Danut Tanase Vs. Edi Constantinescu

Salut Edi. Iti scriu aici, pe blogul meu, deoarece Marius Stanescu in prostia lui, cenzureaza tot ce nu-i convine lui si bisericii pe care o reprezinta, facand mari deservicii si lui, si bisericii Adventiste de Ziua a Saptea (BAZS). BAZS care vrea sa vina la noi si in casele noastre ca sa ne vorbeasca de Dumnezeu, in timp ce ei ne dau afara de la ei si din casele lor, fie ele si electronice cateodata. Treaba-i asta fratilor ?! Adica noi sa va primim pe voi la noi si sa va ascultam, dar viceversa nu. Este corect asta ? Sa va fie rusine ca faceti asa ceva, iar tu Edi aprobi prin tacerea ta aceste nemernicii. Sunteti exact la fel ca Inchizitia catolica pe care o condamnati in bisericile voastre. Nu este nici o deosebire ca practici. Daca ati avea puterea ati aprinde si ruguri, fiti siguri de asta.

Edi, ai ajuns la punctul in care si sustinatorii tai cei mai aprigi, pot spune cu voce tare sau in gand macar, ca… „regele e gol”. Pana si adulatorului tau neconditionat, Clovnul Junglei (Hi clovn !) care batjocorea pe oricine nu era de acord cu tine, i-ai transformat rasul batjocoritor si veselia cretina de multe ori, intr-un rictus amar, ramanand cu neuronii cracanati in spagat intre afirmatiile tale:  “ Cred insa ca AZS este calea pentru reformarea crestinismului” si „Aut adventist aut nihil.“  Sincer sa fiu, prima afirmatie este gogonata rau de tot. Cum sa se reformeze crestinismul de la voi, cand voi aveti grave erori teologice in doctrina. Si pe mine m-ar fi lasat masca, ca pe Clovn, daca nu mi-asi fi dat seama mai de multisor, ca ceea ce faci tu cu aceste emisiuni este doar un mare bluff.  Ai ametit putin subiectele si ascultatorii cu unele teme, dar ai revenit practic la matca adventista, sustinand de fapt, ceea ce chipurile ai vrut sa indrepti. Dumnezeu te-a adus aici. Nu este nimic ascuns care sa nu vina la lumina. Ti se vede deja goliciunea. Ai cam epuizat subiectele. Ce-o sa faci in continuare ? O sa le reiei, o sa le repeti ? Iar cu Reforma Sanitara, iar cu EGW daca este sau nu este profet, iar cu Judecata de cercetare, iar cu Sabatul, iar cu Sanctuarul, iar cu dinozaurii, iar cu scoiclie, iar cu filozofia ? Ca sa mai spui CE ? Datorita cenzurii desantate  de la „Oameni si Perspective”, a lui Marius Stanescu, un specimen uman mic moral, ranchiunos si mincinos, am decis sa-ti spun verde in fata ca ceea ce faceti voi acolo este o mare impostura, privind prin prisma Evangheliei Vesnice. O sa ma explic. Toate la vremea lor. Inainte de asta, o sa postez acum raspunsul meu cenzurat de cel cu minte putina si odihnita, Marius Stanescu, servitorul Satanei prin cenzura si minciuna pe care le practica pe site-ul lui. Eu nu ma feresc de cuvinte, iar daca si eu voi face la fel, sa primesc exact aceleasi calificative. Spun asta si spre atentioanrea lui Marius, care este pe un drum periculos pentru el.

Iata postul catre mike, cenzurat la emisiunea „ADN-ul AZS” de la „Oameni si Perspective:

mike 140

“Nimic din ceeace Ellen White a scris nu vine in contradictie cu Biblia…mai mult, scrierile ei arunca lumina si indreapta atentia cititorului catre Biblie.”

Toate invataturile esentiale ale adventismului, si aici ma refer la cele care il diferentiaza de celelalte culte crestine, sunt gresite si nesustinute de biblie. Fara scrierile lui EGW, doctrina adventa cade in totalitate pentru ca nu poate fi sustinuta DOAR CU BIBLIA. Asta o stie orice adventist cinstit, inclusiv corpul pastoral. Judecata de cercetare, Sanctuarul, 1844, papalitatea ca fiara, etc…sunt inventii nesustinute de Cuvantul lui Dumnezeu.

“In discutia cu o persoana din afara acestei biserici nu voi aduce niciodata argumente in sustinerea principiilor din cartile Spiritului Profetic – asa cum sunt denumite cartile ei.”

Aici este o alta inselatorie adventista cu care eu nu am fost de acord cand am fost membru al bisericii. Oamenilor trebuie sa le spui adevarul. Si aici mai este o minciuna, spui Sola Scriptura, dar de fapt este Sola Scriptura + EGW. Nu-i corect !
EGW a dus poporul advent in Evanghelia Faptelor. Pentru mine este doar un scriitor crestin ca oricare altul, dar niciodata profet. Iau ce este bun de la ea si merg mai departe. La mine EGW nu-l inlocuieste pe Hristos, asa cum se intampla la adventisti.

