singur. Faptul ca scri Isus cu doi „i”, nu transforma minciuna in adevar. Inchinarea la morti este o inchinare la Satana, iar „minunile” facut de morti sunt minuni satanice daca ele exista. Mai bine spus: minciuni satanice. Cum dracu sa te ajute un mort care este mort?! Voi nu mai ganditi deloc?! V-a luat Dracu” mintile de tot?!
    Eu cred in mama Domnului Isus. A existat si este OK, DAR NU MA INCHIN EI, asta face diferenta. De ce nu ma inchin ei?! Simplu de raspuns: pentru ca Dumnezeu a spus clar ca trebuie numai Lui sa ne inchinam, si la nimenii altcineva. Intelegi?! Iata si dovada, una dintre ele, ca mai sunt si multe altele in Biblie, citeste Biblia inainte sa pui etichete si sa te ratoiesti la oameni:

    „Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:
    „Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.”
    10. „Pleaca, Satano”, i-a raspuns Isus. „Caci este scris: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.”

    Asa ca inchinarea la sfinti si la maica Domnului este o inchinare la Satana! Punct!

    Cu respect,

  • Pupatu asta de morti este un obicei tare prost la noi la romani si care lasa traume pe viata. Eu personal am ramas traumatizat cand am vazut pe taica-meu pupand pe bunicu mort. Si am auzit de altii ramasi traumatizati ca au fost fortati sa pupe parinti morti. Si atunci??? Exista explicatie mai buna decat cea luata din practica ca pupatul asta de morti este ceva demonic? Pentru ca chiar este din moment ce provoaca traume

  • ” Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni : Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti”. 1 TIMOTEI 2; 5-6.

  • pentru Danut// nimeni nu mijloceste pentru noi decat Iisus Christos (vezi 1 Tim 2:5); niciun mort si niciun viu din tot universul nu mijloceste pt noi decat Fiul lui Dumnezeu. punct

 7. Salut Tanase , tu vorbești bine dar, ești un om mort îți merge numele ca trăiești știi si tu asta după cum vorbești cu oamenii despre Sfintiii lui Dumnezeu .Mare păcat faci sa știi ,tu ai dreptul sa vorbești despre cei care au trăit o viața sfânta după voia lui Dumnezeu ?nu cred .ceea ce trebuie sa faci , dar repede este sa te pocaiesti omule .lasa mândria ca asta nu te duce decât in păcat .Noapte buna

  • Foarte indignata sunt de articolul asta!!! Care este explicatia ta D.Tanase la…de ce sfantul care a facut voia lui Dumnezeu moastele lui miros a tamaie smirna si alte mirodenii si nici trupul lor nu putrezeste? De ce restul decedatilor putrezesc?? Si nu-mi spune ca ii imbasameaza si ca totul este inselatorie ca neee…Bunica mea chiar a cunoscut un sf in zilele noastre care este trecut si in calendar drept sfant in zilele noastre ii stie viata la cunoscut cum a fost….sunt semne lasate de la Dumnezeu sa se stie cel ce e sfant sau nu…nu oricine este trecut in calendar drept sfant. aaa hai sa trecem si pe omul asta drept sf ca asa avem chief…..nuuu nu e asa,sunt anumite reguli lasate de la Dumnezeu prin preoti …ei se roaga la Dumnezeu sa stie ce au de facut ce trebuie facut este considerat sau nu sf. sunt multe ce noi nu le stim ca nu avem voie sa stim totul doar preotii si unii isi dau si cu parerea fara sa aibe habar despre ce e vorba ….dar cine nu crede nu intelege…iar despre minuni….se vede ca nu ai vazut nici una…minunile Dumnezeiesti trimise prin sfinti le vad cei ce cred nu cei ce nu cred.”Ferice de cei ce vad si nu cred , ferice de cei ce nu vad si cred”.

   • ina,
    sunt atatia oameni care nu putrezesc dupa multi ani. Tu stii ca si Napoleon era intr-o buna stare cadaverica?! Si nu este sfant. Crezi ca numai anumite mumii sunt sfinte? Mumiile faraonilor au rezistat mii, nu sute de ani, si cu toate acestea nu sunt crestini, si nici sfinti. Despre ce vorbim?! Trezeste-te din adorarea Satanei prin cultul mortilor, pana nu este prea tarziu!
    Asta iti doresc eu tie!
    Fii indignata pe prostia si pe nestiinta ta, nu pe adevarul lui Dumnezeu!

