Biserica S.R.L.

Motto: Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti. „(Exod 20)

Ia dumnezeu’ neamule ! E p-alese ! Lumeee, lumeee, sorooo lumeee, hai la dumnezei neamuleee ! Hai la dogme si doctrineee, neamuleee ! Hai la biserici neamuleee ! Biserica S.R.L. Facem afaceri cu Dumnezeu, vindem Dumnezeu si cumparam fraieri ! Hai la dumnezei neamuleee ! Ia dumnezeu’ neamuleee, e p’alese, cu dogma si cu biserica lui cu tot, cu accesorii si decoratiuni ! 3 in 1 ! Biserica, Dumnezeu’ ei, si Dogma ei . E super oferta ! Ce ziceti, ne combinam la marea vrajeala si marea prosteala ? Taraba e plina ! Avem di tati.

Ia dogma mea neamuleee, ca a mea e veche de 6000 de ani ! Ba ia-o p-a mea fratioareee ca are 2000 de ani ! Ia-o pasta noua si proaspata neamuleee, are doar 150 de ani ! Am una si mai noua neamuleee ! Ezista pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, pentru toate creierele si pentru toate sufletele simtitoare, ie p-alese !  Avem si profeti neamuleee, ie p-alese si astia ! Avem si mai noi, si mai vechi, VINTAGE, avem pentru toate gusturile !

Ia dumnezeu’ nostru de hartie, de piatra, de lemn, de icoana, de aur si de argint, de fier, de carpa, de lut, de… biserica, de cult, de secta, de…ce vrei matale ! Ie p-alese ! Ii facem si dop, ca la pepeni, ca sa vedeti ca e rosu, dulce si parfumat. E copt ! Taraba cu dumnezei este plina ! Geme ! Da p-afara. Taraba cu dogme este si ea plina ! Geme si ea ! De care doriti ? Dumnezeu mozaic, cu perciuni, palarii, sabat si fara Hristos ? Ortodox, cu sfinti morti care traiesc (?!), cu moaste de sfinti, cu matanii, cu miel, porc, oua, iepure, varza, sarmale, coliva, salata de beuf, caltabos, sangerete, toba, capra, sorcova vesela, steaua sus rasare, plugusoru’, acatiste, blesteme, magie alba, Mos Craciun, etc… Poate vreti unul catolic, tot cu sfinti morti care traiesc (?!), moaste, statui de sfinti, Papa, liturghii in catedrale imense, iepurasi, Mos Craciun, botez cu stropeala, etc… Nu vreti unul penticostal, baptist, adventist de ziua a 7-a, evanghelic, mormon, etc…care va invata ceea ce nu o sa puteti face niciodata ? De care vreti ? Hindus, budist, musulman ? Vreti un Dumnezeu mai aspru ? Poate vreti unul mai bland ?! Poate vreti unul care sa va puna sa-i paziti legile si poruncile, si care sa va alerge cu parul daca nu reusiti sa le paziti cum trebuie si cum vrea el ? Nu vreti unu’ nepasator, care nu se intereseaza deloc de soarta mneavoastra, unul vitreg ? Da’ unu’ libertin nu-i bun, nu v-ar place ? Adica toti cu toate, toate cu toti, si apoi mergem cu totii in RAI sa ne veselim in continuare. Ii luam si pe aia din Sodoma si Gomora, ca sa fie veselia deplina si suprema. Nu va place niciunul ? Hai ca avem de toate soiurile si natiile. Nu faceti nazuri ! Il avem si pe ala care nu ezista ! Ala ateu, SF ! Alegeti unul cizelat dupa gustul si pofta dumneavoastra.

„Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa, ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi. „ (2Timotei)

Avem orice va trece prin cap ! Mai ales prin capu’ lu’ Dracu’. Ca asta i-a inventat pe toti, cu exceptia celui adevarat. Putem sa mai inventam si noi daca vrem, ca tot este la moda CREATIVITATEA ! Daca de maine hotaram ca branza telemea de oaie este dumnezeu, puneti pariu cu mine ca gasesc pe internet si in viata reala cel putin 50 de adepti in 48 de ore, cu care sa ne inchinam la telemeaua de oaie ca la un dumnezeu ?! Facem si un templu al branzii ! Ce-i mare branza sa faci asta ?!

