Cartea Vietii

Motto:”Eu sunt Calea, Adevarul, si Viata.” (Ioan)

Dupa episoadele in care am vorbit despre moarte, despre moartea intai si despre moartea a doua, astazi, vreau sa vorbesc despre, viata, adica despre Carte Vietii. Cartea in care sunt scrisi toti cei salvati din pacat si din moarte prin Isus Hristos si Tatal Sau. Este un subiect pe care l-am anuntat de mult timp pe acest blog, asa ca iata ca acum a venit si vremea lui. Desi pare un pic greu de inteles la prima vedere, adevarul despre Cartea Vietii poate sa fie descifrat foarte simplu, daca ai mintea deschisa spre adevar, si daca te bazezi doar pe ceea ce ne spune Dumnezeu in Biblie, si daca vrei sa renunti la tot balastul de invataturi gresite din religia asa zis crestina despre acest subiect, subiect atat de putin discutat in „Crestinismul SRL”. Oricum foarte multe dintre subiectele importante pe care le gasiti pe acest blog, nu sunt discutate deloc in „marele” crestinism habarnist. In loc sa ne informam singuri citind Biblia, prefeream sa ii dam inainte cu bisericile, cu popa si cu pastorul miluieste, si aleluia, aleluia, in loc sa ne gandim cu adevarat la ceea ce credem, si de ce credem asa. Este mai comod sa pupi morti, citeste moaste, sa aprinzi lumanari, sa pupi icoane, adica lemne si carpe fara viata, sa crezi in ceea ce spune popa sau pastorul sau te miri cine, decat sa gandesti tu, cu creierul tau, creier daruit tie de bunul Dumnezeu tocmai pentru asta: sa gandesti cu el. Este gratis, si nu doare deloc, asa ca folositi-l cu incredere.

Asa cum spuneam si in celelalte posturi de pana acum, in care tangential am vorbit despre Cartea Vietii, Biblia ne spune ca inca de la intemeierea lumii exista Cartea Vietii, si o sa vedem cum. Invatatura despre Cartea vietii este o invatatura foarte interesanta a Bibliei, o invatatura care se potriveste perfect in puzzle-ul perfect al Evangheliei Vesnice. Aparent, textele din Biblie care vorbesc despre acest subiect, par a se contrazice unele pe altele, in afirmatiile legate de acest subiect, dar in realitate, ele sunt in perfecta armonie. Hai sa vedem care este adevarul. Ca de obicei, vom constata ca la Dumnezeu, lucrurile sunt extreme de simple si usor de explicat, daca vrei sa intelegi cum trebuie, daca privesti deschis lucrurile, si daca esti dispus sa accepti adevarul atunci cand il gasesti. Spuneam ca numele tuturor oamenilor care s-au nascut si au trait vreodata pe acest Pamant, pe aceasta planeta, au fost scrise in Cartea Vietii, datorita lui Isus Hristos. Pe planeta Pamant, omul se naste, si in acel moment numele lui este scris in Cartea Vietii, isi traieste viata, apoi moare, si abia dupa aceea, la sfarsitul veacurilor, adica dupa ce istoria pacatului se va fi incheiat, vine judecata. Iata un text care ne exact asta ne spune: „… oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata.” (Evrei) Acest text ne spune un lucru foarte simplu de inteles: dupa moartea lor, oamenii, mortii, se descompun in mormintele lor, dormind somnul mortii intai, pana la terminarea istoriei pacatului de pe planeta Pamant, pentru ca din pamant am fost luati la Creatie, si fara Viul Dumnezeu si viata Lui neprihanita de care ne-am despartit prin pacat, ne intoarcem in pamant, dupa cum am fost avertizati inca de la inceput, de catre bunul Dumnezeu: In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat, caci tarana esti, si in tarana te vei intoarce.” (Geneza)

Sa vedem acum ce se intampla dupa moartea fiecarui om. Sunt doar doua posibilitati, spune Dumnezeu in Biblie, doua ipostaze in care moartea il poate surprinde pe om:

a) de partea lui Isus Hristos, prin acceptarea salvarii/mantuirii oferite de Isus, si astfel ramane scris in Cartea Vietii, fiind salvat de Isus din pacat si din moartea vesnica, moartea a doua, care este iazul de foc.

b) de partea lu’ Dracu’, si atunci este sters din Cartea Vietii, si va muri in iazul de foc, care este moartea a doua, cea pentru totdeauna, cea vesnica.

