Isus Hristos si cei 12 prostanaci (ep.2)

Motto: „“Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur.” (Galateni 6)

Spuneam in primul episod ca apostolii sunt prezentati in vorbirea “crestina” ca si cum ei sunt cei care ne invata tot felul de lucruri despre Dumnezeu si Imparatia Sa, nu Dumnezeu prin ei. Si prin aceasta metoda Dracu’ a reusit sa-l treaca pe Dumnezeu in planul 2, 3, 4, 5  si sa-l minimalizeze prin scoaterea la inaintare a celor prin care DUMNEZEU A VORBIT. Stiti ce alta lovitura de maestru ii da Dracu’ lui Dumnezeu prin asta ? Faptul ca tot felul de cretini, de prosti si de idioti prostiti de Dracu’ vin cu mari ifose si arogante de desteptii pamantului la crestini, si le spun ceva de genul: „Ia mai lasati-ma ma cu Biblia aia a voastra, nu vedeti ca este scrisa tot de oameni. Ce ma intereseaza pe mine ce spune Pavel, Petru, Isaia, Moise, etc…” Boul nu vede si nu intelege ca toti acestia au vorbit manati de Duhul Sfant al lui Dumnezeu Tatal sau Dumnezeu Fiul, pentru ca tampitii de „crestini” chiar asa se exprima: „Marele apostol Pavel a facut, a dres, a spus…”, „Marele apostol X a facut, a dres, a spus…” In vorbirea „crestina” tembela, de lemn, de plastic, de cum vreti sa-i spuneti, mai exista exprimari aberante ca: „profeti mari” adica alde Isaia, Ezechiel, Ieremia, etc… si „profeti mici” adica alde Amos, Mica, Ioel, etc…Adicatelea unii sunt mai mari si altii sunt mai mici, de parca Dumnezeu profeteste, vorbeste, mai mic sau mai mare ! Cat de prost trebuie sa fii ca sa crezi asa ceva ? Foarte prost ! Dumnezeu profeteste, adica vorbeste, si punct. Dumnezeu nu vorbeste nici mai mic si nici mai mare, vorbeste pur si simplu, iar cuvintele „micilor” si ale „marilor” sunt ale lui Dumnezeu nu ale lor ! Vedeti cat de importante sunt amanuntele ? Vedeti cat de importante sunt „nimicurile” ? De cate nimicuri din astea nu se leaga cei care nu vor sa-l accepte si sa-l creada pe Dumnezeu ?! Poate cineva va spune: „Ba si Tanase asta, se leaga de toate amanuntele si de toate nimicurile, ce importanta are una sau alta !” Nimicuri, amanunte ?! Credeti-ma ca sunt foarte importante. Ati uitat asa de repede ca vulpile mici strica viile mari ? Dupa cum puteti observa, in viata aceasta TOTUL este important. Asa cum la o masina este foarte important sa-i strangi TOATE suruburile ca sa functioneze bine, si sa-i inchizi usile ca sa nu ti-o fure sau sa o distruga cineva, la fel de important este sa spui ceea ce trebuie si in ceea ce-l priveste pe Dumnezeu. Vi se pare putin lucru asta ? Mie nu.

Cu Pavel este simplu. El a recunoscut singur ca a fost o panarama penala care se credea in tampenia si prostia lui, slujitorul lui Dumnezeu. Ca sa-l aduca la realitate, si ca sa-l scoata din etnobotanicele religioase pe care le tragea la greu de la Dracu’, Hristos l-a dat putin cu curul de pamant si i-a deschis ochii mintii, dupa ce i-a inchis pentru putina vreme pe cei cu care Pavel se nascuse si credea ca vede cum trebuie lumea si viata. Hai sa-l lasam chiar pe Pavel sa ne spuna cum a decurs totul.

