Ce este stramb, nu se poate indrepta

Motto: „Am vazut tot ce se face sub soare, si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vant ! Ce este stramb nu se poate indrepta, si ce lipseste nu poate fi trecut la numar.” (Eclesiastul 1)

Daca politica ar fi fost cel mai important lucru de pe planeta Pamant, cele mai multe posturi ale mele de pe acest blog, ar fi fost despre acest subiect. Dar cum politica, oricat ar parea ea de importanta in ochii oamenilor acestei planete, nu este nicidecum asa de importanta precum cred ei, eu am sa vorbesc si am sa scriu in continuare pe acest blog, in cele mai multe posturi, despre cel mai important subiect al planetei si al umanitatii: Dumnezeu. Dumnezeu este cel mai important subiect de pe aceasta planeta, in toate timpurile. Este cheia intelegerii a ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla cu noi toti. Va rog sa cititi si sa recititi motto-ul acestui post. El spune ceea ce spune si Sonetul 66 al lui Shakespeare, atat de celebru si popular zilele acestea, datorita mortii actorului Emil Hossu si al interviului sotiei sale, Catrinel Dumitrescu, acordat lui Victor Ciutacu, pentru ziarul „Jurnalul National”, interviu pe care puteti sa-l cititi aici, si pe blogul lui Victor Ciutacu aici.

Ce spune William Shakespeare in Sonetul 66 ? Asta:

Ma uit scarbit la tot, si-as vrea sa mor,
Decat sa-l vad slavit pe ticalos,
Iar pe sarman de rasul tuturor,
Sa-l vad tagaduit pe credincios,
Pe vrednicul de cinste oropsit,
Si pe femei batjocorite crunt,
Pe cel far’ de prihana pedepsit,
Si pe viteaz rapus de cel marunt,
Si artele sub pintenul despot.
Si adevarul, “vorba de netot”,
Si strambul poruncindu-le la drepti.
Ma uit scarbit la tot, si bun ramas !
Dar daca mor, iubirea-mi cui o las ?

 

Acest sonet a fost scris acum aproximativ 500 de ani. Suntem in anul de gratie 2012. Nu vi se pare ca si astazi este de actualitate in lumea noastra, tot ce a scris Shakespeare in acest sonet, acum 500 de ani ? Ba da, este de foarte mare actualitate. Ce vreau sa spun cu asta. Ca asa cum spune Dumnezeu, nu a fost, nu este si nu o sa fie niciodata, nimic nou sub soare in lumea pacatului si a mortii. Metehnele oamenilor pacatosi, deci nelegiuiti, ticalosi, nemernici, sunt aceleasi in toate veacurile, si or sa fie pana la sfarsitul acestei lumi blestemate. In lumea lu’ Dracu’ asa au stat, asa stau si asa vor sta lucrurile totdeauna. Niciodata nu o sa fie altfel. Aceste lucruri de care vorbeste si Shakespeare acum 500 de ani, si pe care le vedem intamplandu-se fix la fel si in generatia noastra, se vor face si mai rele in viitor, si mai de nesuportat in vremurile din urma, care se apropie cu pasi repezi.

„…adevarul s-a poticnit in piata de obste, si neprihanirea nu poate sa se apropie. Adevarul s-a facut nevazut, si cel ce se departeaza de rau este jefuit. Domnul vede cu privirea manioasa ca nu mai este nicio neprihanire… oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi… Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele… Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati, iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia…” ( Isaia, 2Timotei)

In lumea noastra stramba, toate nedreptatile, toate minciunile, toate crimele, si toate ticalosiile si faradelegile, nu se pot indrepta. Traim in IAD, Imparatia Satanei, cel dintai mincinos si ucigas din Univers. Cum este el, asa suntem si noi toti. ADN-ul lui este in fiecare dintre noi. Singurii care sunt si pot sa fie altfel, adica buni, sunt doar cei care de buna voie si nesiliti de nimeni, il accepta pe Dumnezeu ca Salvator al lor, din aceasta lume nelegiuita, si din mocirla faradelegii, a pacatului. Asta dupa ce au aflat si au iubit adevarul spus lor de catre Viul Dumnezeu, prin Evanghelia Vesnica. Din dragoste fata de acest adevar si fata de cel care il detine si il si traieste: Dumnezeu, si nu de frica nu stiu carei pedepse, ei il accepta pe Dumnezeu in viata lor. Ei accepta sa fie schimbati, prin locuirea lui Dumnezeu in ei, prin Duhul Sau, devenind astfel, adevaratul si singurul popor al lui Dumnezeu. Asa si numai asa te poti departa cu adevarat de RAU. Alta cale si alta solutie nu exista. Ori ramai in pacat, ca rob al pacatului si al Satanei, ori accepti sa fii curatit, sa fii eliberat de Satana si de pacat, de catre Viul Dumnezeu. Asta este toata filozofia. Nimic complicat.