Asa cum stim din Evanghelia Vesnica, Isus Hristos este viata si neprihanire, iar Dracu’ este pacat si moarte. Nu este nimic complicat de inteles. Ce inseamna asta in raport cu Cartea Vietii? Simplu de raspuns: in Cartea Vietii sunt scrise si raman doar numele celor care apartin lui Isus Hristos, adica doar numele celor salvati de Isus Hristos din pacat si din moartea a doua, pentru ca ei au dorit asta in timpul vietii lor. In Cartea Vietii raman numele tuturor celor neprihaniti din toate veacurile, neprihaniti facuti de Isus prin Duhul lui Isus care este in ei, iar toti cei care au murit in pacat, ca robi ai Satanei, adica toti pacatosii, toti nelegiuitii care l-au refuzat pe Isus Hristos si neprihanirea Sa in timpul vietii lor, vor fi stersi de Isus din Cartea Vietii, pentru ca aceasta carte este a lui Isus Hristos, si numai a Lui, pentru ca numai El, Hristos, este viata, iar Diavolul, Satana, Dracu’ este moarte. Simplu. In Cartea Vietii Mielului, adica a lui Isus Hristos, Cartea Vietii, raman scrise si sunt doar numele celor care alcatuiesc adevarata biserica si adevaratul popor al lui Dumnezeu din toate timpurile, si din toate neamurile. Raman numele celor care l-au acceptat pe Isus Hristos ca Dumnezeu Salvator din pacat si din moarte. Simplu, nu-i asa?! Iata si textele biblice care sustin toate aceste afirmatii:

cazul a) „Cel ce va birui va fi imbracat astfel in haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din Cartea Vietii, si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Lui.” (Apocalipsa)
Observati ca numele lui, al biruitorului, adica al salvatului de catre Isus Hristos, si prin Isus Hristos, era deja scris in Cartea vietii, si va ramane acolo, adica nu va fi sters niciodata din Cartea Vietii. Intrebare: cand a fost scris acest nume in Cartea Vietii? Raspuns: la nastere. Cand este sters sau ramane definitv in Cartea Vietii, numele unui om? Raspuns: dupa moartea omului, pentru ca abia dupa moarte vine judecata. O sa vedem mai departe de ce este asa, si nu altfel.

Si pe tine, adevarat tovaras de jug, te rog sa vii in ajutorul femeilor acestora, care au lucrat impreuna cu mine pentru Evanghelie, cu Clement si cu ceilalti tovarasi de lucru ai mei, ale caror nume sunt scrise in Cartea Vietii. (Filipeni) Dupa cum vedeti, numele celor care il accepta pe Isus Hristos ca Domn si ca Salvator, sunt deja scrise in Cartea Vietii, adevar stiut de urmasii lui Hristos. In acest context, vreau sa spun si sa repet ceea ce am spus mereu, si anume ca: judecata este numai pentru Satana si ingerii lui, precum si pentru toti aceia care ii vor urma in viata lor, devenind poporu’ lu’ Dracu’, si ea consta in retragerea vietii date lor de Dumnezu, pentru ca ei singuri au refuzat-o, refuzandu-l pe Dumnezeu Tatal si pe Fiul Sau Isus Hristos, ca Salvator. Consecinta alegerii lor va fi o sinucidere, o renuntare la viata, adica o pierzare vesnica de la fata lui Dumnezeu, autorul vietii si al neprihanirii, adica moartea a doua. Asta este tot. Dupa cum vedeti, urmasii lui Isus Hristos stiu ca numele lor este scris in Cartea Vietii, nu este nici o indoiala in aceasta privinta, si nu au niciun dubiu ca asa este. Ei stiu ca atata timp cat cred in Isus Hristos si raman credinciosi Lui, iubind neprihanirea Sa si dorind ca si ei sa fie facuti neprihaniti de Isus, vor fi acolo, in Cartea Vietii si in Imparatia lui Dumnezeu.