Cu respect,

Danut Tanase Your comment is awaiting moderation.
December 7th, 2009 – 13:41:07

Iata postul catre tine, cenzurat la aceeasi emisiune :

eddieconst 164

Edi, m-ai facut sa rad cu sperietorile tale ! Chiar mie imi scri asa ceva ca sa ma speriu ? Ma sti atat de retardat ?
Hai sa fim putin seriosi. Gogoritele enumerate de tine poate tin la unii, dar nu la mine. In tot ce am postat eu de 1an si jumatate pe site-ul asta, a reiesit cumva ca eu cred bazaconiile alea scrise de tine ? Citeste pagina Evanghelia Vesnica de pe blogul meu si vei vedea clar ce cred si ce nu.
Gravitatea sustinerii in continaure a lui EGW, este ca ea a adus si invataturi straine de Biblie si tu sti asta. Citeste te rog ce i-am raspuns lui mike, nu mai vreau sa repet. Dupa cum ati observat cu totii, cei care intra pe acest site, eu nu am adus argumente impotriva lui EGW de genul: isi vinde cartile, a plagiat, etc…ci doar ca nu sta pe Cuvantul lui Dumnezeu. Este tot ce ma intereseaza. Restul e cancan…

Cu respect,

Danut Tanase Your comment is awaiting moderation.
December 7th, 2009 – 14:01:07

Edi, da-mi si mie cel mai mic motiv si ratiunea pentru care Marius Stanescu mi-a cenzurat mie postul raspuns catre tine ? Hai ca postul catre Mike, mai punea degetul pe ranile adventiste, si normal sa ascundeti sub pres ce nu va convine, prin CENZURA, dar cu postul asta catre tine ce-a avut ? Hai mai Edi deontologule si eticule crestin, da-mi si mie un raspuns de bun simt si plauzibil, nu prosteala pentru prosti. Poti ? Astept. Intra pe blog si spune. Ai curaj ? Sau spune la voi acolo la O & P. Ce reguli am incalcat ? Ce standarde ? Ia spune Mariuse deontologu’ lu’ tata, care este motivul pentru care ai cenzurat acest post adresat lui Edi ? Ce reguli am incalcat ? Ce am facut incorect ? Poti sa-mi spui un motiv macar ? Sigur nu ai cum. Nu am gresit cu nimic. Dupa cum vezi Edi, cerberul tau Marius Stanescu, te-a protejat si de data asta prin cenzura. Ai ajuns jalnic de tot daca ai nevoie de asa ceva ca sa fi protejat.

Tu Edi, nu propovaduiesti Evanghelia Vesnica a lui Hristos decat ocazional, si am fost totdeauna de acord cu tine cand ai facut asta, si o sa fiu cu oricine care spune adevarul. Greseala ta fundamentala este ca intorci poporul advent mereu, spre o Evanghelie pe care Hristos nu a incredintat-o lumii prin EGW, profetul vostru care nu este profet. Aici nu esti cinstit fata de fratii tai, si il tradezi pe Hristos. Pentru ca tu sti sigur ca cel putin o parte din doctrinele advente au picioare de lut. Tu sti ca unele doctrine adventiste nu stau doar pe Biblie, ci pe Biblie + EGW. Fara EGW nu stau. Ori ai o trimitere de la Hristos si faci ce trebuie facut pana la capat, ori esti un impostor. Cale de mijloc nu prea merge la Dumnezeu, ori cu El ori cu Dracu’. Nu merge sluga la doi stapani. Sigur ca Biblia afirma ca indiferent cum este predicat Hristos, este bine ca este predicat, dar tot Biblia spune ca Hristos este 100% adevar si 0% minciuna si ratacire, ceea ce nu este cazul in predicarea si invatatura ta. Hai sa vedem care ar putea fi motivele pentru care tu ai plecat la drum in acest proiect impreuna cu Marius Stanescu.

1. Dumnezeu ti-a incredintat Evanghelia Vesnica si nu poti sa faci altfel decat sa o predici, indiferent de consecintele pentru tine si pentru biserica ta .

2. In adventism se simte din ce in ce mai mult faptul ca ceva este in neregula cu invatatura bisericii, si vreti sa faceti voi ceva, pana nu este prea tarziu. Cu sprijinul tacit al conducerii, evident, dar fara a devia fundamental de la doctrina adventa. Oricum tavalugul pornit de Duhul lui Hristos se apropie cu pasi repezi de lumea noastra care va intelege din ce in ce mai clar diferentele dintre adevar si minciuna, intr-un timp foarte scurt. Asta nu poate impiedica nimeni sa se intample. Si decat sa afle oamenii adevarul de la altii, mai bine sa mai aburiti voi ceva, ca sa mai puteti salva voi ceea ce se mai poate salva din adventism. Sa mai schimbati cate ceva pe ici pe colo, dar nu prin partile esentiale. Pentru asta sunteti dispusi si la unele concesii in doctrina, o rasucire pe calcaie in unele invataturi, in asa fel ca poporul sa nu se prinda ca se modifica modificarea si se schimba schimbarea. Unii deja s-au prins ca ce spunea si sustinea BAZS acum 15 ani de exemplu, nu prea mai spune si sustine ACUM. Pana la urma nu este nimic rau in asta. Este bine sa renunti macar in al 12-lea ceas la rataciri.

