Hristos a Inviat!

Motto: „Caci daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat.” (1Corinteni)

Eu nu sarbatoresc Pastele asa cum se face acum, in zilele noastre, pentru ca nu mai este necesar, Biblia o spune, nu eu, si puteti sa cititi argumentele AICI. Si pentru ca nu mai sunt membru in nicio biserica de pe planeta pamant, nu mai trebuie sa indeplinesc tot felul de ritualuri, impuse de acea biserica al carui membru as fi. Sunt liber, asa cum a spus Hristos: „veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face liberi.” Pentru mine este Paste in fiecare zi, pentru ca Isus Hristos, adica Pastele nostru, simbolizat de mielul vechi testamentar, este adevaratul Miel al lui Dumnezeu care a ridicat pacatul lumii noastre, deci si al meu, si care a fost jertfit o data pentru totdeauna, si gata. Nu mai trebuie ca in fiecare an sa omoram miei in Numele Lui. Dar, cu toate acestea, nu pot sa nu ma bucur de bucuria semenilor mei, indiferent de ocazie. De aceea va doresc sa va bucurati de Invierea lui Isus Hristos, Fiul singurului Dumnezeu, in toate zilele vietii dumneavoastra, nu doar o zi pe an, iar ea, Invierea Lui, sa se vada zilnic in viata dumneavoastra, prin schimbarea in bine, prin biruirea raului. Asta se va intampla daca il veti accepta pe Isus Hristos ca Salvator al sufletului dumneavoastra. Altfel nu se poate ca sa biruim raul, adica pacatul si moartea. Este tot ceea ce conteaza in viata. Asta va doresc eu, din tot sufletul meu!

Hristos in noi, nadejdea slavei, a vietii prezente, dar si a celei viitoare!

Hristos a Inviat !

Caci nu-i asa,Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra. Ba inca noi suntem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu, fiindca am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cand nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu invie. Caci daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sunteti inca in pacatele voastre, si prin urmare, si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti… Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor. Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos…” (1Corinteni)

Daca crestinismul este o minciuna, daca Isus Hristos nu a inviat, deci nu ne-a salvat, adica “Daca nu invie mortii, atunci “sa mancam si sa bem, caci maine vom muri.” (1Corinteni) si nimeni nu poate sa mai schimbe asta.

Cu respect,

9 gânduri despre „Hristos a Inviat!

 1. Motto.
  Mark Twain: „In Religie si Politica,parerile si convingerile oamenilor sant,in general insusite in mod indirect si fara vreo examinare.”

  In Biblie scrie ca Moise a primit poruncile Domnului în mijlocul tunetelor si fulgerelor.Iar În Cartea Apocalipsei lui Ioan (1:14,15) veti gasi: ”Ochii Lui erau ca si para focului, vocea Lui era ca un vuiet de ape multe. Fata Lui stralucea ca soarele!”

  Intrebare…Unde au vazut toti profetii pe D-zeu ?…sau

  Unde a vazut Moise acele tunete si fulgere,si Ioan acei ochi ca para focului ?

  Stiu ca par foarte usoare aceste intrebari,dar totusi…poti sa raspunzi la ele ?

 2. Tanase,ce pilule iei ?..vreau si eu din alea !
  pai tu cine crezi ca esti ?…un ramolit care nu are cu cine sa se certe,si care habar nu are de Dumnezeu,la fel ca si M Badea sau Teo Trandafir.Ti-am pus 2 intrebari normale,nu am dat cu parul.
  daca stii bine,daca nu si mai bine.

 3. MENTALITATEA EVREILOR – (PARTEA INTAI)

  Motto.
  „Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei, 22,29)

  „Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain”…zice Tanase Danut.Moor de ras !Eu cred mai degraba esti un om mort,mai ales dupa ce o sa-mi citesti articolele urmatoare.Parca ti-am promis odata ca am sa-ti fac o tunsoare de o sa ti se vada si gaura din dos,iata ca a venit momentul…de data asta am sa-ti dau rau ‘la gioale’.

  Si ca sa terminam odata cu balciul asta care a devenit atat de comic de s-a transformat in ‘drama’,sa dam odata cartile pe fata…pentru ca nu esti decat un idiot cu o doaga lipsa care habar nu are de D-zeu.Voi crestinii ce va aratati talentele acilea pe blog,nu santeti decat ‘varza cu carne’…Si am sa va aduc o ‘caruta’ de dovezi din biblie,am sa va ingrop cu ele !