cazul b) Pacatosii, cei care il refuza pe Isus Hristos in tot timpul vietii lor pana la moartea intai, pacatuiesc toata viata, adica fac asta, ceea ce scrie in textul care urmeaza, cu consecintele de rigoare: „Adauga alte nelegiuiri la nelegiuirile lor, si sa n-aiba parte de indurarea Ta! Sa fie stersi din Cartea Vietii, si sa nu fie scrisi impreuna cu cei neprihaniti!” (Ps. 69)  Ce intelegem din acest text? Ca si numele acestor nelegiuiti, pacatosi, care au ramas pana la sfarsitul vietii lor in pacat impreuna cu Diavolul, Satana, Dracu’, au fost scrise in Cartea Vietii de la nasterea lor, dar acum, dupa moartea lor, pentru ca au ramas fideli Satanei si implicit pacatului, refuzandu-l pe Hristos, numele lor sunt sterse din Cartea Vietii pe buna dreptate, si vor muri de moartea a doua impreuna cu Dracu’ si ingerii lui. Asa cum bine stim din Biblie, Isus nu are nimic in comun cu moartea si cu pacatul, cu Dracu’, asa cum viata nu are nimic in comun cu moartea, si neprihanirea nu are nimic in comun cu pacatul, si asa cum Iadul in care traim noi, nu are nimic in comun cu Imparatia lui Dumnezeu. Simplu de inteles, nu-i asa, trebuie doar sa vrei. Iata si un alt text biblic care spune acelasi lucru: „Domnul a zis lui Moise: „Pe cel ce a pacatuit impotriva Mea, pe acela il voi sterge din Cartea Mea” (Exod)  Din care Carte il va sterge Dumnezeu pe pacatos?! Evident ca din Cartea Vietii, nu din alta carte. Acest verset din Exod mai are un rol, acela de „traducator”. Acest verset, „traduce” pentru noi, ce vrea sa insemne stergerea cuiva din Cartea Vietii, si explica textele din Apocalipsa, care aparent contrazic ceea ce am spus pana aici. Sunt texte mai greu de priceput pentru unii, pentru toti cei care nu iau in calcul toate afirmatiile Bibliei pe acest subiect, dar despre asta vom vorbi mai departe. Altfel spus, acest verset poate sa sune si asa: Pe cel ce a pacatuit impotriva Mea, pe cel care ma refuza pe Mine si viata Mea neprihanita oferita de Mine, pe cel care ma reneaga si nu vrea sa stie de Mine, pe cel care Ma refuza si a ales sa ramana in pacat pana la sfarsitul vietii lui, pe acela il voi sterge din cartea Mea. Rezultatul acestei stergeri din Cartea Vietii, este acesta: „Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii, a fost aruncat in iazul de foc.” (Apocalipsa) Stim tot din Biblie, ca iazul de foc este moartea a doua, moartea cea vesnica.

