Pomul Vietii

Motto: „Te indemn, inaintea lui Dumnezeu, care da viata tuturor lucrurilor, si inaintea lui Hristos Isus…. sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos, care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica !”   (1Timotei 6)

Am vorbit in postul RAIUL-Exercitiu de imaginatie (ep.2) despre faptul ca Pomul Vietii reprezinta supapa prin care Dumnezeu in intelepciunea Sa a pus la adapost pentru totdeauna Imparatia Sa, Universul. Pomul Vietii este mijlocul prin care viata daruita de Creator creaturilor Sale va fi perpetuata vesnic, fara riscuri inutile. Creaturile lui Dumnezeu nu sunt nemuritoare in sensul in care numai Dumnezeu este. Creaturile vor avea viata in mod „conditionat”. Singura „conditie” fiind aceea de a nu renunta la Dumnezeu, ca singura sursa a vietii lor si de a avea acces neangradit la Pomul Vietii. Orice departare de Dumnezeu si de Pomul Vietii=MOARTE, asa cum s-a dovedit pe planeta Pamant. Dumnezeu insusi este garantul ca fiecare creatura va avea acces la nemurire prin viata daruita de El si prin accesul la Pomul Vietii. Nu am sa reiau acum si aici argumentele pe care le-am scris deja la postul indicat mai sus. Acum vreau sa spun doar ceea ce nu am spus in postul mentionat, si sa adaug o tusa la ceea ce deja am scris acolo. Asta din cauza ca poate multi au fost surprinsi de unele afirmatii facute acolo. Vreau sa punctez un pic subiectul acesta. Asa ca va rog sa cititi si ceea ce am scris in acel post cu referire la acest subiect. Dupa ce Eva a crezut minciuna lu’ Dracu’ ca o sa fie mai destepata si mai ca Dumnezeu daca merge pe mana lui, nelegiuirea (pacatul) si moartea s-au instalat pe planeta Pamant. Adica spus pe sleau: a intrat Dracu’ in ea. Intrand Dracu’ in ea, au intrat in lume Pacatul si Moartea, amandoua fiind in ADN-ul lu’ Dracu’. Consecinta imediata a acestui lucru a fost si aceasta: „Domnul Dumnezeu a zis: „Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand binele si raul. Sa-l impiedicam, dar, acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din Pomul Vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci. Astfel a izgonit El pe Adam si la rasaritul gradinii Edenului a pus niste heruvimi, care sa invarteasca o sabie invapaiata, ca sa pazeasca drumul care duce la Pomul Vietii.” (Geneza 3)  Pomul Vietii ar fi perpetuat la infinit viata daruita de Creator, daca si numai daca la infinit se mananca din el. Dar ei, Eva si Adam, nu au mai vrut asta, asa cum nu a mai vrut nici Satana si o parte din ingeri. Si ce era sa faca Dumnezeu in cazul acesta ? Le-a respectat LIBERTATEA si ALEGEREA. Asa cum am mai spus pe pagina Evanghelia Vesnica a acestui blog, singura alegere posibila a locuitorilor RAIULUI si a planetei Pamant care facea parte din el, era doar Pacatul. Am explicat acolo de ce. Satana si o parte din ingeri, precum si Eva si Adam, au ales asta. Oki doki.

Insusi faptul ca Pomul Vietii este readus in viata mantuitilor, a celor salvati din pacat, inseamna ca Moartea si Locuinta Mortilor, adica mormintele noastre terestre sau marine, au fost biruite si au fost aruncate in focul cel vesnic, adica au fost distruse, nimicite, adica nu vor mai fi niciodata, pentru ca noi nu vom mai muri niciodata. Moartea a luat fiinta si prin neaccesul nostru la Pomul Vietii din cauza razvratirii si a departarii de Dumnezeu. Pacatul in sine inseamna SINUCIDERE. Renuntarea deliberata si in deplina cunostinta de cauza, la viata daruita de Dumnezeu. Asta a facut Satana, primul pacatos al Universului si primul sinucigas si criminal totodata. Hristos a biruit Locuinta Mortilor in sensul ca Tatal Sau l-a inviat dintre cei morti datorita neprihanirii Sale. Isus Hristos a trait o viata fara de pacat in Imparatia pacatului, IADUL,  iar viata Lui neprihanita ne-a dat-o si noua. Aceasta viata a lui Hristos dimpreuna cu accesul neangradit la Pomul Vietii, inseamna Viata Vesnica. Asta este tot. Simplu, nu-i asa ? Sa analizam foarte scurt textele legate de Pomul Vietii.

„Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: „Celui ce va birui ii voi da sa manance din Pomul Vietii, care este in Raiul lui Dumnezeu…. In mijlocul pietei cetatii si pe cele doua maluri ale raului era Pomul Vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna, si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor. (Apocalipsa)  Ce ne spune Dumnezeu aici ? Ceva foarte simplu: ca toti cei inviati de Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu la a 2-a Sa venire pe Pamant, care au fost niste biruitori ai Pacatului si ai lui Satana datorita lui Hristos care a locuit in ei prin Duhul Sau, vor avea acces la Pomul Vietii din Noul Ierusalim, capitala Universului de pe Noul Pamant. Locul de unde Dumnezeu va conduce pentru vecie intreg Universul si isi va avea tronul. „Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la Pomul Vietii si sa intre pe porti in cetate !  Ferice de toti cei care l-au acceptat pe Isus Hristos in viata lor. Facand astfel si-au „spalat” hainele murdarite de Dracu’ si de pacatul lui, hainele vietii lor plina de minciuna, de nedreptate, de crima, de hotie, de curvie, de lacomie, de…moarte si s-au imbracat cu haina curata a vietii lui Hristos, cea fara de pacat si facand asta au drept la Pomul Vietii. Asa au biruit ei. Hristos in ei prin Duhul Sau a fost singura lor nadejde ca intr-o zi vor fi in RAI cu Domnul lor si vor avea din nou acces la Pomul Vietii. Si ca totul sa se incheie frumos si rotund, asa cum numai adevarul lui Dumnezeu o poate face, Dumnezeu ne avertizeaza ca neluarea in seama, bagatelizarea, scoaterea sau distrugerea in orice fel a Cuvantului Sau, are ca urmare sigura MOARTEA, adica neaccesul in RAI si la Pomul Vietii. Asa cum a facut si Dracu’ dimpreuna cu toti cei ce l-au urmat. Dumnezeu nu se contrazice asa cum cred unii. „Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la Pomul Vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta.” (Apocalipsa)

Poate unii sunt stresati de acest subiect cu Pomul Vietii, crezand ca astfel se stirbesc cu ceva meritele Domnului Isus Hristos in tot ceea ce a facut El pentru noi. Stati linistiti ca nu este nici vorba de asa ceva. Dumnezeu a creat Pomul Vietii, nu Pomul Vietii l-a creat pe Dumnezeu. Pomul Vietii este o prelungire a lui Dumnezeu pentru binele nostru vesnic, asa cum este intreaga Sa creatie. Fiecare atom, fiecare molecula, fiecare fiinta, fiecare pasare sau planta, muntii si campiile, apa si izvoarele au fost si sunt facute pentru binele, desfatarea si bucuria noastra, la fel ca si Pomul Vietii. Nimic din ceea ce a creat Dumnezeu nu a fost facut spre nefericirea creaturilor Sale, ci dimpotriva. Parasirea a tot ceea ce face Dumnezeu este nefericire si moarte. Sa ne bucuram ca Domnul Isus Hristos ne-a daruit viata si neprihanirea Sa, biruind Moartea si Locuinta Mortilor, adica pe Dracu’. Deschizand din nou pentru noi muritorii, drumul spre Pomul Vietii din Noul Ierusalim, capitala de pe Noul Pamant a Marelui Imparat. Locul de unde se va guverna intreg Universul. Iar noi vom fi acolo. Bucurati-va ! Accesul la Pomul Vietii ne este garantat pentru vesnicie, si astfel moartea nu va mai fi. Nimeni nu mai doreste asa ceva: nelegiuire si moarte. Va reamintesc ca moartea vesnica nu este nimic altceva decat despartirea de Viul Dumnezeu si neaccesul la Pomul Vietii. In curgerea vesniciei, oricine va putea sa faca ceea ce a facut Dracu’, pentru ca in RAI suntem absolut liberi, nu robi ca in IAD, dar nimeni nu v-a mai dori asa ceva. Niciodata ! Nu uitati, singurul care are nemurirea este doar Dumnezeu, iar noi depindem de El daca vrem sa traim. Despartirea de El si Pomul Vietii inseamna MOARTE. Simplu.

„Dar daca inima ta se va abate, daca nu vei asculta si te vei lasa amagit sa te inchini inaintea altor dumnezei si sa le slujesti, va spun astazi ca veti pieri si nu veti avea zile multe in tara pe care o veti lua in stapanire…. Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata (Raiul)si moartea (Iadul) , binecuvantarea (Raiul)  si blestemul (Iadul). Alege viata (Raiul si Pomul Vietii) , ca sa traiesti, tu si samanta ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iacov.”

Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea ! Pentru ce vreti sa muriti voi…. ?”

Cu respect,

10 gânduri despre „Pomul Vietii

 1. Se pare ca am inteles gresit cateva cuvinte din articolul „Raiul – exercitiu de imaginatie 2” si de aceea am ajuns la acea contradictie de care ti-am pomenit.
  Acum sunt cam obosit dar maine iti voi spune ce intelesesem eu din articolul tau.
  Multumesc pentru frumosul gest pe care l-ai facut raspunzandu-mi atat de repede! Esti un dragut…! Multa sanatate!

 2. Vezi mai Tyty daca te grabesti ca fata mare la maritat ! Si ai mai bagat si mici arogante cu EGW si altea alea, asta ca sa fie tacamul complet. Este o lectie pentru tine asta. Daca nu stii tu ceva, asta nu inseamna ca acel ceva nu exista. Asteapta, gandeste, si adevarul iese sigur la iveala. Sa fii iubit !

