Adevarat

Motto: „Interesant e ca ce e mai interesant, nu intereseaza pe nimeni.”

Simt nevoia sa postez asta, ca o continuare a postului „Fatarnicii sau Ipocritii, adica curvele viclene”, si nu numai pentru asta. Cine citeste si vede, sa inteleaga!

Adevar si Minciuni

Mai adaug si asta, pentru ca merita, si pentrui ca este corecta afirmatia. Acest adevar, il gasiti peste tot in Biblie. Adevarul, adica sinceritatea, triaza, selecteaza, separa de: minciuna , de intuneric de orice fel, de ipocrizie, de tot ceea ce este rau. Adevarul triaza, si… SALVEAZA!

Triere

Cu respect,

17 gânduri despre „Adevarat

 1. Constanta, care traverseaza, ca un fir rosu, de la un capat la altul al postarilor tale, este, INCONSECVENTA principiala, cand privesti atent la detalii. Exemplu:

  …,, Foarte putini au puterea sa gandeasca cu mintea lor, si curajul de a-si sustine public credinta, si fara sa arate celor care nu gandesc ca ei, vorba rea, privirea piezisa, pumnul, scuipatul, piatra sau usa. Asa a patit si Isus Hristos”…

  Iata inconsecventa:

  …,, Reactia lor la auzirea adevaratei Vesti Bune, a fost exact ca a unei gloate amorfe, inculte, manipulata si manipulabila, prostita si prostibila, o gloata fara multa minte, carte si cultura, o gloata indoctrinata cu tone de balarii teologice, incapabila sa-si puna in ordine adevarurile simple si clare ale Vestii Bune”… ( citat din postarea Noul Legamant sau Noul Testament)
  Aceasta este sentinta, verdictul judecatii propriilor instrumente de masura pe care TU o dai vis-a-vis de o situatie, care iese din schema ta de gandire.
  Iti aduc aminte de leitmotivul,atat de drag tie,cum ca toata lumea este prostita de dracu, prin urmare, nici unul nu scapa, nici macar tu.
  Daca Isus Hristos a facut unele afirmatii dure, la adresa unor categoriide oameni, a avut tot dreptul pentru ca era Dumnezeu insusi, dar noi oamenii, care suntem nascuti in pacat, nu avem acest drept, pentru ca pacatul ne-a facut pe toti egali. Si daca unul scapa de sub prizonieratul pacatului prin puterea regeneratoare a credintei in jertfa inlocuitoarea lui Hristos, acest lucru il constrange la o existenta plina de recunostinta si smerenie, atitudini pe care le arata in permanenta semenilor, si care constituie un fel de multumire la adresa lui Dumnezeu.

  Ev. dupa Matei cap7:1
  1.Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
  2.Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati; si cu ce masura masurati, vi se va masura.
  3. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau( poti sa citesti semenului tau), si nu te uiti cu bagare de seamala barna din ochiul tau?
  Cap.12:7 Daca ati fi stiut ce insemneaza: ,,Mila voiesc, iar nu jertfe”
  Cap.5:5 Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul!…
  Versetul 9: Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!

  Dumnezeu afirma, fara sa greseasca, ca omul vorbeste din preaplinul inimii. Acest preaplin al inimi tale arata un om extrem de frustrat, extrem de neimplinit si plin de amaraciunea neacceptarii de anumiti oameni, cu care, probabil,candva, ai avut relatii speciale. Drept urmare, ca un om care-si apara ,,adevarul” lui faci ceea ce au facut toti, asemenea tie, inaintea ta . Demolezi totul pe altarul unui orgoliu ranit si scapat de sub controlul ratiunii care , candva a fost sub calauzirea Duhului lui Hristos.
  Daca iti pasa atat de mult de lumea care zace sub cel rau, de ce nu folosesti arsenalul iubirii, care te va secatui pe tine, ca si pe Invatatorul, si nu va lovii in bietii orbi care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga!!!