„Eu sunt iudeu, nascut in Tarsul Ciliciei, dar am fost crescut in cetatea aceasta, am invatat la picioarele lui Gamaliel sa cunosc cu de-amanuntul Legea parintilor nostri si am fost tot atat de plin de ravna pentru Dumnezeu, cum sunteti si voi toti azi. Am prigonit pana la moarte aceasta Cale, am legat si am pus in temnita barbati si femei, marele preot si tot soborul batranilor imi sunt martori. Am luat chiar si scrisori de la ei catre fratii din Damasc, unde m-am dus sa aduc legati la Ierusalim pe cei ce se aflau acolo, ca sa fie pedepsiti. Cand eram pe drum si ma apropiam de Damasc, deodata, pe la amiaza, a stralucit imprejurul meu o mare lumina din cer. Am cazut la pamant si am auzit un glas care-mi zicea: „Saule, Saule, pentru ce Ma prigonesti?” „Cine esti, Doamne?”, am raspuns eu. Si El mi-a zis: „Eu sunt Isus din Nazaret pe care-L prigonesti.” Cei ce erau cu mine au vazut bine lumina si s-au infricosat, dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea. Atunci am zis: „Ce sa fac, Doamne?” „Scoala-te”, mi-a raspuns Domnul, „du-te in Damasc si acolo ti se va spune ce trebuie sa faci.” Si am zis: „Doamne, ei stiu ca eu bagam in temnita si bateam prin sinagogi pe cei ce cred in Tine si ca, atunci cand se varsa sangele lui Stefan, martorul Tau, eram si eu de fata, imi uneam incuviintarea mea cu a celorlalti si pazeam hainele celor ce-l omorau I-am pedepsit adesea in toate sinagogile si imi dadeam toata silinta ca sa-i fac sa huleasca. In pornirea mea nebuna impotriva lor, ii prigoneam pana si in cetatile straine.

Multe invataminte se mai pot trage din acest scurt fragment de text. In primul rand ca Isus Hristos nu este de acord cu nici o prigonire. Stiu ca unii vor comenta ca era chiar El cel prigonit. Da, asa este, dar Isus este impotriva oricarei violente. Va rog sa va amintiti de episodul cu taiatul urechii unui slujitor, de catre Petru, la arestarea lui Isus. Si atunci Isus a oprit violenta lui Petru si a vindecat pe cel ranit. Saul, viitorul Pavel, incepuse evreiada, iudeiada impotriva unei noi credinte si religii, credea el. In prostia lui, desi facea parte din fruntasii religiosi si nu numai religioasi ai poporului evreu, el credea ca il slujeste pe Dumnezeu, dar era doar un prost sinistru ca atatia altii si in ziua de astazi in lumea religioasa. El habar nu avea despre Dumnezeu. El era zelos pentru traditia lui stramoseasca (va suna cunoscut ? mie da), pentru niste legi si porunci al caror sens profund nu l-a inteles niciodata. Dovada: era doar un prost in ceea ce priveste pe Dumnezeu, un criminal si un persecutor sinistru. Avea mintea blocata in dogme si in ritualuri din care nu a inteles absolut nimic, la fel ca majoritatea evreilor. Era doar un orb care calauzea alti orbi, si el era calauzit si el de alti orbi ca marele preot si soborul batranilor. A incuviintat si a participat la omorarea primului martir crestin, Stefan, cel ucis cu pietre pentru Hristos. Saul era doar un tolomac prost care nu intelegea nimic din religia pe care o slujea. Este urmasul lui Cain, cel care nu gandea decat in termeni de eliminare a adversarului. Saul era deja un adevarat inchizitor, un criminal si un persecutor al semenilor sai, lucruri pe care Hristos nu le-a facut niciodata. Saul il slujea pe Dracu’ nu pe Dumnezeu, asa cum le spusese si Hristos evreilor. Deci „marele apostol Pavel” era un simplu prost prostit de Dracu’, era un criminal si un persecutor sinistru ca tatal lui, Dracu’. Frumoasa carte de vizita, n-am ce zice. Acest episod mai spune clar un lucru, ca Isus Hristos nu a trimis pe nimeni in evreiade, iudeiade, cruciade. Hristos nu este adeptul cruciadelor, asa cum credea si prostul de Pavel. Pavel credea ca Dumnezeu vrea eliminarea adversarilor Lui in toate felurile posibile, inclusiv fizic. Prostul de el nu a inteles ca daca Dumnezeu voia asta il belea pe Dracu’ de la inceput si gata, termina lucrarea. Asa ca cei care veniti la mine cu argumentul cruciadelor crestine ca sa-mi dovediti cat de sangeros este Dumnezeul crestin, va spun: Flit ! Nu Dumnezeu a condus cruciadele ci Dracu’. Asa cum Dracu’ l-a condus si pe Saul, viitorul Pavel. Nu Dumnezeu a inventat Inchizitia ci Dracu’. Asa ca flit cu argumnetele astea de 2 bani a cruciadelor si a Inchizitiei. Astea nu se pot imputa crestinismului pentru ca nu sunt crestinism ci satanism. La mine nu tin. Hai sa vedem ce s-a intamplat mai departe. Ce spune Pavel dupa impactul cu Isus:

 „Ati auzit, in adevar, care era purtarea mea de altadata, in religia iudeilor. Cum, adica, prigoneam peste masura de mult Biserica lui Dumnezeu si faceam prapad in ea.” (Galateni 1:13)  Aici Pavel face o marturisire senzationala, recunoaste ca religia pe care o slujea el era „religia iudeilor” nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu mai era in religia iudeilor care devenise doar o religie de datini si de invataturi omenesti care inabusisera adevarul simplu si curat al lui Dumnezeu. Asa cum se intampla si astazi in toate bisericile „crestine”. Daca nu le mai sustii aberatiile imediat te iau la alergat, ca si Pavel pe primii crestini. Nimic nou sub soare. Bisericile se alearga si una pe alta. Este mult canibalism teologic. Crestinii se vaneaza reciproc ca sa se combata si sa se distruga unii pe altii. Ce tembeli. Ce mai spune Pavel:Pavel, apostol nu de la oameni, nici printr-un om, ci prin Isus Hristos si prin Dumnezeu Tatal care L-a inviat din morti… Dupa aceea S-a aratat la peste cinci sute de frati deodata, dintre care cei mai multi sunt inca in viata, iar unii au adormit. In urma S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. Dupa ei toti, ca unei starpituri, mi S-a aratat si mie. Caci eu sunt cel mai neinsemnat dintre apostoli, nu sunt vrednic sa port numele de apostol, fiindca am prigonit Biserica lui Dumnezeu.” (1Corinteni si Galateni) Eeeeh prieteni, foarte multe concluzii se pot trage si de aici. Ca si Petru, Pavel isi da seama ca fara Dumnezeu este nimic, nimeni, o starpitura. Doar o bucata de pamant fara valoare. Singura lui valoare ii este data doar de Dumnezeu. Oamenii nu pot face si nu se pot face nici apostoli, nici preoti, nici pastori, nici un alt fel de slujitori ai lui Dumnezeu, nici nimic altceva din ceea ce cere Dumnezeu. Nici bisericile, nici conclavurile, nici papii, nici patriarhii, nici punerea mainilor, nici botezul cu apa nu pot sa te faca crestin adevarat, ci doar Dumnezeu personal. „Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui DumnezeuMultumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a intarit, ca m-a socotit vrednic de incredere si m-a pus in slujba Lui, macar ca mai inainte eram un hulitor, un prigonitor si batjocoritor. Dar am capatat indurare, pentru ca lucram din nestiinta, in necredinta !”  Pavel era doar un nestiutor (formula mai blanda pentru PROST) si un… necredincios prietenii mei. Asa cum sunt miliarde de „crestini” astazi. Va surprinde marturisirea „marelui apostol Pavel ?” sa nu va surprinda. Este purul adevar. Singura intarire, cum se spune in lumea neoprotestanta sau hirotonire cum se spune la bisericile istorice, o face numai Hristos. Aviz amatorilor adulatori de popi si de pastori. Nu ei trebuiesc adulati, ci Hristos. Mai departe:

 „O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: „Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi”, dintre care cel dintai sunt eu. Dar am capatat indurare, pentru ca Isus Hristos sa-Si arate in mine, cel dintai, toata indelunga Lui rabdare, ca o pilda celor ce ar crede in El, in urma, ca sa capete viata vesnica.” (1Timotei)  Asa DA ! Pavel a inteles lectia, a inteles Evangelia Vesnica care spune ca Dumnezeu este totul si omul nimic. Pavel arunca la gunoi tot ceea ce stia el si tot ceea ce era el, ca sa fie numai al lui Hristos si cu Hristos. Este magistrala zicerea lui din Filipeni sub puterea Duhului lui Hristos, care sintetizeaza tot parcursul lui, precum si esenta Evangheliei Vesnice:

„Incolo, fratii mei, bucurati-va in Domnul. Mie nu-mi este greu sa va scriu mereu aceleasi lucruri, iar voua va este de folos. Paziti-va de cainii aceia, paziti-va de lucratorii aceia rai, paziti-va de scrijelitii aceia! (astazi am traduce asa: paziti-va de aia cu dogmele, de aia cu ritualurile, de aia cu templele si bisericile, adica cu zidurile, de aia cu traditiile, de aia cu…) Caci cei taiati imprejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu (prin cine slujeste acum Pavel, ca adevarat crestin ? Prin Duhul lui Dumnezeu. Este o cu totul alta socoteala si o cu totul alta abordare acum, adica cea corecta si adevarata), care ne laudam in Hristos Isus (deci nu ne mai laudam cu temple, cu institute de teologie, cu Gamaliel, cu diplome in teologie, cu Harvard, cu noi insine si cu stiinta noastra acumulata in IAD…ci doar cu Hristos. Asa DA.) si care nu ne punem increderea in lucrurile pamantesti (aha, nu ne mai incredem in nimic altceva decat in Dumnezeu. Totul se reduce la Dumnezeu acum. Perfect, asa este !). Macar ca eu as avea pricina de incredere chiar in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult, eu, care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, evreu din evrei, in ce priveste Legea, fariseu, in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii, cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana (Deci ce inseamna lucruri pamantesti ? Exact ce invata si astazi bisericile „crestine”. Ca trebuie sa-ti pastrezi credinta stramoseasca, sa fii botezat cu apa, sa-i denigrezi pe toti ceilalti din toate celelalte biserici crestine si nu numai, sa afirmi ca numai tu ai adevarul si toti ceilalti sunt niste rataciti, adica sa fii un cruciat, un prigonitor, sa te crezi in regula cu Dumnezeu ca dai de pomana, ca pupi icoane, ca dai bani la biserica, ca mananci numai varza si morcovi cruzi, ca zidesti biserici sau ca te duci la adunare si asculti predici cretine in care ti se spune ca Dumnezeu e rau si ca abia asteapta sa te trimita in IAD daca nu te fortezi mai mult si mai mult ca sa-i fi pe plac. Sa te crezi neprihanit doar ca respecti si faci toate acestea si implinesti niste dogme si niste ritualuri stupide ale bisericii tale. Astea si multe alte prostii pe care le invata bisericile „crestine” inseamna „lucruri pamantesti”) Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.  Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta. Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui (asta este intreaga Evanghelia Vesnica spusa in cateva cuvinte. Ce simplu si frumos! Ce face Hristos din om ? Il schimba total la creiere, il face sa inteleaga adevarul ca este un nimeni pe lume, ca nu se poate face singur neprihanit, ca are nevoie de El nu de prostiile lu’ Dracu’, il face neprihanit, il calauzeste permanent, il…il,… il…,) … Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o, altfel, degeaba ati crezut. V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi, ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi si ca S-a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece. Dupa aceea S-a aratat la peste cinci sute de frati deodata, dintre care cei mai multi sunt inca in viata, iar unii au adormit. In urma S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. Dupa ei toti, ca unei starpituri, mi S-a aratat si mie. Caci eu sunt cel mai neinsemnat dintre apostoli, nu sunt vrednic sa port numele de apostol, fiindca am prigonit Biserica lui Dumnezeu. Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt.”  Frumoasa marturisire. Pavel a inteles ca numai Dumnezeu l-a facut ceea ce era el acum cand vorbea altora despre Hristos. Cum a fost posibila aceasta schimbare radicala ? ASA: Duhul Domnului vorbeste prin mine, si cuvantul Lui este pe limba mea.” (2Samuel 23:2)

