Hristos si Geneza

Motto: „Fereste-te de vorbariile goale si lumesti, caci cei ce le tin vor inainta tot mai mult in necinstirea lui Dumnezeu.  Si cuvantul lor va roade ca cangrena. Fereste-te de intrebarile nebune si nefolositoare… „ (2Timotei 2)

Din ciclul: pamantenii prostii si primitivii Universului, astazi un nou episod. Stiu ca pare simplu si banal in lumea „complexa” de astazi, sa afirmi faptul ca albul este alb, si negrul este negru. Oamenii insa vor mai mult. Din ce in ce mai mult. CE vor ? Prosteala ! Asta vor. Vor sa fie prostiti. Le place foarte mult asta. Li se pare ca simpla afirmatie ca albul chiar este alb, si ca negrul chiar este negru, nu reprezinta un adevar, nu este suficienta, nu ii satisface, nu o cred, si in consecinta nu si-o insusesc. Li se pare o minciuna, o incercare de manipulare, ceva greu de crezut. Vor ceva mai complicat, mai alambicat, mai sofisticat, mai explicat de tot felul de invatatori, mai „stiintific”. E prea banal sa fie asa de simplu. Nu e cool. Asa am fost obisnuiti de Dracu’ ca sa gandim in ultimul timp. Cati „crestini” nu sunt ofensati daca le spui ca sunt PROSTI si NEBUNI de exemplu ? Toti ! Si daca Dumnezeu personal te face prost si nebun, TU crezi ca poate vreo clipa sa fie altfel ? NU, nu are cum sa fie altfel. Este exact asa cum spune Dumnezeu. Si El o spune cu un scop, ca sa stii ca tu chiar esti prost. Este starea ta naturala. Dar multi nu cred ce le spune Dumnezeu. Cred ca este o exagerare, o aberatie, un nonsens, o caterinca de-a lu’ Dumnezeu. Corect este ca TU sa crezi din tot sufletul tau ca asa este, ca doar ti-o spune Dumnezeu personal, iar Dumnezeu nu minte. Acest lucru este si simplu, si greu. Pentru cel care crede neconditionat in Dumnezeul lui, pentru ca a capatat suficienta incredere in El, este destul de usor sa creada tot ce-i spune Dumnezeu, dar pentru ceilalti, obisnuiti cu o gandire umana, citeste draceasca, iscoditoare pana la prostie, critica pana la prostie, totul este pus la indoilala, si totul este de regandit, de criticat, de analizat, de dat cu parerea. OK, Dumnezeu nu este impotriva la asa ceva, cum am mai spus-o de multe ori, dar cum poti face asta cu rezultate corecte, daca tu esti PROST ? Nu poti ! Cine poate spune unde trebuie sa se opreasa analiza, critica, datul cu presupusul a prostului ? Nimeni. Tentatia omului de a crede ca este si el in stare de ceva, este enorma. Pe asta s-a bazat si se bazeaza Dracu’ atunci cand il momeste cu tot felul de meme idioate, pe pamanteanul prost si primitiv. Asa a facut Dracu’ si cu Eva, ia pus in fata varianta gandirii cu capul ei, citeste cu capu’ lu’ Dracu’, dincolo de stiinta data ei de Dumnezeu, si a iesit prost, foarte prost. Si lui Eva Dracu’ i-a promis stiinta si emancipare, si a dat peste intuneric spiritual, prostie, nebunie, primitivism si inapoiere.

Imi pun mereu intrebarea de ce vor unii oameni sa-si incarce mintea si preocuparile cu tot felul de ineptii care se vantura pe aceasta planeta ca stiinte ? Acest lucru ma surprinde mai ales la oamenii care se declara religiosi, si care au citit macar o data in viata lor Biblia. De ce ar vrea un crestin sa impace Darwinismul cu Hristos de exemplu ? De ce ar vrea un crestin autentic sa apeleze la altceva decat la Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa-si explice ceea ce traieste ? Ca sa afle ce, de la Dracu’ cel mincinos ? De ce ar vrea un crestin sa apeleze la psihologie si alte derivate ale acesteia, de exemplu ? Eu unul nu inteleg si am sa va explic imediat de ce. La Dumnezeu lucrurile sunt extrem de simple, doar Dracu’ le complica, ca sa dea impresia prostilor ca sunt si ei in stare de ceva, si ca sunt si ei importanti.

„Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie, este plin de mandrie si nu stie nimic, ba inca are boala cercetarilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste pizma, certurile, clevetirile, banuielile rele, zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevar si care cred ca evlavia este un izvor de castig. Fereste-te de astfel de oameni. Negresit, evlavia insotita de multumire este un mare castig. Caci noi n-am adus nimic in lume, si nici nu putem sa luam cu noi nimic din ea.” (1Timotei 6)

Asa cum spuneam, unii incearca sa armonizeze stiinta IADULUI cu Biblia, care este Cuvantul Viului Dumnezeu. Nimic mai penibil. Se pierd in tot felul de teorii stupide, isi toarna unii in capul altora sute de link-uri cu tot felul de aberatii, ca sa demonstreze ce nu se poate demonstra. Ce cauta ei de fapt ? Ce vor ei ? Au nevoie de Darwin ca sa creada in Dumnezeu ? Au nevoie de astronomie ca sa creada in Dumnezeu ? Au nevoie de matematica ca sa creada in Dumnezeu ? Au nevoie de fizica cuantica si atomica, de chimie si alchimie ca sa creada in Dumnezeu ? Au nevoie de medicina ca sa creada in Dumnezeu ? De ce au ei nevoie in realitate ? Ce cauta ei ? Ce NECREDINTE sau NECREDINTA cred ei ca isi vor acoperi cu miile de link-uri pe care si le trimit unii altora, si de invataturi „stiintifice”, cu care isi fac curaj unii altora sa creada intr-un Dumnezeu in care nu cred ? Uitati ce simplu de descifrat este Geneza de exemplu. Sunt astazi discutii interminabile in mediul crestin, daca Pamantul are cateva mii de ani sau cateva milioane, daca Dumnezeu a spus si s-a facut, sau Dumnezeu a spus si s-a facut mai pe seara…adica altadata. Daca…. si tot asa.

Isus Hristos, Fiul intrupat al lui Dumnezeu, ne-a aratat foarte limpede si fara echivoc cum este cu creatia, adica cu Dumnezeu, adica cu Geneza cea atata de discutata si controversata. O sa va fac doar o paralela extrem de simpla, din care veti putea intelege foarte usor, principiul simplu si adevarat al Genezei, adica al creatiei, adica al lui Dumnezeu, asa cum este el descris de insusi Dumnezeu in Cuvantul Sau, si a fost pus in practica in fata noastra, a muritorilor prosti si inapoiati, de Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Dumnezeu zice, si ce zice El se face. Punct.

„La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina !” Si a fost lumina.” (Geneza)

„Apoi Dumnezeu a zis: „Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant.” Si asa a fost.” (Geneza)

„Dumnezeu a zis: „Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii, si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul.” Si asa a fost.” (Geneza)

„Scoala-te”, i-a zis Isus, „ridica-ti patul si umbla.” Indata omul acela s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla…” (Ioan 5)

„Pentru ce faceti atata zarva si pentru ce plangeti ? Copila n-a murit, ci doarme.” Ei isi bateau joc de El. Atunci, dupa ce i-a scos afara pe toti, a luat cu El pe tatal copilei, pe mama ei si pe cei ce-L insotisera si a intrat acolo unde zacea copila. A apucat-o de mana si i-a zis: „Talita, cumi”, care talmacit inseamna: „Fetito, scoala-te iti zic !” Indata fetita s-a sculat si a inceput sa umble…” (Marcu 5)

„Lazare, vino afara !” Si mortul a iesit cu mainile si picioarele legate cu fasii de panza si cu fata infasurata cu un stergar. Isus le-a zis: „Dezlegati-l si lasati-l sa mearga.” (Ioan 11)

Vedeti ce simplu este ? Ati vazut ca atat in cazul Genezei, cat si in viata reala a lui Isus Hristos pe Pamant, principiul a fost exact acelasi: Dumnezeu a spus si s-a facut. Punct. Nu exista absolut nici o diferenta ca mod de lucru, ca sa spunem asa, intre Creatie si Evanghelie. Dumneavoastra vedeti vreo diferenta, ca eu nu vad ? Ia mai ganditi-va la aceste lucruri. Poate cine stie…renuntati la a va mai pierde timpul cu prostii, si la kilogramele de link-uri inutile. Oricum, nu din acele link-uri de pe internet sau din cartile de stiinta pamanteasca va veni credinta dumneavoastra in Dumnezeu. Va asigur. Cat este de simplu, si cat de mult vrem noi sa complicam lucrurile !

