„Hristos, Pastele nostru, a fost jertfit”

Motto: „Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei, veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face liberi.” (Ioan 8-32)

Vreau cu aceasta ocazie, sa privim si sa analizam mai atent, principalele simboluri Pascale, si sa vedem daca ele au ceva in comun cu Dumnezeu, cu Evanghelia Vesnica, cu crestinismul sau nu au nimic de-a face cu toate acesta. Sigur ca trebuie sa ne bucuram in orice ocazie se iveste, si nu vreau sa stric nimanui bucuria unei sarbatori, oricare ar fi ea, religioasa sau nu, dar este bine sa facem diferenta dintre adevar si minciuna, dintre Dumnezeu si Dracu’, atunci cand este in joc soarta noastra vesnica. Facand asta, ne vom bucura si mai tare, si mai mult, adica o vesnicie. Cu astfel de lucruri nu este bine sa ne „jucam” teologic, religios, si in niciun alt fel, pentru ca de adevar atarna totul: salvarea sau pieirea noastra. Eu unul o sa ma bucur si de „Pastele” acesta, impreuna cu semenii mei, dar fara sa-l consider ca fiind o sarbatoare religioasa de niciun fel, si nici ca parte a crestinismului adevarat. Important pentru mine va fi ca sunt din nou cu prietenii mei din toate bisericile: ortodocsi, catolici, neoprotestanti si atei of course. Vom fi iar impreuna, ne vom veseli si ne vom bucura de tot ceea ce avem, si mai ales de viata, darul suprem al lui Dumnezeu pentru noi toti. Vom petrece, iar asta nu este rau, dar… sa nu uitam adevarul dumnezeiesc salvator, ca sa nu putem sa fim manipulati de Satana, asa cum vrea el, spre pierzarea noastra.

Sa incepem!

Simbolistica OULUI

„Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe Pamant, si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.” (Apocalipsa 12)

„Simbolistica oualelor dateaza dinainte de nasterea lui Hristos, din timpuri stravechi. Oul era dat in dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creatiei, fecunditatii, simbol al vietii si al reinnoirii naturii. Oul apartine, in egala masura, si simbolismului odihnei, al repaosului creator, laolalta cu casa, cuibul, cochilia, sanul matern. Obiceiul vopsirii lui fiind intalnit la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos. In urma cu cateva milenii, in China antica exista obiceiul de a se face cadouri oua colorate, in cadrul unor sarbatori sezoniere. In ajunul Anului Nou chinezesc, cu ocazia sarbatorii Tsing-ming care cadea in luna aprilie, vechii chinezi isi ofereau unul altuia oua vopsite. La vechii persi, in apropierea sarbatorii Newroz, de Anul Nou persan, care cadea in ziua echinoxului de primavara, preotii zoroastrieni vopseau oua pe care le ofereau credinciosilor. Lebada Hamsa din mitologia hindusa cloceste Oul Cosmic direct pe apele primodiale. Lebada divina Hamsa semnifica aici Suflul Divin care se desparte in doua pentru a da nastere Cerului si Pamantului. Omul primordial ia nastere dintr-un ou, cum este cazul lui Prajapati din Vede sau al lui Pangu – primul om din mitul genezei vechilor chinezi. Mitologia egipteana ni-l ofera pe Nun, oul scos la suprafata de valurile oceanului primordial. Din oul Nun va tasni la viata zeul Hnum care va da nastere, la randul sau, la mai multe oua din care vor aparea zeii. In America pre-columbiana, oul isi continua epopeea revelatoare sub forma placii de aur in forma ovoida care orna marele templu incas al lui Coricancha de la Cuzco, capitala Imperiului Inca. In junglele impenetrabile din Congo, triburile likuba si likuala considera si astazi ca oul este imaginea perfectiunii. In cosmogonia lor, galbenusul reprezinta menstruatia feminina, iar albusul – sperma masculina. In Roma Antica, tinerii vopseau ouale in rosu si le trimiteau celor dragi, cu ocazia sarbatorii lui Ianus. Vechii slavi aveau si ei obiceiul de a-si darui oua rosii la sarbatoarea primaverii. Finlandezii purtau in buzunare oua rosii, atunci cand trageau prima brazda de plug primavara, iar estonienii mancau oua in timpul campaniilor agricole. Pentru daco-geti, ouale vopsite erau o ofranda rituala destinata divinitatilor si stramosilor. Geto-dacii vopseau ouale cu galben, semnificand culoarea Soarelui pe bolta cereasca sau in portocaliu, culoarea discului solar la rasarit si apus. Ca o ramasita a acelor vremi, folclorul romanesc retine Pastele Blajinilor, cand daco-romanii dau pe apa cojile oualelor rosii, spre a se duce in „Tara Blajinilor”. Obiceiul colorarii oualor a fost preluat de  crestini din paganism, si este inca practicat de popoarele Europei si Asiei. Spre deosebire de alte tari ale Europei, unde obiceiul a disparut, la noi romanii, el a inflorit. Acest obicei nu are nimic in comun cu crestinismul. Este paganism curat.

Traditia alchimica a Oului Filozofic in rol de vatra a Universului, sugereaza inchiderea in interiorul sau a elementelor vitale. Un manuscris hermeneutic anonim, citat de E. Mnod-Herzen, dezvaluie ca Oul Filozofic era numit in vechime piatra encephala, piatra de Armenia sau piatra egiptenilor. Cuptorul alchimistilor reprezinta si el oul cosmic, sediu si locatie al tuturor transmutatiilor. Pentru alchimisti, Oul Filozofic este locatia sacra in care era savarsita, in faze succesive, insasi Marea Opera. Oul era, asadar, un vas in forma de alambic covoidal, inchis, neted si realizat din sticla pura de Venetia, fara bule de aer sau impuritati. In acest ou-replica a Creatiei, alchimistul efectua amestecul sau din fier, arama, cositor si plumb – bine macinate si puse la foc potrivit timp de 30 de zile, dupa care urmau a fi tratate, in secret, cu potiuni de sulf si mercur. Initiatii afirma ca intr-una din zilele urmatoare, acest Ou Filozofal se va transforma in insasi Piatra Filozofala, Piatra Intelepciunii sau Piatra Nemuririi. In traditiile alchimice, Piatra Filozofala este mentionata ca fiind de culoare rosu inchis si avand intotdeauna forma unui ou.

Nasterea Lumii si a Lumilor, pornind de la Oul Primodial, este o idee comuna in mitologiile stravechi, precum cele ale grecilor, canaaneenilor, fenicienilor, vietnamezilor, chinezilor, japonezilor, populatiilor tribale din Asia de sud-est sau Siberia, celtilor, tracilor si multor altora. Oamenii au considerat si mai considera ca oul contine germenele misterios al Creatiei. Mircea Eliade a demonstrat in scrierile sale ca in esenta tuturor acestor cosmogonii, oul joaca imaginea cliseu a Intregului si a Totalitatii care succed Haosului Primordial, ca un prim pricipiu de organizare. Oul subliniaza actul renasterii si ciclul repetitiv al Naturii, functia sa cicilica fiind aici o consecinta a primului sau rol, fiind asadar un simbol universal perfect care se explica de la sine, prin sine. Oul, in esenta, cuprinde aceleasi mituri primordiale care vizeaza Creatia, Desavarsirea, Misterul si Renasterea. Oul este simbol arhetipal al inceputului tuturor lucrurilor. Filonul mitologic al oului cosmic din care s-a creat lumea se regaseste pe toate continentele.”

