Raiul ca exercitiu de imaginatie (ep.2)

Motto: „Dar, dupa cum este scris: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.” (1Corinteni 2)

Astazi continuam cu exercitiul nostru de imaginatie care nu este deloc lipsit de sens. Ne bazam pe Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe ce spune orice prost din lumea aceasta. Ce spun oamenii acestei planete despre multe lucruri nu poate fi considerat ca fiind pentru totdeauna adevarat, pentru ca se vede cu ochiul liber ca ne contrazicem la greu in toate domeniile. Ceea ce am spus ieri contrazicem astazi, dar ceea ce spune Dumnezeu, sigur este adevar pur. Nu va putea niciodata sa fie altfel decat spune Dumnezeu. „Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” (Matei 24)  Da, pare de necrezut si aroganta pentru majoritatea oamenilor acestei planete aceasta afirmatie, dar ea se va implini ad litteram. Atat acest pamant asa cum este el acum va trece, cat si cerul asa cum este el acum va trece. „Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde.” (2Petru 3) Sa nu va temeti asa cum prezic toti prostii ca pamantul o sa fie altfel distrus decat cum spune Dumnezeu in Biblie. Stim cu totii ca de-a lungul timpului s-au facut tot felul de scenarii si speculatii despre distrugerea finala a planetei noastre, dar ea nu va avea loc decat atunci si in felul cum prezinta Dumnezeu aceste evenimente finale in Cuvantul Sau care este Biblia. Nu va fi altfel. Dumnezeu a spus, si cuvintele Lui nu vor trece, adica nu vor putea sa fie schimbate de catre nimeni: „Cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.” (2Petru 3)  Despre Apocalipsa vom mai vorbi si cu alta ocazie, nu insist acum. Acum am vrut si vreau sa arat ca niciun om de stiinta sau de alt fel nu va putea niciodata sa schimbe ce a spus singurul Dumnezeu adevarat. Lucrurile se intampla pe planeta asa cum le-a descris Dumnezeu si nu altfel. Ceea ce am vrut sa arat si cu aceste texte din Biblie, este faptul ca Dumnezeu va schimba ordinea si legile de functionare ale planetei noastre, asa cum vom putea vedea si mai departe in acest articol.

Am prezentat pe acest blog Imparatia lui Dumnezeu ca fiind o alta tara. Asa si este. Raiul este o alta tara decat Iadul. Iadul este un teritoriu smuls vremelnic de catre Dracu’ prin minciuna, din marea Imparatie a lui Dumnezeu, care este intreg Universul. Raiul este intreg Universul, mai putin planeta Pamant care va fi si ea readusa in Imparatie, dupa ce va fi curatata de Dracu’ si de pacatosi, si va fi refacuta de catre Dumnezeu. Raiul are alte cutume sociale, politice, morale, tehnologice, stiintifice, de arta si de cultura, etc… decat Iadul, pentru ca in Rai va fi doar neprihanire, fara pacat. Raiul este infinit superior a tot ceea ce este acum pe planeta Pamant, din motivele pe care deja le-am enumerat in primul episod al acestui serial. Vreau sa mai aruncam o privire asupra textului din Apocalipsa si sa analizam niste lucruri. Vom vedea si de data aceasta ca Dumnezeu poate sa achimbe oricand legile si functionarea creatiei Sale. Dumnezeu nu a fost, nu este si nu o sa fie niciodata prizonierul propriei Sale creatii asa cum invata „crestinii” si oamenii de stiinta prostiti de Dracu’. Voi marca cu rosu in text lucrurile care vor fi schimbate pe Noul Pamant. Noul Pamant cel fara de Dracu’, de pacat si de pacatosii din toate veacurile.

„Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou, pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei. Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.” Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: „Iata, Eu fac toate lucrurile noi.” Si a adaugat: „Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate.” … Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu …. Apoi unul din cei sapte ingeri….m-a dus, in Duhul, pe un munte mare si inalt. Si mi-a aratat cetatea sfanta, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, avand slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatra preascumpa, ca o piatra de jasp, stravezie ca cristalul …. In cetate n-am vazut niciun Templu, pentru ca Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca si Mielul sunt Templul ei. Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze, caci o lumineaza slava lui Dumnezeu, si faclia ei este Mielul …. Portile ei nu se vor inchide ziua, fiindca in ea nu va mai fi noapte….Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului. In mijlocul pietei cetatii si pe cele doua maluri ale raului era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna, si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor…. Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui Ii vor sluji. Ei vor vedea fata Lui, si Numele Lui va fi pe fruntile lor. Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu ii va lumina. Si vor imparati in vecii vecilor.” (Apocalipsa)

Ce ne spune acest text ? Cateva lucruri care lovesc la temelia tuturor invataturilor mincinoase ale bisericilor si ale stiintei pe nedrept numita astfel. Va fi un CER NOU si un PAMANT NOU. Total diferite de ceea ce este acum. Acestea, cerul si pamantul pe care le vedem noi acum, se vor duce, nu vor mai fi niciodata in forma si cu legile omenesti, ale naturii, stiintei, etc…in care functioneaza ele acum. Pot sa tipe si sa se zvarcoleasca toti oamenii de stiinta ai Iadului, cat vor ei, legile acestei planete se vor schimba radical. Totul va fi nou. De ce? Simplu de raspuns. Pe Noul Pamant, va sa fie Capitala Universului. Locul unde o sa fie pentru vesnicie, Tronul lui Dumnezeu, si Viul Dumnezeu care va sta pe el, va fi locul de unde se va crea si se va guverna intreg Universul, asa cum acum, in locul in care se afla tronul lui Dumnezeu, lucrurile se intampla si functioneaza cu totul altfel decat pe planeta Pamant. De ce nu ar fi asa si dupa incheierea istoriei Pacatului? Ca nu vor „crestinii” si oamenii de stiinta ai Pamantului?! Ma prapadesc de ras! Se consuma prosteste in lumea „crestina” atata energie ca sa se explice si sa se impace stiinta Iadului cu stiinta Raiului. Sunt inca multi, foarte multi prosti prostiti de Dracu’, care ca „crestini”, marjeaza la prosteala asta. Bisericile au cazut si ele in aceasta capcana intinsa de Dracu. Nu ma credeti? Intrati pe internet si veti vedea asta. Cele doua stiinte, ale Iadului si ale Raiului, sunt diferite pentru ca ele s-au dezvoltat in medii si in conditii diferite. Este normal sa fie asa. Nu este nimic anormal. Iadul nu este Rai, si viceversa. Asta nu inseamna ca cei care cred in Dumnezeu neaga stiinta acestei planete, adica a Iadului, sau sunt impotriva ei. Nici vorba de asa ceva. Stiinta pamanteasca adevarata, il confirma pe Dumnezeu, si nu are cum sa conteste sau sa intre in contradictie cu legile stiintifice create de Dumnezeu, si cu tot ceea ce a facut Dumnezeu. Crestinii adevarati stiu insa sa faca diferenta intre cele doua. Stiu ca sunt stiinte diferite, pentru ca imparatiile in care s-au dezvoltat sunt diferite, conditiile de viata sunt diferite, nevoile locuitorilor sunt diferite, si multe alte lucruri sunt diferite. In Rai nu o sa mai fie nevoie sa ne hacuim unii pe altii ca sa ne reparam medical, pentru ca nu va mai fi nevoie de asa ceva. Pentru ca boala nu va mai fi. Simplu. Ce-i asa de complicat de inteles asta? Ce-i asa mare filozofie? Toti apelam acum la medicina, la stiinta si la tehnologia care ne sta la dispozitie, si foarte bine facem, pentru ca si stiinta si tehnologia dezvoltate in Iad, ne ajuta. Nu este nimic rau in asta. Dumnezeu nu este impotriva, asa cum cred si propovaduiesc toti incuiatii, atat cei din lumea religioasa, cat si cei din lumea stiintei. Facem si noi ce putem in conditiile date, ca sa ne mai prelungim agonia. In Rai nu va mai fi nevoie sa ne hacuim, sa ne iradiem, sa inghitim medicamente, pentru ca nu vom mai fi bolnavi, chiori, strambi, etc…