„Timoteie, pazeste ce ti s-a incredintat, fereste-te de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei, pe nedrept numite astfel, pe care au marturisit-o unii, si au ratacit cu privire la credinta.” (1Timotei 6)

Cu respect,

9 gânduri despre „Hristos si Geneza

 1. Nu de curand a iesit la iveala un pergament vechi de 6000 de ani scris in aramaica (era limba lui Iisus) deci cu mult inaintea scrierii Bibliei…Interesant este ca in povestirea biblica,crearea Omului este descrisa sumar in Geneza,pe cand in acest pergament este descrisa foarte exact crearea corpului uman!Fortele creatoare au introdus sufletul in corp care provenea de altundeva,dar primele corpuri umane nu puteau mentine sufletul,duhul sau scanteia de viata,Lumina Creatorului etc. din dimensiunile inalte.Este precizat acolo:”atunci cand ei au creat corpul lui Adam” ci nu „cand el a creat”…de unde reiese ca au fost mai multi Creatori ai nostrii…
  Geneza.-Cap.6
  1.Iar dupa ce au început a se înmulti oamenii pe pamânt si li s-au nascut fiice
  2.Fiii lui Dumnezeu, vazând ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit.
  ASTA INSEAMNA CA NU ERAU DE PE PAMANT !?!

  4.În vremea aceea s-au ivit pe pamânt uriasi, mai cu seama de când fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime.

  Deci se descrie ca Fii lui Dumnezeu ce au venit pe Pamant,au facut copii cu femeile pamantene.A FOST ACEST SISTEM PLANETAR INSAMANTAT ?

  Au pus informatia la vedere si rad de voi…RAD DE VOI PENTRU CA NU INTELEGETI !RAD DE OAMENII DE RAND SI CAT DE DOBITOCI SANT !IN MINTEA LOR SANTETI PROSTI…Intr-adevar exista multi retardati ai Universului ce se folosesc de informatia din Biblie ,dar ei habar nu au ce scrie in ea… Raspunde Danute ?

  Cu stima si respect Atotstiutorul.

 2. Ce sa raspund Atotstiutorule ?
  Sa raspund aberatiilor pe care le prezinti tu ? Cui foloseste ? Tie in nici un caz. Ii stiu pe cei ca tine. Tu ma crezi pe mine atat de dobitoc incat sa cred ca daca ti-asi raspunde la idiotenia scrisa de tine, gata, tu ai cadea pe spate de extaz si de admiratie si ai crede imediat in Hrisots si ai lasa prostiile lu’ Dracu’ ? Asa de prost ma crezi ? Cei ca tine, daca le explici ceva, gasesc imediat altceva si altceva si tot asa. Numai ca sa-si justifice teoriile. Nu conta pe mine prietene. Exista explicatie pentru ceea ce citezi tu din Biblie, dar TU nu vrei sa o accepti. Tu esti bogat, deh, ATOTSTIUTOR ! Tu zici despre tine: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,” (Apoc.3:17)

  De unde Dracu’ scoateti voi toate aberatiile aste ? De la Dracu’ of course ! Hai sa mori tu ca pergamentul cu pricina are FIX 6000 de ani. De ce nu 5950 sau 6010 ani ? De unde stiti voi ca sunt 6000 de ani fix ? Si tu vrei ca eu sa pun botu’ la tampeniile astea si sa le comentez ?! De unde stii tu cand a fost scrisa Biblia ? Nu vezi ca tu faci exact ce combati ?

  Se vede treaba ca esti si tu infectat de prosteala cu extraterestrii si alte dracovenii din astea. Eu nu cumpar. Canta la alta masa. Eu vreau sa raman prost in Hristos si sa refuz a fi destept in Dracu’.
  Cu respect,

 3. De la Dracu’ of course !”
  Nu baiete draga,nu sant scoase de Dracu ci din Biblie…uita-te atent in Geneza capitolul 6 ca doar nu Dracu a scris Biblia.Schimba-ti dioptriile daca nu vezi bine!Pergamentul acela vechi de 6000 de ani descrie acelasi lucru ca si Geneza Bibliei,numai ca este mult mai ampla.Adevarul doare foarte tare…

  Cu stima si respect!

 4. Cine a despicat Marea Rosie,Moise,toiagul sau Dumnezeu ?Raspunde Dom’Danut…..
  Pai sa vedem ce ne spune Biblia,doar lucram cu materialul clientului.Iosua preia conducerea dupa moartea lui Moise si ajunge la Iordan care era la nivelul maxim de inundatie.Iosua nu stia ce sa faca…

  Cartea lui Iosua Navi.-Capitolul 3.
  15. Îndata ce preotii cei ce duceau chivotul au intrat în Iordan si picioarele preotilor, care duceau chivotul, s-au afundat în apa Iordanului,
  16. Apa care curgea din sus s-a oprit si s-a facut perete pe o foarte mare departare, pâna la cetatea Adam, care e lânga Tartan, iar cea care curgea spre marea cea din Arabah, spre Marea Sarata, s-a scurs si a secat….
  18. Si cum au iesit din Iordan preotii, cei ce duceau chivotul legamântului Domnului, si si-au pus picioarele pe uscat, apa Iordanului a pornit pe albia sa si a curs ca mai înainte, pâna peste maluri.