3. Faceti jurnalism religios. Ceea ce iti place tie mult de tot ! Sti ca pe vremuri ai scos si o revista, care nu a prea mers. Esti pasionat si indragostit iremediabil de media, eu stiu foarte bine asta, dar fara nici o intentie sanatoasa de a clarifica corect lucrurile esentiale din invatatura BAZS. Ai dat faliment cu revista asa cum o sa dati si cu proiectul asta. Voi lansati tot felul de teme, niciodata duse pana la capat, aburite mereu, lasate mereu in coada de peste,  cum ati facut pana acum cu toate emisiunile de la O & P si Cronici. Asta ca sa o puteti scalda si cu conservatorii si cu liberalii din BAZS. Ca sa nu-ti pierzi pensia de la unii si simpatia de la altii, nu-i asa ? Si ca sa vina banii in continuare, ca si voi aveti nevoie de bani, desi radeti de altii cand cer. Toate astea chipurile in numele ganditului pe cont propriu, bla, bla, bla…Chipurile noi nu darmam nimic, aruncam niste pisici moarte si fiecare sa se descurce cu ele ! Sa gandeasca chipurile. Sa creada fiecare ce vrea pana la urma, ca noi nu dam solutii. Noi doar punem, probleme si lansam teme.  Totul ramanad in final destul de ambiguu si in ceata. Ne jucam noi putin de-a ganditul independent, ne harjonim putin prin curtea bisericii virtuale, dar in final, sa credem cam tot asa ca pana acum, nu-i asa Edi ? Astfel EGW nu prea este profet dar totusi este…si ne bazam in continaure pe ea. Deci abureala maxima. Cine sa va mai inteleaga ? Judecata de cercetare nu este sustinuta de Biblie, tu o sti foarte bine, ai si vorbit cate ceva despre asta pe la Oxigen, dar de ce sa renuntam la ea, spui tu, ca este interesanta ca subiect teologic, sa o pastram si pe asta. Reforma sanitara propovaduita de adventism nu este biblica, in sensul ca mancare nu are nici un rol in mantuire, dar totusi de ce sa renuntam la ea, o scaldam si pe asta. Sabatul nu este in realitate asa cum il propovaduim si il serbam noi, dar lasati-l tot asa cum este acum. Hristos este categoric mai mare ca EGW, este Dumnezeu doar, totusi este controlat in tot ceea ce afirma in Biblie, cu Comentariile EGW !!! Astfel EGW la BAZS este mai mare ca Hristos, deci este o aberatie ! Oricum ai da-o, TU incurajezi in continuare toate astea, si dai impresia ca nu este chiar asa rau. Si tot asa faci cam cu toate subiectele, nu mai pierd timpul, temele adventiste sunt stiute de adventisti. Acum ai mai bagat o caterinca, cica Evanghelia Vesnica este tabu, nu ne atingem de ea nici morti, iar celelalte subiecte din adventism sunt basca, adica peste, ca sa avem si noi ce discuta teologic, ca sa nu ne plictisim la biserica. Asa de dragul teologiei, adica asa de fandoseala, de kiki. Nu este asta Babilon ?

Care sa fie Edi varianta corecta dintre cele 3 ? Evident ca mai pot fi si altele sau chiar combinatii.

Varianta 1 nu este in nici un caz !

Eu cred ca este o combinatie dintre variantele 2 si 3, iar proportia o sti numai tu.

Din punctul de vedere al variantei 1, singura corecta, esti de fapt un impostor Edi. Hristos a spus NUMAI ADEVARUL, si a mers pana la capat, indiferent de consecinte, desi in gradina Ghetsemani si El a rugat pe Tatal Sau sa indulceasca daca se poate, drumul spre Salvarea neamului omenesc ticalosit, dar a acceptat crucea totusi. Capatul era crucea. A sacrificat pensia, simpatia oamenilor, si a mers pe cruce ! Oricine nu face asa, este un hot si un talhar spune Salvatorul. NUMAI EL ESTE USA, si nimic altceva ! EGW in nici un caz ! Cine citeste sa inteleaga.

Daca iei si emisiunile in care lunar faceai analiza evenimentelor mondiale, vei vedea ca nu s-a implinit nimic din ceea ce ai spus tu acolo, in timp ce comentariile mele de atunci, precum si toate articolele mele de pe acest blog, dovedesc ca am o intelegere mult mai aproape de adevar, decat ai tu si poti tu spera in viitor, daca vei ramane la ceea ce propovaduiesti acum. Ai dus discutiile in emisiuni si pe forum, spre pseudo invataturi stiintifice, spre zone in care Dumnezeu nu are ce cauta, pentru ca nu acolo va fi gasit, si nu asa. Ai balamucit efectiv lumea cu teorii nastrusnice si fanteziste. O impletire de evolutionism si creationism, biologie, arheologie, matematica si fizica, dinozauri, fosile, puncte cardinale, ere geologice, scoici, straturi, dinozauri, etc…in stil propriu. Un haloimis de te apuca ameteala si disperarea, subminand de multe ori autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu, cu tot felul de bazaconii si interpretari fanteziste. Ai facut de multe ori din Biblie o simpla carte de povesti pentru adormit copiii, punand stiinta omeneasca deasupra stiintei si intelepciunii lui Dumnezeu. Ai mare grija fratele meu, ai o mare responsabilitate pentru mintile tinere care te urmaresc. Ii ratacesti si balamucesti. Esti pe un drum gresit. Lasa jurnalistica crestina de 2 bani, si fa ce spune Dumnezeu daca chiar ai o chemare. A vorbi despre Dumnezeu este o mare responsabilitate. Este vorba de VIATA si de MOARTE, din alea pe bune, adevarate, adica VESNICE. Nu te poti juca cu asa ceva. Nu poti face gazetarie cu asa ceva.

Nu mai vorbesc de lasitatea ta in a intra cu mine sau cu altii, in dialoguri adevarate despre Evanghelia Vesnica si subiectele ei. Ai evitat mereu asta. De ce esti asa de las ? De ce te ascunzi in spatele cenzurii lui Marius Stanescu ? Poate pentru ca habar nu ai multe lucruri ? Nici tie nu-ti sunt clare multe adevaruri din Cuvantul lui Dumnezeu ? Te sfatuiesc sa intri pe pagina mea Evanghelia Vesnica, este langa butonul „Despre”, ca sa mai inveti si tu cate ceva despre Dumnezeu si adevarata Evanghelie. Ai mare nevoie fratioare. Vezi ca am explicat deja problema cu Judecata, si o sa mai gasesti multe alte lucruri interesante, te asigur. Pe mine nu ma mai pacalesti Edi. Domnul sa se indure si de tine, si de  Marius Stanescu. Pentru ca sunteti amandoi ticalosi, saraci, orbi si goi, asa cum spune la carte.