sursa: „Descopera.ro”

Iata cate interpretari au fost date oului, si cate povesti si basme lumesti au fost puse pe seama bietului ou, cate povesti si basme lumesti au fost tesute si spuse despre el, in incercarile omului de a-si explica lumea si viata de pe planeta Pamant, indiferent de locul unde a trait el pe aceasta planeta. Nu este nimic rau ca incerci sa-ti explici lumea in care traiesti, sa incerci sa o intelegi si sa-i dai de capat. Nu este nimic rau in asta, raul vine abia atunci cand respingi ADEVARUL dumnezeiesc, si urmezi o minciuna, adica il urmezi pe Diavol in detrimentul lui Dumnezeu, Diavol despre care Dumnezeu spune ca este mincinos si TATAL MINCIUNII. Fara etalonul numit ADEVAR, adevarul dumnezeiesc, nu mai poti sa iesi afara din intuneric si din labirintul minciunilor satanice, tesute cu atata dibacie si viclenie veac dupa veac. Nu mai poti sa iesi din labirintul acestor invataturi nastrusnice, bizare si…  de ce sa nu o spunem transant: mincinoase si prostesti!

Simbolistica IEPURASULUI

„Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care insala intreaga lume, a fost aruncat pe Pamant, si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.” (Apocalipsa 12)

Iepurasul de Pasti, este echivalentul lui Mos Craciun de… Craciun, daca vreti. Ambii, si Mos Craciun si Iepurasul, la cele doua sarbatori asa zis crestine, aduc daruri copiilor. Ambii nu au nimic in comun cu religia crestina si cu crestinismul in general. Ambele sunt povesti lumesti, mituri, paganism, si nu au nimic in comun cu crestinismul. Se pare ca prima aparitie a iepurasului ca simbol al Pastelui a avut loc in Germania, in jurul anului 1500. Primii care au facut dulciuri in forma de iepurasi au fost tot germanii. Unele povesti spun ca sarbatoarea Pastelui (“Easter” in engleza) si-a luat numele de la zeita fertilitatii Eostra sau Eastre. Simbolurile zeitei fertilitatii erau oul si iepurele de camp, in unele statui fiind reprezentata cu oul in mana stanga si iepurele in dreapta. Acest iepuras al zeitei Eostre a facut primul ou colorat. Anglo-saxonii spun ca zeita Eostra – de la care se crede ca provine si cuvantul englez care defineste Pastile – Easter, a transformat o pasare intr-un mamifer cu patru picioare: iepurele. De aceea, copiii englezi cred ca ouale de Pasti sunt facute de iepuras.
Ca si oul, iepurasul reprezinta simbolul fertilitatii si al naturii care renaste odata cu venirea primaverii. Iepurasul este tot un simbol pagan, care nu are nimic in comun cu crestinismul si cu Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

 Simbolistica MIELULUI

Hristos a fost simbolizat in Biblie pe parcursul intregului Testament Vechi, printr-un miel de jertfa. Acest miel care era jertfit pe altar din cauza pacatului, il simboliza pe Mesia ce va sa vina, adica pe Isus Hristos, Fiul Dumnezeului celui Viu, Tatal nostru. Dar… dupa intruparea si jertfa Sa ca adevaratul si singurul „miel al lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii”, Salvatorul Isus Hristos nu mai poate sa fie asociat niciodata, niciodata, niciodata, cu jertfirea si mancarea unui miel intr-o anumita zi a anului, si cu nicio sarbatoare religioasa. Asta, jertfirea mielului, nu mai reprezinta Pastele in Noul Testament. Mielul de-a lungul istoriei Vechiului Testament, asa cum am spus deja, a fost si era doar un simbol al lui Isus Hristos si atat. Acest simbol s-a terminat pentru totdeauna dupa intruparea si jertfa lui Isus Hristos, Mielul lui Dumnezeu si Fiul lui Dumnezeu, care a ridicat pacatul lumii. Pastele nu mai este cu miel. Pastele pentru crestinii adevarati este numai cu Isus Hristos si cu Duhul Sau. Cu Isus Hristos cel omorat de pacat, si Inviat de Tatal Sau, din cauza neprihanirii Sale, adica a vietii Sale fara de pacat. Pastele actual este cu Isus Hristos cel care este Viu in vecii vecilor, cu Duhul Sau, cu Tatal si cu nimic altceva. Asta spune Dumnezeu in Cuvantul Sau, care este Biblia. Sarbatorirea cu miel si azimi a Pastelui vechi, din Vechiul Testament, s-a transformat in Noul Testament in altceva. S-a transformat in asta, in imaginea deplina si pe intelesul tuturor, a felului cum se face salvarea noastra din pacat si din moarte, care inseamna „Hristos in noi nadejdea slavei”, adica Duhul lui Hristos care este in noi, este garantia ajungerii in Imparatia lui Dumnezeu, daca ne dorim asta. Iata cum se face salvarea noastra: „Praznicul Azimelor, numit Pastile, se apropia. Preotii cei mai de seama si carturarii cautau un mijloc cum sa omoare pe Isus, caci se temeau de norod. Dar Satana a intrat in Iuda, zis si Iscarioteanul, care era din numarul celor doisprezece. Iuda s-a dus sa se inteleaga cu preotii cei mai de seama si cu capeteniile strajerilor Templului cum sa-L dea in mainile lor. Ei s-au bucurat si au cazut la invoiala sa-i dea bani. Ziua praznicului Azimelor, in care trebuiau jertfite pastile, a venit. Si Isus a trimis pe Petru si pe Ioan si le-a zis: „Duceti-va de pregatiti-ne pastile, ca sa mancam.” „Unde voiesti sa pregatim?”, L-au intrebat ei. El le-a raspuns: „Iata, cand veti intra in cetate, va va iesi inainte un om, ducand un ulcior cu apa, mergeti dupa el in casa in care va intra si spuneti stapanului casei: „Invatatorul iti zice: „Unde este odaia pentru oaspeti in care sa mananc pastile cu ucenicii Mei ?” Si are sa va arate o odaie mare de sus, asternuta gata: acolo sa pregatiti pastile.” Ei au plecat si au gasit asa cum le spusese El. Si au pregatit pastile. Cand a sosit ceasul, Isus a sezut la masa cu cei doisprezece apostoli. El le-a zis: „Am dorit mult sa mananc pastile acestea cu voi inainte de patima Mea, caci va spun ca de acum incolo nu le voi mai manca, pana la implinirea lor in Imparatia lui Dumnezeu.” Si a luat un pahar, a multumit lui Dumnezeu si a zis: „Luati paharul acesta si impartiti-l intre voi, pentru ca va spun ca nu voi mai bea de acum incolo din rodul vitei, pana cand va veni Imparatia lui Dumnezeu.” Apoi a luat paine, si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frant-o si le-a dat-o, zicand: „Acesta este trupul Meu care se da pentru voi, sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.” Tot astfel, dupa ce au mancat, a luat paharul si li l-a dat, zicand: „Acest pahar este legamantul cel nou, facut in sangele Meu care se varsa pentru voi. Eu sunt Painea vietii. Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii.” Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica si Eu il voi invia in ziua de apoi. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine, si Eu raman in el. Pentru ca ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El.”  Sigur ca ucenicii au ramas interzisi la auzul acestor cuvinte ale lui Hristos, care aparent semanau a canibalism mai mult decat ca o relatie adevarata si curata cu Dumnezeu, dar Isus nu ii lasa in bezna, in nestiinta, ci le talcuieste ucenicilor ce a vrut sa spuna cu a manca trupul Lui, si a bea sangele Lui, ca nu cumva sa se sminteasca ucenicii, ci sa inteleaga clar despre ce este vorba. Iata ce spuneau de fapt, vorbele lui Hristos:

Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic, cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt Duh si Viata. Cuvantul Tau este Adevarul. Ori tocami ele (Scripturile) marturisesc despre Mine. Eu sunt duh si viata. Eu Sunt Cel ce Sunt, Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic, Eu sunt Dumnezeu si nu este alt dumnezeu afara de Mine, Eu sunt Domnul care te vindeca, Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din casa robiei (a Pacatului), Eu sunt milostiv, Eu sunt sfant, Eu sunt Domnul care va sfintesc, Eu sunt Domnul, Mantuitorul tau, Rascumparatorul tau, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun Mantuitor ! Eu sunt Domnul Ostirilor, Eu sunt un Imparat mare, Eu sunt bland si smerit cu inima, Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, Eu sunt Hristosul, Eu sunt Fiul lui Dumnezeu, Eu sunt cel ce cercetez rarunchii si inima, Eu sunt Usa, Eu sunt Vita, Eu sunt Painea vietii, Eu sunt Lumina lumii, Eu sunt Pastorul cel bun, Eu sunt Invatatorul, Eu Sunt, inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi. Eu sunt Cel dintai si Cel de pe Urma, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, Eu sunt Invierea si Viata, Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. De aceea, frati sfinti, care aveti parte de chemarea cereasca, atintiti-va privirile la Apostolul si Marele Preot al marturisirii noastre, adica la Isus.”  A-l manca si a-l bea pe Isus Hristos in simbol, prin paine si prin vin, reprezinta toate acestea. Este simbolistica a tot ceea ce inseamna Isus Hristos pentru lume si pentru Univers. Inseamna locuirea Lui reala in noi, prin Duhul Sau, si este cel mai bun si mai de pret dar al lui Dumnezeu pentru creaturile Sale, dar prin care ni se da din nou viata neprihanita a lui Dumnezeu, ca si la Creatie, prin suflarea de viata a lui Dumnezeu. Nimic altceva. Asta le-a spus Hristos ucenicilor ca simbolizeaza mancarea trupului si a sangelui Sau: „Hristos in voi, nadejdea slavei.” Nimic altceva nu mai conteaza. Absolut nimic. Asta este totul, este esentialul, este calea si modul prin care are loc Salvarea noastra din Pacat si din Moarte, Este Evanghelia Vesnica. Asta si reprezinta Noul Legamant in esenta lui, Legamant care nu este nou deloc. El a fost mereu acelasi, de la inceput si pana la sfarsit, si niciodata nu a fost un alt legamant intre Dumnezeu si oamenii pierduti, in afara de Isus Hristos, care a fost, este, si va fi Salvatorul, singurul Salvator (Mantuitor) si garantul vietilor noastre prezente si viitoare, prin Tatal Sau. Fiul lui Dumnezeu intrupat in Om, biruitor al Satanei si implicit al Pacatului si al mortii, ca al 2-lea Adam, a salvat lumea pierduta de Eva si de primul Adam.

„De aceea este scris: „Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam (Hristos), a fost facut un duh datator de viata.” (1Corinteni)   

Ce inseamna asta? Daca la Creatie Dumnezeu a dat primului Adam, o suflare de viata, si astfel el, Adam, a devenit un suflet viu, dupa caderea in pacat si in moarte, al doilea Adam, Isus Hristos, ne daruieste Duhul Sau, si prin el viata si neprihanirea Sa, ca sa putem sa traim in continuare, dupa somnul mortii, cand vom fi inviati.

Aceasta biruinta a lui Isus Hristos este pentru toti oamenii de pe planeta Pamant, indiferent daca noi credem sau nu in El, si poate fi pusa, realizata in noi, prin Duhul Sau, daca vrem asta. Biruinta asupra pacatului si a mortii ne este daruita de Hristos noua tuturor, prin locuirea Duhului Sau in noi, daca vrem si daca ne dorim asta. Aceasta este Vestea Buna Vesnica: Ca ne putem reantoarce acasa din IAD, imparatia mortii, in Rai, Imparatia vietii, prin Isus Hristos, care poate sa locuiasca in noi prin Duhul Sau, daca vrem. Asta este tot. Este asa de simplu ! Asta este, asta inseamna si asa se explica toata religia crestina, prin ceea ce este scris in continuare: 

„Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor.”„Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.”

Va voi stropi cu apa curata, si veti fi curatati, va voi curata de toate spurcaciunile voastre si de toti idolii vostri. Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou, voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele. Veti locui in tara (pe Noul Pamant) pe care am dat-o parintilor vostri (Adam si Eva), voi veti fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul vostru. Va voi izbavi de toate necuratiile voastre. Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: „Cunoaste pe Domnul !”, caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul, caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata, va voi deschide mormintele, va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu, si va voi aduce iarasi in tara lui Israel (adica Imparatia lui Dumnezeu, Noul Pamant). Si veti sti ca Eu sunt Domnul, cand va voi deschide mormintele si va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu ! Voi pune Duhul Meu in voi, si veti trai. Va voi aseza iarasi in tara voastra (Noul Pamant), si veti sti ca Eu, Domnul, am vorbit si am si facut, zice Domnul.” 

Asta este TOT dragilor! Asta este TOT! Acesta este crestinismul condensat in esenta lui cea mai pura daca pot sa spun asa: Viata nepacatoasa, neprihanita a lui Hristos, este pusa in noi prin Duhul Sau, Duhul lui Hristos. Asa se face salvarea noastra! Doar daca vrem, desi ea ne este oferita GRATIS tuturor! Unii nu o vor dori. Asta este. Trebuie sa ne impacam cu acest gand, ca nu toti oamenii doresc sa-l creada pe Dumnezeu, si nu toti oamenii pun pret pe darurile Sale, neprihanirea si viata Sa.