Noi spunem in prostia noastra de retardati ce suntem, ca trebuie sa perpetuam viata pe planeta noastra, si ca pe aceasta planeta se perpetueaza in toate felurile: viata. Asta este perspectiva noastra de muritori prosti, prostiti de Dracu’ cu balivernele lui. Din perspectiva lui Dumnezeu, si din perspectiva crestina, pe aceasta planeta se perpetueaza moartea, nu viata. Noi, generatie dupa generatie, atat oamenii cat si animalele, plantele, etc… perpetuam moartea, nu viata, pentru ca toti murim. Altfel ce rost ar mai avea aceasta afirmatie a lui Dumnezeu: Si Moartea nu va mai fi. Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in Iazul de foc. Iazul de foc este Moartea a doua.(Apocalipsa)

Stim din Biblie ca Moartea a 2-a este disparitia definitiva a acelui lucru. Si atunci ce perpetuam noi pe planeta Pamant dragii mei ? Viata sau Moartea ? MOARTEA ! Este atat de evident. De aceea Dumnezeu face afirmatia ca va distruge pentru totdeauna MOARTEA si pe autorul ei, Dracu’, ca sa puna in loc pentru totdeauna VIATA, prin Isus Hristos. Numai dupa ce se va intampla asta vom putea spune si noi ca pe planeta Pamant refacuta si innoita de Dumnezeu se va perpetua VIATA. Acum, pe planeta Pamant noi nu TRAIM ci MURIM. Este atat de evident acest adevar ! Dar multi, foarte multi locuitori ai IADULUI nu pot sa vada acest adevar prezentat atat de clar de Dumnezeu prin Cuvantul Sau, Biblia. Orice existenta, viata, cum vreti sa-i spuneti, care se termina in moarte este un nonsens, o aberatie, ceva sinistru, o tampenie, adica in final este tot moarte ! De ce ? Mai lunga este moartea decat viata celui mort, daca intelegeti ce vreau sa spun. Shakespeare sau Napoleon sau Eminescu sau Adam sau orice alt om mort de pe aceasta planeta, au mai multi ani petrecuti in tarana ca morti, decat anii de viata pe care i-au trait fiecare ca persoane vii. Corect ? Continuam sa ne imbatam cu apa rece, si sa credem ca doar ceea ce vedem si putem intelege noi cu mintea noastra de retardati este tot ceea ce se poate vedea si intelege. Nimic mai fals. Dumnezeu vine si ne spune ca nu vedem mai nimic. Din puscarie nu poti vedea mare lucru. Puscariasul nu va putea vedea niciodata ceea ce poate vedea un om liber, ori noi suntem puscariasi in puscaria Pacatului pe planeta Pamant, robi ai lu’ Dracu’. Dumnezeu vine si ne ofera libertate si dreptul de a vedea peste zidurile puscariei. De a vedea cu ochii mintii, lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit.

Imi aducea cineva ca argument ca Dumnezeu nu exista, faptul ca exista oameni albi, negri, galbeni, etc… Si ce-i cu asta ? Este normal sa fie asa. Nu este nimnic iesit din comun. Pacatul a schimbat ordinea initiala a acestei planete. Pacatul a schimbat oamenii, natura, animalele, pasarile, etc… Cititi cartea „Geneza” din Biblie si veti vedea ca animalele, pasarile, insectele, oamenii, nu se mancau intre ei, aveau o cu totul alta hrana si erau creati pentru altfel de comportamente. Nu exista ucidere, moarte, distrugere, degradare, etc… Toate acestea au fost aduse de Dracu’ pe planeta. Cum poti sa explici ca acum animalele mananca alte animale sau ca se nasc oameni cu diverse malformatii: ciungi, cocosati, cu sindrom Dawn, orbi, autisti, etc… Si atunci de ce ne mai miram ca in timpul istoriei pacatului oamenii s-au mai innegrit, rosit, galbejit ? Ce mare scofala este asta ? Ce demonstreaza asta ? Absolut nimic. Trebuie sa fii un mare fraier, un mare prost, ca sa vii cu astfel de argumete in epoca de astazi. Timpurile pe care le traim acum, cu stiinta si tehnologia dezvoltate destul de mult, se intorc cu mare forta tocmai impotriva gogomanilor care-l neaga pe Dumnezeu. Stiinta omeneasca, asa retardata cum este ea in IAD, ii ridiculizeaza pe detractorii lui Dumnezeu. Stiinta insasi ofera suficiente argumente ca Dumnezeu exista. Dar prostii nu-si dau seama de asta, ca stiinta nu este obligatoriu aliatul lor neconditionat in batalia contra lui Dumnezeu. Dar stiti de ce nu-si dau seama ? Pentru ca sunt orbiti de Dracu’ ! Un subiect foarte tare si asta. O sa discutam si despre asta. E tare de tot. O sa lase pe multi gura casca, asa cum s-a intamplat si cand am afirmat pe acest blog ca ADN-ul nostru este ADN-ul lu’ Dracu’, si ca suntem niste retardati prosti si prostibili de Marele Prostitor Dracu’.