 3. Imi pare rau ca nu reusesc sa-ti spun cum stau lucrurile pentru ca nu am timp. O sa vezi ca nu am bagat nici o aroganta chiar daca asa ai inteles tu.
  E.G.W.? Fiecare e liber sa creada ce vrea despre ea, pe mine nu ma intereseaza.
  Ti-am cerut doar un raspuns simplu si la obiect. EGW, ca dealtfel si multi alti oameni, te ametesc cu o multime de cuvinte ca sa-si atinga scopul si sa le sustii intr-un final, punctul de vedere.
  Daca nu te intereseaza ce am de zis, spune-mi, o voi lasa balta si vom merge mai departe. Dar nu vreau sa ramai suparat pe mine.
  Multa sanatate!

 4. Tyty, ai fost putin rautacios, orice ai zice acum, acesta este adevarul. Ca mai vrei sau nu sa mai scri ceva, este numai treaba si problema ta. Eu nu tin la asta. Daca dupa atata timp de citit pe acest blog si pe alte site-uri pe care am comentat, eu ti-am parut un aburitor si prostitor de oameni…asta e, ce pot sa fac ? Eu zic ca se vede de la o posta ca nu fac asa ceva.
  Crede-ma ca nu ma intereseaza ca sa-mi sustii tu sau altcineva punctul sau punctele mele de vedere. Nu pentru asta am deschis acest blog. Acest blog asa cum am mai spus, este reactia fireasca a unui om care il iubeste pe Dumnezeu, la toate minciunile, aberatiile si gogomaniile care se spun despre Dumnezeu si Imparatia Lui. Este numai normal ca cineva din aceeasi familie cu cel ponegrit sa spuna si adevarul, iar adevarul este Dumnezeu insusi. Eu nu ma predic pe mine ci pe Dumnezeu. Nu sunt adevarurile mele ci ale lui Dumnezeu. Punct. Stiu ca pentru unii suna arogant, dar chiar nu-mi pasa cum interpreteaza lumea.
  Cu respect,

 5. Danut,
  hai sa-ti spun ce am inteles cand am citit prima data „Raiul – ex. de imaginatie 2″.
  Cand Isus ne va invia la a doua Sa venire si ne va lua in imparatia Sa Raiul, nu vom fi automat nemuritori (textul din dreptul fotografiei cu pomul vietii). De aici am tras concluzia ca nefiind nemuritori putem sa murim chiar si in Rai.
  Am devenit imediat foarte contrariat pentru ca D-zeu spune cat se poate de clar ca in imparatia Sa moartea nu va mai fi.
  Mai departe.Citez din ce ai scris:”El (pomul) mai are un rol esential, vital – acela de a prelungi si de a mentine viata data de D-zeu creaturilor Sale. D-zeu nu este atat de naiv sa-si riste Imparatia dand viata vesnica unor creaturi care o pot lua razna oricand. D-zeu nu poate sa riste asa ceva, mai ales ca in imparatia Sa creaturile Sale sunt total libere.”
  Ce am inteles de aici este faptul ca fiind liberi in imparatia Sa si nefiind constransi de nimeni si de nimic, o putem lua razna si atunci D-zeu ne va taia accesul la Pomul Vietii, rezultatul fiind bineanteles, moartea.
  In primul meu comentariu din 01. 03. ti-am spus ce am inteles din articolul tau „se pare ca exista o contradictie sau cel putin asa vad eu.” Care era contradictia? Aceasta : D-zeu spune ca nu va mai fi moarte dar daca creaturile Sale o vor lua razna, nu vor mai avea acces la Pomul vietii si-atunci, fireste, vor muri.
  Legat de aceasta contradictie ti-am cerut lamuriri, numai ca raspunsul tau m-a socat pur si simplu. Mi-ai spus „Chiar nu intelegi cum este?” Ce sa inteleg? Cum isi calca Dumnezeu cuvantul? Hai sa fim seriosi, nimeni din lumea asta, absolut nimeni nu ma poate convinge ca D-zeu isi calca cuvantul. Oricine ar fi si cu orice fel de argumente sau intortocheli ar veni.
  Ca o concluzie finala, raman la parerea ca nu ai fost suficient de explicit in articolul tau si de aceea am ajuns la aceasta interpretare gresita. De asemenea, trebuie sa recunosc ca nici eu nu am fost suficient de atent iar unele sentimente dobandite in timpul lecturarii, mi-au umbrit intelegerea corecta a articolului.
  Nu am fost rautacios cu tine, am fost intr-adevar cam furios asa cum devin uneori cand cineva incearca sa-mi spuna lucruri neadevarate despre Dumnezeu.
  Ca sa nu te mai supar, voi incerca pe viitor sa comentez cat mai putin si sa ma rezum la intrebari cat mai simple. Imi placi prea mult si nu vreau sa stric relatia noastra.
  Imi cer scuze pentru neintelegerile iscate si pentru micile indoielile legate de persoana ta . Inca nu te cunosc suficient de bine dar odata cu trecerea timpului sunt convins ca toate acestea vor disparea.
  Cu respect,

 6. Pacatul original, o inventie bisericeasca

  Una dintre dogmele de baza ale Crestinismului o reprezinta credinta in pacatul original. Conform acesteia, fiecare om este nascut plin de pacate deoarece el mosteneste pacatul de la marele sau stramos Adam. Asadar, omul este nascut plin de pacate si total incapabil sa fie virtuos. Iar dincolo de aceasta, nu se poate salva pe sine insusi. Credinta in pacatul originar sau mostenit nu are nicio baza, fiind falsa din urmatoarele considerente :

  In mod logic, rational, pacatul sau puritatea nu se pot transmite de la tata la fiu. Un copil poate sa mosteneasca inaltimea, culoarea ochilor, chipul, dar nu pacatul. Presupunand ca tatal tau a comis un pacat, l-ai mosteni si tu ?!