  Ca exista un Spirit Inteligent, Atotcunoscator, ca aceasta Inteligenta este Divina si Infinita, si penetreaza toate lucrurile, asta nu se poate nega. Deoarece aceasta Inteligenta penetreaza toate lucrurile, ea este Infinita si este sursa tuturor lucrurilor. Este Divina, si Divinitatea ei a pus în forma, gândita sau vizibila, faptul sau adevarul tuturor lucrurilor.Puteti numi acest Spirit Inteligent, Infinit de Întelept, Dumnezeu sau Binele, sau cum doriti, caci omul trebuie sa aiba un nume pentru orice lucru. Odata ce a numit un lucru, el are puterea sa-l aduca în existenta. Daca omul numeste ceva cu respect sincer,devotiune si proslavire, el poate si ajunge sa devina ceea ce a numit.Astfel puteti vedea ca omul, dupa alegerea sa, poate deveni Dumnezeu sau animal. El devine idealul pe care îsi propune sa-l urmeze. Cu acest mod de a gândi, este usor de înteles ca omul este fie singurul Fiu nascut al lui Dumnezeu, fie singurul fiu nascut al animalului. Astfel, dupa alegerea sa, omul poate deveni raul sau diavolul, daca pastreaza în viziunea sa raul; sau poate deveni Dumnezeu, daca îl pastreaza în viziune pe Dumnezeu.Iisus a fost un OM care a devenit idealul pe care si l-a dorit,adica un Fiu de D-zeu.Pentru ca nu a dorit decat apropierea de divinitate,nu atasarea de lucruri materiale sau a altor iluzii desarte, si-a dat seama ca singurul lucru care exista este D-zeu,iar orice altceva este ILUZIE.El nu s-a identificat cu trupul,ci cu spiritul Sau.LEGEA dupa care El a actionat a fost urmatoarea:LA CEEA CE ESTI ATENT DE ACEEA DEVII CONSTIENT.Ceea ce te simti pe tine a fi – esti si ti se da ceea ce esti. Însuseste-ti asadar sentimentul pe care l-ai trai daca ai avea deja dorinta împlinita si dorinta ta trebuie sa se realizeze.„Gândul acesta sa fie în voi care era si în Hristos Iisus, Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o stirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu” [Filipeni 2:5,6]. Esti ceea ce te crezi pe tine a fi.
  În loc sa crezi în Dumnezeu sau în Iisus – crede ca tu esti Dumnezeu sau ca tu esti Iisus. „Cel ce crede în Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu ,si mai mari decât acestea va face” [Ioan 14:12] ar trebui sa fie „Cel ce crede asa cum cred Eu, va face si el lucrarile pe care le fac Eu”. Lui Iisus nu I s-a parut ciudat sa faca lucrarile Lui Dumnezeu, deoarece El se credea pe Sine a fi Dumnezeu. „Eu si Tatal Meu una suntem” [Ioan 10:30]. E firesc sa faci lucrarile Celui care te crezi tu a fi. Traieste asadar în sentimentul de a fi cel care vrei sa fii si acela vei fi.Când un om crede în valoarea sfatului dat lui si îl aplica, el creeaza înlauntrul lui realitatea succesului.

  Nu doresc sa dau lectii crestinilor, ci mai degraba sa aduc mintea omului înapoi la una si singura realitate pe care învatatorii antici o venerau drept Dumnezeu. Tot ceea ce s-a spus despre Dumnezeu s-a spus de fapt despre constienta omului, astfel încât sa putem zice, „Pentru ca, dupa cum este scris: ‚Cel ce se lauda, în Constienta lui sa se laude’” [1Corinteni 1:31; 2Corinteni 10:17,18; „Ci de se lauda cineva, sa se laude numai cu aceea ca pricepe; si Ma cunoaste ca Eu sunt Domnul, Cel ce fac mila si judecata si dreptate pe pamânt”, Ieremia 9:24].
  Pe scurt, Biblia afirma ca una si singura realitate este CONSTIENTA; constienta este CAUZA si manifestarea este EFECTUL.Biblia arata cititorului o serie de modalitati pentru a produce o astfel de schimbare în constienta.
  Constienta vinii cheama dupa sine condamnare,caci atunci cand omul da vina pe altcineva de esecurile sale,el de fapt isi recunoaste propiile neputinte.Constienta lipsei produce saracie.
  Daca omul va repeta in sinea lui ca este sarac…asa va ramane !
  Omul concretizeaza perpetuu starea de constienta pe care o accepta, dar s-a zapacit, într-un fel sau altul, în interpretarea legii cauzei si efectului. El a uitat ca starea lui interioara este cauza manifestarii exterioare – „Precum înauntru, asa si afara”– si în uitarea sa, crede ca un dumnezeu din afara are motivele lui ciudate pentru a-i face una si alta, motivele fiind dincolo de întelegerea bietului om; sau crede ca oamenii sufera din cauza greselilor din trecut, pe care mintea constienta le-o fi uitat poate; sau, din nou, ca soarta oarba e cea care joaca rolul lui Dumnezeu.Într-o zi, omul va realiza ca propriul lui EU SUNT este Dumnezeul pe care L-a tot cautat de-a lungul veacurilor si ca propriul sau simt al constientei – constiinta lui de a fi – este una si singura realitate.Cel mai greu de înghitit lucru pentru om este acesta: ca EU SUNT-ul din el însusi este Dumnezeu. Este adevarata lui fiinta, sau starea Tatalui, singura stare de care poate fi sigur. Fiul, conceptia lui despre sine, este o iluzie. Omul mereu cunoaste ca ESTE, dar ceea ce este e numai o iluzie creata de el însusi (Tatal), într-o încercare de auto-definire.Aceasta descoperire reveleaza ca tot ce L-am crezut pe Dumnezeu a fi EU SUNT. „Eu sunt învierea si viata” [Ioan 11:25] este o afirmare de fapt ce vizeaza constienta, caci constienta învie sau face viu în mod vadit ceea ce omul constientizeaza.Revelatiile pe care le contine Biblia, odata aplicate,IL VA FACE PE OM LIBER.De aici incolo demonstratia e foarte simpla,priviti:

  1) Cand Iisus spunea „Eu sant usa…” se referea la nivelul Lui de constienta.”Daca intra cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra si va iesi si va gasi pasune. Hotul nu vine decât sa fure, sa junghie si sa prapadeasca.[Ioan 10:2, 10:7, 10:9]… Toti câti au venit mai înainte de Mine sunt furi si tâlhari” [Ioan 10:8]
  Aceaste simple fraze prezinta constienta ca fiind una si singura intrare în lumea expresiei; asumându-ti constiinta de a fi ceea ce doresti sa fii sau a avea lucrul pe care-l doresti sa-l ai, este singura cale prin care poti deveni sau avea acel lucru; orice încercare de a exprima aceasta stare dorita altfel decât prin asumarea constiintei de a fi sau a avea acel lucru ,înseamna a te lasa tâlharit de bucuria expresiei si posesiei.
  2) „EU SUNT începutul si sfârsitul” [Apocalipsa 1:8, 22:13] ne dezvaluie constienta drept cauza a nasterii si mortii oricaror expresii.
  3) „Atunci Dumnezeu a raspuns lui Moise: „EU SUNT Cel ce sunt”.” [Iesirea 3:14] reveleaza constienta ca fiind Domnul Care ne trimite în lume dupa chipul si asemanarea a ceea ce suntem constienti a fi, pentru a trai într-o lume compusa din toate cele de care suntem constienti
  4) „EU SUNT Domnul si nimeni altul! Afara de Mine nu este Dumnezeu” [Isaia 45:5] declara constienta a fi unul si singurul Domn, iar în afara de constienta noastra nu este dumnezeu.Acelasi lucru se poate spune si de fraza din Exod 20:3…
  „Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!”
  5) „Stai neclintit si cunoaste ca EU SUNT Dumnezeu [înalta-Ma-voi pe pamânt”, Psalm 45/46:10] înseamna ca ar trebui sa ne linistim mintea si sa cunoastem astfel ca propria noastra constienta este Dumnezeu.
  6) „Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau în desert” [Iesirea 20:7],„Eu sunt Domnul si acesta este Numele Meu” [Isaia 42:8]. Acum ca ti-ai descoperit EU SUNT-ul tau, constienta ta ca fiind Dumnezeu, nu spune ca ar fi adevarat în privinta ta ceva ce nu ai spune ca ar fi adevarat în privinta lui Dumnezeu, caci definindu-te pe tine, Îl definesti pe Dumnezeu. Acela care esti tu constient a fi ,este cel cu care L-ai numit pe Dumnezeu.
  Dumnezeu si omul sunt una. Omul si cu Tatal sunt una [Ioan 10:30]…dar numai atunci cand exista constienta.
  Daca propria ta conceptie despre tine este inferioara conceptiei pe care o sustii ca fiind adevarata în privinta lui Dumnezeu, L-ai tâlharit pe Dumnezeu, Tatal [vezi Filipeni 2:6], fiindca tu (Fiul sau conceptia) porti marturie Tatalui sau Creatorului. Nu lua Numele magic al lui Dumnezeu, EU SUNT, în desert, caci nu vei fi gasit fara de vina; trebuie sa exprimi tot ceea ce te afirmi a fi. Numeste-L pe Dumnezeu definindu-te constient pe tine însuti drept cel mai înalt ideal al tau.

  Namaste !