Ce ne mai spune textul pe care il citim astazi ? Ca nu va mai fi mare. Adica mari si oceane. Ce inseamna asta, ca nu vor mai fi mari si oceane in forma in care sunt astazi pe planeta ? Exact asta inseamna. Aceste intinderi nesfarsite de ape nu-si mai au rostul, sunt inutile pe noul pamant. Ele au aparut in timpul Iadului datorita potopului si a pacatului care a distrus si inca distruge aceasta planeta cu tot ceea ce este pe ea: oameni, animale, natura, relatii sociale, etc… Nu uitati ca Biblia ne spune ca Pamantul acum este un loc blestemat, datorita lu’ Dracu’ nu a lui Dumnezeu asa cum cred toti prostii. Sa ne punem o intrebare simpla: La ce ar folosi locuitorilor Noului Pamant sa aiba pe planeta lor intinderi asa de mari de apa ? Ca sa ce ? La ce sa le foloseasca ? Este stupid. Cred ca Dumnezeu ne va face mari in miniatura, ca sa ne bucuram in continuare de apa si de soare, dar nu vor mai fi la dimensiunile acestea pe care le vedem noi astazi. Nu va mai fi nevoie sa staaaai ca prostu’ sapte luni ca sa traversezi o apa, cu tot felul de pericole la tot pasul. Timp pierdut inutil. Riscuri inutile, inclusiv acela de a-ti pierde viata. Mai avem nevoie de asa ceva ? Nu.

 Mai avem doua lucruri importante pe care vreau sa le intelegem acum si aici. Ca Evanghelia Vesnica nu se contrazice asa cum cred detractorii ei, si in ciuda faptului ca este transmisa de Dumnezeu prin oameni, in epoci diferite, ea dovedeste prin consecventa invataturii ei, ca este mesajul lui Dumnezeu catre noi pacatosii. La ce ma refer cand afirm asa ceva ? La asta: In cetate n-am vazut niciun Templu, pentru ca Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca si Mielul sunt Templul ei.” Va mai amintiti aceste versete din Biblie ?  „Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: “Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor, Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.” (2Corinteni 6),  „Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru … din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor,” (Luca si Romani)  Vedeti cat de exact se implineste Cuvantul lui Dumnezeu ? Vedeti continuitatea lui perfecta ? Vedeti invatatura care nu se contrazice ? Va mai amintiti ce spunea si Hristos cand a fost pe Pamant ? „Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar, fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal„.  Ce spunea Hristos aici ? Acelasi lucru pe care l-a spus mereu in Bibilie: ca Dumnezeu nu a fost, nu este si nu va fi niciodata templu sau in temple. El este Viu in vecii vecilor, si este cu noi pretudindeni. Si atunci cand in vechime evreii veneau la Cortul Intalnirii sau la Templu, ei trebuiau sa inteleaga ca nu veneau la Cortul sau la Templul respectiv, ci la Viul Dumnezeu care voia sa-i invete ceva prin templu si ritualurile lui. Ei insa l-au substituit pe Viul Dumnezeu, ca si „crestinii” de astazi, cu cladirile, ritualurile si dogmele lor inutile si nefolositoare. Ei nu au vrut sa intelega ceea ce le spunea Dumnezeu. Cartea Apocalipsei arata foarte clar ca Dumnezeu nu locuieste in temple, asa cum a spus-o deja de multe ori de-a lungul istoriei. Acest text din „Apocalipsa” precum si toate celelalte texte din Scriptura, confirma adevarul final de pe Noul Pamant: acela ca pe Noul Pamant nu va exista niciun Templu. Nu a fost si nu este nevoie de asa ceva. In cer nu se afla Temple de inchinare si nici macar un singur templu. In cer se afla numai TRONUL LUI DUMNEZEU, simbolizat de Sfanta Sfintelor. Mai multe despre acest subiect puteti gasi in serialul „Adevarata biserica” de pe acest blog. Va invit sa-l cititi. Nu veti regreta. Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru. Asta a fost, este si va fi intentia vesnica a lui Dumnezeu cu toate creaturile Sale. Si Imparatia lu’ Dracu’, IADUL, a fost si este tot inlauntrul nostru al tuturor, oameni, animale, pasari, pesti, insecte, reptile, arbori, plante, si in orice traieste pe aceasta planeta. In aceasta privinta similitudinea este perfecta.