In final va mai spun ca mi-e deja prea mare greata si scarba de lasitatea voastra, a ta si a lui Marius, si de site-ul vostru in care cenzura si abureala sunt la ele acasa. Nu aveti curajul sa va infruntati cu Evanghelia Vesnica NECENZURATA. Daca tot aveti voi tot adevarul, pentru ce va temeti de unul ca mine si ca altii ? Daca crestinismul se va reforma incepand de la voi, poporul advent, hai sa vedem ce propuneti. STA pe sta scris, STA pe asa zice Domnul ? Sau STA doar pe ce scrie EGW ? De ce va este frica ? De ce sunteti lasi ?

Cu respect,

35 de gânduri despre „Danut Tanase Vs. Edi Constantinescu

 1. Vezi ai grija sa nu dai cu capul de tavanul prepotentei dtale ca poate te trezesti din mahmureala intelegerii iluminate de care crezi ca dai dovada…

  Si mai pune si ….. „cu respect” la sfarsit!!!

 2. „Pana si adulatorului tau neconditionat, Clovnul Junglei (Hi clovn !) care batjocorea pe oricine nu era de acord cu tine, i-ai transformat rasul batjocoritor si veselia cretina de multe ori, intr-un rictus amar, ramanand cu neuronii cracanati in spagat intre afirmatiile tale. Si pe mine m-ar fi lasat masca, ca pe Clovn, daca nu mi-as fi dat seama…”
  LOL…LOL…LOL
  Danute, ma faci sa rad. 🙂
  Hi DT-ule! Incerca bre sa mai zambesti si matale din gand in gand, las-o „dragului” de incrancenare… ca nu-i buna la nimic. Zau daca te mint, Regula de Aur! Uite napraznicule, iti dau eu 3 motive sa zambesti:
  1. voi continua sa-l iubesc pe Edi, no matter what! (sac!)
  2. grigore dupa ureche = Sorin Petrof (ca sa nu-l mai confunzi data viitoare pe „unchiuletul orgolios” din Londra)
  3. Aurel Ionica a.k.a. „Prostia Intruchipata -victima a sistemului” = fost colaborator al Securitatii (avand un caracter mult mai perfid in realitate… in „realitatea” sa egocentrist-conspirationist-patratoasa… decat lasa sa (i) se vada… irationalitatea-inconsecventa) parol!
  Care dintre acestia trei a dat dovada ca este aproapele celui ce a cazut intre talhari?

  Cu respect,
  🙂 te saluta „veselia cretina” 🙂
  merry christ-mas!

  ps: clovnu’ nu e clovn destul, pana nu e si… credul

 3. Clovnule, iti dau un sfat : FA CUM CREZI !
  Daca intr-adevar Grigore Ia-l de Ureche este Sorin Petrof (am unele indoieli, dar nici nu mor sa aflu) inseamna ca scrie mai bine decat vorbeste.
  Cu Aurel Ionica esti cam badaran, nu se face asta. Daca Aurel Ionica este prostia intruchipata, Marius Stanescu ce este ? Cat despre „veselia cretina” sper ca ai inteles ce am vrut sa spun, ca veselia ta este uneori cretina, NU TU. Daca ai fi mai putin panarama care te dai uneori, ce baiat fain ai fi tu. Ca prost nu esti deloc, si-mi placi in unele lucruri pe care le faci si le zici, destul de multe dealtfel. Nasu’

 4. Draga Danut,

  Cand citesc aceste puncte de vedere ma gandesc din nou la relatia dintre Petru si Pavel. Crezi ca in zilele noastre o astfel de relatie intre Creator si creaturi sau chiar intre creaturi ar fi posibila ?
  Am o nelamurire.
  Dupa ce se umple un spatiu numai cu pareri ce pornesc, dupa opinia mea, dintr-o posibila atitudine mentala negativa, in final se introduce expresia: „Cu respect”. Care este de fapt sensul real al acestei sintagme in contextul contradictiei dintre continut si expresia finala amintita ?

 5. Referitor la nelamurirea ta Sergiu, raspunsul este simplu. ORICE om merita respectul, pentru ca este o creatura dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Chiar daca face nemernicii si il critici. Asta nu inseamna neaparat ca ii vrei raul. Din nefericire noi romanii o astfel de mentalitate avem. Eu nu sunt de acord cu Edi in ceea ce spune si face cu diferite ocazii, dar asta nu inseamna ca-l dusmanesc, ca-i vreau raul. Romanii asta inteleg de obicei. Nu au exercitiul dialogului adevarat. Nu eu l-am pus pe Edi sa spuna sau sa faca lucrurile pe care le spune si face. Este major si vaccinat. Sa-si asume responsabilitati. Nici macar nu trebuie sa-mi dea mie socoteala. Are cine sa i-o ceara, nu eu. Sunt convins ca intrebarile mele nu vor primi un raspuns. Putin oameni pe planeta au aceasta noblete si demnitate. Edi si Marius tac pentru ca nu au argumente. Ei fixeaza reguli pe site-ul lor pe care tot ei nu le respecta. Numai noi comentatorii suntem luati de ei la 11 m. Ei de ce sa nu fie luati ?! Au imunitate ?! Si atunci tot eu sunt de vina ? Spune-mi si mie ca un om normal ce esti, de ce dupa parerea ta, mi-a cenzurat mie Marius Stanescu, raspunsul meu pentru Edi ? Daca cineva pe planeta poate sa-mi dea un raspuns plauzibil la aceasta intrebare, eu mananc pamant si imi cer iertare. Nici o regula nu am incalcat-o. ESTE UN ABUZ JEGOS care nu trebuie sa fie la niste crestini adevarati, si o spun in gura mare. Tot o lalaim cu teologia lu’ peste sarat, ne rupem in figuri cu mari carti si filozofi studiati si citati, cu Biblia citita si rascitita, si cadem la cel mai banal examen de caracter si moralitate. Sa ma lase ! Asta este de fapt pacatul despre care tot vorbim noi foarte doct, ca sa spunem NIMIC. Jegul din sufletele noastre negre Sergiu. Asta este. Pe Dumnezeu nu-l intereseaza cata teologie stim si cate carti am citit. Uite asta il intereseaza : sa fi drept, cinstit, sa-ti iubesti semenul si sa-l respecti. Restul e cancan…Marius si Edi nu intra in aceasta categorie a oamenior cu demnitate, noblete si caracter. Imi pare rau pentru ei, dar acesta este adevarul. Nici macar nu au puterea sa recunoasca cand gresesc. Nu este nici o contradictie intre continut si „cu respect”. Sper ca ai inteles. Cu respect,