 4. Cum au reusit asadar evreii dintr-un popor micut ce traia in corturi sa ajunga sa ‘conduca lumea’ ?…foarte simplu.Si-au imaginat ca vor deveni ceea ce sant astazi.Desi bate a paranoic,vom veni cu o gramada de dovezi din Biblie.Noi derulam in mintea noastra tot ce avem pretentia a fii viata noastra – un biet film.El va arata INTOTDEAUNA asa cum noi ne pricepem sa-l regizam ,si din aceasta cauza ne si putem creeea tot ce dorim,inclusiv a ne hrani doar cu lumina.Beleaua este ca functia creatoare este a subconstientului,iar constientul este doar 5%,restul 95 e subconstient.Ca atare filmul vietii este sabotat de programele derulate pe pilot automat,in subconstient.Daca si NUMAI DACA omul este convins ca poate sa traiasca fara sa ingereze mancare, o poate face fara prea multe eforturi sau pericole experientiale.Daca in subconstient insa el crede ca va muri de inanitie,asta se va si intampla,indiferent cum va aborda problema.Totul,dar ABSOLUT TOTUL este f usor de inteles,mai dificil e sa le duci pana la a fii convingeri tepene,pt ca DOAR asa devii ALTCINEVA,un om NASCUT DIN NOU.CREDINTA OMULUI DIN SUBCONSTIENTUL SAU e LEGEA VIETII SALE.
  Constientul genereaza idei si imprima aceste idei în subconstient; subconstientul primeste ideile si le da forma si expresie.Asadar constientul imprima subconstientul, în timp ce subconstientul exprima tot ceea ce îi este imprimat.Controlul asupra subconstientului se obtine prin controlul asupra ideilor si trairilor sale launtrice.Subconstientul nu e selectiv; este impersonal si nepartinitor.Vezi [Fapte 10:34; Romani 2:11]. Subconstientului nu-i pasa de adevarul sau falsitatea trairii tale launtrice.
  Subconstientul este pântecele creatiei. Primeste ideea asupra sa prin sentimentele omului.Constientul este deci inteligenta constienta iar subconstientul puterea divina infinita.
  Desi subconstientul serveste cu credinta omului, nu trebuie înteles ca relatia este una dintre servitor si stapân, asa cum s-a conceput în antichitate. Profetii antici îl numeau sclav si servitor al omului. Pavel l-a personificat ca „femeie” si a spus, „Femeia trebuie sa se supuna barbatului întru totul” [Efeseni 5:24, dar si 1Corinteni 14:34, Efeseni 5:22, Coloseni 3:18, 1Petru 3:1].
  „Barbatul este cap femeii”, Efeseni 5[:23]; poate ca nu e adevarat când ne referim la relatia pamânteana a barbatului si a femeii, dar este adevarat în privinta constientului si subconstientului, sau aspectele masculin si feminin ale constientei. Misterul la care s-a referit Pavel când a scris, „Taina aceasta mare este [5:32]… Cel ce-si iubeste femeia pe sine se iubeste [5:28]… si se va alipi de femeia sa si vor fi amândoi un trup [5:31]”, e pur si simplu misterul constientei. Constienta este într-adevar una si de nedespartit, dar, de dragul creatiei, pare a fi separata în doua.
  Aspectul constient (obiectiv) sau masculin este cu adevarat capul si domina aspectul subconstient (subiectiv) sau feminin.
  „Nu poate un om sa ia nimic, daca nu i s-a dat lui din cer” [Ioan 3:27] si „iata, împaratia lui Dumnezeu este înauntrul vostru” [Luca 17:21]. Nimic nu vine din afara; toate lucrurile vin dinlauntru – din subconstient.A cauta în afara ceea ce nu simti launtric ca esti înseamna a cauta în zadar, fiindca nu gasim niciodata ceea ce vrem; gasim numai ceea ce suntem. Pe scurt, exprimi si ai numai ceea ce esti constient ca esti si ai. „Caci celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, si ce are i se va lua”, Matei 13:12; 25:29; Marcu 4:25; Luca 8:18; 19:26]. Negând evidenta simturilor si însusindu-ti sentimentul dorintei împlinite – aceasta e calea împlinirii dorintei tale.
  Somnul si meditatia sunt doua porti spre subconstient:„Precum în cer, asa si pe pamânt” [Matei 6:10; Luca 11:2]. Precum în subconstient, asa si pe pamânt.Rugaciunea e tot o intrare spre subconstient:„Tu însa, când te rogi, intra în camara ta si, închizând usa, roaga-te Tatalui tau, Care este în ascuns, si Tatal tau, Care vede în ascuns, îti va rasplati tie” [Matei 6:6].
  Rugaciunea nu e atât ce ceri, cât cum te pregatesti pentru a primi. „Toate câte cereti, rugându-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea” [Marcu 11:24].Singura conditie necesara este sa crezi ca rugaciunile tale au primit deja raspuns,adica, sa simti dorinta împlinita.Nu atragi niciodata ceea ce vrei, ci întotdeauna atragi ceea ce esti constient a fi.

  Credinta e cea care îti permite sa devii constient a fi lucrul dorit; si iar, credinta e cea care te pecetluieste în aceasta stare constienta pâna ce revendicarea nevazuta se coace si se exprima pe sine, se face vazuta. Credinta sau trairea launtrica este secretul însusirii unui lucru. Prin trairea interioara se uneste constienta doritoare cu lucrul dorit.

  „Siliti-va sa intrati pe usa cea strambta”,ce dorea ca spuna ?…sa devenim constienti,si sa nu mai ‘dormim’…!
  „Desteapta-te, cel ce dormi, si te scoala din morti” – Efeseni 5:14 Adica desteapta-te Tanase din somnul care-ti spune ca lumea de afara este cauza conditiilor vietii tale. Ridica-te din trecutul mort si creeaza un nou mediu în jurul tau.Esti un om ‘mort’ daca gandirea ta este neconstienta,si esti un om ‘viu’ daca esti constient,adica daca-ti poti controla gandurile.