  Credinta in pacatul mostenit contrazice principiul “pedeapsa-recompensa”. Cum poate o persoana sa fie pedepsita pentru un pacat pe care nu l-a facut ?!

  Aceasta doctrina este contrara justitiei divine. Dumnezeu poate sa pedepseasca o persoana pentru ce a facut acea persoana, nu pentru actiunile tatalui sau strabunicului sau.

  Vechiul Testament, tinut drept sfant de catre crestini, ne spune ca fiul nu poarta pacatul tatalui, cum nici tatal – pe cel al fiului :

  “Fiul nu va purta nedreptatea tatalui, si tatal nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rau, rautatea sa.” (Iezechiel 18 : 20)

  Acest text demonstreaza responsabilitatea individuala a propriilor actiuni, contrazicand teza pacatului originar.

  Vechiul Testament mai relateaza si ca fiecare om moare pentru propriile sale pacate :

  “In zilele acelea nu vor mai zice : Parintii mei au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii,Ci fiecare va muri pentru faradelegea sa; cine va manca agurida, aceluia i se vor strepezi dintii.” (Ieremia 31 : 29-30)

  Crestinii sustin, in acord cu principiul ‘pacatului originar’ ca fiecare om se naste in pacat. Cum poate un copil sa fie plin de pacate, din moment ce el nu a facut nimic drept sau gresit ?! El nici macar nu poate distinge raul de bine !

  Daca omul se naste in pacat, de ce Vechiul Testament nu mentioneaza acest principiu ?! De ce el il face pe fiecare om responsabil intrutotul de faptele sale ?! Cum si de ce Vechiul Testament contrazice Noul Testament in aceasta privinta, ambele fiind cuvinte divine, asa cum crestinii sustin ?!

  Conform Genezei, Dumnezeu a distrus prin potopul lui Noe toti oamenii, cu exceptia lui Noe si a dreptcredinciosilor. Potopul i-a vizat pe oamenii pacatosi, distrugandu-i, dar in acelasi timp a oferit oamenilor buni sansa de a trai in bunastare si siguranta. Acest potop reprezinta un punct de referinta, deschizand o noua etapa. Ori, prin acest eveniment initiatic, nu mai exista nicio sansa de a discuta de pacatul originar, “omul nou”, cel de dupa Noe devenind curat, fara de pacat. Potopul a trasat o granita.

  Crestinismul ii atribuie primul pacat lui Adam. Dar aceasta contrazice Pentateuhul biblic, conform caruia Eva, nu Adam, a savarsit primul pacat. Adam spune ca femeia care il insotea i-a dat sa manance din pom si el a mancat :

  “Zisa Adam : Femeia pe care mi-ai dat-o sa fie cu mine, aceea mi-a dat din pom si am mancat.” (Facerea 3 : 12)

  Eva, in autoaparare, a spus ca sarpele a sedus-o sa manance din pom :

  “Si a zis Domnul Dumnezeu catre femeie : Pentru ce ai facut aceasta ? Iar femeia a zis : Sarpele m-a amagit si eu am mancat.” (Facerea 3 : 13)

  Povestea biblica vine sa spuna ca Dumnezeu l-a pedepsit pe sarpe sa se tarasca tot timpul si pe Eva, in special privind nasterea !! El l-a pedepsit si pe Adam exilandu-l din Paradis. Daca luam urma primului pacat, el trebuie sa se opreasca, asadar, la SARPE, nu la Adam sau la Eva. Conform logicii textului biblic, primul pacatos este sarpele !! Daca pacatul s-ar transmite, atunci el ar trebui sa se faca de la sarpe la urmasii sarpelui ! Adam si urmasii sai nu au nicio legatura cu pacatul originar.

  Conform Genezei, Dumnezeu a dat celor trei pacatosi timpurii (sarpele, Eva si Adam) pedeapsa cuvenita. Noi stim ca pedeapsa stinge pacatul si trage cortina peste ce a fost. Cu toate acestea, de ce a trebuit ca pacatul sa se transfere de la tati la parinti si asta in ciuda faptului ca Adam si Mama Eva (impreuna cu sarpele !) au fost pedepsiti pentru pacatele lor ?!

  Daca fiecare s-a nascut plin de pacate, atunci n-ar mai trebui sa fie oameni buni pe pamant. Ce se poate spune despre profeti ?! Sunt si ei plini de pacate ?! Dumnezeu i-a spus lui Noe ca l-a aflat drept, curat :

  “Dupa aceea a zis Domnul Dumnezeul lui Noe : Intra in corabie, tu si toata casa ta, caci in neamul acesta numai pe tine te-am vazut drept inaintea Mea.” (Facerea 7 : 1)

  Dumnezeu, de asemenea, l-a salvat pe Noe si pe companionii sai tocmai pentru ca ei erau drept-credinciosi. Doctrina pacatului originar eticheteaza intreaga umanitate ca fiind plina de pacate, ceea ce contrazice realitatea – pe de o parte, si venerabilele texte biblice, pe de alta parte.