Concluzia la tot ceea ceea ce am discutat pana acum, este aceasta, si este cea biblica: „Nimic intinat nu va intra in ea (in Imparatia lui Dumnezeu), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna, (adica in pacat, in nelegiuire), ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii, a fost aruncat in iazul de foc.” (Apocalipsa)  Stim acum ce este Iazul de foc, este moartea a doua, moartea vesnica, moartea definitiva si irevocabila. Acest text ne mai spune ceva, ceva foarte important, cum ca aceasta Carte a Vietii, devine singura evidenta clara si sigura, singura valabila si adevarata in cer si pe pamant, a tuturor celor salvati de Isus si prin Isus Hristos, de-a lungul veacurilor. Altfel spus, in Cartea Vietii se gasesc numele tuturor celor salvati de Dumnezeu Tatal prin Fiul Sau Isus Hristos, ei, cei salvati, formand, asa cum am mai spus, adevaratul si singurul popor al lui Dumnezeu din toate timpurile, si singura si adevarata biserica a lui Dumnezeu din toate timpurile. Cine nu este scris in aceasta Carte a Vietii, nu va mai exista, sau mai bine spus, nu va mai exista niciodata in cer sau pe pamant. Cartea Vietii este singura evidenta a tuturor celor salvati de-a lungul veacurilor. Iata ce simplu este. Sa recapitulam: dupa moartea oricarui om, moartea intai, somnul, daca acel om l-a acceptat pe Isus Hristos ca salvator, numele lui ramane scris in Cartea Vietii, iar daca l-a refuzat pe Isus Hristos, ramanand cu Dracu’ pana in ziua mortii lui, numele i se sterge din Cartea Vietii, si va muri vesnic in Iazul de foc, care este moartea a doua. Asta este tot. Sa nu uitam niciodata, niciodata ca initial, adica de la inceputul lumii si pana la sfarsitul ei, noi toti am fost scrisi in Cartea Vietii, si tot de la inceput, Dumnezeu a spus clar oamenilor, ca pacatosii nu vor avea niciodata acces in Imparatia Sa. Niciodata. M-am repetat putin, dar stiti ca repetitia este mama invataturii.

Pentru ca Dumnezeu este adevar si numai adevar, nu vreau, nu intentionez, si nu am sa ocolesc niciodata textele din Biblie, care aparent „imi pun probleme”, adica aparent ma contrazic, contrazic tot ceea ce am spus si sustinut pana acum. Iata textele la care vreau sa fac referire in continuare:

„Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume n-a fost scris, de la intemeierea lumii, in Cartea vietii Mielului care a fost junghiat.(Apocalipsa) Al doilea text care spune acelasi lucru, este acesta: Fiara pe care ai vazut-o era, si nu mai este. Ea are sa se ridice din Adanc si are sa se duca la pierzare. Si locuitorii pamantului, ale caror nume n-au fost scrise de la intemeierea lumii in Cartea Vietii, se vor mira cand vor vedea ca fiara era, nu mai este, si va veni.