Al doilea lucru pe care vreau sa-l vedem clar in acest text din cartea Apocalipsei, este acela ca noi nu vom avea viata vesnica neconditionat. Adica nu vom fi automat nemuritori atunci cand Isus Hristos ne va invia la a 2-a Sa venire si ne va lua in Imparatia Sa, RAIUL. Asa cum nu am fost nemuritori nici cand ne-a creat Dumnezeu prima data prin Adam si Eva. Stiu, este hrana tare asta, foarte tare, dar este bine sa stim adevarul si sa stam pe adevar, nu pe basme lumesti, bisericesti, popesti si pastoresti. La inceput veti fi mirati, contrariati, neancrezatori, dar Dumnezeu va spulbera aceste sentimente daca va lasati ca El sa va calauzeasca. Ce vreau sa spun este asta: „Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului. In mijlocul pietei cetatii si pe cele doua maluri ale raului era Pomul Vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna, si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.” Iata si alte cateva texte legate de subiect. Va mai amintiti de asta ? „Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si Pomul Vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei Binelui si Raului.” (Geneza 2) In mijlocul Edenului era Pomul Vietii, asa cum in mijlocul Noului Ierusalim de pe Noul Pamant va fi iar Pomul Vietii. Similitudine perfecta. La ce foloseste Pomul Vietii este intrebarea logica si elementara pentru oricine, nu? Dumnezeu ne spune si asta: „frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.” Doar acesta sa fie rolul pomului? Nu. El mai are un rol esential, vital: acela de a prelungi si de a mentine viata data de Dumnezeu creaturilor Sale. Sunteti socati? Sa nu fiti. Asa spune Biblia. Dumnezeu nu este atat de naiv incat sa-si riste Imparatia, dand viata vesnica unor creaturi care o pot lua razna oricand. Dumnezeu nu poate sa riste asa ceva, mai ales ca in Imparatia lui Dumnezeu creaturile Sale sunt total libere. Libertatea este esenta Imparatiei lui Dumnezeu. Creaturile nu sunt ingradite cu nimic si de nimic, asa cum este acum in Iad. Biblia ne spune ca nu va mai fi niciodata pacat in Universul lui Dumnezeu, dar nu ne putem risca. Ar fi o lipsa crasa de intelepciune din partea Creatorului nostru, sa ofere din start viata vesnica oricarei creaturi. Ce dezastru ar fi fost daca Dracu’ era nemuritor! Oribil! Nici nu vreau sa ma gandesc la o asemenea posibilitate. Vi se pare socant ce am spus pana aici cu referire la Pomul Vietii? Daca da, va rog sa cititi asta: „Domnul Dumnezeu a zis: „Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand Binele si Raul. Sa-l impiedicam, dar, acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din Pomul Vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci.” (Geneza 3)  Ce credeti, de cate ori trebuiau sa ia Adam si Eva din Pomul Vietii ca sa traiasca vesnic? O singura data ar fi fost de ajuns si traiau in veci? Asta trebuie inteles ? Nu prieteni. Trebuiau sa manance mereu din Pomul Vietii. Toata vesnicia. Numai asa isi puteau perpetua viata vesnica pusa de Dumnezeu in ei. Pomul Vietii este supapa de siguranta a lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este nemuritor. Dumnezeu este singurul care are, detine NEMURIREA. Nemurirea este data conditionat creaturilor prin Pomul Vietii. Daca ti se opreste accesul la Pomul Vietii, iti pierzi si viata data de Dumnezeu. Din aceasta cauza Dumnezeu spune in Apocalipsa asta: „Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: „Celui ce va birui ii voi da sa manance din Pomul Vietii, care este in Raiul lui Dumnezeu.” (Apocalipsa 2)  De unde stim ca trebuie sa mananci mereu din Pomul Vietii ca sa ai acces la nemurire ? De aici: „… Pomul Vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna, si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.” (Apocalipsa 22) Reiese clar din acest text ca din Pomul Vietii trebuie sa mananci permanent, nu doar o singura data. Pomul Vietii rodeste roade diferite, la timpuri diferite, nu face mereu acelasi rod. Deocamdata atat despre acest subiect care cred ca o sa va cam puna pe ganduri. O sa fac un articol special pe aceasta tema.