Hristos nu trebuie si nu poate sa fie asociat niciodata, niciodata, niciodata cu oua rosii sau de alte culori, cu iepuri, cu simboluri ale fertilitatii, cu renasterea naturii, cu primavara, cu alte simboluri pagane, si cu nimic de genul acesta. Isus Hristos nu este absolut nimic din toate acestea. El este Creatorul, nu creatia. Acestea sunt PAGANISM, si nimic mai mult, sunt satanisme, minciuni satanice batjocoritoare, care au rolul de a ne indeparta de adevar, adica de Hristos. Nu au nimic de-a face cu Hristos, cu invatatura lui Hristos, cu adevarul lui Hristos, cu crestinismul, cu Evanghelia Vesnica. Ele doar batjocoresce Dumnezeu. Toate acestea nu sunt decat o batjocura la adresa lui Dumnezeu si a lui Isus Hristos Fiul Sau. Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Salvatorul nostru. Este invingatorul lu’ Dracu’, al Pacatului si al Mortii. Hristos nu poate sa fie asociat decat cu El insusi, si cu nimic altceva. Chiar daca aparent ar putea sa se faca unele conexiuni, indiferent cate si indiferent care, intre renasterea si perpetuarea naturii si a speciilor, cu invierea lui Isus Hristos, diferentele sunt enorme, ca dintre cer si pamant, ca dintre Dracu’ si Dumnezeu, ca dintre lumina si intuneric, ca dintre adevar si minciuna, ca dintre creaturi si Creator. Din Pacat, care este Neleguire de orice fel, si din MOARTE, fara Hristos, nu poate nimeni sa redevina, sa renasca, NEPRIHANIT, adica bun si cu viata vesnica. Din Locuinta Mortilor, mormantul, daca nu ne-a scos Hristos prin Intruparea, Viata, Moartea si Invierea Sa, nu ne mai poate scoate nimeni. Din Moarte, fara Hristos care este viata noastra, nu mai renaste nimeni, nici omul, nici natura, nimic. Primavara, oul, iepurasul, nu pot face asta. Fara Hristos, nu mai exista nici primavara, nici oua, nici iepurasi, nici renastere, nici oameni, nimic. Este si ramane doar moarte. Isus Hristos este TOTUL, si nu ouale, iepurii, primavara, fertilitatea sau orice altceva. Isus Hristos este mereu ASTAZI, si maine, si poimaine. Este tot timpul, si nu doar timpuri anume. El nu mai are sarbatori stabilite pentru a fi sarbatorit, iubit si respectat. Umblarea cu El, sarbatorirea Lui, iubirea pentru El, respectul pentru El, trebuie sa fie ZILNICE, secunda de secunda, TOATA VIATA aceasta, si cea care va urma. Daca vrem. Daca-L vom considera vrednic de a fi iubit, sarbatorit si respectat. Daca nu vrem, se poate si asa. Hristos nu vrea nimic de la noi cu forta sau cu amenintarea fortei, cu pedeapsa sau cu IADUL. Emigrarea din imparatia pacatului in Imparatia lui Dumnezeu, se face numai benevol, din dragoste pentru ceea ce este ea, o imparatie a neprihanirii, si fata de conducatorii ei, Tatal si Fiul Sau. Nici un alt motiv nu este valabil. Orice dezlipire de Hristos inseamna pentru oricine si orice, moarte eterna, adica moartea a 2-a. Fie ca este om, animal, insecta sau floare, stele, soare sau luna, Fara Hristos nu poate exista nimic. Sa ne bucuram ca Hristos este Viu. Sa ne bucuram de asta, si sa ne bucuram ca stim asta. Sa fim veseli, fericiti si multumitori, toata viata noastra prezenta si viitoare, daca vrem. Avem o nadejde si o speranta, daca vrem. Daca vrem sa ne jucam in continuare cu oua colorate si cu iepuri, sa mancam miei, putem sa o facem, nimeni nu ne opreste, nici macar Dumnezeu, dar sa-l lasam in pace pe Dumnezeu cu toate acestea. Sa nu punem toate aceste simboluri si practici pagane, in relatie directa cu crestinismul si cu Viul Dumnezeu. Dumnezeu si crestinismul, nu au nimic de-a face cu ele, nu au nimic in comun cu ele. Hristos nu este ou, nu este iepure, nu mai este miel, pentru ca nu a fost niciodata, decat simbolic. Vremea aceea a trecut. El este acum Dumnezeu intrupat in OM. Nu poate exista nimic mai bun, nimic mai frumos si nimic mai desavarsit ca acest imens si superb adevar. Sa ne bucuram de vestea aceasta. Fiul lui Dumnezeu este ca noi: Om. Fiul lui Dumnezeu este si Fiul Omului, si sta pe scaunul de domnie al Universului, langa Tatal Sau. Aceasta este suprema veste buna crestina, aceasta este suprema garantie crestina! Acesta este supremul adevar al Salvarii si al Evangheliei Vesnice. Nimic altceva!

„Hristos, Pastele nostru a fost jertfit.” A ramas ca de acum inainte, sa ne amintim de tot ce a facut El pentru noi, ce face si va mai face, acum, in viitor si in vesnicie, mancand simbolic trupul Sau si band simbolic sangele Sau. Asta este tot ce a mai ramas sa facem din vechiul ritual al Pastelui evreiesc. De cate ori in viata noastra sa facem asta ? De cate ori vom voi. Asa spune Dumnezeu. Nu este nici o regula si nici o restrictie. Asta va fi sursa noastra permanenta de bucurie acum si in viitor, adica in vesnicie: Tatal ceresc si Isus Hristos Salvatorul nostru, ” Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii !” si „Isus in noi nadejdea slavei.”

Sa ne bucuram ! Hristos a INVIAT, si este viu in vecii vecilor ! Hristos a Inviat ! Adevarat a Inviat !

„Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile Mortii si ale Locuintei Mortilor.” (nu Petru).” (Apocalipsa 1)

Sa ne bucuram vesnic!

Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor ? Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra. Ba inca noi suntem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu, fiindca am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cand nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu invie. Caci, daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sunteti inca in pacatele voastre, si prin urmare, si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti. Daca nu invie mortii, atunci „sa mancam si sa bem, caci maine vom muri„. (1Corinteni)

Cu respect,

7 gânduri despre „„Hristos, Pastele nostru, a fost jertfit”

 1. SALUT ! MA BUCUR CA NU RENUNTI SI INDIFERENT DE SITUATIE MERGI INAINTE SI TOT ODATA SUNT INTRISTAT IN CE HAL AU AJUNS ASA ZISI CRESTINI.
  CA NU STIU NICI MACAR CE SARBATORESC SI AU REUSIT LIDERII LOR INDIFERENT DE BISERICA SA FACA O LUME PLINA DE FARISEI. CRED CA VENIT TIMPUL CA ADEVARATII INCHINATORI SUNT ACEI CARE SE INCHINA IN DUH SI ADEVR.

 2. Buna,
  Imi place ce scrii dar ce putem face pentru cei necredinciosi sa-i aducem la HRISTOS fiindca pe internet nu stiu sa intre foarte multi oameni ,multi batrani nu cunosc ,tinerii cauta cu totul altceva de aceea daca stam si doar ne spunem parerea pe net nu ajutam foarte mult pe oameni.
  Si eu am scris dar a folosi puterea lui DUMNEZEU nu consta in a sta in casa si a scrie ce credem noi fiecare ,de asemenea vocabularul tau lasa de dorit intradevar este scris si in Biblie despre ,draci ,diavol ,etc .dar tu doar intr-un comentariu cred ca depasesti ce este scris in toata scriptura .

 3. Referitor la aceste lucruri oua ,iepuras etc. eu unul cred ca bunul DUMNEZEU
  se uita la inima si in ce fel ma pregatesc eu sa sarbatoresc ,asa am putea spune sa nu mai folosim cutite caci cu cutitele unii oameni omoara ,franghie caci altii se spanzura si altele .Dumnezeu se uita la inima omului si in vechimee carturarii si farisei ii condamnau pe ucenici caci mananca spice in ziua sabatului ,pe HRISTOS DOMNUL ca vindeca in ziua sabatului asa si acum nu se poate sarbatori fara HRISTOS la fel cum este si crucea un simbol dar crucea fara HRISTOS ar fi ramas doar o cruce si atat ,numai bunul DUMNEZEU cunoaste cum sarbatoresc oamenii nasterea mantuitoului nostru ISUS HRISTOS de aceea sa cautam sa nu judecam pe oameni ci sa-i ajutam sa inteleaga ca acetea toate fara sarbatorit adica fara Hristos sunt in zadar

 4. Crestinismul originar evreiesc – un cult demonic !

  Acei care au avut tangente cu crestinismul ca religie, în special cea crestin ortodoxa, vad la suprafata o credinta a compasiunii si a milei fata de om. Aparentele pot întela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai multa lumina privind adevarata-i esenta. Sa începem cu personalitatea lui Iisus Hristos de unde crestinismul a pornit doctrinar.