(Apocalipsa) Aparent, aceste doua texte, contrazic afirmatiile anterioare, cum ca noi toti suntem scrisi de la inceputul lumii, fiecare la vremea nasterii lui, in Cartea Vietii, dar atentie, aceste texte, tocmai asta spun si ele: Cartea Vietii exista de la intemeierea lumii, si in ea, sunt toate numele oamenilor, mai putin ale celor care de-a lungul veacurilor s-au inchinat lu’ Dracu’ pana la sfarsitul vietii lor, si de aceea nu mai sunt in Cartea Vietii. Haideti sa analizam putin aceste texte. La o prima vedere, superficiala, ele, textele, neaga sau infirma tot ceea ce am spus pana acum. Oare asa sa fie?! Sa gandim un pic, zic, ca d’aia avem un creiere in cap! Este la mintea oricui om care mai si gandeste cu creierul din dotare, ca toate generatiile pamantului nu au cum sa stea in fata ultimei fiare, pentru ca nu au cum. De ce? Pentru ca toti sunt morti, cu exceptia ultimei generatii care va fi in viata la a doua venire a lui Isus Hristos. Atentie mare insa, poate ca textele s-ar putea sa ne spuna altceva decat intelegem noi la prima vedere. Aceste texte se inteleg simplu, daca intelegem cine este Fiara. De-a lungul veacurilor si a istoriei lumii noastre, aceasta Fiara, a fost, este si va fi in toate timpurile, pana la sfarsitul lumii, aceeasi: Dracu’. Fiara este… Dracu’ si ingerii lui, dar Dracu’ este seful suprem al pacatosilor. Sigur ca aceasta Fiara s-a „intrupat” de-a lungul veacurilor in tot felul de forme: imperii nelegiuite si criminale, sclavie, dictaturi criminale gen comunism si fascism, etc…, dar in spatele tuturor acestor nelegiuiri si nelegiuiti care au creat de-a lungul veacurilor aceste monstruozitati, a stat totdeauna, totdeauna: Dracu’ impreuna cu ingerii lui cazuti, demonii, dracii.  Acestei fiare, Dracu’, i s-au inchinat si i se vor inchina, toti cei care au fost sau vor fi stersi dupa moartea lor din Cartea Vietii sau in viata fiind, cazul pamantenilor ultimei generatii, care primesc semnul Fiarei. Toti acestia nu au cum sa mai figureze in Cartea Vietii, si de aceea exista afirmatia ca ei nu au fost acolo de-a lungul veacurilor, in sensul ca ei deja au fost stersi de acolo, si nu mai figureaza in Cartea Vietii. Asa trebuiesc intelese aceste doua texte. In acest context trebuiesc privite aceste texte. De la intemeierea lumii si pana la sfarsitul ei, fiecare om a murit fie fiind de partea lui Hristos, fie fiind de partea lu’ Dracu’. Cei care au murit de partea lui Hristos raman si sunt in Cartea Vietii, iar cei care au murit fiind de partea lu’ Dracu’, sunt stersi si nu mai sunt in Cartea Vietii, pentru ca au fost stersi, de la intemeierea lumii, si pana la sfarsitul ei, iar acest proces se tot repeta: esti scris, iar apoi ramai sau esti sters, esti scris, ramai sau esti sters, si tot asa. De ce? Pentru ca cei stersi au murit ca inchinatori si slujitori ai lu’ Dracu’, de aceea sunt stersi si nu mai sunt in Carte, si exact asta spun si cele doua texte de mai sus: Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume n-a fost scris, (adica nu mai este acolo) de la intemeierea lumii, in Cartea vietii Mielului care a fost junghiat.Altfel spus, acest text poate sa sune asa: Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume nu mai este scris, adica n-a fost scris, adica a fost sters, din Cartea Vietii Mielului..”!”