 6. Draga Danut,

  Iti inteleg atat cat pot nemultumirea.

  Sunt de acord cu tine asupra faptului ca din nefericire pe O&P se practica cenzura.

  Se doreste cosmetizarea adevarului ca BAZS sa apara cu o imagine credibila. Un joc plin de stangacie.

  Nu stiu daca ai apucat sa-l vezi pe teologul (pentru mine nu mai este demult pastor) Constantinescu care-si turna cenusa pe cap cand era la cort la Invingatori, imediat dupa evenimentele din 1989. Atunci facea fel de fel de apeluri la transparenta.

  Intre timp teologul amintit a mai imbatranit si odata cu el i-au imbatranit si ideile. N-ar fi exclus ca intr-un viitor sa ajungi sa-l vezi jucandu-se cu papusile. Oricum este traba lui, nu-i asa ?

  Pentru mine o serie de cuvinte pe care le citesc in postarile tale imi creiaza cei drept o usoara iritare datorita probabil doar a unei aparente violente de limbaj pe care doar eu poate ca o percep astfel. Te rog sa nu te superi pe limitele mele. S-ar putea sa ma insel. Oricum limba romana este bogata si in cuvinte atat de frumoase ca cele folosite de Toparceanu, spre exemplu. Si oricum dupa cum bine stii Isus se lega pana si de asa zisul cuvant banal: „prostule.”

  Cred in puterea ta de discernamant si mai cred ca pentru cei care au avut ocazia sa te contacteze in direct cum a fost si cazul meu acest gen de vocabular nu-ti apartine in exprimarea curenta.

  Imi este greu sa inteleg si sa cred ca iti poti intampina si chiar aborda clientii care vin la firma ta intr-o astfel de maniera. Este drept ca eu cel putin am avut probabil noroc si nu te-am cunoscut intr-o asemenea presupusa ipostaza.

  Priveste te rog cele de mai sus ca un semn de adevarat respect pentru acel Danut Tanase respectuos si binevoitor pe care am avut onoiarea si placerea sa-l intalnesc fata catre fata anul acesta la Bucuresti. Am admirat faptul ca esti un om cu multa buna-cuviinta, bine crescut care iti tratezi partenerii de dialog cu multa finete si tact. Iti multumesc inca o data pentru aceasta ocazie.

  Nu sunt de acord totusi cu ideea cel putin aparenta de a nu mai comenta la O&P. Comentariile tale, poate aparent incomode pentru unele sensibilitati, au avut darul de a trezi pe multi. Mai ales pe cei ce dansau in jurul idolului lor cum o faceau pe vremuri si cei ce l-au urmat pe Moise. Chiar daca ai dat lovituri puternice fariseismului de la O&P trebuia sa te astepti probabil si la reactiile fratesti de tip EC&Co.

  Multumesc pentru intelegere.

  Sarutari de maini doamnei tale si Sarbatori fericite.

 7. Buna Sergiu,
  din nou iti multumesc pentru comentariu si pentru ideile exprimate. Pot sa spun si eu la randul meu, ca si tu esti un om care cauta sincer adevarul, care ai toleranta fata de alte idei, care incerci in stilul tau sa indrepti daca se poate, ceea ce este gresit pe ici pe colo. Pe forumul de la „O & P” ai fost de multe ori luat in tarbaca, si recunosc ca PANA SA TE CUNOSC PERSONAL, nu am avut o impresie foarte buna despre tine, citindu-ti doar comentariile. Te simteam cumva alunecos, pe alocuri nedrept in ceea ce scriai si sustineai. Dupa ce am discutat personal mai mult pe anumite teme, am realizat ceea ce voiai de fapt sa spui. Dumnezeu punandu-ne fata in fata, ne-a facut sa ne vedem asa cum suntem in realitate. Adica 2 oameni care incearca sa fie cu Dumnezeu, dar sa nu se lase pacaliti de Dracu’. Sincer imi pare foarte bine cand putem vorbi pe Skype, si am mereu un castig din asta, si imi face placere. Esti in stare sa dialoghezi corect, cinstit, franc, chiar daca nu avem mereu acelasi idei. Pentru mine este tot ce conteaza. Din nefericire, cei de pe forumul cu pricina, inca poate mai cred ce credeam si eu la inceput. Lectia care trebuie invatata din aceasta intalnire, este ca nu trebuie sa judecam definitiv pe oameni, sa le punem etichete de la inceput, ci sa avem toleranta si rabdare. Asta este tot ce conteaza si asta ne spune si Dumnezeu sa facem. Numai Dumnezeu ne poate schimba daca vrem.
  Cat despre vocabularul folosit, nu vad nimic gresit. Este normal sa folosesti anumite cuvinte pentru anumite situatii. Nu vorbesc zilnic asa pentru ca nu zilnic ma intalnesc cu astfel de situatii, dar cand le intalnesc, le definesc corect nu politic sau diplomatic.
  Invatatura lui Hristos cu privire la facerea cuiva PROST, este cu totul alta decat o vezi tu Sergiu. Iata cum vad eu. Hristos a spus ca este incorect sa-ti faci semenul PROST, atata timp cat nu este sau atata timp cat si tu faci aceleasi lucruri ca si el, dar la el sunt PROSTIE si la tine sunt orice altceva, numai prostie, nu. La asta s-a referit Hristos, SA NU JIGNESTI. Sa nu spui un neadevar la manie, la cearta, etc….cum sunt injuraturile de exemplu. Asta este invatatura. Pentru ca tot Hristos spune sa-i spui pacatului pe nume, adica hotului sa-i spui hot, si curvei sa-i spui curva. Dumnezeu nu s-a ferit de cuvinte in Cartea Sa. Sa nu ne facem noi mai catolici decat Papa. Sunt pasaje in Scriptura in care Dumnezeu ne defineste pe buna dreptate ca fiind PROSTI. Acolo nu este o JIGNIRE, este un ADEVAR. Sesizezi diferenta ? Sa nu se apuce cineva sa creada ca eu fac aici apologia vorbitului urat, dar nici nu trebuie sa ne ferim de cuvinte cand trebuie sa definim corect lucrurile sau situatiile.
  Sa fi iubit Sergiu ! Salutari sotiei !
  La Multi Ani !
  Cu respect,