 • „Fratilor, trebuia sa se implineasca Scriptura spusa de Duhul Sfant mai inainte, prin gura lui David, despre Iuda, care a fost calauza celor ce au prins pe Isus.” (Fapt.1:16)  Deci nu David vorbea de la el, ci Duhul. Stiinta lui David era stiinta Duhului nu a lui David. Capisci ?!
 • „Bine a spus Duhul Sfant prin prorocul Isaia catre parintii vostri…” (Fapt.28:25)  A spus Duhul nu Isaia. Adica a spus Dumnezeu nu Isaia. Capisci ?!
 • Ucenicii, prin Duhul, ziceau lui Pavel sa nu se suie la Ierusalim.” (Fapt.21:4) Duhul vorbea prin ucenici, nu ucenicii de capul lor, adica vorbea Dumnezeu.
 • „de la inceput pana in ziua in care S-a inaltat la cer, dupa ce, prin Duhul Sfant, daduse poruncile Sale apostolilor pe care-i alesese.” (Fapt.1:2) Si Isus tot prin Duhul a vorbit.
 • „nadejdea aceasta nu insala, pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat.” (Rom.5:5) Tot ce avem noi bun in noi este darul lui Dumnezeu prin Duhul Sau care locuieste in noi. Noi nu putem produce nimic bun de capul nostru. Adica singuri.
 • „Caci noi, prin Duhul, asteptam prin credinta nadejdea neprihanirii.” (Gal.5:5)  Crestinii de la Dumnezeu asteapta totul. Nu-si mai pun incredera in alti oaemni si nici macar in ei insisi, pentru ca au inteles cat sunt de prosti si de neajutorati.
 • „Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.” (Gal.5:25)  Adica daca traim prin Hristos sa si umblam numai cu Hristos. Sa nu mai curvim cu biserici, cu pastori, cu popi, cu oameni, cu organizatii, etc…
 • „Si prin El si voi sunteti ziditi impreuna, ca sa fiti un locas (adica o biserica, un templu) al lui Dumnezeu, prin Duhul.” (Efes.2:22)
 • …”care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.” (Efes.3:5)
 • „Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant.” (2Pet.1:21)

Ce vor sa spuna toate aceste texte si multe altele de acelasi fel din Biblie ? Ca TOTUL, dar ABSOLUT TOTUL este facut de Dumnezeu prin Duhul Sau. Noi suntem REcreatia lui. O faptura noua datorita Duhului lui Hristos din noi. Daca nu avem Duhul nu avem nimic si in consecinta nu suntem crestini adevarati. Duhul lui Hristos nu se poate cumpara si nu se poate transmite de la om la om. Duhul lui Dumnezeu apartine NUMAI LUI DUMNEZEU. Bisericile, popii si pastorii nu-l pot da nimanui, asa cum mint ele. Nimic nu sta in puterea omului. Aceasta este Evanghelia Vesnica.

Cine a fost „marele apostol” Saul-Pavel ? A fost un: criminal, prigonitor, bataus, tortionar, hulitor, batjocoritor, prost, necredincios, starpitura, gunoi, adica un pacatos. Am exagerat eu cu ceva cand am afirmat ca Pavel a fost o panarama penala ? Nu. Am fost chiar bland cu el. Ce a facut Hristos din el ? A facut apostol, neprihanit, crestin adevarat. La fel ca si Petru, Pavel recunoaste ca fara Hristos era doar un om gunoi, iar datorita lui Hristos a ajuns un om aur curat. Toata aceasta istorie a lui Pavel si a lui Petru, precum si a celorlalte personaje biblice este o puternica incurajarare pentru fiecare dintre noi. Hristos poate face pentru fiecare dintre noi, care ne punem increderea in El, ceea ce a facut si pentru Pavel si pentru Petru si pentru toti ceilalti oameni ai Bibliei. Pavel nu a fost si nu este mare. Petru nu a fost si nu este mare. A fost si este mic. Numai Hristos este MARE. Asa ca pe mine va rog sa ma scutiti cu expresii de genul: „marele apostol Pavel”, prefer Marele Isus Hristos. Nu de alta, dar asa este corect. Asa scrie la carte.

Cu respect,

10 gânduri despre „Isus Hristos si cei 12 prostanaci (ep.2)

 1. Din păcate, cu astfel de probleme se confruntă toţi copiii Domnului: nevoia celorlalţi de a le nega credinţa sau, mai rău, de a o terfeli. Există totuşi un paradox: Biblia este cea mai vândută carte din lume, dar totodată cea mai puţin citită. Confruntându-mă şi eu, la rându-mi cu, mult trâmbiţata, expresie „Biblia e scrisă tot de oameni, de ce să avem încredere?”, am ajuns la concluzia că oamenii ar fi în stare să creadă orice altceva (de la existanţa OZN-urilor, până la veridicitatea poveştii romanului lui Dan Brown), decât ceea ce scrie în Scriptură. Asta este. Dumnezeu ne-a spus că va veni o vreme când copiii lui vor fi prigoniţi pentru crezul lor în El.