  Iisus a spus :

  “Orice pom bun face roade bune” (Matei 7 : 17)

  Acesta este un indiciu ca oamenii buni fac fapte bune, aceasta implicand ca nu toti oamenii sunt plini de pacat, dezaproband, astfel, teza pacatului originar.

  Iisus a spus :

  “N-am venit sa chem pe drepti, ci pe pacatosi la pocainta.” (Matei 9 : 13)

  A afirmat aceasta fraza drept raspuns fariseilor care-l acuzasera ca sta sa manance la aceeasi masa cu pacatosii. Este clar, Iisus imparte oamenii in doua categorii : pacatosii si cei drept-credinciosi, o clasificare care demonstreaza existenta acelor oameni fara nicio legatura cu asa-numitul pacat originar.

  Iisus a spus :

  “Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept, si din cuvintele tale vei fi osandit. (Matei 12 : 37)

  Iisu subliniaza aici ca o persoana este recompensata sau pedepsita pentru ceea ce a spus personal, ceea ce demonstreaza responsabilitatea individuala si neaga prezumtiunea pacatului originar.

  Chiar daca Crestinismul aduce in discutie pacatul originar, nu poti sa-l descoperi la niciunul dintre profeti, de-a lungul istoriei, in intreaga Biblie. Niciun profet nu a vorbit despre pacatul originar, care a fost de fapt, o inovatie a bisericii pentru a definitiva o poveste imaginata !!

  Pentru a concluziona, doctrina crestina a pacatului originar nu are ratiune si nicio corespondenta in Biblie. Pacatul nu poate fi mostenit; nu are nimic in comun cu genele sau cu legile genetice. Textele biblice resping pacatul originar. Niciun profet nu l-a propovaduit. Toti au subliniat responsabilitatea individuala fata de propriile cuvinte si fapte.

  Mai mult, pacatul originar nu apare nicaieri in Vechiul Testament. Omul singur are capacitatea sa comita pacate sau sa se abtina. Si tot el se poate salva pe sine insusi.

  Cu respect!

  • Draga Cristian,
   nu stiu ce varsta ai, ce studii, la ce biserica mergi si multe alte lucruri nu le stiu despre tine, dar un singur lucru il stiu foarte bine: habar nu ai ce este aia crestinism, ce este pacatul, cum este salvarea oferita de Dumnezeu si rolul omului si al lui Dumnezeu in toate acestea.
   Mai intai de toate tin sa-ti spun ca adevaratul crestinism nu are Doctrine, si nici Dogme, ci doar ADEVARURI. Aceste ADEVARURI reprezinta LUMINA dumnezeiasca in INTUNERICUL minciunilor satanice cu care Dracu’ i-a prostit prima data pe ingerii din cer, o parte din ei, nu pe toti, si apoi pe Eva si pe Adam. Asa ca ai inceput prost din prima propozitie. Pacatul originar si Original a aparut prima data la Dracu’, nu la Eva si nici la Adam. Dracu’ l-a dat ingerilor cazuti, iar dupa asta, a prostit-o (mintit-o) pe Eva si i l-a dat si ei. Cum? Prin parasirea lui Dumnezeu de catre Dracu”, ingerii cazuti si prima familie umana. Asa a aparut pacatul, daca te intreaba cineva. Pacatul se transmite ca un virus, ca o boala, pe care vrei si poti sa o iei sau poti sa o respingi. Doar Dracu’ a avut aceasta posibilitatea sa o respinga, si ingerii cazuti, dupa ei, oricine a luat aceasta boala, a transmis-o ereditar, mai departe, asa cum spune Biblia nu eu:
   „Suntem noi mai buni decat ei? Nicidecum. Fiindca am dovedit ca toti, fie iudei, fie greci, sunt sub pacat, dupa cum este scris: „Nu este niciun om neprihanit, niciunul macar. Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toti s-au abatut si au ajuns niste netrebnici. Nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.”
   Ei, ce zici de asta?! Dumnezeu spune ca TOTI suntem pacatosi, numai tu si altii ca tine sustineti ca nu. Este treaba voastra!
   Apoi imi dai exemplu pe Noe ca sa-ti sustii aberatiile. Textul biblic spune ca NUMAI PE NOE l-a gasit dupa placul lui Dumnezeu, nu si pe ceilalti care erau cu el. Dumnezeu nu l-a salvat doar pe Noe, pentru ca ar fi disparut rasa umana fara femeie. Chiar si Noe avea pacatul in el, doar ca Noe se incredea in Hristos pentru salvare, de aceea il vedea Dumnezeu cu ochi buni, si de aceea el ducea o viata altfel decat a celorlalti, pentru ca traia prin credinta in puterea lui Dumnezeu care putea sa-l salveze si care lucra in el si pentru el. In sensul acesta unii care trec de partea lui Dumnezeu si nu mai fac raul vor fi considerati nevinovati, iar cei care raman cu Dracu’ vor suporta consecintele. Asta este TOT! Tot ceea ce spui tu in comentariul tau denota faptul ca habar nu ai Evanghelia Vesnica! Nu pot sa-ti dau aici toate argumentele ca bati campii, si de aceea, daca ai chef, timp si curiozitate, citeste pagina „Evanghelia Vesnica” a acestui blog, ca sa intelegi despre ce iti vorbesc eu aici.
   In rest, ai baut vinul Babilonului si te-ai imbatat. Ai acceptat in mintea ta tot felul de asa zise invataturi crestine, care in loc sa te lamureasca, te-au balamucit, asa cum se dovedeste in comentariul tau, care este o varza asa zis crestina.