  • Ghedeon, esti varza! Cu carne!
   Habar nu ai ce vorbesti, nu ai notiunea termenilor si te bagi in seama complet aiurea. Am oscilat in a-ti raspunde si in a nu-ti raspunde. Am sa te luminez cu ajutorul lui Dumnezeu, ca sa intelegi si tu diferenta dintre verbele A STI si A JUDECA, pentru ca habar nu ai cum sta treaba asta, dar te dai mare cu teologia ta de doi lei.
   Dumnezeu spune ca DUPA FAPTE II VOM CUNOASTE pe oameni, nu dupa vorbe. Vorbele pot sa fie mincinoase, dar faptele tradeaza ceea ce esti tu cu adevarat, ori eu in textul cu pricina la care faci si tu referire, am prezentat reactiile, adica faptele celor care erau acolo. Eu NU AM JUDECAT, ci doar AM CONSTATAT, AM LUAT LA CUNOSTINTA, AM VAZUT, si in consecinta AM STIUT cu cine am de-a face, exact asa cum m-a invatat Dumnezeu. Nu AM JUDECAT. JUDECATA inseamna altceva. Judecata inseamna un verdict, dar si aplicarea lui! Ori eu nu am aplicat nimic asupra nimanui, pentru ca nu sunt Dumnezeu. Iata ce spune Biblia: „Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul, ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena.” … „…cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti.”
   JUDECATA adevarata, cea pe care o poate face NUMAI DUMNEZEU, inseamna SENTINTA si EXECUTAREA EI. Acest lucru nu este dat omului, in sensul ca nu omul decide cine intra si cine nu intra in Imparatia lui Dumnezeu, asa cum gresit invata bisericile asa zis crestine. Numai Dumnezeu poate si are dreptul sa faca asta, fara sa greseasca. Apoi omul, in timpul vietii sale, poate sa se mute oricand din taba lui Dracu’ in tabara lui Dumnezeu si viceversa. De aceea JUDECATA cea adevarata este doar la sfarsitul istoriei acestei planete, si niciodata inainte, asa cum spune si Dumnezeu in Biblie. Pentru ca fiecare om isi decide singur soarta, in timpul vietii lui. Capisci?!
   Cu respect,

 2. …,,Ghedeon esti varza ! Cu carne!… Eu nu am judecat, ci doar am constatat, am luat cunostiinta, am vazut, si in consecinta am stiut cu cine am de-a face”…
  Tu esti identic cu acel judecator care ,,vede” toate probele cazului pe careil instrumenteaza, da verdictul si dupa aceea sare de cur in sus, cand altii îi arata cu degetu` subiectivismul desantat, tipand in gura mare ca are acoperire legala. Mai Danute, pe tine te-a anesteziat complet aerul inaltimii, la care singur te-ai cocotat. Da-te jos ,omule, si incearca sa privesti lumea din postura insului, care n-a adus nimic in lume, n-are nimic prin el insusi, nu v-a lua cu el, in groapa mormantului, absolut nimic, si-si traieste viata, intr-un fel sau altul numai prin statornicia fagaduintelor, pe care Dumnezeu le-a facut, fata de El insusi, vis-a-vis de pamanteni. Pai cum sa nu plesnesti de subiectivism, cand tu mustesti de verdicte, gata fabricate de nemultumirea ta endemica, fata de cei care au alte points of view, in terte subiecte. Nu este pentru orima oara cand mai cadorisesti pe cineva cu acest epitet…,,esti varza, cu carne”… And, by the way: Who is your teacher, i mean your spiritual one. Tu cand spui ca ai judecat ori ca ai constatat sau ca ai luat cunostinta despre ceva anume, toate aceste actiuni volitive le-ai realizat cu ajutorul bocancilor ori prin intermediul sireturilor lor?! Vezi omule, mintea ta este subiectiva, pentru ca toate aceste ,,nestemate”, pe care le slobozi cu atata usurinta, improscandu-ti semenii (buni sau rai, nu este treaba ta, ci a Stapanului) indica , fara putinta de tagada sursa ,,luminarii” tale.
  Si acum sa-ti amintesc cateva indemnuri-porunci ale adevaratului Dumnezeu, pe care autenticii lui copii le implinesc, cu fapta, prin prezenta Duhului lui Hristos in viata lor. Astia sunt rari, ca si aurul din Ofir, dar sunt.

  … ,,Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt.
  Dar Eu va spun: Iubiti pe vrasmasii vostrii, binecuvantati pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El facesa rasara soarele Sau pest cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti…
  Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?…

  Vezi dragul meu, cei ce-au fost cunoscuti de adevaratul Dumnezeu, trairea lor vremelnica, iese complet din tiparul comportamental al acestei lumi, prin urmare, viata lor se inscrie ascendental in sintagma : ,,Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine!
  Adevaratul Dumnezeu sa ne ajute pe toti cei ce dorim cu ardoare acest lucru.
  Din pacate cei ce-l cunosc pe Dumnezeu, cu vorba, ei nu fac altceva decat sa implineasca profetia aceasta: …,, Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele iL tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi, si netrebnici pentru orice fapta buna”…
  Dumnezeu sa ne fereasca pe amandoi, si pe altii sa implinim in viata noastra realitatea cruda a acestui verset.
  God bless you!