Da’ Dumnezeu’ ala ADEVARAT, unde este ? Ala ce face ? Cum dam de El ? Pe unde se-nvarte ? Cu El cum o scoatem la capat ? Ezista ?! Daca ezista, cine ne poate spune ceva despre El ? Raspuns: doar El. Punct. Cam naspa, ca noi suntem obisnuiti altfel. Noua ne place sa fim prostiti.

Sa ne intoarcem la ortodoxie sau la catolicism sau la baptism sau la evanghelism sau la adventism sau la budism sau la…..zic unii. Destul de multi. Fiecare biserica cu fanii ei. N-ati vrea sa ne intoarcem noi doar la Dumnezeu, si punct ? Eu cred ca ar fi cel mai bine, si este si UNICA solutie corecta. Nu, nu sunt eu asa de destept, stati linistiti, stiu asta de la Dumnezeu insusi. El spune ca este unic, ca are un singur popor, o singura credinta, un singur botez, si o singura speranta de salvare: Fiul Sau Isus Hristos. Punct. De unde or fi aparut atunci atatea religii si biserici ?! Nu cumva de la Dracu’ ? Dumnezeu nu este dogma, nu este doctrina, nu este ziduri si carpe, nu este ritualuri, nu este nimic din toate acestea. Dumnezeu este o fiinta vie, cu suflet, cu stari, cu dragoste, cu mila, cu rabdare, cu bucurii si cu tristeti, cu tot ceea ce traim si noi. Hristos s-a intrupat in OM, a trait cu noi, si ca noi pe acest Pamant. A mancat, a dormit, s-a bucurat, a plans, ne-a iubit, a avut mila, s-a intristat, a plans, etc…A mers si el la WC ca toti oamenii, a facut pipi si caca, a transpirat, l-a durut stomacul, a tras vanturi… Bisericile vor sa ni-l prezinte doar ca pe un supererou dincolo de noi si de toate aceste lucruri normale pentru o fiinta omeneasca. Nu este asa. Fiul lui Dumnezeu a fost un supererou din cu totul alte motive. Pentru ca a trait fara pacat, si pentru ca a trait adevarata dragoste, mila, bucurie, tristete, etc… Religiile lumii l-au luat pe Dumnezeu si l-au zidit in locasuri reci si neprimitoare, in icoane si zugraveli tembele, au pus un zid intre noi si El, indiferent ca sunt biserici sau adunari protestante sau neoprotestante. L-au prezentat ca pe un zombi lipsit de orice sentiment, cu o aura intangibila deasupra capului, binecuvantand din mainile sale pictate, ziduri reci si nu oameni. Apoi ne-au zidit un dumnezeu fals in insasi mintile noastre, spunand tot felul de lucruri neadevarate despre El, si despre ce vrea El de la noi. Neoprotestantii ne spun ca daca atingem ecranul televizoarelor de unde ne predica ei cu spume la gura, suntem salvati. Hai sa faceti plici ! Chiar asa ?! Este un Babilon curat ceea ce se intampla in lumea religioasa de astazi, ca si in trecut, iar Dumnezeul cel adevarat spune : „Iesiti din Babilon Poporul Meu.” Unde sa iesim ? LA EL ! El este afara. Sta la usa si bate. Iar USA, suntem fiecare dintre noi, ca fiinte vii, nu ca locasuri de cult. Dumnezeu nu este afara din biserici, ci din membrii bisericilor si ai lumii in general. Dumnezeu nu va lua in Imparatia Sa locasuri de cult, biserici sau temple, ci va lua doar oameni adevarati, vii.

„Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati, iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia. . .Dar nu vor mai inainta, caci nebunia lor va fi aratata tuturorEste un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti…”

Stiu ca de cate ori se abordeaza subiecte religioase, oriunde s-ar intampla acest lucru, oamenii se crispeaza imediat, fac un pas mai mic sau mai mare inapoi, incercand sa evite subiectul, sa-l ironizeze, sa-l ignore sau pur si simplu sa-l nege si sa-l expedieze cat mai repede din discutie . Eu personal ii inteleg pe cei care au asemena reactii. Oamenii s-au plictisit si s-au saturat de ipocrizia oamenilor religiosi, ai deservantilor cultici, oricare ar fi ei, preoti sau pastori, de toata aceasta manipulare ordinara care se face prin religie, in Numele lui Dumnezeu. Religia este de multe ori doar o marfa, marketing, un drog pentru oameni, asa cum bine s-a spus. Cu toate acestea, Dumnezeu nu este traficant de droguri si nici de carne vie, nu este PR si nici Director de Marketing. Dumnezeu a spus despre sine ceva foarte simplu ca: „Eu sunt cel ce sunt”. Punct. Nu trebuie ca cineva anume sa-l faca pe Dumnezeu nici mai alb, nici mai negru decat spune El insusi ca este, asa cum incearca toate bisericile lumii acesteia sa faca. Nu are nevoie Dumnezeu de avocati mincinosi si partinitori. Dumnezeu nu este de vina ca oamenii au stalcit credinta in El si mesajul despre El. Dumnezeu nu a cerut si nu cere umanitatii ceea ce cer bisericile acestei lumi membrilor lor, in Numele Lui. Dumnezeu nu este vinovat de toate blestematiile care se fac peste tot in lume, in Numele Lui. Dumnezeu incearca sa se prezinte asa cum este El in realitate, dar foarte putini vor sa-l asculte si sa aiba de-a face cu EL personal. Cei mai multi vor intermediari: preoti sau pastori. Daca acestia nu le spun care sunt adevarurile cu privire la Dumnezeu, ei nu au incredere in nimeni altcineva. Cu atat mai putin in ei insisi, si intr-o RELATIE DIRECTA a lor cu Viul Dumnezeu. O Biblie poate fi cumparata de oriunde si de catre oricine doreste, in ziua de astazi, dar multi nici nu au in casa cea mai citita si mai tiparita carte a umanitatii. Nu citesc Biblia, care este Cuvantul autorizat al lui Dumnezeu, dar in schimb au pareri despre religie ! Este ca si cum ai vrea sa fii medic, fara sa faci facultatea de medicina. Iar daca mai stiu cate ceva, stiu doar traditiile din cultul sau biserica lor. Ce li s-a spus de catre altii. Ei nu au avut curiozitatea sa citeasca cu ochii lor Biblia. Pe de alta parte, este in mintea oamenilor adanc inradacinata ideea, ca Dumnezeu este numai in anumite locuri, asa zis sacre: locasurile de cult. Nimic mai fals ! Este o minciuna ordinara a lu’ Dracu’, pe care a infipt-o adanc in neuronii nostri ai tuturor ! Bisericile si locasurile de cult nu sunt furnizoare de sacru sau de mantuire. Numai Dumnezeu poate face asta. Nu sunt nici macar furnizoare de invataturi corecte despre Dumnezeu, ci doar de basme lumesti, de dogmele lor si de doctrinele lor. Numai Dumnezeu este adevaratul Invatator. Atata timp cat bisericile si denominatiunile „crestine” ale acestei lumi isi indreapta credinciosii doar catre dogmele si doctrinele lor, si nu catre Viul Dumnezeu, nu sunt pe calea cea buna, ci pe cea gresita. La biserica te duci pentru intalnirea cu Dumnezeul cel VIU, nu cu dogmele si doctrinele bisericii respective. Aceeasi conceptie care este astazi, era si pe vremea Domnului Hristos. Nimic nou sub soare. Se credea ca Templul de la Ierusalim sau celelalte locuri de inchinare din celelalte religii ale vremii, sunt furnizoare de Dumnezeu, de sacru, de salvare. Stiti ce raspunde Hristos la aceasta conceptie enuntata de o femeie din Samaria, conceptie pe care o avem si noi astazi ? Un lucru care este valabil si pentru noi, si va fi valabil pana la sfarsitul lumii acesteia: CA NU ESTE DELOC ASA ! In dialogul dintre samariteanca si Isus, samaritenii fiind considerati de evreii religiosi ca fiind pagani, Domnul Isus spune femeii samaritence ca si evreii religiosi si ei paganii, sunt varza. Habar nu au de Dumnezeu nici unii, nici altii. Ca Dumnezeu nu are nevoie nici de ce fac unii, nici de ce fac ceilalti. Ei toti, nu au inteles nimic despre ce voia cu adevarat Dumnezeul caruia se inchinau. Iata dialogul:

„Doamne”, I-a zis femeia, vad ca esti proroc. Parintii nostri s-au inchinat pe muntele acesta (acel „asa am apucat maica, asa facem”), si voi (adica „astia religiosi”) ziceti ca in Ierusalim (adica „la biserica”) este locul unde trebuie sa se inchine oamenii.”

„Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Ma ca vine ceasul cand nu va veti inchina Tatalui, nici pe muntele acesta, nici in Ierusalim (adica la biserici). Voi va inchinati la ce nu cunoasteti, noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar, fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh, si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.”

„Stiu”, I-a zis femeia, „ca are sa vina Mesia (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile.” Isus i-a zis: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.” (Ioan 4)

Asa cum stiti deja, acest blog trateaza mai mult teme legate de religie, pentru ca este lucrul si subiectul cel mai important de stiut in viata. Eu asa consider. Nimic nu se compara, cred eu, cu dorinta oricarui om, de a intelege ce este cu el in aceasta lume, pe aceasta planeta si in acest Univers. Sa stie daca exista si altceva dincolo de lumea aceasta. Sa stie daca asta este totul sau mai exista si o speranta de mai bine, dupa porcaria asta de viata. Stiti ca am discutat pe pagina Evanghelia Vesnica a acestui blog, despre personajele marii drame universale. Despre Hristos, despre Tatal ceresc si despre Dracu’ si ingerii lui, care s-au rasculat impotriva celor doi. V-am spus cine este Dracu’, asa dupa cum il descrie Dumnezeu, nu dupa legendele urbane si basmele lumesti si babesti. V-am spus ca traim in IAD, desi multi dintre dumneavoastra nu sunt inca convinsi de asta, deoarece MEMELE din mintile noastre ne tin prizonieri in alte legende si povesti. Chiar legat de aceste subiecte, de RAI si de IAD, va rog sa va ganditi fiecare dintre dumneavoastra, dar sa fiti cinstiti, sa stati de vorba cu sinea dumneavoastra proprie si personala, sa va ganditi ce stiti dumneavoastra despre aceste subiecte, si veti vedea ca MEMELE puse acolo de altii, va guverneaza asa zisa dumneavoastra stiinta despre aceste subiecte. Asa cum Dumnezeu este cu noi in IAD, si Dracu’ a fost in RAI. Acolo si-a inceput el cariera de razvratit, si toata treaba lui murdara de mincinos si de criminal. IADUL s-a nascut in Dracu’ si in ingerii lui, in RAI, si abia pe urma, dupa prostirea lu’ Eva, s-a instalat pe planeta Pamant, devenind IAD in toata regula. A venit Dracu’ sa ne blagosloveasca cu reformele lui criminale, si cu revolutiile lui imbecile. Nu statea si el bine acolo in RAI, a vrut rivolutie. Atunci eu zic ca sa-l ia Dracu’ doar pe el si pe ingerii lui, nu si pe noi. Vom vedea apoi de ce suntem Retardatii Universului din cauza lu’ Dracu’ si a pacatului, si importanta capitala a nasterii din nou, din celebra discutie a lui Nicodim cu Hristos.