Acum am sa va mai dau un text, care va poate ajuta sa intelegeti acest gen de afirmatie: „de la intemeierea lumii”, ca in cele doua texte de mai sus:

„De aceea Intelepciunea lui Dumnezeu a zis: „Le voi trimite proroci si apostoli, pe unii din ei ii vor ucide, iar pe altii ii vor prigoni ca sa se ceara de la acest neam, sangele tuturor prorocilor care a fost varsat de la intemeierea lumii, de la sangele lui Abel pana la sangele lui Zaharia, ucis intre altar si Templu; da, va spun, se va cere de la neamul acesta!(Luca) Aceste texte, mesaje de la Dumnezeu, cele doua prezentate mai sus, dar si acesta, au ceva similar in ele, aceleasi cuvinte „magice”: “de la întemeierea lumii”. Ce vor sa spuna de fapt ele, textele ? Ca practic, toti oamenii se fac “vinovati” de toate, intr-un fel sau altul, adica in bine sau in rau, de la intemeierea lumii si pana in ultima zi a ei. De la Abel, prima victima a pacatului, si pana la ultima generatie de oameni ai planetei Pamant, fiecare a decis de partea cui este. De partea lui Hristos sau de partea Satanei. Fiecare generatie a perpetuat atat pacatul cat si neprihanirea, si prin neamurile de oameni traitori pe acest pamant, acestea, pacatul si neprihanirea, au ajuns pana in zilele noastre, si vor ajunge pana la ultima generatie. Nimeni nu este in afara conflictului dintre Satana si Hristos, nimeni nu poate sa fie neutru in aceasta batalie pe viata si pe moarte. Acum, si in acest context, talcuirea textelor care aparent neaga ceea ce am spus initial, ca numele noastre, ale tuturor, sunt scrise initial in Cartea Vietii, este usoara si sigura. Toti cei care de-a lungul veacurilor au slujit lui Satana prin ramanerea in pacat, ca si cei care au ucis proroci si apostoli, oameni ai lui Dumnezeu de tot felul, de la Abel si pana la ultimul pamantean, adica de la intemeierea lumii, si au sigilat acest lucru prin moartea lor, ii da dreptul lui Dumnezeu sa ceara socoteala tuturor celor care au facut asta de-a lungul veacurilor, de la intemeierea lumii si pana la ultima generatie, asa cum ii da dreptul lui Dumnezeu, sa-i stearga din Cartea Vietii pe toti cei care au murit ca dusmani ai Sai si ai Fiului Sau. Este acelasi principiu al continuitatii. Ei, pacatosii, nu sunt in Cartea Vietii de la intemeierea lumii si pana in ultima zi a acestei lumi, fiecare pacatos fiind sters la vremea mortii lui, iar unii, cei din ultima generatie, isi vor sigila apartenenta la cauza lui Satana, in viata fiind. Daca iubesti neprihanirea lui Hristos si a Tatalui Sau, si daca crezi in Hristos pana la moarte, urmandu-L, ramai scris in Cartea Vietii, iar daca nu, vei muri ca rob al lu’ Dracu’, asa cum te-ai si nascut, si vei fi sters din Cartea Vietii, si astfel, vei pieri vesnic, de moartea a doua, Iazul de foc. Va rog dragi cititori sa nu uitati niciodata, niciodata, asta: „”In El (in Hristos), Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui” Dumnezeu ne-a ales pe toti, ne-a dorit pe toti, sa fim toti in Cartea Vietii, ceea ce va doresc din tot sufletul! Cartea Vietii este cartea salvatilor, cartea neprihanitilor, cartea nejudecatilor de catre Dumnezeu, cartea nemuritorilor care nu vor avea parte niciodata de moartea a doua, cartea fiilor si fiicelor lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Marele Preot, Invatatorul, Rascumparatorul, Salvatorul tuturor celor scrisi in Cartea Vietii Mielului lui Dumnezeu care a ridicat pacatul lumii, si i-a daruit viata si neprihanirea Sa.

„Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea, Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.” (Apocalipsa) Iata ce frumos se imbina acest text din Apocalipsa, cu textul urmator din Daniel: In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau, caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in Carte. Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.” (Daniel)

Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?” (Ezechiel) Plecand de la aceasta afirmatie, Dumnezeu declanseaza planul de salvare al fiintelor cazute in pacat, altele decat Satana si ingerii lui, pentru care nu mai exista cale de intoarcere. Pentru ei lucrurile sunt clare: vor muri vesnic, ca dusmani vesnici ai lui Dumnezeu. Pentru urmasii lui Adam si ai Evei, mai este o sansa, o speranta: Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care s-a oferit sa-si dea viata lui neprihanita, oamenilor cazuti in cursa Satanei, care sunt robi ai lu Dracu’, ai pacatului si ai mortii. Avand in vedere acest aspect al salvarii tuturor prin Hristos, Dumnezeu isi face o evidenta a tuturor care vor fi salvati. Aceasta evidenta se numeste Cartea Vietii. In aceasta carte, initial, sunt numele tuturor celor care se nasc, traiesc si mor pe acest pamant. Numele noastre, ale tuturor, sunt trecute in Cartea Vietii. Iata si dovada: „In El (Hristos), Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui”, deci in Hristos, putem spune ca numele noastre ale tuturor, sunt in Cartea Vietii Mielului. Datorita faptului ca in timpul vietii noastre putem oscila, trecand oricand vrem noi, din tabara lui Dumnezeu in tabara lui Dracu’, si viceversa, decizia finala daca vom ramane in Cartea Vietii sau vom fi stersi din ea, nu se ia in dreptul nostru decat dupa moartea noastra, moarte care ne pecetluieste alegerea si soarta, conform adevarului deja spus si citat mai sus, cum ca: „oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata.” Daca moartea ne prinde in tabara lu’ Dracu suntem stersi din Cartea Vietii, daca moartea ne prinde in tabara lui Hristos, numele noastre raman in Cartea Vietii, si vom fi inviati la a doua venire a lui Isus Hristos. Asta este tot. Biblia indica un singur moment in care suntem scrisi in Cartea Vietii, iar acesta este „inainte de intemeierea lumii”, datorita salvarii pregatita de Dumnezeu Tatal, prin Isus Hristos, iar asta inseamna, ca la nasterea noastra in aceasta lume a pacatului si a mortii, Dumnezeu ne trece direct in Cartea Vietii, nu a mortii. Nu-i minunat?! Nu-i extraordinar?! Nu-i fantastic?! De ce face Dumnezeu asta? Iata de ce: „Pe viata Mea, zice Domnul, ca nu vreau moartea pacatosului.” „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Aceasta este Vestea Buna Vesnica. Sa ne bucuram! Bucurati-va!