  „Nu stiti, oare, ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu (constienta) locuieste în voi?” – 1 Corinteni 3:16

  Duhul lui Dumnezeu este imaginatia ta, dar doarme si trebuie sa fie trezita pentru a te înalta din tarâmul limitat al simturilor pe care atât de îndelung ai naufragiat.Imaginatia poate fi pusa in miscare numai de constienta.
  Dumnezeu a dorit forma, asa ca El a devenit om: si nu e suficient ca noi sa-I recunoastem duhul în actiune de-a lungul creatiei, trebuie sa-I vedem actiunea luând forma si sa spunem ca „e buna” [Facerea 1:31], chiar daca ne depasim forma iar si iar, la nesfârsit.„Iar Eu, când Ma voi înalta de pe pamânt, îi voi trage pe toti la Mine.” – Ioan 12:32
  Daca m-as înalta dincolo de evidenta simturilor spre starea de constienta pe care doresc sa o realizez si ramân în acea stare pâna ce îi simt naturaletea, voi forma acea stare în jurul meu si toti oamenii o vor vedea.Omul care nu imagineaza, care nu-si va pierde viata la un nivel pentru a si-o putea afla pe un alt nivel mai înalt, nu e altceva decât femeia lui Lot – un de-sine-suficient „stâlp de sare” [Facerea 19:26].
  Pe de alta parte, cei care refuza forma ca fiind nespirituala si care resping întruparea, considerând-o a fi ceva separat de Dumnezeu, sunt nestiutori în privinta marelui mister: „mare este taina dreptei credinte: Dumnezeu S-a aratat în trup” [1 Timotei 3:16].

  Toate lucrurile sunt facute de puterea imaginatiei. Nimic nu începe daca nu începe din imaginatia omului.„Dinauntru în afara” [vezi Marcu 7:21;23] este legea universului. „Precum înauntru, asa si afara” [„Precum e sus, asa e jos; cum e jos, asa e sus; precum înauntru, asa si afara; cum e afara, asa e înauntru” etc.
  „Iisus le-a raspuns: Nu e scris în Legea voastra ca „Eu am zis: dumnezei sunteti ?” Ioan 10:34
  „Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preaînalt.” – Psalmi 81/82:6
  Problema care se pune este urmatoarea:”Santem dumnezei constienti sau inconstienti ? Santem ‘vii’ sau ‘morti’ ?
  Vom vedea in articolul urmator.

  Namaste !

 5. MENTALITATEA EVREILOR (partea a treia)

  Multi dintre cei care se delecteaza cu vechile si familiarele versete ale Scripturii se descurajeaza când încearca ei însisi sa citeasca Biblia asa cum ar citi orice alta carte, fiindca, destul de justificabil, ei nu înteleg ca Biblia este scrisa în limbajul simbolismului. Necunoscând ca toate personajele sale sunt personificari ale legilor si functiilor mintii, ca Biblia este psihologie si nu istorie, ei îsi storc creierii o vreme si apoi se dau batuti. Este mult prea perplexanta. Pentru a întelege semnificatia imagisticii sale, cititorul Bibliei trebuie sa fie trezit imaginativ,adica un OM VIU !
  Potrivit scripturilor, adormim ca Adam si ne trezim drept Hristos. Adica, dormim colectiv si ne trezim individual.
  „Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; si el a adormit.” Facerea 2:21
  Daca Adam, ori omul generic, se afla în somn adânc, atunci experientele sale asa cum sunt consemnate în scripturi trebuie sa fie un vis. Numai cel care e trezit îsi poate spune visul si numai el va întelege simbolismul visurilor si va putea interpreta visul.
  „Si au zis unul catre altul: Oare, nu ardea în noi inima noastra, când ne vorbea pe cale si când ne tâlcuia Scripturile?” Luca 24:32
  Biblia este o revelare a legilor si functiilor Mintii, exprimata în limbajul acelui tarâm crepuscular în care intram atunci când dormim. Fiindca limbajul simbolic al acestui tarâm crepuscular este acelasi pentru toti oamenii, exploratorii recenti ai acestui tarâm – imaginatia omeneasca – îi spun „neconstient colectiv”.

  Orice ar face in viata,fiecare alegere a omului are si repercusiunile ei.Daca omul face ceva fara sa gandeasca – adica este inconstient –
  consecinta il va face pe el.
  „De aceea va zic voua: Toate câte cereti, rugându-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea.” Marcu 11:24
  „Toate cate cerem” …pot fi obtinute numai prin exercitiul constient si voluntar al imaginatiei cu respectarea deplina a legilor Mintii. Undeva în tarâmul imaginatiei se afla o dispozitie, un sentiment al dorintei împlinite care, de ar fi însusite, ar însemna succes pentru tine. Acest tarâm, acest Eden – imaginatia ta – este mai vast decât crezi si rasplateste cautarea.