  Numele Hristos este traducerea cuvîntului mesia (mai precis masiah) din ebraica. Înseamna „unsul”, apelatia data de evrei celui care va veni trimis de Iehova (numele dat de ei lui Dumnezeu) sa îi salveze. Prin urmare Hristos trebui sa îndeplineasca în primul rînd o misiune de salvare a poporului evreu. A astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum si scaparea de raul uman si social, ceea ce evreii numeau Diavol, Mamona, Belzebul, Lucifer, etc.

  Venirea salvatorului poporului era asteptata de multe veacuri. El trebuia sa fie nu numai un salvator al sufletelor dar si un rege din stirpea regelui David care era din neamul lui Iuda. Noul Testament argumenteaza ca Iisus era din aceasta spita si prin urmare putea sa-si ceara dreptul de a fi rege al iudeilor.

  Omul Iisus si-a început misiunea cînd avea în jur de 30 de ani. Om fara carte, asa cum se spune în Biblie, era totusi proficient în regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament si pe alte scrieri de la acea vreme. Treptat omul Iisus a format în jurul lui un grup de prozeliti care desi mic era perseverent în a-l urma în misiunea pe care si-o asumase. Care erau caracteristicile ei?

  Matei, 15, 24, reda cuvintele lui Iisus atunci cînd o femeie canaaneeanca chinuita de un demon îi cere ajutor. „Nu sunt trimis decît la oile cele pierdute ale casei lui Israel” raspunde el. Iisus astfel refuza spunînd mai departe ca „Nu este bine sa iei pîinea copiilor si s-o arunci cîinilor”. Cu alte cuvinte Iisus îi numeste cîini pe toti oamenii care nu erau evrei. Mai departe, în conversatia lor, femeia îi raspunde ca si cîinii manînca din farîmiturile ce cad de la masa stapînilor lor. Iata un episod din Noul Testament care reda vorbele unui om despre care multi cred ca este fiul lui Dumnezeu. Si paradoxal acesti oameni nu sunt evrei ci dintre cei pe care Iisus îi numea cîini.

  O alta caracteristica a misiunii salvatorului era ca trebuia sa fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguranta nu. Întrebat daca este rege al iudeilor omul Iisus spune ca împaratia lui este în ceruri, desi evreii asteptau un rege, asa cum fusese David în vechime, care sa aiba regat pe pamînt nu în cer. Deci nici pe aceasta caracteristica a salvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.

  În misiunea salvatorul era inclusa pacea, pe cînd Iisus declara raspicat ca a venit sa aduca sabia nu pacea ca sa-l desparta pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa (Matei, 10, 34-35). Cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu daca Dumnezeul lui nu era cel a dezbinarii? Cum am eticheta astazi un om care ar spune ca a venit la cineva în vizita cu dorinta de a-i dezbina casa? Un om nebun!

  Tenacitatea cu care omul Iisus dorea sa-i convinga pe evrei ca el era mesia era deosebita. Aceasta a atras reactii firesti. Carturarii zicea ca îl are în el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oamenii ziceau ca are duh rau (Marcu, 3, 30). Însasi familia lui îl credeau ca nu e în toate mintile (Marcu, 3, 21) nu credeau în el (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adevarat o comportare de om dezechilibrat. Spune în Marcu, 3, 33, „Cine este mama mea? si fratii mei?”. Cum ar fi tratat un om astazi care si-ar respinge astfel rudele? Bolnav mintal!

  Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus mai cu seama cu scoaterea duhurilor necurate din oameni. În Marcu, 5, 11-13, se spune cum el a trimis duhurile rele într-o turma de porci. Dupa acest episod oamenii l-au rugat sa plece de acolo vazînd ca lucreaza cu demonii (Marcu, 5, 17). Fariseii, oamenii scoliti în legea iudaica a acelor timpuri, îi spun ca cu domnul demonilor (adica cu Satana) el îi scoate pe demoni (Matei, 9, 34). Multimea i-a zis ca are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus „Acum stim ca ai demon” (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argumentînd ca diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Vorbele lui Iisus sunt fara sens. Sa luam de exemplu grupurile mafiote care se razboiesc între ele desi fiecare se afla de partea raului. Faptele diavolului nu tin de ideea ca cei rai nu se bat cu cei rai precum Iisus vrea sa argumenteze, cum ca diavolul ar lupta împotriva lui însusi. Scuza lui Iisus este puerila, cei rai se bat cu toti inclusiv cu alti oameni rai de teapa lor.

  Un alt episod din faptele acestui om bolnav mintal este cel cu smochinul. Iisus era înfometat si a gasit un zmochin care nu avea fructe. Suparat, îl blestema pe zmochin: „Rod sa nu mai porti în veac!” dupa care zmochinul s-a uscat. Sa ne imagina ca un om merge la casa unuia si-i cere mîncare. Nu i se da pentru ca oamenii din casa pur si simplu nu au mîncare. Urmeaza ca cel care a cerut mîncare sa îi blestema ca în veac sa nu aiba mîncare în casa aceea. Cum ar fi etichetat un astfel de individ care blestema pentru ca pur si simplu nu ai avut ce sa-i dai de mîncare atunci cînd el a vrut sa manînce? Putin spus un nebun, este raul întruchipat care pur si simplu nu rationeaza. Ce vina avea zmochinul ca nu avea fructe ca Iisus sa le manînce? Cazul lui Iisus este tipic patologic al unei minti bolnave.

  Sa luam de exemplu una din învataturile acestui om, privitor la ceea ce omul manînca. Iisus sustine ca nu ceea ce intra în gura îl spurca pe om, ci ceea ce iese din gura, aceea îl spurca pe om (Matei, 15, 11). Mai departe tot el spune ca tot ce intra în gura se duce în pîntece si iese afara, dar cele ce ies din gura pornesc din inima, si acelea sunt cele ce-l spurca pe om, dar a mînca fara sa-ti fi spalat mîinile, aceasta nu-l spurca pe om (Matei, 15, 17-20). Este o învatatura de doi bani. Conteaza ce bagam în pîntece! Daca cineva baga în gura otrava sau mîncare stricata nici nu mai apuca sa o scoata afara ca poate si muri. Cît priveste ideea ca ceea ce iese din gura îl spurca pe om cum spune Iisus, afirmatia lui este de asemenea o aberatie. Vorbele rele îl usureaza temporar pe om de rautatea din el, desi aruncatul vorbelor pe altii nu este o solutie pentru a scapa de raul din inima.

  Sa analizam doctrina pacatului promovata de Iisus, ideea cum ca orice pacat si orice blasfemie li se iarta oamenilor, dar blasfemia împotriva Duhului Sfînt nu li se va ierta (Matei, 12, 31). Sa presupunem ca exista o tara în lume care are un sistem juridic bazat respectînd aceasta învatatura a lui Iisus. Un om ticalos este prins în faradeligile lui si adus în fata judecatorului care va aplica învataturile lui Iisus în cazul respectiv. Sunt consultati martorii care declara ca învinuitul a furat, a batut cinci oameni la betie si a omorît un om cu un cutit. La judecata omul recunoaste ticalosiile facute adaugînd ca a cerut iertare pentru tot raul facut. „Ai spus ceva împotriva Duhului Sfînt?” întreaba judecatorul. „Niciodata!” raspunde omul. Verdictul: „Eliberati-l ca si-a cerut iertare în numele lui Iisus Hristos, dar nu a hulit Duhul Sfînt!”. Poate o atare învatatura a iertarii vesnice sa vina de la Dumnezeu sau de la Diavol? O astfel de metoda de a face dreptate oamenilor este înselaciune curata, Dumnezeu nu poate ierta rautatile oamenilor, cei vinovati trebuie sa repare cumva raul adus si sa învete ca repetarea raului nu va fi iertata prin simpla recunoastere a greselii. Învatatura lui Iisus este prostie curata. O societate sanatoasa mintal nu poate functiona pe astfel de învataturi fara sens.