  • Ghedeonule!
   Noi am mai avut meciuri teologice pe internetul asta, nu este prima oara cand vii cu aceleasi balarii si moloaze (sic!)! Sunt satul de abordarile tale total imbecile. Nu am sa-mi pierd timpul vietii mele tot explicandu-ti tie ca esti doar un prost prostit de Dracu’. Am mai facut asta de multe ori. Fara folos dupa cum se vede. Stiu, o sa ajung in iad, si lui Isus i s-a spus asta, stiu, am drac, si lui Isus i s-a spus asta, stiu, sunt arogant, si lui Isus i s-a spus asta. Dupa mintea unora la fel ca tine, Isus trebuia sa fie toata viata lui doar fiul tamplarului, nu si Fiul lui Dumnezeu, si de aceea trebuia sa nu se mai dea El mare in fata teologilor si invatatilor lumii, facand pe stiutorul si implicit pe arogantul. Stiu toate aceste clisee care sunt in mintea unor prosti ca tine! Nu mai trebuie sa mi le repeti an de an, pe tot felul de site-uri. Crede-ma!
   Tu faci parte din cei care dau din colt in colt jenati, cand este vorba sa explice „contradictia” dintre „intoarce si obrazul celalalt” si trantirea meselor in Templu de catre Isus. Cei care gandesc ca tine, vor un Isus fara coaie, un eunuc care sta numai cu ochii pironiti in cer, in timp ce ii curge scuipat din gura, si toti isi bat joc de El, pentru ca nu-i asa, nu are voie sa reactioneze, sa „judece”, etc. Isus nu a facut asta. A avut reactii, replici, cuvinte taioase, adica a fost un om normal, nu un trepanat, asa cum incearca sa-l prezinte prosti ca tine, cu creierele bine sapunite in tot felul de biserici penibile! Capisci?!
   In rest, bati campii ca de obicei! Nu intelegi nimic esential, doar bazaconii ai in cap!
   God Bless You TOOOOOO!

 3. Iata un raspuns, din partea Domnului, care se potriveste de minune celor ,,destepti „ca tine:

  ,,Intelepciunea si-a zidit casa, si-a taiat cei sapte stalpi. Si-a junghiat vitele, si-a amestecat vinul, si-a pus masa. Si-a trimes slujnicele, si striga de pe varful inaltimilor cetatii:
  ,,Cine este prost, sa vina incoace” Celor lipsiti de pricepere le zice: ,,Veniti de mancati din painea mea, si beti din vinul pe care l-am amestecat! Lasati prostia si veti trai, si umblati pe calea priceperii”

  Pana cand nu vei vedea ca esti bolnav, nu vei merge la doctor. Ti-aduc aminte ca Isus n-a venit sa mantuie pe cei sfinti ci pe cei pacatosi. Dar tu esti prea ,,sfant”( ca si prea,, sfintiile Sale” ortodoxe, sau catolice) precum si prea ,,destept ” ca sa poti sa-ti vezi ,,prostia”endemica , si s-o dai la schimb cu Intelepciunea si sa devii priceput. Cuvantul Domnului mai spune ca daca mustrii un batjocoritor iti vei trage dispret, si are, ca-ntotdeauna dreptate, dar daca vei mustra un intelept, el te va iubi!
  Acum voi respecta cuvantul Domnului si voi raspunde nebunului, dupa nebunia lui, ca sa nu se creada prea intelept, si sa nu duca si pe altii in ratacire. Omule, esti demn de mila, pentru ca realmente esti bolnav, est un caz tipic medical. Si, cum ma indoiesc ca ai crede in puterea izbavitoare, a Domnului Isus Hristos, fa-ti un control de urgenta la un specialist neuropsihiatric, sau poate ca sa-ti mangai ,,demnitatea „Insului Stie Tot apeleaza la un serviciu de spiritual counseling.
  I wish you good luck!

 4. Iata un raspuns, din partea Domnului, care se potriveste de minune celor ,,destepti „ca tine:

  ,,Intelepciunea si-a zidit casa, si-a taiat cei sapte stalpi. Si-a junghiat vitele, si-a amestecat vinul, si-a pus masa. Si-a trimes slujnicele, si striga de pe varful inaltimilor cetatii:
  ,,Cine este prost, sa vina incoace” Celor lipsiti de pricepere le zice: ,,Veniti de mancati din painea mea, si beti din vinul pe care l-am amestecat! Lasati prostia si veti trai, si umblati pe calea priceperii”

