Primavara lui 2012

Cel putin calendaristic, Primavara a sosit. Va doresc o primavara cat mai frumoasa ! Ganditi, iubiti, calatoriti, ascultati muzica, mergeti la film, la teatru, priviti lucruri frumoase, bucurati-va, si nu lasati ca altii sa fie stapanii dumneavoastra prostindu-va. Nici la servici, nici in familie, nici la biserica, nici in politica, nicaieri. Cititi, ascultati oameni care au ceva de spus, cantariti totul, intrebati acolo unde nu sunteti lamuriti. Traiti ! Ziua de maine nu ne apartine, desi in prostia noastra credem asta, iar uneori mai credem ca suntem nemuritori, si ca pe noi moartea ne va ocoli. Moartea nu ocoleste pe nimeni. Dragilor, nu va lasati prostiti de nimeni, dar mai ales de Dracu’, si cel mai important, traiti in picioare, nu in genunchi. Compromisurile nu va vor ajuta cu nimic. Vor veni vremuri foarte grele peste lumea noastra. Dracu’ este la lucru cu toata forta si cu toate fortele lui ingeresti si lumesti, dar… Dumnezeu este mai tare ca el. Pana atunci, pana cand IADUL in care traim se va dezlantui cu toata furia si cu toata forta de care este capabil ucigasul Universului, Dracu’, intr-un mod cum nu a mai fost niciodata pe planeta aceasta, bucurati-va de orice clipa de ragaz, de orice clipa de liniste si de pace. Bucurati-va de tot ce puteti ! De cei dragi, de cerul albastru, de o pasare in zbor, de o floare frumos mirositoare, de raurile care curg, de zapada care se topeste, de copacii care inmuguresc si infloresc. Dupa cum vedeti pe acest blog, eu asa procedez, nu fac pe lupul moralist. Bucurati-va !

A cunoaste. A iubi
Înc-o data, iar si iara
a cunoaste-nseamna iarna
a iubi e primavara.
A iubi – aceasta vine
tare de departe-n mine.
A iubi – aceasta vine
tare de departe-n tine.
A cunoaste. A iubi.
Care-i drumul? Ce te-ndeamna?
A cunoaste – ce înseamna?
A iubi – de ce ti-e teama?
printre flori si-n mare iarba?
Printre flori si-n mare iarba,
patima fara pacate
ne rastoarna-n infinit,
cu rumoare si ardoare
de albine re-ncarnate.
Înc-odata, iar si iara,
a iubi e primavara.

Lucian Blaga

4 gânduri despre „Primavara lui 2012

  1. Multumesc Danut, pentru gandul tau frumos. Esti un om frumos, iti urmaresc postarile si ma bucura ca exista inca oameni ca tine.

    • Multumesc mult Silvia pentru gandurile bune si cuvintele frumoase.
      Si eu ma bucur ca mai sunt oameni asa ca tine, si nu spun asta ca sa-ti intorc complimentul. Sunt din ce in ce mai rari oamenii care inca mai pun pret pe anumite valori si lucruri, care inca mai vibreaza la frumos, si care inca incearca sa afle ceea ce este esential sa stim in aceasta viata. Iti multumesc si eu pentru ca citesti acest blog, si ma bucura foarte mult prezenta ta pe acest site.

  2. Te-am cunoscut in mijlocul iernii cand treceam prin momente foarte grele dar cu ajutorul tau dragul meu prieten, „primavara” a venit mai repede in viata mea ! Nu voi uita niciodata suflul rece al „iernii” dar voi privi intotdeauna cu incredere in viitor !
    Dumnezeu sa te binecuvinteze !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s