Pacat si Neprihanire

Concluzia: nu va asteptati la vremuri mai bune. Ele nu au fost si nu or sa vina niciodata. Nu au fost vremuri mai bune nici acum 500 de ani, nici acum 1000 de ani, nici acum 1.500 de ani, nici acum 2000 de ani, niciodata nu au fost vremuri bune. Minciuna si Crima s-au instalat in lumea noastra inca din Eden, de cand Eva a deschis usa Satanei pe planeta aceasta. Va rog sa va ganditi la aceste lucruri, va rog sa nu va mai lasati prostiti si manipulati de toti smecherii, slugile lu’ Dracu’, ca sa nu fiti iar si iar dezamagiti. Cel mai important lucru pe care puteti sa-l faceti in timpul vietii dumneavoastra pe aceasta planeta, nu este pe cine sa votati mai mult si mai bine, ci sa-l acceptati pe Viul Dumnezeu, ca unic Salvator si ajutor al dumneavoastra. Numai asa veti fi in siguranta acum, dar si in viitor. Asta este TOT CE CONTEAZA dragii mei. Restul este desertaciune si goana dupa vant. Ce este stramb, nu se poate indrepta, in aceasta lume, lumea lu’ Dracu’. Doar dupa, dupa ce Dumnezeu va face curatenie generala pe planeta, si toti oamenii gunoi de care este plina tara noastra si intreaga lume, toti nelegiuitii, toti ticalosii, toti mincinosii, toti criminalii, vor merge la gheena. Apoi, pe aceste Pamant, va domni pentru totdeauna numai neprihanirea, frumusetea, adevarul, dreptatea, adica Dumnezeu si poporul Sau. Pana atunci, nu se poate asta ! Zilele acestea am mai scris si eu despre lucrurile strigatoare la cer care se intampla pe la noi, pentru ca suntem oameni, si nu poti sa fii de piatra, dar nu ele sunt importante. Eu merg in continuare pe mana lui Dumnezeu, pentru ca vad cu ochii mei, ca tot ceea ce a spus El in Biblie, se implineste ! Nimeni nu poate sa opreasca prin vot sau prin oricare alta metoda sau metode, cursul istoriei, asa cum l-a prezis Dumnezeu in Biblie. Este imposibil ! Poate va suna trist si descurajant asta, dar nu este deloc asa. Viitorul este stralucit ! Acum, in IAD, doar ne luam portia de adrenalina pentru toata vesnicia. Noi, pamantenii salvati de Isus Hristos din Imparatia lu’ Dracu’, care vom avea viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu, vom fi singurii care am trait LIVE, istoria Pacatului, o istorie unica si irepetabila in Univers, Imparatia Viului Dumnezeu. Nu-i putin lucru asta. Asa ca… bucurati-va, nu fiti tristi ! Sfarsitu’ lu’ Dracu’ si a Imparatiei sale, IADUL, este aproape, foarte aproape. Mai este putin. Bucurati-va !

” El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta… Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu. Voi avea mila de ei, cum are mila un om de fiul sau care-i slujeste. Si veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihanit si cel nelegiuit, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu, si cel ce nu-I slujeste. Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea, ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura. Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele Neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui, veti iesi si veti sari ca viteii din grajd. Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor.” (Maleahi, Matei)

Cu respect,

7 gânduri despre „Ce este stramb, nu se poate indrepta

 1. Am zambit o clipa amar…

  Hai sa te provoc la un exercitiu de gandire. Nu la scandal, la gandit ! 🙂
  Ce se desprinde din toate citatele pe care in mod absolut corect le’ai folosit ?
  Adevar versus minciuna.
  Cel rau traieste in minciuna, cel bun in adevar, nu ?
  Iarasi adevarat.

  Cica este o poveste in cartea genezei, al naibii de adevarata. Sunt atat de prost incat mi’au trebuit aproape 40 de ani s’o inteleg.
  Povestea e simpla. Dumnezeu creeaza cerurile, pamantul, animale, plante si omul. Omul, la inceput traia in prezenta lui Dumnezeu.
  Cum adica?
  Adica …literal ! In prezenta lui Dumnezeu! Si de ce nu traieste si acum? Pt ca a pacatuit? Da, ca asa scrie, ca pt copii prosti. Si e adevarat.
  Ce s’a intamplat de fapt de omul nu mai traieste in prezenta lui Dumnezeu? A fugit Dumnezeu de el, sau nu mai e in stare omul sa’l vada ?
  Io cred ca Dumnezeu e tot acolo unde l’a parasit omul. A fost ditntotdeauna !

  Hai sa punem problema putin mai matur. In cartea genezei e prezentat un adevar sub forma de poveste. Ca pt copii. N’avem noi minte mai multa… E o alegorie.

  Ce inteleg eu de’aici?

  Ca la inceput omul traia in prezenta …REALITATII !
  Cand a inceput sa se minta ( caderea in pacat ) …a cam fost izgonit. N’a mai putut’o percepe.
  Realitatea a ramas le fel ! In acelasi ” loc ” !
  In mintea omului s’a pertecut o schimbare!
  Din punct de vedere psihologic, perceptia realitatii, intalnirea cu ea aduce dupa sine reactii. Pe mincinos il doare ! Incepe sa se vada, sa o refuze, sa’l arda ! Cum ce sa’l arda? Heruvimul ala alegoric care’si roteste sabia de foc!. ( Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii. ) – ADICA CE SIMTE ORICE OM CARE DUPA CE SE MINTE CU GRATIE, SI AJUNGE SA SE APROPIE DE REALITATE, SE..FRIGE ! TOTI SIMT ASTA ! ( Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor!)
  A, ca nu’s in stare sa’si explice..e alta treaba. Isi explica printr’o..minciuna.

  MInciuna e starea in care traieste actualmente omenirea.
  Tot ceea ce trebuie sa facem, este sa’l urmam pe Hristos. El e ghidul care ne duce inapoi in..REALITATE . In paradisul pierdut.
  Adica sa renuntam la a trai in minciuna.
  Toata societatea asta, toate legile ei, toti conducatorii politici, religiosi au ca baza a credintei lor minciuna.