 8. Draga Danut,

  Iti multumesc pentru comentariul tau. Iti admir sinceritatea pe care sper ca Dumnezeu sa ti-o tina nealterata si in viitor.

  Draga Danut, dupa cum bine stii fiecare cuvant are o incarcatura emotionala. Ca urmare si mie mi se intampla sa mi se para cateodata ca prin unele dintre afirmatiile noastre alunecam, desigur fara voia noastra, in zona emiterii unor judecati si nu ramanem in zona enuntarii faptelor.

  Probabil ca vei fi de acord cu faptul ca a descrie ceea ce ti se pare in loc sa il judeci pe celalalt sau intentia lui poate ajuta la reducerea unui potential conflict si poate pastra un ton pozitiv al conversatiei. Enuntul „Tu esti lipsit de respect” este probabil o judecata, in timp ce „Mi s-a parut ca afirmatia ta a fost lipsita de respect ” este probabil doar enuntarea unui fapt.

  Draga Danut, scuza-ma ca mi-am permis acest exemplu pe care-l cunosti atat de bine. Este vorba doar de o masura de siguranta in privinta intelegerii corecte a intentiei mele.

  Sarutari de maini doamnei.

  Daca poti, te rog suna-ma pe Skype. Nu stiu de ce la mine nu mai apari cand esti conectat.
  Si dragutul de Lucian mi-a comunicat acelasi lucru.

  Sa nu te socheze numele sotiei mele, in Germania te contactez de pe laptopul ei.

 9. Buna Sergiu,
  asa cum ma sti deja, nu sunt si nu voi fi niciodata adeptul lui „politically corect”. Tu cam asta propui. Nu este stilul meu. Stilul meu este „verde-n fata”. Cui ii place bine, cui nu, sa ma lase in durerea mea. Suntem adulti, trebuie sa ne comportam ca atare, sa privim lucrurile drept in fata si sa ne asumam ce suntem si ce vorbim.
  Nu o sa putem sa vorbim acum pe Skype deoarece plec la ski. Cand ma intorc, cu mare placere vom relua discutiile. Oricum pe forumul de la „O&P” eu nu mai intru. L-am scos definitiv din preocuparile mele. Cine vrea sa vorbeasca cu mine orice subiect, o poate face aici pe blogul meu, unde nu este nici o cenzura sau pe mail sau pe Skype. Nu refuz pe nimeni.
  O sa-i transmit lui Carmen a mea mesajul tau. Multumesc. Cu respect,

 10. Fratilor! Haideti sa avem intr-adevar respect, dand intaietate lui Isus prin copierea caracterului Lui. Altmiteri nu reusim sa fim altceva decat niste certareti fara minte, mai rai decat aceia care nu L-au cunoscut niciodata pe Domnul.

 11. Doar o intrebare pt. Danut….de ce nu incercati ca atunci cind criticati sa aduceti un contraargument care sa inlocuiasca cea ce criticati?(sa se potriveasca cu scriptura)..din tot ce am inteles citind mi-am dat seama ca defapt nu va deranjeaza doctrina cit va deranjeaza Edi..pe care nu lam vazut niciodata,nam citit nimic de el si nici nu lam auzit…

 12. Colibasi draga, ori esti prost ori te faci.
  Tu nu ai priceput ca tocmai argumentele erau sterse ?! Prietene vino-ti in fire !
  Cat despre ceea ce cred eu, poti sa gasesti scris pe acest blog suficiente lucruri care sa-ti arate ceea ce cred.
  Cu respect,

 13. Eu n-o sa va intreb daca sunteti prost sau nu…imi era clar acest lucru..am vrut sa intretinem o discuti de oameni inteligenti si mai ales crestini …dar..vad ca va intereseaza doar spectacolul de genu „esti prost?”…”vino-ti in fire”..asa ca discutia nu mai poate continua..nu-mi place show-ul eftin….

