Presedintele UE pus la zid

Parlamentarii europeni au ramas cu gura cascata la auzul discursului tinut de liderul independentilor din Marea Britanie, care l-a acuzat pe noul presedinte al Consiliului European ca este un necunoscut periculos pentru democratia Uniunii Europene si ca are carisma unei carpe umede, anunta BBC.co.uk.

Nigel Farage, seful euro-parlamentarilor din partea Partidului Independent din Marea Britanie, l-a comparat pe Herman Van Rompuy cu un funcţionar bancar de joasa speta, si a spus ca vine dintr-o non-tara (Belgia – n.r.).

Nu vreau sa fiu nepoliticos,” a inceput Farage, inainte de a se lansa intr-un atac la persoana intampinat cu indignare si fluieraturi dezaprobatoare.

„Cine sunteti? Nu am auzit niciodata de dumneavoastra, nimeni din Europa nu a auzit niciodata de dumneavoastra.”

„A, stiu ca democratia nu e populara printre voi,” le-a spus Farage celor din auditoriu care l-au dezaprobat.

„Nu am nicio indoiala ca intentia voastra este de a fi asasinul tacut al democratiei europene si al statelor-natiune europene […] Poate pentru ca veniti din Belgia, care este o non-tara.”

Partidul lui Farage militeaza pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Van Rompuy, Presedintele UE, in varsta de 62 de ani, a fost ales in unanimitate de guvernele celor 27 de state membre ale Uniunii.               (Sursa: ROL.ro)

Cu respect,

P.S. Va reamintesc ca eu am scris pe acest blog despre alegerea presedintelui UE, in postul intitulat ”  UE are Presedinte si Ministru de Externe „.

2 gânduri despre „Presedintele UE pus la zid

  1. Cred Ca Nigel Farage a intrecut masura. El nu este in masura sa judece oamenii si nici nu se poate ridica la nivelul Fiului lui Dumnezeu incat sa faca doar afirmatii adevarate. Cat despre postul „UE are presedinte si ministru de externe”, cred ca te-ai aventurat pe nisipuri miscatoare Danut. Nu spun ca nu este posibil sa ai dreptate ci spun ca este posibil sa nu ai deloc dreptate.

  2. Nigel Farage a intrecut cu siguranta masura cand l-a jignit ca om pe Presedintele UE, facand acele comparatii. Dar nu a exagerat deloc cand a afirmat ca a fost ales pe usa din dos, ca Presedinte al UE. Ca nu-l cunoaste nimeni in Europa, si ca este probabil doar o simpla marioneta in mainile altora.
    Cat despre nisipurile miscatoare pe care spui ca m-am aventurat, sa vedem daca istoria ma va confirma sau nu. Eu spun ca DA.

    Cu respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s