  Hristos le’a spus un lucru ucenicilor…anume ca daca le’ar spune mai multe decat le’a spus deja…..n’ar putea sa le duca.
  Foarte adevarat. Cum sa’i spui omului ca traieste in minciuna de mileni, si ca nu’i in stare sa mai gaseasca calea inapoi spre realitate? Cine te’ar crede? Nu mai usor accepta adevarul tot sub forma de poveste?
  Daca tot a trait o poveste toata viata…

  • Mizantropescule,
   sunt frumoase povestile, dar ele tot povesti raman. Pacatul si viata in pacat, sunt la fel de reale ca si realitatea ramasa la Dumnezeu. Sunt 2 realitati care coexista, INCA, in paralel: realitatea RAIULUI, adica a Imparatiei lui Dumnezeu neatinsa de pacat, adica de minciuna, crima, rau, etc, si realitatea IADULUI, adica a lumii noastre. Amandoua sunt REALE si amandoua sunt liber consimtite de cetatenii celor doua lumi. Cine doreste cu Dracu’ va ramane cu Dracu’, iar cine doreste cu Dumnezeu, ESTE si o sa fie cu Dumnezeu. Simplu.
   In rest, ai scris frumos si cu dreptate, adica asa este. Dumnezeu este tot acolo, a fost tot timpul, omul l-a parasit pe Dumnezeu, nu Dumnezeu pe om, iar pacatul arde. Arde al dracului !

 2. In primul rand vreau sa va felicit pentru tot ceea ce faceti, desi, asa cum bine stiti si dumneavoastra, niciun om nu poate face nimic bun si frumos de la sine, asadar, implicit, toata slava, lauda si multumirile i se cuvin numai lui Dumnezeu; totusi va felicit pentru ca incercati sa aduceti roada buna in functie de lumina pe care ati primit-o si, implicit, ca incercati sa fiti o unealta cat mai buna in mainile Domnului.
  Vam citit cu mare placere toate articolele postate la categoria „religie”, articole ce m-au ajutat sa inteleg lucruri pe care inainte le intelegeam prea putin, sau chiar deloc.
  Nu sunt un bun cunoscator al Cuvantului lui Dumnezeu, insa sunt atras de tot ceea ce e bun si frumos, si-mi doresc usor-usor sa devin si eu un copil al Domnului.
  Am urmarit foarte multe documentare ale domnului profesor Walter Veith, si pot spune ca am invatat si din ele multe lucruri bune, caci asa ne si indeamna Domnul „Cercetati toate lucrurile, si pastrati ceea ce este bun.”
  Desi am un mare respect pentru profesorul Walter Veith, asa cum bine stiti si dumneavoastra, nicio denominatiune religioasa nu poate detine Adevarul pur fiindca asa cum bine ati afirmat intr-un articol precedent, Adevarata Biserica (Mireasa lui Hristos) nu are o eticheta la poarta gen ortodoxa, catolica, adventista samd…ci ea este alcatuita din toti aceia care devin copii ai Domnului; si de aceea, ca si dumneavoastra, ma consider si eu un freelancer din punct de vedere religios. as dori sa ma lamuriti, daca sunteti amabil, pe cat posibil in anumite privinte:

  1 – De ce, in ciuda faptului ca ambele biserici istorice, cea ortodoxa si cea romano-catolica, recunosc ca Sambata este ziua pe care Dumnezeu a pus-o deoparte, a sfintit-o si binecuvantat-o, ca sa fie o zi de partasie intre El si oameni, ele, bisericile, tin in continuare sfintirea Duminicii…?

  2 – Este posibil ca adevarata natura a pacatului savarsit de Adam si Eva in Eden, sa fi fost una mult mai grava decat neascultarea poruncii lui Dumnezeu, fiindca in cautarea mea, citind cate una si alta, am auzit si teoria cum ca defapt pacatul din Eden ar fi avut si o conotatie sexuala, si anume ceva legat de savarsirea adulterului, si o sa postez o un pasaj de pe forumul softpedia…
  „In Sfînta Scriptură găsim deseori descrieri în tablouri şi pilde, fără ca problema propriu-zisă să ajungă la suprafaţă. Dumnezeu a făcut astfel ca tainele adînci ale Cuvîntului Său şi ale planului Său de mîntuire să fie descoperite şi aduse la lumină numai prin Duhul. Abia după ce am înţeles în ce a constat de fapt căderea în păcat, devin limpezi înţelesul şi însemnătatea ieşirii din acest păcat prin mîntuirea care a avut loc. Expresia „ căderea în păcat” ne spune deja ce s-a întîmplat.

  În relatarea din grădina Eden este vorba despre „ plăcerea ochilor” , despre „ amăgire” etc. Orice bărbat şi orice femeie ştie în ce constă ispitirea gîndului, a ochilor şi plăcerea trupului. Chiar şi expresia „ şarpele m-a amăgit ” trebuie observată. Soţia lui Potifar, mareşalul curţii lui faron, a văzut că Iosif era frumos la chip şi la trup, „ După cîtăva vreme, s-a întîmplat că nevasta stăpînului său a pus ochii pe Iosif, şi a zis: ‘Culcă-te cu mine.’ ” Mai tîrziu ea a zis ca să-l defăimeze: „ Omul acesta a venit la mine ca să se culce cu mine…” (Gen. 39, 7+14). Dacă o fată sau un băiat au fost amăgiţi, atunci nu a fost vorba despre „ mîncatul unei îngheţate” sau despre „ băutul laptelui” .

  În Exod 22, 16 ni se clarifică, mai de aproape, expresia „ a amăgi” : „ Dacă un om înşeală pe o fată nelogodită, şi se culcă cu ea…” Pavel a ştiut ce s-a întîmplat în grădina Eden, altfel nu ar fi scris Bisericii, cu îngrijorare: „ Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.” (2 Cor. 11, 3). Apostolul scrie, referindu-se la căderea în păcat: „ şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii” (1 Tim. 2, 14).