Vestea cea mai buna legata de acest subiect, Cartea Vietii, este aceasta: inca inainte de intemeierea lumii, Tatal si Fiul s-au gandit sa-si salveze creaturile si creatia de la disparitie, in cazul unei posibile tradari a vietii si a neprihanirii, adica a lui Dumnezeu, lucru care s-a si intamplat pe planeta noastra. Inca inainte de intemeierea lumii, Tatal si Fiul Sau s-au gandit la salvarea noastra! Acesta este minunatul, superbul si gloriosul mesaj al subiectului discutat aici, astazi: „In El, (in Hristos) Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale” (Efeseni) Acest minunat adevar despre Cartea Vieti, demoleaza minciuna satanica promovata si de bisericile asa zis crestine, cum ca Dumnezeu este doar un dictator nemilos si scelerat care vrea doar osanale, un vanator de greseli maniac si dornic de sange, de pedeapsa, de razbunare, de umilire a fiintei umane, asa cum satanic invata asa zisele biserici crestine, „Bisericile SRL” care baga spaima, groaza si teroarea in oamenii lesne crezatori, la toate slujbele si la toate adunarile, ca sa ramana in biserci de frica lui Dumnezeu si a pedepselor Sale, nu din dragoste fata de Dumnezeu si fata de tot ceea ce a facut si face El pentru noi toti. Dupa cum vedeti dragii mei, este exact invers, caci: „Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” (Ieremia)

Sa ne bucuram!

Cartea Vietii

Cu respect,

 

4 gânduri despre „Cartea Vietii

  1. Imi place mult cum traduceti si comentati mesajul lui Dumnezeu din Biblie.Religia mia este ortodoxa, dar din toamna lui 2010 am inceput sa rasfoiesc acesta spectaculoasa carte,carte oferita de un adventist care are o atat de mare putere in cuvintele sale ca m-a pus sa-ma intreb unde ma indrept ? Ce cale trebuie sa urmez? Multumesc ! Sa scrie-ti ca-mi plac comentariile dumneavoastra! As vrea sincer sa va cunosc! De unde sunteti? Aveti invataturi frumoase!! Multe salutari familiei!

    • Multumesc pentru comentariu. Urmati calea lui Dumnezeu! Nu a oamenilor, si nu a bisericilor. Faptul ca cititi Biblia, este perfect! Sunteti deja pe calea cea buna! Daca ce spun eu sau altii despre Dumnezeu, este bazat pe Biblie, si sta pe textul biblic, atunci sa primiti, daca invatatura nu sta pe Biblie, aruncati la gunoi. Multumesc pentru salutari! Poate o sa ne si vedem intr-o zi. Orice este posibil. Cu respect,

  2. Pace si Dumnezeu sa fie mereu cu dv.si familia.Am citit ceea ce scrieti,va multumim ca ne clarificati intr-un mod deschis si sincer,multe nelamuriri personale.Ne ajutati sa raspundem si celor ce se impotrivesc Adevarului.Toti trebuie sa ajunga la Adevar.Daca vor apoi sa il primeasca,e treaba lor.Sa aveti sanatate si tot ce vreti de la Dumnezeu.

    • Buna
      Capitalismul ati uitat sa-l treceti in rand cu restul,sau vi se pare ca este mai bun decat celelalte forme de guvernare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s