  Pana cand nu vei vedea ca esti bolnav, nu vei merge la doctor. Ti-aduc aminte ca Isus n-a venit sa mantuie pe cei sfinti ci pe cei pacatosi. Dar tu esti prea ,,sfant”( ca si prea,, sfintiile Sale” ortodoxe, sau catolice) precum si prea ,,destept ” ca sa poti sa-ti vezi ,,prostia”endemica , si s-o dai la schimb cu Intelepciunea si sa devii priceput. Cuvantul Domnului mai spune ca daca mustrii un batjocoritor iti vei trage dispret, si are, ca-ntotdeauna dreptate, dar daca vei mustra un intelept, el te va iubi!
  Acum voi respecta cuvantul Domnului si voi raspunde nebunului, dupa nebunia lui, ca sa nu se creada prea intelept, si sa nu duca si pe altii in ratacire. Omule, esti demn de mila, pentru ca realmente esti bolnav, est un caz tipic medical. Si, cum ma indoiesc ca ai crede in puterea izbavitoare, a Domnului Isus Hristos, fa-ti un control de urgenta la un specialist neuropsihiatric, sau poate ca sa-ti mangai ,,demnitatea „Insului Stie Tot apeleaza la un serviciu de spiritual counseling.
  I wish you good luck!

  • Ghedeoane-Licurici, te-ai dat singur de gol, ca prostu’!
   Ai postat sub doua nume diferite, acelasi comentariu imbecil.
   De canalii ca tine sunt eu scarbit pe internetul asta si in crestinismul SRL! De curve viclene ca tine imi este mie scarba si greata, de imi vine sa vomit! Curve viclene proaste ca tine, care isi fac zeci de adrese de mail, ca sa-si improaste ineptiile si mizeriile peste tot pe unde pot si ele.
   Comentariul meu la comentariul tau este acesta: Bla, Bla, Bla!
   Esti atat de previzibil! Ca toti idiotii de altfel! Idiotii au putine idei, si fixe!
   Pe blogul asta am fost trimis de atatea ori la doctor, psihiatru, ginecolog, etc… incat m-am plictisit! Baga si tu ceva mai nou daca te duce capu’ si iti place rolul de curva vicleana!
   Iti urez un minunat HAI SICTIR!
   Cu respect, of course, ca sa nu ard in Iad!

 5. Ultimul comentariu,si n-am sa-ti mai deschid pagina never ever!
  Esti de-o senilitate greu de imaginat. Dumnezeu sa se indure de mintea ta, si sa te elibereze din mocirla sulfuroasa in care iti chinuiest propriul suflet. N-ai inteles absolut nimic din dublarea mea, si asta imi dovedeste clar subsolul intunecimii caii pe care ai ales-o. Ma doare sa vad cum mintea ta detractata influienteaza cu multa usurinta sufletele instabile. Fara niciun echivoc, daca nu apelezi la eliberarea, pe care numai Dumnezeu o poate face, din lanturile satanismului extrem de perfid, vei avea o judecata pe masura. Dumnezeu sa se-ndure de tine. Si apropo despre ceea ce ai afirmat cu privire la asa-zisul duel ,,teologic” dintre noi. Wrong hundred procent. Esti complet lipsit de orice elementar fler. Du-te pe campii si trage aer proaspat in piept. Si mai invata sa si scrii. Se scrie e-mail, pentru ca este vorba de posta electronica, troglodit incapatanat.
  Cu dumnezeul tau nu vei avea succesul dorit de tine.

  • Ghedeoane,
   daca este ultimul tau comentariu aici este foarte bine, am mai scapat de un prost penibil.
   Tu esti un foarte bun material didactic pentru oamenii destepti care citesc acest blog, ca: ASA NU!
   Te-ai facut de handel suficient!
   Un calduros Hai sictir!
   Cu respect, of course!
   P.S. Cat despre chestia cu „mai invata sa scrii”, uita-te intai la tine „geniule”!