    Cu respect,

 8. Porunca lui Dumnezeu este clara: “Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.” (Exod 20:3-6; Levetic 26:1)

 9. Materia este capabila sa transmita energia(harul) Dumnezeului Celui Viu. Nu doar omul sfinteste locul ci si locul sfinteste omul.
  In mod obisnuit, 99%, la cateva zile dupa ce omul „moare” trupul respectiv lasa un miros greu(pute). Verificand practic, ori esti ratacit ori esti rau intentionat, sa nu faci constatarea ca unele trupuri desi „moarte”,raspandesc mirosuri deosebit de placute, pentru care exista o singura explicatie: sunt trupuri ale oamenilor care in timpul vietii lor au „depasit limita” de fapte bune si mai mult, nu au facut fapte rele, implinind cuvintele din Biblie: „M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Nu lepăd harul lui Dumnezeu;” (Galateni 2, 20-21).
  La prima vedere v-as fi spus cuvintele Domnului Hristos: „Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei, 22,29), insa le stiti bine, si cred ca stiti bine si pe acelea de la Matei 16,31: „Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.”.
  PS: Cel ce are nas de mirosit sa miroasa.

  • Codrin draga,
   caterinca din asta ieftina, pot sa fac si eu. Nici cadavrele faraonilor nu puteau, ba cred ca inca mai miroseau frumos dupa atata imbalsamare, si cu toate acestea, ei nu sunt sfinti, ci pagani. Faptul ca anumite cadavre nu se descompun, nu este un semn al sfinteniei, cum gresit crezi tu sau altii ca tine. Acum, in sec.21, datorita atator E-uri, cadavrele se descompun mai greu. Asta inseamna ca sunt cadavre sfinte? Sa fim putin seriosi si… mai mintosi. Si cadavrul lui Napoleon arata bine, o fi fost si el sfant?! Despre ce vorbim aici? Sunt multi factori care pot incetini sau stopa in anumite cazuri, descompunerea anumitor trupuri, dar asta nu inseamna ca acele trupuri sunt vii si nu moarte sau ca acele trupuri sunt trupuri de sfinti acceptati de Dumnezeu!!! Deci tot MORTI sunt, chiar daca ar fi sfinti adevarati! Ori inchinarea la morti este o inchinare la Satana, asa spune Dumnezeu. Vrei crezi, nu vrei, nu crede, sa fii sanatos! Adulmeca ce vrei tu. Eu am decis sa adulmec numai aroma de viata a lui Isus Hristos, nu cadavre imputite, mai mult sau mai putin putrezite, ale unor muritori ca si mine!

   Cu respect,

   • Danut frate,

    Repet: materia este capabila sa transmita energia(harul) Dumnezeului Celui Viu.

    Cat despre faraoni ai putea sa dai macar UN singur exemplu, UNUL nu mai mult, care sa miroasa a mir dupa 3000 de ani?

    Te pot lamuri cu mai multe exemple de acum aproximativ 1700 de ani: Sf. M. M. Dimitrie – Izvoratorul de Mir(Salonic, Grecia), Sf Cuv Sava(aproape de Ierusalim), …….etc.

    Deasemenea despre cadavrele nedescompuse din cauza E-urilor ai putea sa dai UN singur exemplu, UNUL nu mai mult, care sa miroasa a mir?

    Trupurile neputrezite(sf. moaste) din sec XX-XXI, nu s-au descompus si miros placut Nu datorita E-urilor, ci prezentei energiei dumnezeiesti din ele. Acesti oameni(sfinti) au dus o viata aspra prin lipsa de hrana. Au postit mare parte din viata, in nici un caz nu au facut aprovizionarea de la Selgros, Metro, Mega Image, etc. Nici vorba de E-uri in alimentatia lor zilnica.

    Si eu adulmec aroma de viata a Domnului Hristos impetita cu cea a prietenilor(sfintilor) Domnului Iisus Hristos spre deosebire de tine care pe langa aroma de viata a Domnului Hristos o mai amesteci si cu alte arome neidentificate inca dar usor de banuit, „Freelencerule”.