  După căderea în păcat, deci după faptul săvîrşit, Domnul Dumnezeu a vorbit imediat cu Eva: „ Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii …” (Gen. 3, 16). Aceasta clarifică ceea ce s-a întîmplat cu adevărat. Eva nu urma să mănînce cu durere, ceea ce ar fi fost logic dacă ar fi păcătuit cu gura. Pînă azi, nici o femeie nu a rămas însărcinată prin mîncatul unui fruct. Domnul Dumnezeu a ştiut cu exactitate ce s-a întîmplat, şi cum trebuia pedepsită fapta desăvîrşită. De aceea femeile din întreaga lume nasc cu durere copii lor, ca o amintire a căderii în păcat, aşa cum a spus Domnul.
  Domnul Dumnezeu a blestemat şarpele şi a zis: „ Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe cîmp; în toate zilele vieţii tale să te tîrăşti pe pîntece, şi să mănînci ţărînă” (Gen. 3, 14). Pînă la timpul respectiv, el a umblat vertical, altfel nu ar fi avut sens pronunţarea sentinţei: „ …să te tîrăşti pe pîntece…” Foarte important este şi versetul următor: „ Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul.” După mărturia Domnului Dumnezeu, aici este vorba despre două seminţe diferite: o dată este vorba despre sămînţa şarpelui, iar apoi despre sămînţa femeii. În întreaga Scriptură, „ sămînţă” înseamnă urmaşi.

  Satana însuşi nu poate naşte sau creea, el este o fiinţă duhovnicească, decăzută şi fără sex. Din cauza aceasta, el a folosit animalul care era cel mai apropiat omului şi care putea vorbi. După cum putem reciti în Gen. 3, şarpele a purtat o adevărată discuţie cu Eva. Ambele, discuţia şi răspunsul, întreaga argumentaţie sînt redate acolo. Abia după blestem şarpele a devenit o reptilă şi şi-a pierdut chipul original.
  Meditatie despre „fructul interzis”! naughty.gif

  Pana in ziua de azi sexul este considerat ca fiind un subiect tabu ,acum se vorbeste peste tot de el ,media ,net ,scoala ,bancuri,politica .Este un atac cum nu a mai fost pe pamant .Totul despre sex …
  Ne ferim copii,mai ales fetitele,sa nu care cumva sa auda ceva legat de sex,dar peste tot pomenim de el ,in injuraturi…etc.
  Daca pomenim in public de organele sexuale,lumea se jeneaza,considera ca vorbim urat.
  Daca un barbat injura o femeie in legatura cu organele sexuale,femeia considera ca a fost injurata,considera ca i se face un rau.
  Femeile se simt frustrate si jenate cand in preajma lor se vorbeste „vulgar”,dar de fapt in mintea lor le savureaza .
  Barbatii doresc sa se casatoreasca cu fecioare ,dar tot ei isi bat joc de ele en-gros.Fecioarele sunt atrase de barbatii mai varstnici decat ele si experimentati (gen Lucifer).Femeile fug de barbatii neexperimentati,cuminti,inocenti (gen Adam).
  Ca sa cuceresti o femeie,trebuie sa fii ca Lucifer(macho si intelectual-vezi discutia din Eden .gen 3),iar daca intrebi o femeie,ce trebuie sa faci ca s-o cuceresti,negresit iti va raspunde ca trebuie sa fii ca Adam.Dar in mintea ei il prefera pe Lucifer cel bogat cu experiente si situatie financiara .Cel mai bun tratat despre seductie,nu face decat sa descrie atitudinea si personalitatea lui Lucifer.Lucifer,in biblie ne da o lectie veritabila de seductie.Lucifer era falnic,sigur pe el,vorbea lingusitor era religios ,pios ,pana pune „ciocu „pe Eva ,apoi la revedere.Femeile cauta sa se distreze cu barbati experimentati (Lucifer) insa cauta sa se casatoreasca cu barbati cuminti (Adam),foarte perversa Eva .Barbatii experimentati seduc si apoi abandoneaza (gen Lucifer).Femeile nu-si uita niciodata prima dragoste,chiar daca aceasta a fost traumatizanta (Lucifer)
  Femeile pun suflet cand fac primul sex (sunt sentimentale precum Eva),barbatii nu pun suflet si considera ca au mai avut inca o victorie (Lucifer).Iata de ce consideram sexul ca fiind un subiect tabu.Pentru ca ne tragem si din Lucifer,avem tendinta sa ne comportam ca el.Comportandu-ne ca el,avem doar de suferit.Toti stim ce suferinte crunte ne ofera iubirea,si asta pentru ca majoritatea oamenilor au acelasi comportament cu cel al lui Lucifer in gradina Eden .Seductie si abandon .Nimic nou sub soare….
  După versiunea ebraică, căderea în păcat din gradina Eden se referă doar la actul sexual. Un comentator scrie: … Îngerul, călăreţul şarpelui, a intrat la Eva, şi ea a rămas însărcinată şi l-a născut pe Cain. (F. Braun, Blicke ins Wort, pag. 67).

  Totul urma să se împerecheze şi fiecare specie trebuia să se înmulţească după felul ei. Aici a luat naştere acum o creatură, o încrucişare, de care n-a fost răspunzător Dumnezeu, ci Satana prin şarpe, aşadar nu o Creaţie originală. El a înşelat-o şi a amăgit-o pe Eva, iar aceasta s-a dat apoi lui Adam. Dar Dumnezeu nu putea să accepte aşa ceva, pentru că nu corespundea voinţei Sale de la început. Ceea ce nu se naşte din voia Sa nu poate să se rînduiască sau să se subordoneze voiei Lui.