  Evreii în Vechiul Testament aveau o metoda mai logica, desi nu era cu totul justa, ideea ca se plateste ochi pentru ochi. Dar în învataturile lui Iisus privind aplicarea dreptatii se vede mai degraba mîna diavolului decît cea a unei forte a dreptatii. Numai diavolul trece cu vedere ca merge si asa, ca simpla iertare data de el diavolul poate absolvi pe om de relele pe care le face. Satana iarta de pacat pentru a-l tine pe pacatos în pacat cu el. Este si metoda folosita de Iisus pentru a-i mentine pe oameni în jugul suferintei pe care a initiat-o în locul salvarii din suferinta pe care trebuia sa o aduca asteptatul mesia, salvatorul evreilor.

  Sa cercetam cum Iisus crede ca oamenii lui Dumnezeu pot fi deosebiti de cei ai diavolului. În Matei, 7, 10-20, Iisus îi avertizeaza pe ucenici sa se fereasca de profeti mincinosi caci dupa roadele lor vor fi cunoscuti. Preceptul este bine stiut din Vechiul Testament, ideea ca pomul se cunoaste dupa rod. Sa vedem ce roade a adus pomul lui Iisus dupa asa zisa înaltare a lui la cer?

  Crestinismul a patruns treptat în lumea zisa „pagîna” prin înfricosarea oamenilor asupra pedepselor ce-i asteapta daca nu se vor supune noii învataturi. Aceasta frica de naluci persista si astazi fiind practic hrana crestinismului. Fara continua teroare a diavolului care pîndeste la orice pas crestinismul s-ar dezintegra. Observam ca atentia este concentrata pe diavol si toate cele care vin cu raul si suferinta, rastignirea lui Iisus pe cruce, patimile lui, etc. În cele din urma Iisus pozeaza în învingator, chiar dupa ce a fost batut în cuie pe cruce. Dar sechelele mentale pe care le implanteaza în mintile oamenilor, pe cei mai multi ramîn sa-i bîntuie toata viata. Desi despre „învingatorul mortii”, se spune ca a ajuns acolo la dreapta Tatalui, el priveste cu detasare întreaga panorama care a urmat dupa „înaltarea sa”. Sa vedem fructele date de pomul sadit de Iisus pe pamînt. Ce a urmat?
  Razboaie, maceluri împotriva evreilor si ale altora, dezbinare vesnica printre cei care au urmat învatatura lui Iisus, inchizitie, arderea cartilor, obida oamenilor, cuceririle sîngereoase urmînd crucea însîngerata, care cînd era pumnal cînd cruce, si multe alte „fructe” ale demonului „înaltat la cer”. Ne putem întreba daca nu s-a dus cumva direct în iad de unde nici ca-i pasa de ce se întîmpla pe pamîntul deoarece sistemul introdus de el functioneaza din plin pe pamînt. Salvarea care se astepta din partea unui trimis al lui Dumnezeu este nonexistenta în cazul Iisus.

  Cine este în masura astazi sa evalueze misiunea „salvatoare” ale lui Iisus? Toti cei care au avut tangenta cu crestinismul! Salvatorul se dorea un personaj al salvarii din durere nu cineva care aduce durere prin sabia pe care cu adevarat a lasat-o omenirii. Si sîngele continua sa curga si astazi si va continua atîta timp cît oamenii venereaza pe demonul care a adus suferinta omenirii cu 2000 de ani înainte. Iata ca în ciuda obiceiului diavolului de a minti, totusi de cîteva promisiuni s-a tinut.

  Care este spectrul crestinismului astazi în lume? Nici o alta religie nu are mai multe secte decît cea crestina. Dezbinarea generata de Iisus înca de cînd era viu pe pamînt continua astazi cu aceeasi forta încît te întrebi cum de este posibil ca oamenii sa interpreteze diferit ideile dintr-o carte care este destul de coeziva în continut, Biblia? Explicatia nu poate fi decît ca Biblia este o carte plina de contradictii, atît Vechiul cît si Noul Testament. Cel putin Noul Testament este grosier privind salvarea oamenilor de la moarte de catre cineva care nu s-a salvat pe sine însusi. Oasele i-au putrezit de mult acolo în Orientul Apropiat. Evreii nu l-au acceptat pe Iisus deoarece nu era nimic în el sa sugereze ca-i poate salva, ca-i poate elibera de sub jugul romanilor asa cum se astepta de la un rege din spita lui David.

  Cine a fost Iisus? Respingerea lui de catre evrei în mod automat îl califica drept impostor si amagitor. Nimeni nu a facut o evaluare mai justa asupra cine a fost Iisus decît poporul din care face parte si în mijlocul caruia a trait. Si ei l-au categorisit drept amagitor. Învataturile ieftine si stupide ale lui Iisus au mai mult marca raului decît cea a binelui. Omul Iisus este un caz patologic de bolnav mintal a carui misiune „salvatoare” a supravietuit prin conjunctura istoriei, prin frica pe care o împlînta în mintile oamenilor asa cum numai duhurile rele fac, deghizînd raul într-un ambalaj pe care scrie fericire si salvare. Dezbinarea adusa de „fiul lui Dumnezeu” continua sa ne macine sufletele si sa ne desparta inimile cu sabia pe care a promis-o. Si asta avem astazi: fiul despartit de tatal sau, fiica de mama sa, asa cum se arata în Matei, 10, 34-35. Crestinismul este un cult demonic, cea mai mare minciuna care a putut vreodata exista în omenire: venerarea unui demon ca „fiu al lui Dumnezeu”.

  Va veti întreaba cum se explica atîtea frumuseti vazute în biserici si catedrale? Exista realmente creatii minunate care glorifica amintirea narativa a celui care a fost Iisus. Raspunsul este ca aceste minunatii sunt rodul idealului mintii omenesti, nu cel al învataturilor lui Iisus. Crestinismul este o religie parazitara care se întinde oriunde poate sa ajunga cu teroarea fricii. Oamenii au creat cu mare elan frumuseti în biserici si catedrale pentru a contracara urîciunea crestinismului originar al lui Iisus, idealizînd aspectele durerii, portretizînd un Iisus cu fata blînda si resemnat în fata mortii, postura victimei care induce mila în cei care o privesc. Dar cînd este sa evaluam obiectiv consecintele acestor aberatii doctrinare gunoiul crestinismului iese la suprafata în felul de a se comporta al oamenilor, în modul lor de existenta, în violenta si rapacitatea sociala a unora care pozeaza în crestini, deoarece Iisus le-a promis ca orice li se poate ierta afara de blasfemia împotriva Duhului Sfînt (Matei, 12, 31). Oamenii sinceri aflati printre ei sunt doar victime credule care resemnati si depasiti de întelegerea reala a demonismului crestin nici nu stiu practic în mîna cui se afla.