 14. Mai Colibasi, mai, sti tu ce inseamna aia crestin ? Dupa care standarde ? Dupa ale bisericii tale, oricare ar fi ea ? Dupa ce cataloghezi si etichetezi tu oamenii ? Nu vezi ca nu am cu cine sa intretin discutii de oameni inteligenti, pentru ca tu esti prost ? Stiu ca la voi in biserica, oricare ar fi aia, vi se spune ca sunteti desteptii desteptilor si lumina lumii, dar multi sunteti intuneric si prosti de dati in gropi intr-ale crestinismului, si nici nu vreti sa recunoasteti. Tu chiar nu vezi cat esti de ieftin si penibil ? Mai citeste pe aici pe blog, poate se prinde si de tine ceva, si daca vrei mai discutam, dar nu circarii din astea cu „eu sunt crestin, tu nu”.
  Cu respect,

 15. A decretat george dinu !
  Alt „destept” !
  De unde sti tu cat de departe sunt eu sau altcineva de crestinism ? Esti tu Dumnezeu cumva si eu nu mi-am dat seama ? Ce tare esti !
  N-ai vrea sa-l ajuti tu pe Dumnezeu si sa-i spui tu cine este crestin si cine nu este, ca sa nu-si mai piarda El timpul ? Vad ca te pricepi. Oare ?!
  Cu respect,

  • Danut..eu sunt noua pe aici.. si unicul lucru care l-am observat este limbajul dvs violent cu cei care au alte pareri decat dvs… fara suparare dar asta blogul se transforma intr-o anticruciada si se simte ura dvs in toate articolele si raspunsurile fata de cei ca „colibasi” sau altii… Dvs tineti blogul asta ca sa va justificati in fata lumii propriile frustrari?

  • se pare ca danut tanase e de acord ca e maestru in circarii – este o simpla deducere din lipsa unui comentariu din partea dumnealui referitor la aceasta idee. avand in vedere ca circariile si crestinismul autentic nu au nimic in comun, rezulta o distanta greu de apreciat intre danut tanase si Hristos.

 16. Draga Ameli,
  inainte de a-ti raspunde eu la ce ceea ce ai postat tu, poti sa-mi spui si mie te rog ce percepe mintea ta ca fiind anticruciada mea (?), si apoi sa-mi spui te rog ce frustrari imi justific eu in fata lumii ? Eu nu am prea inteles ce spui tu aici, si nu vreau sa-ti raspund prostii.
  Astept. Multumesc.
  Cu respect,

  • pai nu inteleg nici eu care e scopul acestui blogg, dvs transmiteti vre-un mesaj global sau il folositi pentru a va varsa naduful pe cutare si cutare…ca nu prea m-am prins de ce folositi asa limbaj radical impotriva celor ce va pun intrebari incomode

 17. Ce vrei sa-ti comentez George Dinu ?
  Ca nu prea inteleg ? Azi sunt tare de cap. Gogomaniile pe care vi le spune Edi Constantinescu ? Cenzura prostului de Marius Stanescu, ce vrei sa-ti comentez ?
  Cu respect,

 18. OK draga AMELI,
  acum am inteles ca si tu esti o proasta cu ifose. Ca sa nu pleci neluminata de pe acest blog, pentru ca Dumnezeu nu te vrea sub nici un chip proasta, asa cum esti tu, o sa-ti pun cateva, intrebari.
  Ce intrebare sau intrebari incomode mi-ai pus tu sau altii, la care eu nu am raspuns ? Eu zic ca niciuna. Tu ce spui ?
  Pagina EVANGHELIA VESNICA a acestui blog ai citit-o ? Ce mesaj este acolo: satesc, comunal, orasenesc, national, international, global sau universal ?
  Pe acest blog ce alte rafuieli mai am eu, si cu cine ?
  Ia raspunde-ti tu la aceste intrebari daca te duce neuronul pe care il mai posezi. Daca nu te duce, te ajuta fratili tau, cu o singura conditie: sa nu mai faci pe desteapta, ca nu este cazul, crede-ma.
  Cu respect,

  • danut tanase! esti josnic si penibil!!! nu mai vorbi despre Evanghelie, Dumnezeu, sau alte subiecte asemanatoare! cu limbajul tau de mahala, mai potrivit e sa vorbesti despre manele, meciuri, muzica hip-hop ori filme pentru adulti desfranati!
   oricum, adjectivele pe care le folosesti la adresa altora, ti se potrivesc, iar daca o tii tot asa, nu-ti vei mai reveni niciodata! dai dovada de cea mai mizerabila lipsa de respect, cat despre crestinismul tau, esti de-a dreptul satanic!

 19. pai bine pana la pagina Evanghelia Vesnica am trecut pe la pagina de aici, cu Ponegreala Vesnica. Probabil ca toti avem un oarecare procentaj de prostie in noi, de ifose nici nu mai zic e plina lumea, dar nu despre asta era vorba,,in fine nu mai conteaza va multumesc pentru discutia constructiva, pentru ultima data
  cu tot respectul, atat cat imi permit ifosele