 2. Buna ziua domnule Danut Tanase!
  Ma numesc Adrian si am citit zilele acestea cateva articole expuse de domnia voastra pe acest site.
  Trebuie subliniat un lucru extrem de important ce se refera la transcrierea si traducerea acestor texte biblice. TOATE TEXTELE SACRE AU FOST REVELATE OMULUI LA TIMPUL GRAMATICAL PREZENT, NU LA TIMPUL TRECUT SAU VIITOR !!!
  CAUZA PENTRU CARE APARE IN SCRIPTURI TIMPUL TRECUT AL VORBELOR ESTE MULTIPLA: INCA DIN MOMENTUL TRANSCRIERII ACESTOR REVELATII SCRIBII SAU DISCIPOLII, NEINTELEGÂND ROSTUL TIMPULUI PREZENT FOLOSIT, AU SCRIS, FARA SA-SI DEA SEAMA CA GRESESC, LA TIMPUL TRECUT, APROAPE TOATE TEXTELE.ACEASTA GRESEALA A FOST PRELUATA DE TRADUCATORII DIN TOATE LIMBILE, CHIAR DACA ACESTIA AU MAI GASIT IN UNELE TEXTE VECHI FOLOSINDU-SE TIMPUL PREZENT. L-AU TRADUS, TOTUSI, TRANSFORMÂNDU-L LA TIMPUL TRECUT.ACEASTA S-A INTAMPLAT DIN GRESEALA SI LIPSA DE CREDINTA MINIMA A CELOR CARE AU TRANSCRIS SAU TRADUS SCRIPTURILE.
  Deci în loc de „La început a facut Dumnezeu cerurile si pamântul”
  [Geneza Cap 1-ver 1]…, corect este „La început Dumnezeu face cerurile si pamântul.”

  În ceea ce priveste facerea omului textul original arata astfel:”Si a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra…[Geneza Cap 1-ver 26]”.Dupa asemanarea Noastra ????
  Deci nu puteau sa fie mai multi Dumnezei,nu-i asa?

  …corect este „SI DUMNEZEU SE FACE OM DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI INSUSI…”
  Odata corectate aceste scrieri totul devine mult mai simplu de înteles. Un lucru este cert însa, pentru ca un om sa înteleaga si sa constientizeze aceste adevaruri eterne ,îi trebuie un înalt grad intelectual ,un om luminat!
  Motto:„Nu ajunge sa aveti Biblie, ci trebuie sa o si cititi; nu ajunge sa cititi Biblia, ci trebuie sa o si întelegeti si sa o meditati; nu ajunge sa o întelegeti si sa o meditati, ci trebuie sa o traiti”.

  Cu respect Adrian istoricul.

 3. Poate pentru cei mai multi cititori ai Bibliei, unele neconcordante intre Evanghelia dupa Luca si Evanghelia dupa Matei trec neobservate sau nebagate in seama. Incerc sa pun in paralel aceste neconcordante. In Evanghelia dupa Matei, genealogia lui Iisus dinspre tatal Iosif, porneste de la Avraam, urca pina la David apoi fiul acestuia SOLOMON, si de la SOLOMON pana la Iosif tatal lui Iisus (Matei cap. I , vers. 17). In Evanghelia dupa Luca, genealogia lui Iisus dupa tatal lui Iosif, porneste de la Iosif, trece prin NATAN, celalalt fiu al lui David si coboara pana la Adam, fiul Lui Dumnezeu (Luca cap. III , vers. 23-38) …

  In Evanghelia dupa Matei, Ingerul Domnului se arata, in vis, lui Iosif vestind zamislirea Pruncului Iisus (Matei cap. I , vers. 20-21). In Evanghelia dupa Luca, Ingerul Gavriil sa aratat Mariei, mama Lui Iisus anuntand zamislirea Pruncului in pantecele ei (Luca cap. I , vers. 26-35). …

  In Evanghelia dupa Matei, Pruncului Iisus, nascut in Betleemul Iudeii, i se inchina Magii (Matei cap. II , vers. 1-11). In Evanghelia dupa Luca, Pruncul Iisus se naste intr-o iesle, nastere vestita de pastori (Luca cap. II , vers. 7-18). …