  Puterea politica de-a lungul timpului a înteles cu realism marele potential de manipulare a crestinismului care a fost folosit de toate sistemele sociale inclusiv comunismul care initial l-a respins. Ulterior crestinismul a fost tolerat si folosit în slujba noilor guvernanti care, înclinati spre rau, exploatare si minciuna, s-au aliat cu cei de-o teapa cu ei, cei care îl slujeau de Diavol întocmai ca si ei, dar folosind metodele demonului de pe crucea însîngerata, Iisus „salvatorul omenirii”.

  Despre cel care a scris aceste rînduri nu este nevoie sa va întrebati cine este. Un om ce îndrazneste sa gîndeasca în cele asternute aici. Am scapat de frica, ma simt usurat, nu mai port jugul crucii, nu mai sunt un întemnitat al lui Iisus. Privesc la cer, la soare si ma gîndesc cum oamenii acestor vremuri mai pot crede ca undeva în Orientul Apropiat, Dumnezeu si-a trimis pe fiul sau unic sa „moara” pentru ca noi sa avem viata vesnica. Daca un astfel de Dumnezeu face experimente cu noi sa afle ca nu i-au reusit. Dar daca este mîna Diavolului întreaga deceptie a reusit. Sunt milioane si milioane de oameni care au asimilat patologia lui Iisus, un bolnav mintal de a carui boala se sufera în prezent în proportii gigantice. Aceasta ne poate duce la pieire. „Salvatorul” demonic ne-a adus încet încet la marginea prapastiei de anihilare a omenirii. Unde sa mai cautam salvarea Dumnezeule adevarat.

  Sa aveti un Paste Fericit !

 5. Satanel,
  ti-am aprobat imbecilitatea ta de comentariu in care te contrazici din trei in trei minute si din 5 in 5 metri, ca sa vada si altii ca pacatul PROSTESTE, ca oamenii sunt imbecilizati de puterea lui, adica a lu’ Dracu’, si ca acestia, oamenii pacatosi, devin doar niste dobitoace fara minte, la fel ca tine. Stiu ca si tu, la cat esti de prost, o sa crezi ca te-am jignit. Nu, nu te-am jignit deloc. O sa-ti si dovedesc in final cu un text biblic. Tu cu manuta ta ai scris imbecilitatile care zac in MINTEA TA de prost prostit de Dracu’, asa ca Satanel, nu eu te fac prost, eu doar constat ca tu esti asa. Ramai tu Satanel cu Satana al Mare daca vrei sa fii un prost in continuare. Uite ca si rimeaza!
  Ca sa-ti mai vina si tie mintea la creierele ala distrus pe care il posezi tu, eu ti-l recomand cu caldura pe Isus Hristos, Fiul Dumnezeului celui Viu, singurul care te poate scoate din starea de dobitoc si sluga proasta (adica de animal fara minte) in care te-a adus prietenul si stapanul tau: Satana.

  ” Dar acestia (adica unii ca tine Satanel), ca niste DOBITOACE FARA MINTE, din fire sortite sa fie prinse si nimicite, batjocorind ce nu cunosc, vor pieri in insasi stricaciunea lor.” (2Petru)

 6. M-ai zapacit rau de tot. Cred ca vorba ta e incifrata in acelasi fel cu cea din biblie. Crezi tu, in mintea ta, ca ceva(orice) vine de la fiinta suprema (sa-i spunem Dumnezeu, desi eu nu vad nici o legatura intre acesta si ceea ce ne spune Biblia, ar putea avea vreo legatura cu frica, cu spaima, teroarea si alte sentimente negative pe care ar trebui(in acceptiunea ta) sa ni le starneasca amenintarile si jicniriile tale de doi lei ????Ceea ce spui tu acolo este psihologie introductiva de 3 lei. Gandeste-te 5 minute la problema asta. Cand ai scris aceste vorbe te-ai gandit desigur la iubirea si la iertarea crestina,ai fost cu gandul bineinteles la demonul tau preferat Isus !

  Stii, am citit cand eram mic o carte de legende despre viteazul Dapyx si fiica lui Gebilla. Era un text acolo cam asa: vine un sol al unui imparat sa ceara pamanturi getilor, ii ameninta cu moartea, cu violarea femeilor si cu alte fapte pioase, iar regele acestora raspunde solului persan: Spune-i imparatului tau ca amenintarile lui sunt pentru noi ca o bute goala care se rostogoleste pe un deal. E zgomot mult dar nu se teme nimeni… Cam asta reprezinta si vorbele tale pentru mine. Si-ti spun si de ce. Dumnezeu nu ne poate indemna sa fim prosti, sa nu ne punem intrebari pentru ca daca ne vroia ignoranti, ne facea asa. Iar textele biblice(alea care zici TU ca sant sfinte), sunt chiar jenante. Trebuie ca ti-am facut impresia unui biet retard oligofren daca-ti imaginezi ca o sa inghit aceasta galusca. Pur si simplu imi jignesti neuronul cel singuratic.

  Din ceea ce mesteci tu acolo eu inteleg ca tu te crezi mai destept decat mine pentru ca tu stii cumva ca pe mine ma asteapta Satana cel Mare,adica ceva RAU DE TOT,
  iar pe tine, desigur, te asteapta ceva bun, bun, bun, caci din noi doi, tu esti cel BUN iar eu cel RAU-RAU-RAU.
  Nu ti se pare cam jenanta situatia?! Tu scufita rosie, eu lupul cel rau…cam de 2,5 lei…dar esti invitatul meu sa crezi si treaba asta(dar nu mai spune nimanui). Cam bate inspre paranoia dupa parerea mea.

  Unde zici TU ca ma contrazic din trei in trei minute si din 5 in 5 metri ??? UNDE ?…argumente domnul meu…..argumente !Nu cauta sa scoti Biblia din noroi,caci este deja „murdara”.

  Nu arunca cu noroi in frazele „nemuritoare” din biblie.Daca TU ai duhul lui Hristos,de ce nu ai curajul sa traduci TU frazele pe care le-am afisat EU in articol ?!

  Satana isi are salasul in mintea oamenilor prosti ca tine,care nu au inteles absolut nimic din realitatea zilelor noastre,sa-ti dau cateva exemple,poate reusesc sa te scot din starea animalica in care te zbati….de dobitoc fara minte !

  Inaltul cler bisericesc al inchizitiei a inventat cuvantul „Satana” ,cu scopul de a tortura pe toti cei care se opuneau sistemului lor diabolic.Acum cateva secole cei ca tine ii ardeau pe rug(caz fericit) pe cei ce indrazneau sa spuna 10% din ce am scris eu aici. Desigur, ei erau la fel de piosi si de iubitori ca domnia-ta. Acum v-au ramas numai jicnirile(vorbe goale aruncate in vant) din cauza lipsei neuronilor din creier. Satana ala despre care vorbesti exista doar in mintea ta si a celor ca tine, nu e nimic real. E doar o sperietoare menita sa tina oile in turma, este babaul oamenilor mari(cu ceva retard). Spun caz fericit deoarece in manualul inchizitiei sunt prezentate metode de tortura pur si simplu diabolice, incalificabile…Acestea au fost scornite de minti bolnave, netratabile . Demonii cu care oamenii bisericii ii amenintau pe necredinciosi, erau chiar ei in persoana. Ar trebui sa arunci o privire pe aceasta carte in cazul in care vrei sa vezi ceva legat de realitate.
  TU chiar crezi in continuare ca Dumnezeu a instigat la omor, la furt, la jaf ?
  Biblia – singurul Cuvant autorizat al lui D-zeu (cum spui TU) spune asta,nu EU !Asa ca nu obliga si pe altii sa creada idioteniile astea.