  Din Dumnezeu nu poate ieşi nimic rău. Pentru că Satana a intrat în fiinţa omenească cu ajutorul şarpelui şi a tîrît-o în pierzare şi moarte, a fost necesar ca Dumnezeu să vină în trup, pentru a ne elibera de sub puterea Satanei. Atunci cînd cei răscumpăraţi vor primi partea lor de moştenire, ei vor domni peste întregul pămînt, aşa cum a dorit Dumnezeu de la început, fiind aşezaţi în poziţia lor destinată dinainte.Tocmai de aceea Nasterea Mantuitorului trebuia sa fie pe cale supranaturala ,caci nasterea omului este virusata prin nastere naturala .
  În relatarea din grădina Eden este vorba despre „ plăcerea ochilor” , despre „ amăgire” etc. Orice bărbat şi orice femeie ştie în ce constă ispitirea gîndului, a ochilor şi plăcerea trupului. Chiar şi expresia „ şarpele m-a amăgit ” trebuie observată. Soţia lui Potifar, mareşalul curţii lui faron, a văzut că Iosif era frumos la chip şi la trup, „ După cîtăva vreme, s-a întîmplat că nevasta stăpînului său a pus ochii pe Iosif, şi a zis: ‘Culcă-te cu mine.’ ” Mai tîrziu ea a zis ca să-l defăimeze: „ Omul acesta a venit la mine ca să se culce cu mine…” (Gen. 39, 7+14). Dacă o fată sau un băiat au fost amăgiţi, atunci nu a fost vorba despre „ mîncatul unei îngheţate” sau despre „ băutul laptelui” .

  În Exod 22, 16 ni se clarifică, mai de aproape, expresia „ a amăgi” : „ Dacă un om înşeală pe o fată nelogodită, şi se culcă cu ea…” Pavel a ştiut ce s-a întîmplat în grădina Eden, altfel nu ar fi scris Bisericii, cu îngrijorare: „ Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.” (2 Cor. 11, 3). Apostolul scrie, referindu-se la căderea în păcat: „ şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii” (1 Tim. 2, 14).

  După căderea în păcat, deci după faptul săvîrşit, Domnul Dumnezeu a vorbit imediat cu Eva: „ Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii …” (Gen. 3, 16). Aceasta clarifică ceea ce s-a întîmplat cu adevărat. Eva nu urma să mănînce cu durere, ceea ce ar fi fost logic dacă ar fi păcătuit cu gura. Pînă azi, nici o femeie nu a rămas însărcinată prin mîncatul unui fruct. Domnul Dumnezeu a ştiut cu exactitate ce s-a întîmplat, şi cum trebuia pedepsită fapta desăvîrşită. De aceea femeile din întreaga lume nasc cu durere copii lor, ca o amintire a căderii în păcat, aşa cum a spus Domnul.

  După mărturia Domnului Dumnezeu, aici este vorba despre două seminţe diferite: o dată este vorba despre sămînţa şarpelui, iar apoi despre sămînţa femeii. În întreaga Scriptură, sămînţă înseamnă urmaşi.

  Domnul Dumnezeu a blestemat şarpele şi a zis: Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate animalele şi între toate fiarele de pe cîmp; în toate zilele vieţii tale să te tîrăşti pe pîntece, şi să mănînci ţărînă (Gen. 3, 14). Pînă la timpul respectiv, el a umblat vertical, altfel nu ar fi avut sens pronunţarea sentinţei: …să te tîrăşti pe pîntece…Foarte important este şi versetul următor: Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei.

  Cele două linii spirituale vor rămîne şi vor exista pînă la sfîrşit în toate popoarele (Mat. 13, 38). Judecata îi revine numai Domnului Dumnezeu pentru că numai El singur ştie, cine, cum şi ce este fiecare. Un lucru trebuie însă recomandat fiecărui individ, spre cercetarea proprie: cel ce a auzit Cuvîntul lui Dumnezeu din gura Domnului, crede şi lucrează conform Cuvîntului, acela ar putea fi din Cuvîntul şi din Duhul lui Dumnezeu. Cel ce respinge Cuvîntul în interiorul său exprimîndu-se împotrivă, acela nu are nimic comun cu Domnul. În fiecare caz, rezultatul este vizibil în comportamentul individului.Cei din samanta lui Cain nu pot crede aceasta taiana fiind insemnati de catre Dumnezeu cu fierul rosu ,inca din Geneza.
  Cine inca mai are dileme asupra pacatului din Eden ,care nu au inteles si nu se pot exprima coerent , care scot intelesul total din context, care mediteaza doar partial neluind in seama toate imprejurarile ,faptele , vorbele care s-au petrecut legat de consecintele acestui grav pacat , sa intrebe pe Domnul D-zeu in Cuvintul Sau direct prin rugaciune sincera si D-zeu ii va descoperi.

  Realitatea pacatului din Eden o cunoaste orice femeie amagita, orice fecioara care a fost amagita de un drac de om .Iuda a fost un drac si ca el sunt multi altii de aceeasi obirsie, menirea astora este sa amageasca pe toate planurile, nu numai sexual.
  Fecioara si femeia au ceva in comun feminitatea dar, numai femeia are si ceva masculin intrucit a cunoscut placerea sexuala .
  O fecioara nu stie de placerea sexuala ,dar ea urmeaza sa o cunoasca fie prin amagire fie prin casatorie.
  Sa ai placere cu sotia nu este pacat ,dimpotriva D-zeu a rinduit casatoria tocmai pentru a fi stinsa placerea perversa a curviei, multi nu au inteles ,ci confunda actul sexual conjugal cu cel extraconjugal , nu actul sexual dintre Adam si Eva a fost pacatul ci ADULTERUL Evei cu Inteligentul, Perversul ,Nasul.
  Adam a pacatuit constient , prin sacrificiul sau salvindu-si sotia de la inexistenta, vointa lui libera l-a indrumat la aceasta, el stia ca daca se va alipi de Eva de acum devenita pingarita, curva, terfelita ,toate duhurile necurate il vor infesta si pe el, tot asa Hristos a acceptat de buna voie sacrificiul suprem pentru cei care compun Biserica Sa , sotia Sa ,dar inainte de aceasta trebuie sa fie curatita ,albita, lamurita.
  Mintuirea a presupus ceva dureros,extrem, varsarea singelui unui animal curat, mai apoi chiar varsarea singelui Divin, pentru pacat se plateste cu singe ,pentru a intretine metabolismul uman miliarde de animale nevinovate mor,suferind o moarte crunta ,in vechime singele lor acoperea temporar pacatul ,dar apoi a venit Acela care l-a inlaturat definitiv, inchipuiti-va cit de crunt ,si ce parere de rau vor avea aceia care batjocoresc pe Hristosul acestui timp,adica pe Branham ,in Biblie este fagaduit ca vor veni multi Hristosi mincinosi si vor amagi pe multi , dar intre acestia este si Hristosul adevarat ,dar asa cum atunci majoritatea l-au respins ,asa este si acum , Iisus Hristos s-a descoperit la Natiuni inca odata ca acum doua mii de ani , ca Pavel in epoca Efesului, trimisul acelui timp.