 6. Permite-ti, va rog, Intunecimea Voastra, sa va mai deranjez, inca o data somnul ratiunii, care ejecteaza numai vise, marca Frankenstein, greu de ecranizat chiar si pentru celebrul Alfred Hitchcock, de-ar mai fi in viata. Cu toate ca ti-am promis ca n-am sa te mai deranjez, chiar daca m-a perplexat din nou, maniera ,,apoteotica” a bajbaielilor, ingaimate in ultima ta fasiala(sic). Scopul acestei noi interventii, nu are ca tinta ,,prea distinsa dvs. persoana”ci il reprezinta un cu totul alt resort. Anume: Cititorii acestui blog!
  Adevarul Suprem ma constrange la aceasta atitudine. Stimatii cititori ai acestui blog, va inteleg nazuintele si cautarile. Si eu am fost, si continiu sa fiu unul din aceasta categorie. M-a deranjat, si, ma deranjeaza in continuare simulacrele fade, din mai toate bisericile, dar asta nu-mi da mie dreptul sa ma extrapolez intr-un alter ego, ce pretinde detinerea iluminarii complete. Adevaratii copii ai Lui Dumnezeu, intotdeauna au fost prigoniti si marginalizati de lume, pentru ca n-au acceptat, niciodata standardele ei.
  Intro incercare literara, de-a caracteriza adevaratul urmas al Lui Isus Hristos, Feodor Dostoievski, ajunge la concluzia sa-si numeasca propriul roman ,,Idiotul”. Prin asta, el, evidentiaza superb, adevarul cristic, ca nu se poate pactiza pe doua fronturi, cu Dumnezeu si cu mamona. Cu responsabilitate va sugerez sa luati in calcul avertizarile Cuvantului Lui Dumnezeu, ce se muleaza perfect pe amprenta timpului nostru ce ne incadreaza implacabil si pe noi.
  2 Timotei cap. 3 in intregime. Amintesc doar surprinzatoarea acuratete cronologica din versetul 2
  : Oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani…
  In vremurile din urma insusi diavolul se va preface intr-un inger de lumina iar slujitorii intunericului in slujitorii neprihanirii.
  Dumnezeu ne da un singur reper, cu ajutorul caruia sa identificam adevaratii urmasi ai Lui Hristos: faptele, adica felul lor de traire, de raportare la semeni, vis-a-vis de standardul Biblic.
  :Dupa fapte ii veti cunoaste…
  Concluzie: In aceste vremuri tulburi, mai tulburi ca niciodata, ramaneti la Biblie, lipiti-va tare de invatatura ei si nu va luati dupa nimeni, fie el si Bily Graham, sau mai stiu eu care nume. Cuvantul Domnului este simplu de inteles, si la indemana aceluia interesat sa-si salveze sufletul. Dumnezeu daruieste intelepciunea necesara, prin Duhul Sau, omului cautator intro atitudine plina de recunostinta.
  Fugiti cat mai departe de intrebarile nebune, care n-aduc nimic bun, ci starnesc numai certuri. Si cearta dezbina ; pe cand dragostea uneste. Dumnezeu sa ne-ajute pe fiecare!

  • Ai dreptate Ghedeonule!
   Dupa fapte ii cunosti pe oameni, nu dupa vorbele lor viclene, ori Tu, esti doar o curva vicleana.
   Eu ma prezint pe internet sub numele meu real, cu foto de buletin, ca sa spun asa, si scriu ceea ce scriu pe fata, iar tu, curva viclena ce esti, ti-ai facut jdemii de adrese de mail, cu nume false, prin care iti debitezi parerile pe internet. Care o fi ala cinstit si corect, si care o fi curva vicleana?! Daca ti-ai declina adevarata identitate, cine stie ce prapastii am descoperii despre tine, in sensul ca una zici si alta faci! Este bine sa fii incognito, nu-i asa?
   Cine ma cunoaste si in realitate, stie despre mine ca traiesc asa cum vorbesc.
   In rest, ramane cum am stabilit, un minunat Hai sictir curva vicleana, lup moralizator ce te dai tu oaie pentru prosti!

 7. Este de-a dreptul uimitor, ce forta si putere are rugaciunea, adresata lui Dumnezeu, in vederea interventiei de-a binecuvanta un semen de-al tau. Asa cum Isus Hristos se ruga, pentru detractorii si prigonitorii Sai, aratand ca numai prin bine poti invinge raul, si eu, la randul meu, am insistat in rugaciune ca, Dumnezeu sa puna stavila proiectiei satanice asupra mintii tale. Un prim raspuns a venit, neasteptat de repede, ceea ce pentru mine este mai mult decat edificator. Este pentru prima oara cand, cei doi ,,potrivnici” Danut si Ghedeon achieseaza la adevarul Lui Dumnezeu; anume ca dupa fapte , sau roade identifici, califici ori descalifici pe cineva. Pe om, intotdeauna , il cunosti dupa vorbe, pentru ca vorbele izvodesc din inima (minte) implinind 100% predictia Mantuitorului; aceea ca …,, unde este comoara voastra acolo este si inima (mintea) voastra”… Si daca mi-am strans … ,,o comoara de manie, pentu ziua judecatii”… e vai de mine. Prin urmare, vorba mea, care este cea mai puternica arma a unui ins, deoarece cu ea poate ucide sau poate sa de- a viata, trebuie sa fie dreasa cu sare. Adica trebuie filtrata mult, inainte de-ai da drumul pe goarna gurii, ori prin intermediul scrisului, pentru ca nu mai poti atenua efectul ei distrugator. In functie de cum vorbesc (scriu) eu imi expun public background-ul meu, adica constitutia caracterului meu. Acest adevar imuabil ma califica sau ma descalifica vis-a-vis de un principiu, ma apropie sau ma departeaza de o persoana sau de un grup de oameni.