    • Codrine, Codrine,
     cum te agati tu de Dracu’ si de minciunile lui, si ii dai cu piciorul lui Dumnezeu si ADEVARULUI Sau!
     Sanchi, daca miroase mortaciunea a mir, este in Rai, sta langa Dumnezeu, si ne ajuta pe noi muritoatii care suntem inca vii pe pamant!
     Scuza-ma, cat de prost trebuie sa fii ca sa crezi asa ceva???? Cat???
     Tu Codrine, faci parte dintre acei oameni care nu au treaba cu Dumnezeu. nu il cauta in adevarurile Sale, nu vrea sa le stie si sa le inteleaga, nu-i pasa de ele si de Dumnezeu, ci doar de BISERICA LUI. Aia din tara lui, aia stramaseasca dupa cum crede el, aia care SINGURA este cea dreapta si adevarata, si asa mai departe. Nu esti deschis la nimic! Crezi ca daca imbratiseszi si alte adevaruri, gata, nu mai esti roman, esti tradator de neam si de biserica, esti pierdut, si asa mai departe. Nu stiu daca toate acestea sunt in mintea si in sufletul tau, nu vreua sa-ti fac niciun proces de intentie, dar cam asa cred ca stau lucrurile cel putin in cateva privinte.
     Dumnezeu nu este sclavul bisericilor de pe pamant, care vremelnic de impauneaza cu NUMELE LUI. Dumnezeu si ADEVARUL Sau nu depinde de nicio biserica, asa cum nu a depins nici de Templul evreiesc in vechime, si nici de evrei. Totdeauna se vor gasi pe planeta Pamant oameni care sa duca adecarul Sau mai departe, indiferent ca sunt evrei, filisteni sau samariteni. Asa si cu crestinii de astazi si din totdeauna. Se vor gasi atei, crestini adevarati, oameni liberi cugetatatori, care strafulgerati de adevarurile clare si minunate ale Dumnezeului celui Viu, se vor intoarce la El din tot sufletul lor, si ii vor vesti Evangelia Vesnica, in timp ce „cre(s)tinii cantonati in iubirea fata de bisericile lor, de dogmele lor, de ritualurile lor, vor ramane din ce in ce mai mult in intuneric.
     Eu nu iti doresc asta nici tie, nici altora.
     Da, am fost peste 30 de ani ortodox prin nastere si religie, am fost peste 10 ani Adventist de ziua a saptea, iar de peste 15 ani sunt FREELANCER! Adica doar eu si Dumnezeu. Asa ca nu mai mai pune tu intre ghilimele, la misto, cuvantul freelancer. Nu imi este rusine cu traseul meu catre Dumnezeu, si nu ascund nimic. Ortodoxia, Adventismul, au fost doar etape in cresterea mea spirituala, si nu imi este rusine cu ele. Acum sunt exact cum vrea Dumnezeu sa fiu: Doar El si Eu. Punct.
     Iti doresc si tie sa ajungi in etapa aceasta!
     Este superba! Eu, nu o mai dau pe nimic altceva.
     Sa auzim de bine!

     Cu respect,

     • Domnule freelencer,

      „Cat de prost trebuie” sa fiu ca sa cred asa ceva?

      1. Şi în Vechiul Testament trupurilor celor drepţi şi sfinţi li se dădea deosebită cinste (Vezi: Fac. 50, 1-14; leş. 13, 19, IV Regi 23, 18; Sir. 49, 11 s.a.).

      2. Trupurile sfinţilor sunt biserici şi lăcaşuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16-17).

      3. Dumnezeu se proslăveşte şi în trupul şi în sufletul celor sfinţi, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19-20).

      4. Trupurile celor sfinţi sunt vase de cinste ale lui Dumnezeu, sfinţite, potrivite pentru tot lucrul bun (II Tim 2, 21).

      5. Trupurile unor sfinţi, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ş.a. (Matei 27, 52-53)

      Cat de destept trebuie sa fii sa nu vezi „mortaciunile” de zeci si sute de ani ce raspandesc buna mireasma? Coincidenta ca au trait la maxim dreapta credint? Ortodoxia?

      PS: 1. Te cred ca este suberba etapa in care te afli d-le freelencer, dar nu te mantuieste pentru ca-i trecatoare.
      2. Cine este Dumnezeu d-le freelencer? Definiti in maxim (2)doua cuvinte.

      • Codrine,
       Saracu’ de tine!
       Daca aceste exemple (texte) date de tine inseamna ca Dumnezeu te pune sa pupi si sa te inchini la mortaciuni, inseamna ca nu intelegi absolut nimic din Evanghelia Vesnica, si esti… departe de Dumnezeu! Sau… tu chiar esti prost si vrei sa ramai asa, ori te faci!
       Textele citate de tine nu sustin deloc inchinarea la mortaciuni sau ca mortaciunile sunt vii.
       Ca au inviat cativa dupa invierea lui Isus, nu are nicio relevanta, din simplul motiv ca nu stie nimeni cine au fost acestia.

       Cu respect,

       • Domnule freelencer,

        1. Eu nu ma inchin la mortaciuni. De unde ai tras concluzia asta?
        2. Eu cinstesc sfintele moaste. Nu ma inchin lor.
        3. Eu ma inchin numai lui Dumnezeu si cinstesc pe prietenii Lui(sfintii- moaste, icoane, etc)
        4. Incearca sa faci diferenta dintre cele doua cuvinte: inchinare si cinstire. Inchinare=Dumnezeu, cinstire=sfintii(moaste, icoane, etc).
        5. Incearca sa faci diferenta intre mortaciuni si moaste. Fa si un pic de practica nu numai teorie, poate scapi de prejudecati.

