Ganduri cu miros de tei

Parca niciodata nu au mirosit teii ca anul acesta. Este uluitor cat de frumos si placut miros. Eu am sansa sa locuiesc intr-o „padure de tei”, adica sunt atat de multi tei in zona, incat miroase foarte puternic a tei, zi si noapte. Orice deschid, patrunde inlauntrul casei minunatul miros de tei. Subtil si elegant, se insinueaza peste tot. Este minunat! Nu poti sa-ti doresti mai mult decat atat. Si acum cand scriu aceste randuri miroase in casa numai a tei, si este ora 22.48. Dupa ce m-am intors din Bulgaria am racit. M-am zbenguit prea mult si prea tare prin cluburile si restaurantele din Nisipurile de Aur, dar a meritat. Statiunea este superba. Te simti bine si ai de unde alege. Este foarte frumos acolo. Am avut si o gasca minunata, asa ca totul a fost perfect. Raceala aproape a trecut. Daca am fost putin bolnav nu prea am avut chef de mare lucru, de aceea nici pe blog nu am mai scris.

Au fost momente cand am crezut ca exagerez putin cu faptul ca transmit oamenilor mesajul sec si franc ca SUNT PROSTI. Eu stiu foarte limpede din Biblie ca acesta este adevarul si aceasta este cruda realitate, pentru ca ne-o spune Dumnezeu, iar Dumnezeu nu ne-a mintit niciodata, si nu are de ce sa ne minta nici pe acest subiect. Va spun la fel de sincer ca NICIODATA nu am crezut ca realitatea va intrece cu atat de mult ceea ce doar banuiam a fi proportiile dezastrului prostiei umane pe planeta Pamant. Este mult mai rau decat mi-am inchipuit eu vreodata. ZILNIC am dovezi ca asa este. Oameni din toate mediile sociale sunt atinsi de prostie crasa. Nimeni nu scapa. Poti sa fii prost si cu diploma, si fara.

Am cules si o perla de pe unde am haladuit. Cineva, intr-o clipa de gratie a scris:

“Intr-un fel lumea nu l-a acceptat niciodata pe Hristos, intotdeauna au cautat sa-l inlocuiasca cu ceva, pentru a face dovada efortului personal.” (maria)

Genial! Este esenta explicarii pacatului daca vreti si a imbecilitatii umane de dupa, ca doar s-a transmis genetic de la Dracu’ la fiecare dintre noi. Exact asta a facut si Dracu’ in Rai, si apoi fiecare inger si muritor care l-a respins si il respinge pe Dumnezeu. Si Dracu’ a vrut ca Dumnezeu sa-i aprecieze mai abitir decat o facea, abilitatile si eforturile sale personale.

Asta este ca si cum Dumnezeu a creat planeta Pamant cu tot ceea ce este pe ea, inclusiv pe om, apoi omul cand a prins si el putina viata data lui tot de Dumnezeu, se propteste el asa in doua picioare in fata lui Dumnezeu, si foate important si sigur pe el se ofera ca voluntar sa-l ajute putin pe Dumnezeu: „Doamne, sa te ajutam si noi sa mai faci o frunza, o iarba, o floare, o rama, o insecta, o pasare, un pestisor ceva… ca poate nu ai reusit si nu te pricepi sa le faci singur pe toate.” Nu-i bestial si imbecil totodata?! La fel si cu Salvarea noastra. Dupa ce Hristos ne-a salvat si ne ofera GRATIS aceasta salvare, dupa ce ne spune clar ca nu are nevoie de nimic de la noi, noi in loc sa-l credem pe cuvant si sa ne bucuram de darul primit, inventam niste religie si ceva biserici unde sa ne ducem si sa avem iar un dialog cu Dumnezeu, in genul absurdului lui Eugen Ionescu. Noi ii spunem zilnic lui Dumnezeu ca abia asteptam sa aprindem si noi o lumanare pentru salvarea noastra, atat pentru cei vii cat si pentru cei morti. Dumnezeu se uita mirat la noi si ne spune inca o data ca nu este cazul, si ca El nu are nevoie de lumanarile noastre. Dar noi cu nici un chip nu-l ascultam si nu credem ce ne spune El si continuam sa-i oferim cate ceva de pomana, adica contributia noastra si efortul nostru personal la salvarea noastra: un tarat pe coate si pe genunchi, un pupat de morti, de carpe si de lemne, de poala popii sau a pastorului, o atentie, o maslina, doar, doar o aprecia si Dumnezeul asta obtuz EFORTUL NOSTRU PERSONAL, pentru ca prea ii place Lui sa le faca SINGUR pe toate, lucru care pe noi ne scoate din sarite si… din minti.

“Intr-un fel lumea nu l-a acceptat niciodata pe Hristos, intotdeauna au cautat sa-l inlocuiasca cu ceva, pentru a face dovada efortului personal.” (maria)  Superb! Este exprimata aici si esenta conflictului teologic: Credinta sau Faptele.

Cu respect,

Un gând despre „Ganduri cu miros de tei

  1. Iti multumesc Danut ca mi-ai aratat si mie perla pe care ai cules-o de prin locurile pe unde te-ai plimbat ! Intr-adevar este superba !
    Despre parfumul teilor nu pot sa-ti spun decat ca nu-l dau nici pentru o suta de parfumuri frantuzesti.
    Multa sanatate !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s