 20. Draga AMELI,
  sunt de acord cu tine, asa este, toti avem o doza mai mica sau mai mare de prostie in noi, este adevarat, dar…la tine e mai mare ca la mine. Dumnezeu o vrea eliminata total si la mine si la tine. Si eu te pot ajuta, si altii te pot ajuta. Invata de la toti ceea ce este bun. In viata cel mai mare castig este atunci cand stai langa oameni de la care poti invata cate ceva, ca sa poti evolua in toate domeniile si directiile. Daca stai doar intre prosti…vei ramane proasta. Dumnezeu te-a adus pe acest blog. Sa fi convinsa de asta. Defectul tau este ca TU, nu prea sti ce vrei si ce vorbesti pe aici. Cand spui BLOG, eu inteleg TOT blogul draga mea, nu doar Ponegreala Vesnica. Daca te refereai strict la acest post de pe blog, era altceva, dar tu ai folosit alt cuvant, care reprezinta altceva. Poti sa intelegi asta ? Vezi ca nici tu nu sti despe ce vorbesti, dar ai ifose ?! Arunci cu vorbe si cu etichete aiurea ! Fi mai modesta, e mai bine asa. Nu am inteles chestia cu ANTICRUCIADA, nu mi-ai raspuns la intrebarile pe care ti le-am pus, etc…Nu merge asa ! Arunci anateme si dai bir cu fugitii ? Explica-te, ca sa nu pari proasta asa cum te-am facut eu. Fa-ma pe mine de bascalie, hai. Daca tu ai dreptate, automat eu sunt prostul si tu esti desteapta care are dreptate. Promit ca o sa recunosc daca ai dreptate si eu am gresit cu ceva.
  Astept raspunsurile la cine face cruciada si impotriva cui fac eu ANTICRUCIADA + celelalte intrebari pe care ti le-am pus deja.
  Vezi, d’aia n-are ursu’ coada !
  Cu respect,
  P.S. Eu iti recomand sa citesti acest blog. Mai ales pagina „Evanghelia Vesnica” si articolele de la categoria RELIGIE. Ai multe de invatat, crede-ma. Poti sa citesti tot blogul si vei avea de castigat. Lasa tafna de 2 lei, si treci la treaba ! Mai vorbim dupa…
  P.P.S. Niciodata nu fac pe cineva prost sau proasta ca sa JIGNESC, ci ca sa TREZESC. Stiu diferenta dintre una si alta, crede-ma. Dumnezeu insusi ne face PROSTI, ca sa ne stim starea si ca sa invatam lectia ca numai El ne poate inteleptii.

 21. George Dinu,
  P.S.-ul si P.P.S-ul de la postul meu catre AMELI sunt valabile si pentru tine. Ia aminte si nu mai afurisii aiurea pe nimeni. Nu esti tu Dumnezeu.
  Stai pe-aproape. Vor urma subiecte grele de tot, pe care nu o sa le auzi niciodata la tine in biserica.
  Cu respect,

 22. se pare ca nu iti place cand iti vine randul sa fii ponegrit. totusi o meriti din plin! spre deosebire de tine, ceilalti incearca sa te ajute sa-ti vezi situatia penibila. prin ei Dumnezeu iti vorbeste, iar tu ii numesti prosti. ce crezi ca urmeaza pentru tine?

 23. George dragule,
  continui sa ti coada sus ca o capra raioasa. Las-o jos omule. Si Domnului Isus i s-a spus ca „are drac” asa ca nimic nou sub soare. Nici nu sti cat de tare este stomacul meu. Rezista la multe. Ce urmeaza pentru mine stie numai Dumnezeu. Eu nu caut sa plac oamenilor. Putin imi pasa ca o sa te superi tu sau Anca sau Emilia, pe mine. Dumnezeu v-a adus pe toti pe acest blog, si numai El stie de ce si cat veti mai sta pe aici, si cand veti pleca. Asa ca eu nu-mi bat capul cu asta, si nu caut sa gadil pe nimeni nicaieri. O sa scriu foarte curand un post despre Prosti si Prostie, ca sa inteleaga si unii ca tine care este diferenta dintre a jigni cu aceste cuvinte, si de a trezi pe cineva la realitate cu aceste cuvinte, din dulcea iluzie ca este OK.
  Cu respect,

 24. Danut, esti atat de penibil!!!!!!!!!!!!!! Te rog sa iti vezi barna din ochiul tau mai intai ca apoi sa incerci sa te uiti la paiul din ochiul altuia. Nu dai dovada de pic de modestie sau respect mai ales cand vorbesti cu o lady ( exemplu: Ameli). Imi pare rau dar nu pot avea respect pentru tine. Sper sa inveti ceva din propriul tau blog.

 25. Clotilda draga mea,
  care este barna din ochiul meu, poti sa-mi spui si mie ? Daca nu poti, intri si tu in clubul prostilor carora le place sa se auda vorbind (scriind). Macar daca glasuiesti ceva, spune lucrurilor pe nume draga mea, sa vedem cum stam fiecare. Daca nu-ti place pe blogul asta, du-te fata unde vezi cu ochii. Lumea asta este asa de mare !
  Stai in balta ipocriziilor tale si a viselor ca esti desteapta. Cat despre Ameli, sa demonstreze ca este o LADY si nu o tzatza, si va fi tratata ca atare. Pana atunci…sa-mi raspunda la intrebarile pe care i le-am pus, daca este o LADY !
  Cu respect,

 26. Nui dus fratioare…..doar asa e –-firea pamanteasca–-

  toti o avem mai mult sau mai putin,dar urmarim sa neo ascundem si-apoi speram ca treptat sa se atrofieze si sa dipara…
  ..cand si cum vom reusii.?…doar Domnul stie.

  -tanase sau danut,e un exemplar mai „aparte„
  o fi luptat o vreme si dansul cu reptila din interiorul firii lui umane
  a vazut ca nu merge asa repede cum se astepta
  apoi sa simtit ca ar fi ipocrit sa arete o fata anume oamenilor si alta sa simta de fapt
  asa ca in virtutea asa zisei „SINCERITATI VERDE IN FATA„ ,tanase ne prezinta episodul vietii numit „BALAURUL DEZLANTUIT IN MOD SINCER„

  Nu uita insa sa puna la urma „ cu respect„……..si desii nus prea de acord cu explicatiile lui referitoare la prapastia dintre respectul final si negativismul diabolic din mesaje
  trebe totusi sa recunosc ca aproape mereu ma face sa zambesc pe cinste cand citesc constantul contrast final :
  „cu respect„

  poate acuma va aparea si la mine contrastul
  si totusi…ce alta cale avem?

  Dumnezeule Bun si indelung rabdator
  ai mila de noi de toti
  Te rugam in meritele Mantuitorului nostru Cel pedepsit fara vina.
  Amin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s