  Desigur, stiu ca ai profesat meseria asta de preot sau ceva asemanator in secta aia adventista,din care te-au dat afara ca pe un caine,asa ca te pot intelege oarecum pentru ca-ti aperi „profesia”, dar toate au o limita. Pur si simplu o limita dictata de bunul simt.

  Aceasta tactica,in care s-a folosit teroarea,groaza si frica in mintea oamenilor,lucreaza din plin si astazi.
  De exemplu,americanii isi imagineaza teroristi,cu scopul de a ataca si de a ucide oameni nevinovati.Adevaratii teroristi poarta costume de 5000 $ si fac parte din guvernul american.

  Alt exemplu…este tactica lui Basescu !
  Inainte de alegeri,vazand ca prostimea era nemultumita de prostiile pe care le facuse in primul mandat,ce s-a gandit ?
  A creat Mogulii.Ce om inteligent !A spus „Mogulii nu m-au lasat sa fac treaba,ei sant de vina !”…dar cel mai mare Mogul era chiar el in persoana.
  Este o tactica care da rezultate,atata timp cat exista prostie in mintea omeneasca,e foarte simplu,iata : Iti creezi un dusman imaginar,si arunci toata vina asupra lui.Rostesti doar cuvintele:”UITE HOTUL !”…dar cine striga hotul este de fapt hotul.

  Inca o idee: inteleg ca l-ai confiscat cumva pe Dumnezeu, din moment ce iti imaginezi ca sunt ateu(de unde ai tras aceasta concluzie?!) Poate tu te inseli si Dumnezeul de care vorbesti tu(si biblia) era(u) un zeu/niste zei barbar/barbari al/ai unor populatii tribale primitive, croit/croiti dupa chipul si asemanarea celor care i-au imaginat, adica cruzi, gelosi, partinitori,razbunatori, doritori de jertfe(inclusiv umane!).

  Ca sa-ti mai vina si tie mintea la creierele ala distrus pe care il posezi tu, eu iti recomand cu caldura ,sa lasi dracului cartea aia pentru oligofreni numita biblie,plina de absurditati nemarginite;Este singurul lucru care te poate scoate din starea de dobitoc si sluga proasta (adica de animal fara minte) in care te-a adus prietenul si stapanul tau: Satana.

  Iti doresc o viata „fericita” in continuare !

 7. Satanel,
  hai sa-ti demonstez cat esti de dobitoc, ca sa nu mai ai tu impresia gresita ca are cineva ceva cu tine. Gandirea ta de dobitoc prostit de Dracu’, tatal tau, este nu de 3 lei ci de 5 bani, iar daca mai pui 5 bani, cumperi o creta (atata costa pe vremea cand eu invatam carte, 1 buc. de creta cu care scriam pe tabla) cu care sa te duci la scoala lui Hristos, ca sa mai capeti si tu inca un neuron sau mai multi, langa ala singuratic pe care il posezi.
  Hai sa luam pe rand cretinismele pe care dobitoci ca tine le tot macina cu privire la Dumnezeu, ca sa vezi cu ochii tai cat esti de imbecil, apoi prietene, poti sa te duci linistit la gunoiul istoriei, pentru ca nu esti altceva decat un om-gunoi, prost si indobitocit de Dracu’. Mai ai varianta sa mergi pe mana lui Hristos ca sa devi si tu om-aur, destept, onest, demn, etc…. Sa luam imecilitatile pe rand:
  1. Dobitocule, Dumnezeu nu este egal cu Inchizitia. Dumnezeu nu este autorul si sustinatorul Inchizitiei. Inchizitia este inventia lu’ Dracu’, taticutul tau iubit, nu o institutie dumnezeiasca. Este Dumnezeu de vina dobitocule ca religia este folosita pentru manipularea oamenilor ? Cu ce este Dumnezeu vinovat pentru asta cretinule ? Vinovat pentru asta este doar Dracu’, cel care a inventat toate religiile posibile si a denaturat si „crestinismul”. Dar iti spun un „secret”: exista si CRESTINISM ADEVARAT, nu numai contrafacut. Capisci?!
  2.Dumnezeu nu a amenintat si nu ameninta pe nimeni dobitocule. Doar atrage atentia ca departarea de El = MOARTE. Atat. Asta i-a spus si Evei, si lui Adam, si ne spune si noua. Nu am ascultat avertizarea si de aceea intr-o zi, TOTI vom fi cu vata in nas si pantofi noi pe nasalie. EXACT ASA CUM NE-A SPUS DUMNEZEU CA SE VA INTAMPLA daca il parasim pe El ca sa ne ducem dupa alti „dumnezei”, adica dupa Satana, exact cum faci tu idiotule. Capisci?!
  3.Dovada ca Satana exista, este aceea ca tu vei crapa cu siguranta si ca nelegiuirea exista. Capisci?!
  4.Un alt loc unde te contrazici ca dobitoacele fara minte este la subiectul daca Hristos trebuia sau nu, sa fie Imparatul acestei lumi. Aici se vede oligofrenia ta intelectuala. Tu spui:”O alta caracteristica a misiunii salvatorului era ca trebuia sa fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguranta nu. Întrebat daca este rege al iudeilor omul Iisus spune ca împaratia lui este în ceruri, desi evreii asteptau un rege, asa cum fusese David în vechime, care sa aiba regat pe pamînt nu în cer. Deci nici pe aceasta caracteristica a salvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.” UNDE dobitocule spune Scriptura ca Isus trebuia sa fie regele Iadului ? Regele Iadului este Dracu’ retardatule, nu Isus. Isus a spus foarte clar asta: ca Imparatia Sa nu este in lumea aceasta, nu ai citit Biblia dobitocule ? Atunci de ce vii cu minciunile astea ordinare necuratule?!
  5.Apoi tu mai spui ca Dumnezeu a adus in lume ura. Pai mai dobitocule fara minte, Cain i-a luat gatu’ lu’ Abel inaintea de a fi omenirea roaba a lu’ Dracu’ sau DUPA?! Si atunci dupa mintea ta aia proasta si retardata, cine este vinovat de RAUL patruns in lume: Dumnezeu sau Dracu’? Dupa mintea ta oligofrena este Dumnezeu. Tu asta sustii dobitocule fara minte.
  Ma opresc aici, nu-mi mai pierd timpul sa-ti analizez ineptiile. Ai Biblia, il ai pe Isus si Duhul Sau ca sa inveti tot ce ai nevoie ca sa stii. Asa ca eu imi scutur sandalele si merg mai departe. Mai citeste acest blog ca sa te mai inteleptetsti si tu, dar in primul rand citeste BIBLIA, care este Cuvantul Viului Dumnezeu.
  Cat despre plecarea mea din BAZS, pot sa-ti spun ca eu am avut intre picioare, si am inca, ceea ce mi-a pus Creatorul meu. Am avut curajul si am spus bisericii ceea ce idolul tau de carton Edi Constantinescu, nici nu indrazneste sa viseze: adica ADEVARUL. Asa cum am batut campii cu EGW, cu acelasi curaj am si desfiintat-o ca profet. De la acelasi amvon, nu cu jumatati de masura si nu pe la colturi ca lasii. Sigur ca am suportat consecintele, nu-i normal?! Stiam ce se va intampla, nu a fost o surpriza. Tu ai fi crezut ca se putea sa fie alta reactie? TOATE bisericile lu’ Dracu’ reactioneaza la fel. Nimic nou sub soare. Si Isus Hristos a patit la fel, eu nu pot sa fiu mai mare ca Invatatorul meu. Nu-i asa ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s