  „Si din Eden iesea un râu, care uda raiul,iar de acolo se împartea în patru brate.” Facerea 2:10
  „Fiecare din fiintele acestea avea patru fete.” Iezechiel 10:14
  „Iata, eu vad patru barbati dezlegati, umblând prin mijlocul cuptorului, nevatamati, iar chipul celui de al patrulea, ca fata unuia dintre fiii zeilor.” Daniel 3:25
  „Cei Patru Tari” constituie identitatea omului, ori a lui Dumnezeu în om.Îi putem întelege cel mai bine pe „Cei Patru Tari” comparându-i cu cele mai importante patru personaje în realizarea unei piese de teatru.„Întreaga lume e o scena si toti barbatii si femeile simpli actori. Îsi au iesirile si intrarile lor… si fiecare om multe roluri are în timpul sau” – [William Shakespeare,] Cum va place, Actul II, Scena VII
  Producatorul, autorul, regizorul si actorul sunt cele mai importante patru personaje în realizarea unei piese.Nu e suficient sa spui, „Vreau sa fiu un om de succes” – asta e prea vag. De succes în ce? Cu toate acestea, primul „Tare” sugereaza numai o tema.
  Dramatizarea temei este lasata în grija originalitatii celui de-al doilea „Tare”, autorul.Construieste mental, cât mai realistic posibil, o scena pe care ar experimenta-o daca dorinta i-ar fi împlinita. Când scena este vizualizata clar, sarcina autorului este încheiata.
  Cel de-al treilea „Tare” din producerea piesei vietii este regizorul. Sarcinile regizorului sunt sa aiba grija ca actorul sa ramâna fidel scenariului si sa repete cu el iar si iar pâna ce jocul sau devine autentic. Aceasta functie poate fi asemanata unei atentii controlate si dirijata constient – o atentie focalizata exclusiv asupra actiunii care implica faptul ca dorinta este deja realizata.„Iar chipul celui de al patrulea [este] ca fata unuia dintre fiii zeilor” – imaginatia omeneasca, actorul. Acest al patrulea „Tare” interpreteaza înlauntrul lui, în imaginatie, actiunea predeterminata care implica împlinirea dorintei.Aceasta functie pune de fapt piesa în scena, si o face iar si iar pâna ce dobândeste dinamismul realitatii.

  „Cei Patru Tari” sunt cele patru sferturi ale sufletului omenesc. Cel dintâi este Regele Domnului, cel care sugereaza tema; al doilea este Slujbasul Domnului, care transpune tema într-o viziune scenica; al treilea este Omul Domnului, cel care a ascultat si s-a supus viziunii dorintei împlinite si cel care aduce imaginatia ratacitoare înapoi la cursul scenariului „de saptezeci ori câte sapte” [Matei 18:22]. „Chipul Celui de-al patrulea” este Domnul Însusi, Cel Care interpreteaza tema dramatizata pe scena mintii.
  „Gândul acesta sa fie în voi care era si în Hristos Iisus, Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o stirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu” – Filipeni 2:5,6
  Piesa vietii este un efort comun al celor patru sferturi ale sufletului omenesc.„Cei Patru Tari” constituie Identitatea omului, ori Dumnezeu în om:„Pâna când, Doamne, voi striga fara ca sa ma asculti si voi ridica glasul meu catre Tine din pricina silniciei, fara ca Tu sa ma izbavesti?” – Avacum 1:2
  Când omul descopera ca viata este o piesa pe care el, el însusi o scrie fie constient fie neconstient, va înceta cu judecarea oarba, de-sine-chinuitoare, a altora.Barbatii si femeile îsi vor juca automat rolurile dar intr-un mod individual fata de ceilalti.Si fac asta pentru…
  „Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, întru Mine si Eu întru Tine… Eu întru ei si Tu întru Mine.” – Ioan 17:21,23

  Sunt inclus în omenire. Suntem una. Cu totii jucam cele patru roluri ale producatorului, autorului, regizorului si actorului în drama vietii. Unii dintre noi o fac constient, altii neconstient. Este necesar sa o facem constient. Numai în acest fel putem fi siguri de un final perfect la piesa noastra. Apoi vom întelege de ce trebuie sa devenim constienti de cele patru functii ale Unuia Dumnezeu dinlauntrul nostru, pentru a trai comuniunea cu Dumnezeu ca Fii ai Lui.

  Hristos este Imaginatia Omeneasca trezita. Prin folosirea înteleapta si iubitoare a imaginatiei, omul Îl învesmânteaza si-L hraneste pe Hristos, iar prin abuzarea ignoranta si tematoare a imaginatiei, omul Îl despoaie si-L biciuieste pe Hristos.

  Namaste !

 6. MENTALITATEA EVREILOR (partea a patra)

  Dupa cum am mai afirmat intr-un articol trecut,Moise descoperise ADEVARUL,si anume ca „EU SANT,CEL CE SANT” este constienta omului,este modalitatea prin care D-zeu se manifesta in om.Evreii erau inconstienti – adica niste oameni ‘morti’ prin modul lor de a gandi,iar Iisus cauta sa-i ‘trezeasca’ la realitate.

  Dupa cum am mai afirmat si in alt articol,Moise a implantat evreilor de la bun inceput o mentalitate de invingatori,de popor ales,chiar daca ei in acele vremuri erau niste depravati.Incepand cu parintele evreilor Avraam,continuand cu David si Solomon,si terminand cu apostolul Pavel.Intr-o alta ordine de idei,planul lor de eliberare a fost doar un pretext pentru ce avea sa urmeze,caci evreii indoctrinati in mod fanatic de legile lui Moise,aveau planuri mari in viitor !Cel mai greu lucru a fost implementarea in mintea oamenilor,a faptului ca ei sant „poporul Ales”.Dupa realizarea acestui deziderat,lucrurile au fost mult mai simple,caci oamenii in naivitatea lor au acceptat iudeo-crestinismul ca fiind ceva divin,si deci nu puteau sa se impotriveasca.Legea lui Moise nu era venita de la Divinitate,ci era inventata de el pentru a impune israelitilor conceptul ca Legile ebraice era de revelatie divina.Acest concept,dupa cum vom vedea in continuare,a „ajutat” evreii sa se elibereze de sub jugul romanilor,si de construi mult-visatul Ierusalim.