   Cu respect,

 7. Tanase: Adevarul se afla in paginile Bibliei.

  Pe dracu! Adevarul se afla in Mintea Divina iar ca sa te cuplezi la ea, trebuie ca mintea senzoriala sa taca, caci dincolo de ea se afla constiinta (glasul Sinelui). La adevar te poate conduce doar vocea constiintei, singurul lucru care-l desparte pe om de divinitate este intelectul luciferic. D-zeu se afla in noi si numai intelectul produce bruiaje. D-zeu in om este starea de liniste, este tacerea care se instaleaza dupa ce mintea tace.

  INIMA este singurul text sfant, cu ea nu vei gresi niciodata, ea este BUSOLA care iti va da directia CORECTA si nu REGULI: „Moise n-a primit Legea prin scris (prin intermediul intelectului) ci prin cuvant VIU (contemplare directa).” Iisus a facut ceea ce i-a soptit INIMA.

  Danut Tanase, ti-am citit Evanghelia Vesnica. Nu stiu cum sa-ti spun, tu nu ai nici-o legatura cu spiritualitatea, cu divinul, fiindca esti la cheremul intelectului, esti incapabil sa faci distinctie intre tine si mecanismul gandirii, de care esti inrobit. Nici eu nu te cunosc pe tine insa un lucru e sigur: ESTI ROBUL LU’ DRACU. Vorbesti de D-zeu insa habar nu ai ce este divinitatea; vorbesti de ingeri insa nu i-ai vazut niciodata; vorbesti despre moarte dar nu ai transcens-o niciodata; il ponegresti pe Lucifer fara ca macar sa stii cine este si ceea ce i-a daruit omului. Tu nu stii cum ai aparut in aceasta lume, nici macar nu stii cine esti!

  Vorbesti de D-zeu, sustii ca ai inteles prin logica pasajele din Biblie, insa nu te-ai conectat niciodata la Mintea Divina ca sa-ti lumineze mintea. Nu-i ca dracu ? E o intreaga babilonie aici pe acest blog. Nu stii cum s-a format Pamantul si nici ce se intampla in somn. Nu stii cum functionezi si nici nu poti face distinctie intre corp si suflet. Exista atat frumusete in lumea fizica insa tu esti incapabil sa o observi. Deh, asa este cand dormi!

  Tu nu lupti pentru adevar, ci pentru propiile interpretari si afirmatii nejustificate. Ti-am dat mura-n gura fraze din Biblie, carte pe care tu o consideri revelata divin, iar tu faci pe desteptul si le ignori cu buna stiinta. Ti-ai luat din ea ce ai dorit si ti-ai creat propia imagine despre adevar, nu adevarul, iar cine nu e de acord este improscat cu noroi. Vorbesti despre Dumnezeu, ingeri, diavol, Hristos etc. insa esti pe langa subiect.

  Tu nu semeni deloc cu Iisus, nici cu fiintele angelice, nici macar cu Lucifer, ci cu Mr. Dracu (egregorul planetei), daca stii cu ce se „mananca”.. Cel mai mare blestem al omenirii este dogmatismul, atat religios cat si stiintific.

  Tot ce au spus inteleptii vreodata, tot ce au afirmat religiile sau scripturile sunt doar concepte. Pacatul si vina – monstruozitati ale mintii. [Ramesh Balsekar]

  Daca ai veni la mine si mi-ai spune in fata ca sant vinovat ca m-am nascut, sau ca m-am nascut in pacat, ti-as da un sut in cur si o palma dupa ceafa, asta ca sa te trezesti. Ignoranti ca voi au inventat culpabilitatea si vina, ceea ce a creat in om conflictul interior, sursa stresului si deznadejdii umane, si implicit nefericirea. Voi dogmaticii santeti cea mai mare calamitate, cea mai mare pacoste care s-a abatut asupra omenirii, santeti cei mai inraiti dusmani, invataturile voastre biblice au generat patologia, schizofrenia si nevroza umana. Iar noi ceilalti SANTEM VICTIMELE SPALARII VOASTRE PE CREIER. Tot ce trebuie sa facem este sa luam atitudine impotriva acestui ABUZ.

  In tine nu exista spirit, doar PRAF… Dupa descompunerea corpului tau doar PRAFUL o sa ramana, atat.