  Remarcabil nu ?Chivotul pe care-l transportau preotii a „taiat” apele Iordanului.Numai un efect gravitational putea opri cursul apei…..

  23. Caci Domnul Dumnezeul vostru(Chivotul) a secat apele Iordanului înaintea lor, pâna ce le-au trecut, CUM FACUSE DOMNUL DUMNEZEUL VOSTRU SI CU MAREA ROSIE, pe care a secat-o Domnul Dumnezeul nostru înaintea noastra pâna ce am trecut-o,
  Maica Fecioara,asta a fost omis!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Deci Biblia spune cum a fost folosit Chivotul Domnului pentru a desface M.Rosie.Dar la sectia cu Moise,spune ca acesta a ridicat toiagul si a desfacut bratele si M.Rosie s-a deschis!AU UITAT SA MENTIONEZE IMPLICAREA CHIVOTULUI IMPREUNA CU TOIAGUL.Puterea Chivotului a fost folosita in despicarea M.Rosii,deci inseamna ca acel Chivot nu era cutia construita la baza muntelui Sinai dupa desfacerea M.Rosii,ci un fel de condensator ce inmagazina o sursa de energie formidabila care „taia apa”.Cutia construita dupa traversarea M.Rosii era ceva pentru a cara Chivotul prin desert timp de 40 de ani.Probabil nu a avut timp Moise sa sterpeleasca si cutia cand au fugit din Egipt!
  Mai mult decat atat,dimensiunile Chivotului descrise de Biblie corespund EXACT cu dimensiunile sarcofagului din marea piramida de la Ghiza.DE ACEEA FARAONUL IL URMAREA PE MOISE,PENTRU CA PLECASE CU CEVA CU CARE NU SE ASTEPTA SA PLECE.

  Intrebare:De unde aveau egiptenii o asemenea sursa de energie,nu cumva de la Fii lui Dumnezeu descrisi de Biblie in Geneza ?De la acei Zei care au insamantat planeta noastra ?
  Raspunde Dom’Danut ca doar santeti atotstiutor,veniti si contraziceti-ma !Aveti curaj sa puneti la indoiala pe Dumnezeu cel Viu care a scris Biblia ??Sant tare curios……

 5. Atotstiutorule,
  daca prostia ar durea, tu te-ai tavali in chinuri groaznice !
  Tu crezi ca Dumnezeul meu are nevoie de pergamentul tau de 2 lei ? Pe asta o stii: „Daca ei vor tacea PIETRELE VOR VORBI”. Asta inseamna sa fii Dumnezeu ADEVARAT mai AtotNEstiutorule ! Numai zeii tai au nevoie de pergamente si prosteli din astea. Dumnezeul meu face magaritele si pietrele sa vorbeasca cand vrea muschii Lui. Si stii de ce ? Pentru ca POATE ! Zeii tai pot ?

  Ce vrei sa spui cu prosteala asta cu chivotul, AtotNEstiutorule ? Ca Dumnezeu se joaca cu niste curent electric ? Pai cat de prost trebuie sa fii ca sa fii atat de prost incat sa poti crede ca o lada poate despica o mare ?! Ia despic-o ma si acum ? Cheama-ti tu zeii aia potenti ai tai sa bage ceva curent electric in ce mare vrei tu, ca sa trecem si noi prin ea. Asa de sanchi, de dicstractie, de caterinca ! Este simplu, iei cutia, bagi corent si gata, se despica…

  Si cand te gandesti ca sunt peste 6.000.000.000 de prosti ca tine pe care Dumnezeu incearca sa-i salveze din prostia lor si prosteala lu’ Dracu’ !
  Cu respect,

 6. Tanase baiatule,iar nu ti-au dat astia de la Balaceanca(Spitalul de Psihiatrie ) medicamentele ?!
  Pai eu nu am spus ca este adevarat povestea cu Chivotul bai comunistule,Biblia o spune!Ti-am recomandat sa-ti schimbi dioptriile daca nu stii sa citesti bine.