  In Evanghelia dupa Matei, Ingerul Domnului se arata in vis lui Iosif zicandu-i „Scoala-te, ia Pruncul si pe Mama Lui si fugi in Egipt si stai acolo pana ce-ti voi spune, fiindca Irod are sa caute Pruncul ca sa-L ucida (Matei cap. II , vers. 13-15). In Evanghelia dupa Luca, Pruncul este dus , dupa ce s-au implinit zilele curatirii, la Ierusalim ca sa-L puna inaintea Domnului. Dupa ce au savarsit acestea, Iosif si Maria s-au intors cu Pruncul in cetatea lor Nazaret (Luca cap. II , vers. 22-39). …

  La o cercetare temeinica si minutioasa a Evangheliei lui Matei si Luca ,precum si a altor documente istorice ,acum dupa 2000 de ani aflam cu stupoare ca aproximativ in aceeasi vreme, s-au nascut doi copii Iisus, au fost doua mame Maria si doi tati Iosif.
  Primul Iisus nascut in Betleemul Iudeii si cel de-al doilea in cetatea Nazaret.La doisprezece ani, copilul Iisus Solomonic moare adica cel nascut in Betleem.
  Poate este uluitor acest lucru,dar acestea sant informatiile de unde mai aflam ca mai apoi Maria din Betleem, care mai avea inca sase copii cu Iosif ce murise, s-a casatorit cu Iosif ce a ramas in viata formand o familie cu sapte copii. In sanul acestei familii, Iisus din Nazaret, o Fiinta extrem de complexa a trait si a crescut pana la 18 ani.
  Tare de tot articolul nu ?

  Cu respect Adrian istoricul.

 4. Adriane,
  putin imi pasa mie la ce timp a fost scrisa Biblia. Uite ca o pot intelege cu ajutorul lui Dumnezeu la toate timpurile. Ai ceva impotriva ?
  Biblia nu se intelege cu meditatie, ci cu Duhul lui Dumnezeu.
  Cat priveste scenariile cu 15 isusi, cu 10 mame si 7 tati, te rog sa ma lasi. Sunt scrise de Dan Brown ? Am eu chiar asa o fata de PROST ?
  Cu respect,

 5. „SI DUMNEZEU SE FACE OM DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI INSUSI…”
  Aceasta fraza trebuie sa va puna pe ganduri.
  Deci cine sanr oamenii?Dumnezei…Biblia o spune nu eu.

  Cu respect.

 6. Iarta-ma Adrian ca intervin in aceasta discutie a ta cu Danut. Cum poti crede asemenea aberatie ca noi am fi dumnezei? Nu mai citi nimic ci doar priveste in jurul tau la ceea ce vezi; la plante, pasari, animale, oameni, planeta Pamant, Soare, stele, galaxii si la orice altceva mai vrei tu si explica-mi si mie, un prost ca multi altii de pe aceasta planeta, cum pot fi eu Dumnezeu si ce merit am eu in toata aceasta uluitoare creatie mai ales ca doar ce am deschis ochii in anul X iar in anul Y ii voi inchide? Te rog Adrian, incearca sa parasesti putin acesta credinta a ta si sa privesti lucrurile si din alta perspectiva. Nu este greu, te rog, incearca!
  Multa sanatate!
  P.S. Nu uita minciuna lu’ Dracu adresata omului in Eden:”ve-ti fi ca Dumnezeu”

 7. Pentru Tyty.
  Nici tu,si nici Tanase nu ati inteles mai nimic din mesajul Bibliei,traiti intr-o iluzie si nu vreti sa descoperiti adevarul.E de la sine inteles ,ca atunci cand se mentioneaza faptul ca santem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,este vorba de duhul din noi,nu de corp.Creatorul universului nu are chip!”Duhul este cel ce da viata;trupul nu foloseste la nimic.”(Ioan 6-63).Spiritul faca trupul sa se miste,trupul este doar un vehicol.Un adevar despre viata:SPIRITUL ESTE TOTUL.”Imparatia lui D-zeu este inauntrul vostru” (LUCA 17/21) deci nu exista separatie intre D-zeu si Om.Omul este un Dumnezeu în forma limitata prin spiritul lui,asa-numita materie.Oare cati profeti si maestrii trebuie sa mai trimita D-zeu pe pamant,ca sa va treziti si voi odata la realitate???