Inchei acest episod cu adevarul ca Dumnezeu nu este prizonierul propriei Sale creatii. Si cartea Apocalipsei spune asta, cititi va rog: „Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu ii va lumina.” Stiu ca unii ati vrea sa spiritualizati acest adevar simplu, dar nu merge. Nu merge pentru ca Dumnezeu face referire clara la doua surse de lumina care numai spirituale nu sunt: lampa si soarele. Asa ca sorry, reiese clar si din acest text ca pentru planeta Pamant, dupa istoria Pacatului, ordinea Universala va fi cu totul alta decat cea actuala. Dumnezeu va incalca iar, grav (oare a cata oara ?) legile stiute de noi acum. Naspa! Ce vor zice oamenii de stiinta?!

„Eu, Ioan, am auzit si am vazut lucrurile acestea.” (Apocalipsa 22)

 (Va urma)

Cu respect,

 

5 gânduri despre „Raiul ca exercitiu de imaginatie (ep.2)

 1. Buna Danut !
  Foarte interesant comentariul despre Pomul Vietii! Nu stiam mai nimic despre acest lucru dar nici nu am incercat pana acum sa mi-l explic.
  Numai ca se pare ca exista o contradictie in acest comentariu sau cel putin asa vad eu. Deci, conform cuvantului lui Dumnezeu, pe noul pamant „moartea nu va mai fi” dar daca creaturile Sale o vor lua razna, nu vor mai avea acces la Pomul Vietii. Si in acest caz ce se va intampla cu ele? Vor muri, nu-i asa? Ca doar asa ai spus. Pai si -atunci, nu isi calca Dumnezeu cuvantul?
  Cu respect,

 2. Tyty, tu esti demult pe blogul acesta si cred ca ai inteles ceva din Evanghelia Vesnica. Dupa tot ce ai citit in Biblie si pe acest blog si aiurea, chiar nu intelegi cum este ? Ia mai gandeste-te putin. Stiu ca poti. Hai !

 3. Mai Danut, uite ca nu inteleg cum este! Vreau sa ma lamuresti tu. Si chiar m-ai facut curios sa aflu de ce voi muri cand Dumnezeu a promis ca moartea nu va mai fi. Sper sa nu vii cu cine stie ce intortocheli a la E.G.W., vreau sa fii obiectiv asa cum esti mai mereu. Multumesc!

 4. Si cand ai de gand sa abordezi acest subiect, Danut?
  Nu-mi place sa fortez mana nimanui dar pentru ca te consider prietenul meu, indraznesc sa te rog sa te grabesti putin cu raspunsul. Nu stiu de ce, dar am devenit cam nerabdator in ceea ce priveste acest subiect. Am o presimtire ca nu o vom scoate la capat…
  Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s