  Problema pentru care am scris acest articol,este faptul ca nici pana astazi cei din Romania nu au inteles „smecheria”.Evreii s-au imbogatit pentru ca ei plecau din start cu avantajul de „Alesi”,pe cand ceilalti trebuiau sa accepte lucrul aceasta.Cand un evreu pacalea un roman,acesta din urma accepta,pentru faptul ca Iisus spunea candva sa-ti ierti „aproapele”.Ingenioasa idee !
  Cu alte cuvinte,daca un evreu care era educat sa insele oamenii cu minciunile lor,el trebuia iertat de celelalte popoare sub pretextul ca ei sant „Alesii”.
  Cine naiba a auzit de dragoste,mila,compasiune, intoarcerea celuilalt obraz, etc, in „jungla democratiei” de astazi si pe cine a ajutat ?…Pe evrei!V-ati prins de „smecherie” ?Educatia este punctul forte al evreilor: daca inveti un copil sa invirta banii si sa inteleaga mecanismul financiar,acel copil va deveni un bancher de succes.Religia iudaica are cateva componente esentiale,care contin cheia succesului in societatea actuala.Evreii nu sint prosti,ei stiu ca au o misiune in viata,iar religia lor este nemiloasa (vezi V.Testament).
  Religia iudaica a indus evreilor o mentalitate de invingatori si ia invatat sa se descurce prin disciplina si abordare inteligenta.Daca le-ai luat religia,nu mai sint evrei.Si asa si este!
  Tot ceea ce predica Iisus face parte din tagma SLABICIUNILOR umane,slabiciuni care ne anuleaza reflexele si spiritul de lupta.Uitati-va la credinciosii crestini:vine unul cu arma in mina iar ei isi dezvelesc pieptul lacrimind,convinsi ca fac o fapta eroica si vor ajunge in Rai,murind pentru Cristos.Ridicol !
  Nu spun ca Iisus Hristos este de vina,ci faptul ca El din pacate a fost prost inteles si totodata folosit drept arma impotriva oamenilor.Mesajul lui Iisus a fost ca santem cu totii Fii lui D-zeu si nu avem nevoie nici de preoti,carti sfinte sau biserici.Dar personalitatea lui a fost musamalizata,iar mesajul sau inlocuit cu exact opusul.Observ cu tristete ca multi romani se smiorcaie asemeni popilor care le dau apa la moara,in loc sa puna mana pe ciumag si sa-si faca dreptate.Sa inteleaga faptul ca divinitatea este in fiecare dintre noi si ca Ea nu are nevoie nici de cantece religioase,nici de slujbe,nici de pupatul mortilor sau alte bazaconii scornite si inventate de mintile bolnave ale preotilor.
  „De aceea va spun ca orice lucru veti cere, când va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.” Marcu 11:24
  Adica sa ne imaginam ceea ce dorim sa avem in viata noastra.Este simplu la prima vedere,dar nu este deloc asa,si vom vedea de ce.

  Oricine va vorbi impotriva Fiului omului (inconstientului) va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant (subconstientului) nu va fi iertat ,nici in veacul acesta, nici in cel viitor. Matei 12:32

  Ego-ul sau Fiul Omului este inconstienta omului,Duhul Sfant e subconstientul , constientul sau supraconstientul este Tatal.
  „Eu ma duc la Tatal…” Iisus era constient,adica era un OM VIU !
  Cu alte cuvinte,cuvantul „Ma duc la Tatal” folosit de Iisus era superconstienta Lui si totodata reunirea dintre cele 2 niveluri(subconstientul+constientul).
  Deci toate schimbarile se produc în constienta umana,iar acest lucru
  determina rolul pe care omul il joaca în piesa lumii.Acest maret adevar este revelat în afirmatia, „Cel slab sa zica: ‚Eu sunt viteaz!’”, Ioil (3/4:10)

  „Caci daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri în pacatele voastre” – Ioan 8:24 –, adica, daca nu cred ca sunt deja ceea ce doresc sa fiu, atunci ramân asa cum sunt si mor în prezentul meu concept despre sine. Nu exista putere, în afara constientei omului, pentru a învia, pentru a da viata acelui lucru pe care omul doreste sa-l experimenteze. Acela care e iscusit în a invoca orice imagine doreste va fi, în virtutea puterii imaginatiei sale, stapânul destinului sau.” Exemplu:„Eu sunt învierea si viata; cel ce crede în Mine, chiar daca va muri, va trai”, Ioan 11:25.

  Majoritatea oamenilor naivi se tot intreaba cum de au reusit evreii sa de-a lumii atat de multi profeti ?Multi oameni, eu inclusiv, am observat evenimente înainte ca acestea sa se fi produs; adica, înainte ca ele sa se fi petrecut în aceasta lume tri-dimensionala.
  Daca evenimentele ce se petreceau nu existau înca în lumea asta când erau observate, atunci, urmând logica, ele trebuie sa fi fost din afara acestei lumi. Si orice e de vazut ACOLO înainte de a se petrece AICI ,trebuie sa fie „pre-determinat” din punctul de vedere al omului treaz într-o lume tri-dimensionala.Se ridica asadar întrebarea: „Suntem noi capabili sa ne alteram viitorul ?”