  ,,Omul bun scoate lucruri bune din visteria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui.
  VA SPUN CA, IN ZIUA JUDECATII OAMENII VOR DA SOCOTEALA DE ORICE CUVANT NEFOLOSITOR, PE CARE-L VOR FI ROSTIT!!!
  Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.

  Acum oamenii (cititorii) sa judece, vorbele (scrisul) amandurora, fara sentimentalisme ieftine ci cu-o minte impartiala, si bine ar fi luminata de Duhul lui Hristos, si sa concluzioneze, pentru ei insisi, sau daca chiar vor, public, radacina spirituala a fiecaruia dintre noi.
  Doresc amandurora ca, Dumnezeu sa ne de-a oportunitatea de a ne strange mana in imparatia, vesnica a Fiului dragostei Sale.
  Pana atunci s-auzim numai de bine!
  Cu respect si consideratie!
  Ghedeon

 8. Ghedeon, crezi tu, oare, ca vei putea sta in picioare inaintea Adevarului/Luminii…?

  „Fii cu ochii in patru inaintea Lui, si asculta glasul Lui; sa nu te impotrivesti Lui, pentru ca nu va va ierta pacatele, caci Numele Meu este in El.” (Exod.23:21)

  Am si eu cateva intrebari pentru tine:

  1. – Atunci cand un barbat doreste sa profite sexual (amageasca/insele) de o fecioara, ca ulterior sa o lase cu ochii-n soare, cum ii va vorbi acesteia (fecioarei): „urat” (ii spune ce intentii are – sinceritate) sau „frumos” (ii spune ce ea vrea sa auda – limbaj sasaitor-serpesc-bisericesc)…?

  2. – Cate femei au fost la mormant, in ziua dintai a saptamanii: una, doua sau trei…?

  „La sfarsitul zilei Sabatului, cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul.” (Mat.28:1) – doua femei…

  „Dupa ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salome au cumparat miresme ca sa se duca sa unga trupul lui Yahshuah.
  In ziua dintai a saptamanii, s-au dus la mormant dis-de-dimineata, pe cand rasarea soarele.” (Marc.16:1-2) – trei femei…

  „In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era inca intuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.” (Ioan.20:1) – o singura femeie…

  3. – In ce fel/mod a fost vazut Mesia „umbland pe mare”…?
  P.S. – Sa nu-mi spuneti ca-i placea sa faca surfing… – „Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept.” (Prov.26:5)

  „A vazut pe ucenici ca se necajesc cu vaslirea, caci vantul le era impotriva. Si, intr-a patra straja din noapte, a mers la ei, UMBLAND PE MARE, si voia sa treaca pe langa ei.
  Cand L-au vazut ei UMBLAND PE MARE, li s-a parut ca este o naluca, si au tipat; pentru ca toti L-au vazut si s-au inspaimantat. Yah’shuah a vorbit indata cu ei si le-a zis: „Indrazniti, Eu sunt, nu va temeti!”
  Apoi S-a suit la ei in corabie, si a stat vantul. Ei au ramas uimiti si inmarmuriti, caci nu intelesesera minunea cu painile, fiindca le era inima impietrita.” (Marc.6:48-52)

  4. – Cum a putut Cel Vesnic Viu, Duh fiind, sa scrie cu degetul cele doua table ale marturiei (ad litteram vorbind): are Duhul degete…?!

  „Cand a ispravit YHVH de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele doua table ale marturiei, table de piatra, scrise cu degetul lui Elohim.” (Exod.31:18)

  „…si YHVH mi-a dat cele doua table de piatra, scrise cu degetul lui Elohim si cuprinzand toate cuvintele pe care vi le spusese YHVH pe munte, din mijlocul focului, in ziua cand tot poporul era adunat.” (Deut.9:10)

  5. – In ce mod a fost „rapit” Filip…?

  „Cand au iesit afara din apa, Duhul Celui Vesnic Viu a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut…” (Fapt.8:39)

  6. – Care dintre cei 12 ucenici a fost „piatra” pe care Mesia si-a zidit Ekklesia/Adunarea…?

  „…si pe aceasta piatra voi zidi Ekklesia/Adunarea Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.” (Mat.16:18)

  7. – Cand se va implini aceasta profetie…?

  „Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe Muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului, spre rasarit; Muntele Maslinilor se va despica la mijloc, spre rasarit si spre apus, si se va face o vale foarte mare: jumatate din munte se va trage inapoi spre miazanoapte, iar jumatate, spre miazazi.” (Zah.14:4)

  8. – Daca relatarea din pasajele urmatoare a fost una reala (ad litteram), cum va explicati faptul ca cei doi ucenici nu L-au recunoscut pe Mesia/HaMashyah…?!