  Pentru PROSTUL de Tanase.

  Pentru a intelege corect Biblia este intr-adevar nevoie de duhul lui Hristos.Ma indoiesc ca d-ta il ai,pesemeni te crezi cumva Daniil Sihastru…Cei care au harul divinitatii,stau cat mai retrasi departe de lume,in nici un caz nu posteaza articole infecte pe Net.In privinta meditatiei ce sa-ti spun…esti varza !
  Sfera luminoasa din jurul capului domnului Iisus ce simbolizeaza atunci ?Raspunde fata de PROST ce esti?Esti bata….”Luminatorul trupului este ochiul” (LUCA 6-22).”Poporul care a stat in intuneric a vazut lumina mare” (MATEI 4-16)
  Este vorba de al treilea ochi care se deschide printr-o meditatie profunda,CAPISCI ?
  Sa-ti mai spun si altceva „SFANTULE”…ca sa nu mori PROST.Felul cum tine Iisus degetele atunci cand este desenat ce simbolizeaza?HABAR NU AI TUFA DE VENETIA CE ESTI !Iisus cunostea foarte bine sistemul de respiratie yoghin,degetele lui din icoane dovedeste acest lucru.Este vorba de mudra indiana pentru deschiderea chakrelor prin glanda pineala (al treilea ochi),CAPISCI ?
  Incep sa le d-au dreptate cercetatorilor acelora care afirma ca ,din cauza intrarii planetei noastre in centura fotonica,desteptii devin si mai destepti,iar prostii tot mai prosti.Habar nu ai pe ce lume te aflii..

  Cu respect Adrian istoricul.

 8. Adrian, scuza-ma, nu am inteles de ce traiesc intr-o iluzie si mai ales ca nu vreau sa descopar adevarul.
  Sa zicem ca din momentul de fata ma voi stradui din toate amaratele mele de puteri sa-l descopar. Sincer iti spun ca eu nu cred ca voi reusi pentru ca nu sunt capabil. Tu de ce crezi ca daca as dori sa-l descopar voi reusi?
  In ceea ce priveste afirmatia ta ca omul ar fi Dumnezeu in forma limitata datorita duhului Sau care il face pe om sa se miste, e ca si cum mi-ai fi spus ca tramvaiul 2 care merge in cartierul matusii din Bucuresti este hidrocentrala Portile de Fier in forma limitata. Sa mai pomenesc de frigider sau masina de spalat?
  Sa nu crezi nici o secunda ca incerc sa fac haz de afirmatiile tale, doar incerc sa-mi sustin punctul de vedere. Daca tu crezi ca ai dreptate, te mai astept si cu alte argumente. Daca nu le voi intelege sa nu te superi pe mine ca sunt un prost care devin tot mai prost, asa cum spui ca sustin cercetatorii.
  La urma urmei, vorba lui Einstein 70 din articolul „Raspuns la comentarii”: „ce stie pestele despre apa in care inoata?”
  Multa sanatate!

 9. Spiritul omului este liber precum orice suflet de copil,nu stie sa urasca,dar stie sa ierte.Nu se teme sa planga si poate sa rada din toata inima;nu se rusineaza de greselile sale,pentru ca e prea pur ca sa cunoasca rusinea.Se bucura de fiecare clipa si accepta trecutul asa cum a fost.Viseaza mult si iubeste si mai mult.Spiritului omului nu-i plac drumurile drepte si nici credintele unice ale oamenilor,fiindca nici o haina nu se tese intr-un singur fir,si nici o simfonie nu s-a scris cu o singura nota.
  Concluzie.Nu ai cum sa-l intelegi pe D-zeu citind numai Biblia.Trebuie sa citesti o biblioteca intreaga.Ioan (21-25)
  Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin.
  Deci,“ce stie pestele despre apa in care inoata?”Ce stie Tanase despre Dumnezeu atunci cand acuza si critica ?Asadar,întrucât a purta pica,a dispretui,a condamna si a acuza pe cineva,înseamna a-i dori în taina moartea.Lupta trebuie dusa nu împotriva bisericii sau a sistemului de conducere,ci împotriva conceptiei incorecte despre lume care le formeaza.A faptului ca noi crestinii credem ca biblia e cuvantul „Domnului”.

  Cu respect Adrian istoricul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s