  • Bine mai Cristian, ramai tu cu credinta si “stiinta” ta, iar eu cu a mea.
   Sa fii iubit si sa iubesti! Nu te mai încrunta atata! Ia o pauza! Relax, ca sa nu plesnească ceva in tine!
   Cu respect,

 8. Daca sustii ca Eva nu a ascultat sfatul lui D-zeu inseamna ca l-ai cunoscut pe D-zeu doar din carti. Fiinta suprema nu converseaza niciodata cu fiintele pe care le creeaza, ci le imprima gandirea si energia sa. Toate fiintele din univers isi imprumuta de la D-zeu atat energia necesara miscarii (deplasarii), cat si inteligenta (gandirea). La asta se refera Biblia cand spune ca omul a fost creat dupa „chipul” si „asemanarea” lui D-zeu [Geneza I: 27]
  La o cercetare mai atenta doar praful mai ramane din evanghelia ta „vesnica”:

  Tanase: Adam nu a vrut sa asculte de D-zeu.

  Doamne, cum poti spune asemenea aberatie?!! Pai cum adica, omul paradisiac dispunea de intelect, ca sa i se impuna faptul ca nu a vrut sa asculte de D-zeu ? Tu sustii ca D-zeu dispune de un organ al gandirii ?

  Sa le luam pe rand.

  1. Divinitatea nu dispune de intelect ca sa porti conversa cu el. Viata lui
  D-zeu se rezuma la emitere continua de ganduri creatoare, el nu se adreseaza fiintelor intelectuale. Toate fiintele din univers se pot misca si pot gandi pentru ca sant infuzate de gandire divina, insa aceasta penetrare nu se face prin cap (creier) ci ea se revarsa in organism (prin intermediul chakrelor). Si tot datorita gandirii divine toate formele se dezvolta, cresc.
  D-ZEU NU ESTE INTELECTUAL. Daca ar fi asa atunci de ce ne-a mai lasat Isus rugaciunea ? Prin rugaciune MINTEA TACE, dupa care GANDURILE DUMNEZEIESTI PATRUND IN ORGANISMUL UMAN PRIN INIMA SI NU PRIN CAP.

  8. Adam nu avea cap (creier)!

  La II, 7 nu se specifica faptul ca zeii i-au dat omului un cap sa gandeasca, ci se spune ca omul ceresc a primit respiratie si datorita acestei respiratii omul pamantesc a capatat o anumita CONSTIENTA. Se recunoaste IN MOD CORECT ca impulsul dumnezeiesc i-a fost transmis omului printr-o activitate care nu apartine capului. Impulsul dumnezeiesc putea ajunge la om, mai întâi, printr-un fel de clarviziune inconstienta. Nicaieri in textele antice nu este mentionat faptul ca impulsul dumnezeiesc a fost dat omului prin capul sau. Adam vedea CHIPUL divinitatii dar intr-o stare crepusculara, un fel de somn lucid; Adam era inconjurat de IMAGINI VII asa cum noi astazi santem inconjurati de IMAGINI OBIECTIVE. Omul ii percepea pe zei intr-o stare de vis, el vedea cu intreg organsimul, caci intregul sau corp era „cap”!

  Zeii nu vorbesc prin perceptiile senzoriale ori prin gandire logica, CI PRIN INTERMEDIUL VISELOR LUCIDE. Cum a vorbit Moise sau Avraam cu
  D-zeu, prin intermediul capului ? Cu ajutorul intelectului ? Nicidecum! Cadeau intr-o stare de transa hipnotica, se transpuneau intr-o alta stare decat cea de veghe, ca cea intre adormire si trezire.

  3. Spiritul (partea activa din divinitate) nu dispune de intelect, caci gandurile divine ies in mod spontan, natural; D-zeu nu sta pe ganduri, ca sa zic asa, caci nu este o fiinta finita, este expandat la infinit. Dar cand doreste sa se adreseze unei fiinte e nevoit sa se contracte, sa capete o anumita forma, si apoi sa se exprime in functie de nivelul de constiinta al fiintei respective.

  4. Adam nu era o fiinta inzestrata cu ratiune si judecata, capabila sa inteleaga, caci pentru a intelege un lucru sau fenomen trebuie sa fii inzestrat cu ratiune. SPIRITUL NU ARE RATIUNE. Un spirit fara forma (asa cum era Adam in rai) nu poate dispune de o minte propie, caci pentru a putea gandi trebuie sa fii limitat si conditionat, sa fii o fiinta finita. Ori Adam nu era o fiinta finita. Asa cum preluam noi aerul din atmosfera si il introducem in plamani pentru scop personal, in acelasi mod Adam prelua ganduri divine (constiinta) din atmosfera spirituala, si dobandea puterea contemplarii.

  5. Gandirea actuala a omului are la baza procese minerale datorate fortelor terestre, forte care cristalizeaza – ori Adam nu era o fiinta terestra ci una cereasca; Adam nu avea forma si nici nu era o fiinta care putea fi delimitata. Corpul de lumina a lui Adam nu avea contururi precise. Spiritele (fiintele angelice) nu dispun de cap, ele nu gandesc in mod intelectual. Capul este un organ fizic creat de fortele stelare si el a aparut dupa ce pamantul s-a cristalizat, cu ce seamana el daca nu cu bolta cereasca ? Omul e capabil sa gandeasca in mod rational datorita fortelor stelare (zodiac) care se reflecta in creier, dar totodata si fortelor terestre care actioneaza asupra siluetei umane in care au loc atat procese de crestere cat si procese de distrugere. Ori in lumea spirituala nu exista procese deconstructive, acolo nimic nu se distruge ci se proiecteaza. In corpul de lumina pe care il avea Adam nu existau procese deconstructive, deci el nu avea cum sa gandeasca. El nu intelegea nimic din ceea ce se intampla in jurul sau, era la stadiu de bebelus. Asa zisul dialog intre Adam si D-zeu din capitolul II al genezei, nu a avut loc decat in imaginatia teologilor!