  Toate schimbarile se produc în constienta. Viitorul, desi pregatit în fiecare detaliu în avans, are mai multe urmari. Avem în fata noastra în fiecare clipa a vietii posibilitatea de a alege pe care dintre diferitele viitoruri îl vom avea. Sunt de fapt doua perspective asupra lumii, pe care le are fiecare – un focar „firesc”, natural si unul „duhovnicesc”, spiritual. Învatatorii antici îi spuneau celui natural „mintea carnala” si celuilalt, „mintea lui Hristos”. Le putem clasifica drept constienta treaza obisnuita, guvernata de simturile noastre, si o imaginatie controlata, guvernata de dorinta. Recunoastem acesti doi centri distincti de gândire în afirmatia, „Omul firesc nu primeste cele ale Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt nebunie si nu poate sa le înteleaga, fiindca ele se judeca duhovniceste” [1Corinteni 2:14].
  Obiceiul retragerii atentiei dinspre zona senzoriala si concentrarea ei asupra nevazutului ne dezvolta perspectiva spirituala si ne face capabili sa trecem dincolo de lumea simturilor, pentru a vedea ceea ce altfel e invizibil. „Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii”, Romani 1:20.

  „Eu si Tatal una santem.” Iisus era perfect constient de ceea ce gandea;orice gand,cuvant sau fapta erau perfect controlate de El !
  Creatorul si conceptia sa una sunt, asadar, ceea ce te concepi pe tine a fi nu poate fi vreodata prea departe, asa cum nu poate fi nici foarte aproape, caci însasi apropierea tot separare implica. „De poti crede, toate sunt cu putinta celui ce crede” [Marcu 9:23].
  [„Credinta este încredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute”, Evrei 11:1].
  Când vom fi învatat sa controlam miscarile atentiei noastre în lumea materiala, vom fi capabili sa cream constient circumstante în lumea imateriala.
  – „Fratilor, eu înca nu socotesc sa o fi cucerit, dar una fac: uitând cele ce sunt în urma mea, si tinzând catre cele dinainte, alerg la tinta, la rasplata chemarii de sus” [Filipeni 3:13,14].
  – „Eu [Domnul] nu Ma uit ca omul, caci omul se uita la fata, iar Domnul Se uita la inima” [1Samuel/1Regi 16:7].
  – „Dupa cum gândit-a omul în inima lui, asa e el” [Proverbe/Pildele lui Solomon 23:7].
  – „Împotriva oricarei nadejdi, Avraam a crezut cu nadejde ca el va fi parinte al multor neamuri, dupa cum i s-a spus: „Asa va fi semintia ta”;Si neslabind în credinta, nu s-a uitat la trupul sau amortit – caci era aproape de o suta de ani – si nici la amortirea pântecelui Sarrei;Si nu s-a îndoit, prin necredinta, de fagaduinta lui Dumnezeu, ci s-a întarit în credinta, dând slava lui Dumnezeu.
  Romani 4:18/20
  Intr-o stare de meditatie putem obtine orice dorim conform:
  „În vis, în vedeniile noptii, atunci când somnul se lasa peste oameni si când ei dorm în asternutul lor. Atunci El da înstiintari oamenilor si-i cutremura cu aratarile Sale”, Iov 33:15,16.
  În aceasta stare deplin constienta, când avem control asupra directiei gândului, acum chemam [la fiinta] lucruri care nu se vad, ca si când ar fi. În aceasta stare chemam lucruri dorindu-le si asumându-ne sentimentul dorintei noastre împlinite.[vezi Ioan 4:35]. „Privim din nou ca si când am vedea, si iata, holdele sunt albe pentru seceris.”
  În aceasta stare profunda de meditatia trebuie doar imaginatie: „Nu voi aveti sa va luptati de asta data; dar însirati-va, stati si priviti izbavirea Domnului, pe care o va trimite El voua”, 2Cronici/2Paralipomena 20:17
  „Pentru cei care cred ca o dreapta-judecata trebuie sa se conformeze realitatii exterioare la care se raporteaza, cele de mai sus vor fi curata sminteala, nebunie ori „piatra de încercare” [1Corinteni 1:23].

  Nimeni nu are nevoie de ajutor pentru a fi îndrumat în aplicarea acestei legi a constientei. „EU SUNT” este auto-definirea absolutului. Radacina din care creste totul. „EU SUNT viata” [Ioan 15:1; 15:5].Iubirea si ura au puteri magice de transformare, iar noi crestem prin exersarea lor în asemanarea a ceea ce contemplam. Prin intensitatea urii, cream în noi caracterul pe care îl imaginam în dusmanii nostri. Calitatile tânjesc dupa atentie, astfel ca starile neplacute pot fi cel mai bine sterse imaginând „pe cap cununa în loc de cenusa, untdelemn de bucurie în loc de vesminte de doliu” [Isaia 61:3] în locul atacului direct asupra starii de care ne-am vrea eliberati. „Câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, […] la acestea sa va fie gândul” [Filipeni 4:8], caci devenim acel lucru cu care suntem în armonie.

  Namaste !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s