        Doamne-ajuta!

 10. Mai nene ai scris mult, prost și fără rost. Am impresia ca Îți bate lanțul mai mergi și u la biserica, poate înțelegi și u ce este Biblia

 11. Danut Tanase, bun articolul dar lipseste ceva, foarte important, dragostea…mai mult decat ce spui conteaza cum spui oamenilor, daca nu spui in dragoste te faci si tu partas cu cel rau..
  Tot in Biblia pe care o citezi tu scrie ca cine ii zice fratelui sau „prostule sau nebunule va cadea sub pedeapsa judecatii” … asta cum o interpreteZi? Sau luam ce ne place din Biblie.. suntem chemati sa ne rugam si sa le spunem oamenilor in dragoste despre nadejdea care e in Isus Hristos.. Dragostea acopera totul, dragostea ne-a castigat, DUMNEZEU E DRAGOSTE.

  • Asta am si facut Nicu Ilea.
   Dumnezeu, pe langa dragoste, are si dezaprobare, manie, pe langa intelepciune demasca si prostia, deci despre ce vorbim?!
   Iata ce spune Dumnezeu, nu eu:

   „Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta?” (Prov.1:22)
   „Caci impotrivirea prostilor ii ucide, si linistea nebunilor ii pierde.” (Prov.1:32)
   „Invatati-va minte, prostilor, si inteleptiti-va, nebunilor!” (Prov.8:5)

   Ei, cum este? Sunt vorbele lui Dumnezeu nu-i asa?!
   Iti recomand doua articole de pe blogul meu, ca sa intelegi si tu adevarul intreg, nu numai jumatati. Primul post se intituleaza „Dumnezeu vulgaru„, iar al doilea, „Prostii care se cred destepti” cu dedicatie speciala pentru tine! Citeste-le te rog, ca sa te mai luminezi.

   Cu respect,

 12. Moastele de sfant au duh sfant in ele.Nu sunt morti.ESTE MATERIE CARE INCA INCORPORATA cu DUH VIU SI PROBABIL CONECTATA LA ENTITATEA RESPECTIVA.Mort esti si cu alti eretici care va dati cu Iisus dar in schimb mama lui e doar o tampita dupa voi.Asta da jignire,schizofrenie sau contradictie.Eu zic ca ar trebui sa-ti vezi de treaba ta.

  • Eons,
   nu te supara pe mine, dar gogomanie mai mare nu am auzit in viata mea, legata de acest subiect!!!
   Omule, ORICE ARE DUH SFANT in el, TRAIESTE, nu este mort!!! Tu realizezi ce prostie, ce enormitati debitezi?!
   Cel mai grav este ca le ai in minte aceste bazaconii, si te mai si lauzi cu ele!
   Nu ma inchin la maica Domnului pentru ca Dumnezeu imi spune sa ma inchin NUMAI LUI! Asta este tot.
   Maica Domnului NU ESTE DUMNEZEU!!!

   „Drept raspuns, Isus i-a zis: „Inapoia Mea, Satano! Este scris: „Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti.”
   Vino-ti in fire omule! Lasa prostiile si vei traii! Asa spune Isus, nu eu.

   Cu respect,

   • GANDURILE,INTENTIILE SI FAPTELE SUNT RUGACIUNI PERFECTE.NU-MI VORBI DE BIBLIE CA NU STII TU SENSUL LOR.decat ADD LITERAMUL Daca cea mai mare doamna nu are nici un pic de respect ,tot asa este valabil cu tot ce inseamna principiul feminin in creatie.Nu este D-zeu?Dar este nascatoare de D-zeu.Oricum de erezie nu a scapat nimeni nici macar ortodoxia.Uite aici cea mai mare erezie pracicata de religia crestina…cu scopul de a produce caldicei: voceinterior.blogspot.ro/2016/11/iertare-in-universul-spiritual-nu.html ca deh afacerea se face cu calduti nu cu iluminati sau pacaatosi.
    Si tot aici poti afla ca Doamna Luminii este potirul din care bea sangele lui Christos. http://www.scribd.com/document/333085423/Acatisul-Rugului-Aprins-George-Vasai

    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 13. Pacea Domnului Isus Hristos…. Domnul sa va binecuvinteze pe totiii,…Pocaitiva si intoarcete-va la Dumnezeu…

 14. Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru ca spuneti exact ce scrie in biblie.perdeaua din templu sa rupt cind domnul isus a murit. la ortodocsi nu, deci cine este secta? Biserica politica, nu cea crestina. Bisarica adevarata nu este facuta de mana omului. inchinarea la morti este satanica, nu crestina. Domnul isus fie cu dumneavoastra, peste tot si todeauna,Amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s