  In al doilea rand eu nu cred in Zeii Bibliei sau personajele acelea nervoase si avide dupa sacrificii umane,caci Dumnezeul Adevarat nu poate fi inchis in nici o carte asa cum iti inchipui dumneata „desteptul lui peste la tava”.

  „Si cand te gandesti ca sunt peste 6.000.000.000 de prosti ca tine pe care Dumnezeu incearca sa-i salveze din prostia lor si prosteala lu’ Dracu’ !”
  Ai nu ma innebuni…De unde stii tu ca nu faci parte dintr-e ei ?De unde stii ca eu sant prost ?Dupa parerea matale esti grozav de destept,mi-am dat seama citindu-va cateva comentarii de pe acest blog,ati memorat ca papagalul cateva citate din Scriptura,traduse de sfantii preoti,pe care-i injuri de mama focului drept rasplata,pentru a putea face niscai senzatie aici pe Net,doar doar sa va catarati sus sus pe aceea gramada de balegar de care aminteam,si pe care va PLACE TARE MULT SA O ESCALADATI CU FIECARE ARTICOL …sic !
  Comunistule !Nu eu public articole mizerabile pe Net,dumneata o faci.
  Intrebari de spiritualitate:Cine este superior,Omul sau Ingerul ?Cine este Diavolul ?
  Te intreb pe dumneata ca eu sant „tare prost”…

  Cu aceeasi Stima!

 7. AtotNEstiutorule,
  nu arunc margaritare PORCILOR.
  Du-te la preotii tai sa te „lumineze” adica sa te intunericeasca, mie imi ajunge Marele Preot Hristos Isus. Capisci ! Isus al meu nu ma invata sa pup morti si oase de morti, lemne si carpe, asa cum invata preotii lui Baal, adica ai lu’ Dracu’. La astia ma trimiti tu ? Ai innebunit de tot ?!
  Prietene, du-te la panarama de Oreste sau Edi Constantinescu. Poate la Pavel Corut ca ala spune ca Dracu’ nu exista. Ai la alegere ! Terra geme de prostia lu’ Dracu’ pusa in oameni, transmisa genetic. De la el la noi. Tu esti dovada VIE ca asta este adevarul, asa cum spune si Biblia.
  Crede-ma ca pentru blogul acesta esti prea PROST !
  Dar mai intra pe aici, asta este sfatul meu catre tine, ca sa mai inveti si tu cate ceva. Vor urma treburi tari de tot, pe care nu le vei auzi in alte parti unde abureala, citeste MINCIUNA, este la ea acasa.
  Cu respect,
  P.S. Esti atat de prost AtotNEstiutorule incat in tampenia ta nici nu ai inteles ca ATEISMUL=COMUNISM, si atunci cum pot sa fiu eu comunist ma PROSTULE atata timp cat eu il fac cunoscut oamenilor pe Isus Hristos, Fiul intrupat al Dumnezeului celui viu ? Asta la tine o insemna ATEISM ? Vezi cat esti de PROST ?! Te-ai suparat ? Te doare ? Numai PROSTII se supara ! Dar cat inca mai este in tine suflare de viata mai ai sanse sa te faci destept. Profita !
  P.P.S. Si nu uita, preotii tai mai mult decat fascism, adica miscare legionara, nu au putut zamisli. Atat i-a dus pe ei capul. Daca tu crezi ca fascismul este creatia lui Dumnezeu si nu a lu’ Dracu’, asta este inca o dovada ca esti un prost.

 8. Danut Tanase va salut,
  Am si eu o intrebare. Ce vreti sa spuneti cand ziceti ca „Isus Hristos, Fiul intrupat al lui Dumnezeu”? Credeti ca Isus a existat inainte de nastera lui pe pamant?
  TY

  • Te salut si eu Doru B!
   Am mai raspuns la aceasta intrebare pe blog, dar nu-i nimic, reiau raspunsul. Este acelasi de fiecare data.
   Pentru mine, nu are nicio importanta cand s-a nascut Isus Hristos, inainte sau dupa.
   Atata timp cat Dumnezeu Tatal l-a recunoscut ca Fiu al Sau, nu mai are nicio relevanta o astfel de abordare.

   Stiu ca au fost, mai sunt, si vor mai fi dispute si controverse pe aceasta tema, dar repet, in final, ele sunt irelevante, atata timp cat Tatal si-a recunoscut Fiul.
   Biblia spune ca Isus Hristos este dinainte de facerea lumii, si de caderea in pacat.
   Fiecare crede ce vrea, nu am sa intru in astfel de discutii, pentru ca ele nu se termina niciodata.
   Mi-am spus punctul de vedere.

   Cu respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s