  Multi sarbatoresc pastele , un paste pagin care nu are nimic de a face cu cel din Biblie, Hristos a zis cine nu maninca trupul si singele sau nu are viata ,deoarece EL este Pomul Vietii, dar azi majoritatea maninca din celalalt pom pe imbuibate , asa zisa sarbatoare invita la paginismul vopsit pe din afara cu crestinism sfidind cu nerusinare Puterea Divina

  Ca oamenii maninca din sex asta este vadit ,fiecare , sau foarte multi isi expun pe net, tv, sau media meniurile sexuale extraconjugale sau de grup , ce as mai putea sa spun?!

  Trebuie sa fii destul de inapoiat mintal sau daca nu , foarte prost ca sa tagaduiesti realitatea Adulterului din Eden si din Astazi.!

  Este dur sa privesti sacrificiul unui animal nevinovat , sa-i vezi viata cum i se scurge din trup odata cu singele , este mai usor sa sacrifici flori si fructe sau oua rosii, luminari etc, sa le aduci ca jertfa ,dar asta este urmarea amagirii lui Cain si a urmasilor sai, Cain nu a omorit un miel ca Abel, dar a avut atita rautate cit sa-l oamoare pe Abel! Am vazut aici cum spiritul las al unora condamna pe D-zeu in loc sa se condamne pe sine!. Vai de noi daca nu ne nastem din nou ,vai de noi daca nu ne pocaim, vai de noi daca stam sub semnul trinitar al fiarei , de aceea iesiti afara din politica ,religie si cultura mortilor ca sa aveti pace cu D-zeu.
  Vine asa: D-zeu a creeat de la cel mai simplu la cel mai complicat, fiecare vietuitoare dupa soiul ei ,dar nu una din alta !.

  Cerceteaza si vezi in ebraica ce inseamna sarpe-nhsh.

  Lucifer(aducatorul luminii)devine SatanaEL(adversarul lui EL)dupa ce a cerut ,sa se separe de EL pt a-si intemeia propria-i imparatie in intuneric ,adica in lumea noastra umana,acesta dimensiune.SatanaEL se simte bine ,in largul lui in intuneric pt ca aici poate sa creeze haos in mintile oamenilor prin rastalmacirea teologica si magica a cuvintelor lui D-zeu.SatanaEL este d-zeul acestei lumi de cind a sedus-o pe Eva si a lasat-o insarcinata cu Cain,fiul sau propriu,saminta sarpelui.Lucifer putea deveni SatanaEL,adica stapin de sine statator al acestei lumi numai daca reusea sa-i seduca femeia lui Adam,fiul lui D-zeu.Si a reusit .Astfel ca Eva a fost mama lui Abel(fiul lui Adam)si mama lui Cain(fiul lui SatanaEL),adica mama tuturor celor vii pt ca fiecare copil stie sigur cine este mama lui,dar numai mama lui stie exact cine-i tatal lui.Saminta sarpelui ,urmasii lui Cain si-au zidit pe pamint edenul lor compus din multe culte(organizatii)religioase trinitariene pt ca trinitatea Satanei sint trei duhuri de broaste ,care-l reprezinta pe balaur(Satan),pe profetul mincinos(mesagerul sau)si pe fiara(Satan insusi intrupat in acest om).Convenul este Babilonul cel mare (Conciliul Ecumenic Mondialal cultelor)in care femeile indeplinesc cu rivna toate ritualurile religioase.De aceea este suficient sa privesti femeile care frecventeaza o anumita biserica ca sa-ti dai seama cu ce organizatie ai de aface.Femeia este simbolul organizatiei religioase.Invataturile dogmatice din culte merg mina in mina cu magia vrajitoarelor .Ce inseamna asta?Ca preotii si pastorii cultelor religioase trinitariene sint fratii vrajitoarelor pt ca tatal lor este Satan.Iar cei ce se declara satanisti sunt intelectualii trepadusi din jurul cultelor religioase.Religiosii si intelectualii ,ca si SatanaEL se simt bine in intuneric pt ca pt ei aici este raiul si iadul.Eu ma inchin la lucruri reale ,veritabile un vin natural,un produs sceptru,o casa la tara,o nevasta cinstita,o bicicleta de calitate si orice alt lucru veritabil ,care te satisface;nu ma inchin la oasele lui Dumitru sau la moaca lui Paraschiva din icoana si nici la luminarea fumigena cancerigena.Eu sint un om viu nu mort pt ca ma inchin la lucruri vii,nu la moaste.
  Ca sa putem vorbi despre dovada si existenta Satanei, trebuie sa pornim de la numele lui din Genesa 3 din biblie unde scrie „sarpele „.In ebraica sarpele este NHSH care se pronunta NAS(NAS DE CUNUNIE).Diavolul a fost nasul lui Adam dupa ce a sedus-o si insarcinat-o pe Eva cu saminta lui care a fost Cain propriul fiu al lui Satan .Deci dovada existentei lui Satan pe pamint este Cain saminta sarpelui si urmasii lui.Adulterul nasului cu Eva a deschis traditia cu nasul de cununie care petrece prima noapte cu fina pt ca primul nascut sa fie al lui,asa ca nasii de cununie il reprezinta pe sarpe ,pe Satan.Cine are nas are pe dracu in casa si ar trebui sa-l lase sa faca sex cu fina ca sa fie respectata traditia a ceea ce s-a intimplat in gradina Eden.Nasii sunt capii lumii interlope,sunt papii lumii religioase sunt parintii cultelor religioase si sunt toti barbatii care poftesc si comit adulter cu femei maritate sau divortate.Copiii lui Satan sunt mintali intelectuali iar ai lui D-zeu sunt spirituali ,inteligenti.Unii se denumesc ortodocsi ,altii catolici, satanisti ,baptisti ,adventisti,martori,dupa evanghelie, penticostali etc. dar,toti se afla in aceeasi oala ,oala nasului.Horia ,Closca si Crisan s-au revoltat impotriva dreptului la prima noapte a nasului maghiar cu moata rominca ,scotienii ,inimi neinfricate sau revoltat impotriva dreptului la prima noapte a englezilor catolici cu scotiencele,etc.Aveti nasi?Si respectati dreptul lui Satan la prima noapte?Daca D-zeu are biserica intiilor sai nascuti,si sarpele isi are denominatiunea intiilor sai nascuti.Biserica divina a intiilor nascuti a inceput cu Hristos iar biserica satanica a intiilor nascuti a inceput cu Cain ,apoi Nimrod de la care, pina astazi biserica romano-catolica denumita „mama curvelor si spurcaciunilor pamintului”,isi afiseaza cu nerusinare pe frunte semnul inchinarii la un om.”