Vom intra in subiecte „grele” de acum incolo, ca nu mai tine cu vrajeala. Poate incomode pentru memele din mintile noastre, dar este necesar sa facem asta. Sa ne mai salubrizam creierii de gunoiul lu’ Dracu’. Sunt subiecte foarte interesante, care nu se dezbat in biserici. In biserica, oricare biserica, daca spui altceva in afara dogmei acelei biserici sau a doctrinei ei, zbori imediat afara, afurisit si anatemizat. Asa ca discutam aici. Cine vrea, nu este obligatoriu pentru nimeni. Si asa multi oameni de pe planeta cred ca Dumnezeu vrea sa le faca bine cu forta, si-i alearga peste tot cu invataturile Lui. Nu prieteni, nu este asa. Fiecare face fix ce vrea cu vietisoara data lui de Dumnezeu. Poate sa o arunce la gunoi sau poate sa o salveze. Adica sa crape pentru vesnicie sau sa traiasca pentru vesnicie. Sa ne fie de bine atunci sau de rau !

Concluzia : Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamantului si nu locuieste in temple facute de maini. El nu este slujit de maini omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile. Domnul a zis lui Moise: „Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri. Sa nu faceti dumnezei de argint si dumnezei de aur, ca sa-i puneti alaturi de Mine, sa nu va faceti alti dumnezei„. Asa vorbeste Domnul: „Nu va luati dupa felul de vietuire al neamurilor si nu va temeti de semnele cerului, pentru ca neamurile se tem de ele. Caci obiceiurile popoarelor sunt desarte. Taie un lemn din padure, mana mesterului il lucreaza cu securea, il impodobeste cu argint si aur, si ei il tintuiesc cu cuie si ciocane ca sa nu se clatine. Dumnezeii acestia sunt ca o sperietoare de pasari intr-un ogor de castraveti, si nu vorbesc. Sunt dusi de altii, pentru ca nu pot sa mearga. Nu va temeti de ei, caci nu pot sa faca niciun rau si nu sunt in stare sa faca niciun bine.” –Niciunul nu este ca Tine, Doamne ! Mare esti Tu si mare este Numele Tau prin puterea Ta. Toti laolalta sunt prosti si fara minte, stiinta idolilor nu este decat desertaciune, e lemn ! Ei aduc din Tarsis foite de argint si aur din Ufaz, mesterul si mana argintarului le pun in lucru, hainele acestor dumnezei sunt de materii vopsite in albastru si in purpura, toate sunt lucrate de mesteri iscusiti. –Dar Domnul este Dumnezeu cu adevarat, este un Dumnezeu VIU si un Imparat vesnic. Asa sa le vorbiti: „Dumnezeii care n-au facut nici cerurile, nici pamantul vor pieri de pe pamant si de sub ceruri. Dar El a facut pamantul prin puterea Lui, a intemeiat lumea prin intelepciunea Lui, a intins cerurile prin priceperea Lui. Atunci se arata omul cat este de prost cu stiinta lui, si orice argintar ramane de rusine cu chipul lui cioplit, caci idolii lui nu sunt decat minciuna si nu este nicio suflare in ei, sunt un lucru de nimic, o lucrare inselatoare, si vor pieri, cand va veni pedeapsa…tu si mai marii tai, nevestele si tiitoarele tale, ai laudat pe dumnezeii de argint, de aur, de arama, de fier, de lemn si de piatra, care nici nu vad, nici n-aud si nici nu pricep nimic, si n-ai slavit pe Dumnezeul in mana caruia este suflarea ta si toate caile tale !” (Faptele Apostolilor 17, Exod 20, Ieremia 10, Daniel 5)

Urmatorul subiect va fi: „Cu Dracu’ in RAI„, ca sa incepem cu inceputul, de acolo de unde a pornit totul.

Cu respect,

P.S. Le recomand celor care au citit acest post, sa-l reciteasca. Intre timp, am facut mai multe modificari in text.

 

 

 

 

 

Un gând despre „Biserica S.R.L.

  1. Multumesc, Danut pentru acest subiect ,si nu numai si altele care au fost ,si care ai de gind sa le expui, te urmaresc si sunt deacort cu aceste edei,Lumea este satula de Politica si tot felui de minciuni inventate atit de oameni Religiosi care nau vrut sa cunoasca dragostea lui Dumnezeu si lea dat Deavolul de munca, te salut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s