  „In aceeasi zi, iata, doi ucenici se duceau la un sat, numit Emaus, care era la o departare de saizeci de stadii de Ierusalim; si vorbeau intre ei despre tot ce se intamplase.
  Pe cand vorbeau ei si se intrebau, Yah’shuah S-a apropiat si mergea pe drum impreuna cu ei.
  Dar ochii lor erau impiedicati sa-L cunoasca.
  El le-a zis: „Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbati intre voi pe drum?” Si ei s-au oprit, uitandu-se tristi.
  Drept raspuns, unul din ei, numit Cleopa, I-a zis: „Tu esti singurul strain aici in Ierusalim, de nu stii ce s-a intamplat in el zilele acestea?”
  „Ce?”, le-a zis El. Si ei I-au raspuns: „Ce s-a intamplat cu Yah’shuah din Nazaret, care era un proroc puternic in fapte si in cuvinte inaintea Celui AtotPuternic si inaintea intregului norod.
  Cum preotii cei mai de seama si mai marii nostri L-au dat sa fie osandit la moarte si L-au rastignit?
  Noi trageam nadejde ca El este Acela care va izbavi pe Israel; dar cu toate acestea, iata ca astazi este a treia zi de cand s-au intamplat aceste lucruri.
  Ba inca niste femei de ale noastre ne-au pus in uimire: ele s-au dus dis-de-dimineata la mormant, nu I-au gasit trupul si au venit si au spus ca ar fi vazut si o vedenie de ingeri care ziceau ca El este viu.
  Unii din cei ce erau cu noi s-au dus la mormant si au gasit asa cum spusesera femeile, dar pe El nu L-au vazut.”
  Atunci Yah’shuah le-a zis: „O, nepriceputilor si zabavnici cu inima, cand este vorba sa credeti tot ce au spus prorocii!
  Nu trebuia sa sufere Mesia/HaMashyah aceste lucruri si sa intre in slava Sa?”
  Si a inceput de la Moise si de la toti prorocii si le-a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El.
  Cand s-au apropiat de satul la care mergeau, El S-a facut ca vrea sa mearga mai departe.
  Dar ei au staruit de El si au zis: „Ramai cu noi, caci este spre seara, si ziua aproape a trecut.” Si a intrat sa ramana cu ei.
  Pe cand sedea la masa cu ei, a luat painea; si, dupa ce a rostit binecuvantarea, a frant-o si le-a dat-o.
  Atunci li s-au deschis ochii si L-au cunoscut; dar El S-a facut nevazut dinaintea lor.” (Luc.24:13-31)

  9. – In ce mod/fel a fost vindecat orbul din nastere…?

  „Cand trecea, Yah’shuah a vazut pe un orb din nastere.
  Ucenicii Lui L-au intrebat: „Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?”
  Yah’shuah a raspuns: „N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile Tatalui Ceresc.
  Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.
  Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.”
  Dupa ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pamant si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta, si i-a zis: „Du-te de te spala in scaldatoarea Siloamului” (care talmacit inseamna: Trimis). El s-a dus, s-a spalat si s-a intors vazand bine.” (Ioan.9:1-7)

  Ajung deocamdata…

  Ghedeon, prin intermediul acestor 9 intrebari iti voi demonstra ca tu, ca si toti indoctrinatii sistemului religios, doar crezi ca stii ceva, macar ca nu stii nimic…
  Esti, asa cum bine a „vazut” domnul Tanase, doar un ipocrit, o victima a dumneZEILOR sistemului religios, un religios care citeaza dintr-o Scriptura din care nu intelege absolut o iota (si iti voi demonstra acest lucru aici, in mod public – vei fi facut de rusine impreuna cu toti dumneZEII sistemului religios) si, daca si faci parte dintr-o denominatie/cult anume: un curvar idolatru (indoctrinatul religios care curveste cu una dintre fiicele Curvei – toate denominatiile crestine; toate avand aceeasi mama: Curva cea mare)…

 9. Roro, tu de fapt ce vrei sa demonstrezi ? Vad ca-l agreezi pe Danut Tanase, de ce nu vorbesti si tu ca el, deschis si verde-n fata ?