  Deocamdata o sa ma rezum doar la aceste doua intrebari, si sper ca nu cumva sa ma intelegeti gresit. Vreau doar sa stiu care este parerea dumneavoastra vizavi de aceste doua intrebari.
  Va multumesc anticipat, si sper sa fiti o unealta cat mai durabila si placuta in mainile Domnului. Sa iubiti, si sa fiti iubit! Cu mult respect, un fan al blog-ului dvs….

  • Salut RORO,
   scuze pentru intarzierea raspunsului meu. Multumesc pentru aprecieri. Asa este, fara Dumnezeu nu am putea sa stim ceea ce este atat de important pentru noi. El este cel care lumineaza pe orice om venit in lumea aceasta, ca sa iasa din intunericul prostiei in care ne tine pacatul.
   Am sa-ti raspund la fiecare punct in parte ceea ce cred eu.
   1. La intrebarea ta, raspunsul este: Pentru ca bisericile nu se pot reforma, chiar daca ulterior isi dau seama de unele adevaruri care contravin dogmelor lor. Numai naivii, ca sa nu spun prostii, pot sa creada ca bisericie se pot reforma. Un sistem odata creat, asa ramane, devine propriul sau proizonier, se osifica in propriile minciuni, iar cei care se opun acelui sistem sunt exclusi sau omorati, asta dupa cum sunt vremurile si cazurile. TOATE BISERICILE fac la fel. Daca le spui la adventisti de exemplu, ca Sanctuarul lor este o bazaconie nesustinuta de Biblie, ca nu exista Judecata de Cercetare si alte alea, fac exact la fel ca bisericile istorice, se fac ca nu vad aceste adevaruri biblice evidente, exact asa cum catolicii si ortodocsii se fac ca nu vad Sabatul/Sambata. Nimic nou sub soare.

   2. Pacatul din Eden nu are nimic sexual in el. Este o prostie sa crezi asa ceva. Iarta-ma, dar o sa fiu foarte direct in raspunsul meu. In Eden, intre Eva si Dracu’ nu a fost nimic de „placere a ochilor si a trupului”, ci doar de „placere a urechilor si a mintii”. Evei i-au placut minciunile Satanei, care ii promitea marea cu sarea. Dracu’ nu s-a culcat cu Eva, ca sa-i ofere si placeri trupesti, doar Adam s-a culcat cu ea. Dracu’ i-a oferit Evei doar placeri creieresti, adica intelectuale. Evei ii placea ce auzea de la Dracu’ prin sarpe. Asta a fost singura placere „trupeasca” a Evei, in raport cu Satana, placerea minciunilor satanice. Sper sa intelegi ce vreau sa spun. Restul e… cancan !
   Sexul este un subiect tabu doar pentru idiotii spalati la creier. Pentru Dumnezeu, sexul nu este nici rusinos si nici tabu. Dumnezeu a creat sexele, nu Dracu’. Dumnezeu a proiectat in mintea Lui si apoi a creat penisul si vulva, nu Dracu’, si a facut asta cu un scop precis: SA LE FOLOSIM. Si atunci noi de ce sa le consideram ca fiind de rusine. Ele sunt de rusine in alt sens. Daca umbalm cu ele la vedere, daca facem cu ele tot felul de blestematii pe care le vedem in pornografie de exemplu. In sensurile acestea pot sa fie ele de rusine. Asta este cu totul altceva. Organele sexuale in sine, nu sunt de rusine, nu sunt nimic rau, si nu trebuie sa ne rusinam de ele. Dumnezeu ne spune in Biblie ca oamenii nu se inmultesc prin fotosinteza, ci doar cu dansa-ntransa, adica cu penisul in vulva, chiar daca la unii „crestini” imbecilizati de invataturile mincinoase, satanice, ale bisericilor lor pe aceasta tema, le place sau nu le place asta. Dumnezeu spune ca noi barbatii, trebuie sa facem sex cu femeile. Hai sa gandim putin la toate aceste lucruri, ca ne facem de ras in sec. 21. Daca gandim si consideram sexul ca fiind tabu si rusinos, suntem obscurantisti prosti, cretini, imbecili si idioti. Nu ma feresc de cuvinte. Crestinii adevarati nu pot sa gandeasca ca sexul este un tabu, ceva rusinos, si ceva rau, pentru ca asa ceva nu este adevarat. Aceasta interpretare imbecila a sexului, pusa pe seama lui Dumnezeu de catre Dracu’, este o alta minciuna Satanica, care a prins la mintile slabe, primitive si proaste. Sa nu te superi pe mine ca-ti spun verde-n fata asta. Detest din ficati aceasta minciuna Satanica, atribuita lui Dumnezeu !!! Adica vezi doamne, Dumnezeu este gelos si ne considera pacatosi, pentru ca facem noi sex cu femeile noastre ! Este o aberatie sa crezi asa ceva ! O tampenie ! Toate constructiile „teologice” avand la baza aceasta invatatura Satanica, sunt minciuni ordinare despre Dumnezeu, si nimic mai mult. Nu au nicio baza biblica. Te sfatuiesc sa abandonezi acest drum, care nu te va duce nicaieri in raport cu adevarul lui Dumnezeu. Pierzi timpul.
   Cu respect,

