A plecat si LASCARICA

A murit SI GHEORGHE DINICA. Unul dintre cei mai mari actori ai Romaniei a parasit lumea aceasta, lasand un nou loc gol in teatrul si cinematorgrafia romaneasca. In top-ul meu, Gheorghe Dinica este pe primul loc. Nu am vazut altul mai mare ca el in Romania, in timpul vietii mele. Nu-mi amintesc sa nu-mi fi placut in vre-un rol. Toate aparitiile lui au fost magistrale, indiferent de cat de mic era rolul. Cuvintele sunt de prisos. Gheorghe Dinca trebuie VAZUT si ASCULTAT ca sa-l poti iubi si aprecia. Restul e tacere…

Tragedia este ca nimeni nu mai ocupa locurile goale. Am ramas pe mana panaramelor cu pretentii artistice si de artisti. Jalnic !

Presa si colegii de breasla vor incepe iar cu cliseele si declaratiile inepte, de genul : Dumnezeu isi face teatru in cer si ii ia pe cei mai buni…bla, bla, bla, …

In nemernicia ei, MOARTEA nu iarta pe nimeni.

Domn’ Semaca a tras… si Lascarica a murit !

Adio MAESTRE !

Vei mai ramane doar in amintirea noastra, a celor care ne-am bucurat de jocul dumneavoastra. Generatiile care vor urma, precum si cea actuala in marea ei majoritate, nici nu stiu ce au pierdut. Cei de acum habar nu au cine este Shakespeare, cum sa stie de Gheorghe Dinica ?! Totul este desertaciune. Noi, generatia mea, si inca una si jumatate, ne-am bucurat de cei mai mari actori ai Romaniei. Nu-i putin lucru asta ! Multumim !

Cu respect,

2 gânduri despre „A plecat si LASCARICA

  1. Da, un mare actor ne-a părăsit. Este unul dintre cei care au preluat ştafeta de la artiştii de aur ai anilor 50-60, ca dna Bulandra sau Vraca, Birlic, Giugaru, Costache Antoniu, Marcel Anghelescu, Ion Lucian, George Calboreanu şi mulţi alţii. A mai rămas din acea generaţie de aur maestrul Beligan cu incredibila sa energie.

    • DA, asa este, precum spui. Cu exceptia lui Vraca si a d-nei Bulandra, m-am bucurat sa-i vad pe toti jucand. Exceptionale generatii de actori. Azi este subtire rau la capitolul asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s