  6. In paradis nu poti spune „nu vreau” sau „nu pot”, caci acolo plutesti in gandire divina. ADAM NU AVEA GANDURI PROPII. Asadar, Adam nu avea cum sa emita propiile sale ganduri, si deci, nu i se poate impune neascultarea. Lumea spirituala este o lume de ganduri, este sursa tuturor gandurilor. Cand patrunzi in lumea spirituala nu gandesti ce vrei, ci esti imbibat de gandire divina care te pune la respect, caci ea este armonie, moralitate si iubire; daca acolo gandesti ceva gresit totul se destrama si esti expulzat imediat. Asta e si motivul pentru care Lucifer a fost zgornit din paradis, el a vrut libertate, a dorit sa gandeasca intr-un mod separat de ierarhiile spirituale. Nici-o fiinta din univers nu emite ganduri pe cont propiu, doar omul si spiritele luciferice. Rebeliunea luciferica tocmai in asta a constat: Lucifer a dobandit o gandire propie, separata de gandurile divine, ori cand gandesti fara sa fii corectat de intelepciunea dumnezeieasca poti gresi: asa a aparut minciuna.

  7 Gandirea conform careia Adam nu a ascultat de D-zeu este incompatibila cu realitatea. Adam era una cu D-zeu, ori daca esti una cu divinitatea nici nu ai cum sa vorbesti cu ea. Ca sa dialoghezi cu D-zeu trebuie sa indeplinesti doua conditii: 1) trebuie sa iesi din lumea spirituala; 2) trebuie sa dispui de un spatiu personal de gandire, adica de un cap (creier) care sa stocheze informatia. Adam nu avea cum sa gandeasca ci el doar CONTEMPLA, ori in contemplatie nu folosesti capul (creierul) ci intreg organismul. „Marul interzis” este tocmai SPATIUL PERSONAL DE GANDIRE.

  Femeia a vazut ca pomul era bun de mâncat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea = Eva a inceput sa gandeasca pe cont propiu. Iar cand gandesti pe cont propiu iti diminuezi constiinta; asa a aparut mintea in Eva. Caci mintea este constiinta diminuata.

  8. In lumea spirituala (Eden) nu exista subiect si obiect, nu dispui de „eu”, acolo lucrurile nu se afla in afara ta ci in interior. Constiinta vede ca toate lucrurile au iesit din spirit asa cum gheata a iesit din apa prin densificare, pe cand mintea vede separat, ea face distinctii. Adam nu isi putea spune „Eu”, nu dispunea de constiinta de sine, aceasta va veni dupa ce va cobora intr-un corp de carne. Omul a capatat constiinta eului numai dupa ce s-a izbit de materie, de lumea fizica (dupa capitolul III cand primeste imbracamintedin piele). Adam nu se vedea separat de spiritul in care era cufundat.

  9. Tanase: Nimeni in puterea lui proprie de om, nu i se poate impotrivi (lui Dracu) si sa-l biruiasca. Poate cineva sa-i stea impotriva ? Categoric nu !

  Aici esti foarte corect. Noi santem prea slabi sa ne impotrivim lui Lucifer. DAR EVA SI ADAM CE SANSE AU AVUT ? Daca noi acum care santem fiinte inzestrate si mature nu ne putem impotrivii lui Lucifer, oare Adam si Eva ce sanse au avut ?

  Puterea sarpelui era atat de mare incat ea nu se putea impotrivi. Cuvantul sarpe nu este pus acolo degeaba. Sarpele este un animal care isi hipnotizeaza prada; la fel s-a intamplat si cu Eva. TU POTI BIRUI SOMNUL ? Lucifer este o entitate atat de puternica incat, daca ar aparea in fata ta ai ingenunchia in fata lui fara macar sa te poti impotrivi. Puterea lui hipnotica este extraordinara. Dar tu nu ai cum sa intelegi asa ceva datorita indoctrinarii religioase si mai ales ingamfarii tale, ingamfare care vine tot de la Lucifer.

  Concluzie: Nu stii cine este D-zeu, cine sant zeii, cum gandeste o fiinta angelica etc. Tu nu stii nici macar sa faci deosebire intre tine si intelect! Nu stii cum ai aparut in burta mamei tale, habar nu ai ce se intampla cu tine cand trupul tau va fi pus pe nasalie si vata in urechi. Intr-un cuvant: esti praf. Si asta vei deveni la moarte!

  Prin intermediul intelectului ti-ai facut o imagine de ansamblu, dar nu ai cunoscut niciodata vreun inger, un spirit ca sa nu mai vorbesc de Lucifer sau D-zeu.

  Mai roaga-te si tu lui D-zeu sa-ti de-a constiinta (nu minte!), caci minte ti-a dat destul Lucifer. Cu mintea luciferica vei intra in mormant…

  P.S. Esti slabut tare de tot… Nici nu am cu cine boxa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s