 3. Va multumesc pentru raspuns, si sa stiti ca nu aveti pentru ce sa va scuzati…mie nu-mi datorati nimic, doar „lucrarii” dumneavoastra ii sunteti dator.
  Referitor la prima intrebare, sunt intru’-totul de-acord cu dumneavoastra, totusi…am sa incerc ceea ce nu am facut de prima data, si anume sa scot cat mai mult in evidenta esenta intrebarii. Este adevarat ca bisericile nu se mai pot reforma, ca sunt prizonierele propriilor lor dogme, insa mie mi se pare extrem de ciudata urmatoarea situatie (nu cred ca o sa pot fi destul de explicit, insa sper ca veti intelege unde vreau sa bat…): De ce, de-a lungul istoriei, si ma refer mai mult la ultimul secol, niciunul dintre papi, cardinali, patriarhi, preasfintiti samd, nu au iesit in fata, nici macar spre sfarsitul vietii lor (si ma refer aici la constiinta care ar trebui sa-i mustre macar atunci, spre sfarsitul vietii…), pentru a recunoaste public ca dogmele bisericii pe care au slujit-o nu sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu…? Avand in vedere aceasta „enigma”, din punctul meu de vedere as putea trage urmatoarele concluzii:
  1 – Toti acesti „slujitori” ai Domnului au crezut si cred pana la sfarsitul vietii lor ca dogmele bisericii pe care au slujit-o sau o slujesc sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu, desi mi-e greu sa cred ca au putut si pot fi atat de orbi si lipsiti de orice constiinta pentru a nu vedea diferentele foarte clare dintre aceste dogme si Cuvantul lui Dumnezeu…si o sa enumar aici doar invatatura despre iadul vesnic, o invatatura total demonica, samd….?
  2- Toti acesti „slujitori” ai Domnului au depus vreun juramant fata de biserica pe care au slujit-o sau o slujesc, pentru a respecta toate aceste dogme in tot acest timp in care au practicat si practica serviciul preotesc, si pentru a nu le periclita dupa ce si-au terminat sau vor termina serviciul preotesc….?
  3 – Toti acesti „slujitori” ai Domnului sunt constienti ca dogmele nu sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu si, implicit, ei stiu, mai mult sau mai putin, ca slujesc celui rau decat lui Dumnezeu…?
  Avand in vedere toate aceste enigme, mie personal mi se pare foarte ciudata atitudinea lor, si sper ca ma puteti lamuri, in functie de cunostinta pe care o aveti, despre toate aceste enigme.

  Referitor la cea de-a 2-a intrebare, din nou sunt perfect de acord cu dumneavoastra desi, nici eu, si nici acea persoana pe care am citat-o, nu v-am dat niciun motiv sa credeti ca noi consideram ca sexul ar trebui sa fie un subiect tabu. Atat eu, cat si persoana respectiva, consideram ca curvia (sexul cu o persoana de sex opus fara sa fii sub legamant) si preacurvia (sexul cu o persoana de sex opus aflat(a) sub legamant, homosexualitatea, lesbianismul, samd….) sunt vehement condamnate de Dumnezeu. Faptul ca pacatul savarsit in Eden ar fi avut si o conotatie sexuala, este pur si simplu doar o teorie…caci Domnul ne-a invatat sa nu trecem peste ce este scris. Eu nu am vrut decat sa stiu care este parerea dumneavoastra vizavi de aceasta teorie imbratisata de unele persoane de pe foerumul softpedia. Sunt destul de constient ca oamenii trebuie sa inteleaga in primul rand Vestea cea Buna, Evanghelia Vesnica, si planul de mantuire al lui Dumnezeu; si dupa aceea, in functie de puterea spirituala a fiecaruia, sa inteleaga si tainele mai adanci ale lui Dumnezeu.
  Am vazut ca, in sfarsit, ati inceput sa scrieti si despre Sabat, un articol pe care eu il asteptam de multa vreme.
  Asa cum v-am mai spus, va apreciez pentru tot ceea ce faceti, si va doresc sa fiti in continuare o unealta cat mai durabila si placuta in mainile Domnului. Cu mult respect, acelasi fan al blog-ului dvs…

  • RORO,
   nu trebuie sa ti se para nimic ciudat. TOTUL este permis in pacat. Asa cum stim cu toti, exista preoti si pastori atei sau pe care nu-i intereseaza deloc religia, ci doar un loc de munca, si asa mai departe. Pe mine nu ma contrariaza nimic din toate aceste atitudini umane fata de Dumnezeu. Este treaba fiecaruia ce vrea sa faca. Daca unul nu vrea sa vada, sa nu vada, important pentru mine este SA VAD EU. Asta ma salveaza din minciuna si ratacire. Nu de la oameni, preoti sau pastori trebuie oamenii sa astepte adevarul, ci doar de la Dumnezeu. Dumnezeu are grija sa-l afle toti locuitorii Pamantului. Apoi, fiecare va face ce va vrea el cu acest adevar. Nimeni nu va putea sa spuna ca nu a stiut. Asa ceva nu exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s