 10. Titi, nu eu il agreez pe domnul Tanase, ci Altcineva prin mine…
  Cine crezi tu ca mi l-a scos in cale (acum vreo 3 ani de zile, exact la inceputul cautarilor mele)…?
  Domnul Tanase si-a avut rolul lui (un rol extrem de important) in „cresterea”/”hranirea” mea…
  Daca Tatal Ceresc nu mi l-ar fi scos in cale exact la momentul oportun (la inceputul cautarilor mele), cred ca, din nestiinta – atunci abia ce intelegeam si eu cateva firimituri din Scripturi, as fi ajuns si eu o victima a Babilonului (Curva cea mare – sistemul religios); dar, Slava Cerului, ca nu m-a lasat sa cad in ghearele balaurilor (dumneZEILOR sistemului religios)… – „De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.” (Isa.43:4)

  Chiar daca, de-a lungul acestor 3 ani, am avut unele „conflicte” (puncte de vedere diferite ale intelegerii Scripturilor), domnul Tanase va ramane pentru totdeauna in inima mea; caci nu eu l-am scos in calea mea, si nici nu i-am facut eu un loc in inima mea…
  Au trecut aproximativ 3 ani de-atunci, timp in care Tatal Ceresc, desi nu am citit nici macar o singura data Scripturile, mi-a descoperit lucruri la care teOLOGII (dumneZEII sistemului religios) nici macar nu pot visa…
  TeOLOGIa nu poate sa „nasca” decat OLOGI de ambele picioare, si asta deoarece ei si-au vandut dreptul de intai-nascuti fiicelor Curvei (curvesc cu una dintre ele: denominatiile/cultele cre(s)tine)…

  Titi, referitor la nedumerirea ta – Titi on 01/04/2014 la 21:13 said: Roro, tu de fapt ce vrei sa demonstrezi ? – intrebarea ta mi se pare una cel putin ciudata, si asta deoarece tu esti in lista mea de prieteni (Facebook)…
  Daca mi-ai fi urmarit postarile de pe Facebook, ai fi inteles ce anume incerc eu, dupa intelepciunea data mie de Tatal Luminilor, sa demonstrez…
  Ca si domnul Tanase, si mie imi place sa spun lucrurilor pe nume; fiecare dupa Lumina pe care a primit-o… – „Oare, tacand, faceti voi dreptate? Oare asa judecati voi fara partinire, fiii oamenilor?” (Ps.58:1)

  Lumina pe care am primit-o de sus mi-a aratat atat de limpede ca crestinismul nu are absolut nicio legatura cu Scriptura…
  Crestinismul nu este altceva decat o religie pagana/idolatra poleita cu un strat subtire de iudaism…
  TeOLOGI cre(s)tini – cre(s)tinismului ii lipseste litera „S” de la stiinta/intelepciune/invatatura („Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii Stiinta?” – Prov.1:22) nu inteleg absolut o iota din Scripturi, si asta deoarece le lipseste Lumina/Duhul care sa le descopere limbajul in care a fost scrisa Scriptura…
  De ce crezi tu ca Pavel a afirmat faptul ca „slova omoara, dar Duhul da viata”…?

  Titi, pentru a nu fi o pricina de poticnire pentru tine, dar si pentru altii, o sa-ti dau o tema (lapte duhovnicesc – sa nu crezi ca vreau sa ma laud, caci stiu de la Cine am invatat: ceea ce mi-a fost descoperit a venit direct de Sus, ci nu prin intermediul vreunui om), si anume: vindecarea orbului din nastere: In ce mod/fel a fost vindecat orbul din nastere…?

  “Cand trecea, Yah’shuah a vazut pe un orb din nastere.
  Ucenicii Lui L-au intrebat: “Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?”
  Yah’shuah a raspuns: “N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile Tatalui Ceresc.
  Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.
  Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.”
  Dupa ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pamant si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta, si i-a zis: “Du-te de te spala in scaldatoarea Siloamului” (care talmacit inseamna: Trimis). El s-a dus, s-a spalat si s-a intors vazand bine.” (Ioan.9:1-7)

  Cu respect si dragoste, Roro…

 11. E plina lumea de dezaxati! Asa de multi topaie in libertate, ca faci fata cu greutate fara protectie printre ei. Sansa noastra, a tuturor, deci, si a voastra,o reprezinta bunatatea lui Dumnezeu. Daca n-am avea aceasta certitudine, ar trebui sa reinventam mentalitatea salvatoare din romanul ,,Tess’ (Departe de lumea dezlantuita) a celebrului scriitor englez Thomas Hardy, pentru a evada din inexorabila conventionalitate pseudo- neovictoriana. Voi,toti, astia, Stie Tot, sunteti personaje desprinse din condeiul lui Alfred Binet, ins, ce s-a ocupat indeaproape de maladia cunoscuta, generic, ca, dedublarea personalitatii. Nu intamplator, am afirmat ca astfel de cazuri intra 100% in sfera studiului medical. Brrr!

  • Ghedeon, am o intrebare simpla pentru tine: Spune-mi si mie, te rog, care dintre zecile/sutele de denominatii/culte crestine a fost infiintata de Mesia/Mantuitor…? 😉

   “…si pe aceasta piatra voi zidi Ekklesia/Adunarea Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.” (Mat.16:18)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s