Hula impotriva Duhului Sfant

Motto: Pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi. Dar nu toti au cunostinta aceasta.” (1Corinteni)

Aveam de gand sa scriu astazi partea a doua a gandurilor mele despre ceea ce s-a intamplat la Clubul Colectiv din Bucuresti, pentru ca mi se par extrem de importante evenimentele de acolo, pentru intelegerea zilelor pe care le traim, a prostiilor care inca se afla in mintile noastre, a prejudecatilor de tot felul, precum si a arogantei si a promiscuitatii intelectuale atat a „crestinilor”, cat si a ateilor, deopotriva, dar ieri, cineva, Daniel, a postat un comentariu la postul meu despre Trinitate, post si comentariu pe care puteti sa-l cititi AICI. Comentariul lui Daniel este ultimul. Pentru cei care nu vor dori sa citeasca postul, le voi spune ca in el, tratez problema trinitatii, ca fiind o minciuna, o neantelegere corecta a Bibliei pe acest subiect, Biblie care ne spune fara echivoc ca este vorba doar de DOI Dumnezei, Tatal si Fiul Sau. Orice alta invatatura este gresita, si duce la neantelegerea corecta a Evangheliei Vesnice, complicand-o inutil, si facand-o fara sens. Jonglarea cu TREI dumnezei este ridicola si fara sens, dand astfel apa la moara celor care spun despre Dumnezeu si despre crestinism, ca este ceva irational, greu de priceput logic, care nu stie ce vorbeste, si a carui intelegere corecta este greoaie, imposibila, si de multe ori irationala, asa ca se mai apeleaza si la taine pe ici pe colo, prin partile esentiale. Ca sa nu o mai lungesc, Daniel, aduce in discutie urmatorul text, care crede el, contrazice tot ce am afirmat eu pe baza Bibliei, in ceea ce priveste subiectul trinitatii. Problema nu este asta. Problema adevarata, este aceea, ca Daniel habar nu are ce este aceea hula impotriva Duhului Sfant. Asta este cel mai grav! Dar nu numai Daniel nu stie asta, ci multi, foarte multi asa zisi crestini sau necrestini. Hai sa vedem de la ce a plecat totul, si sa vedem unde vom ajunge, iata textul invocat de Daniel, ca sa ma puna in incurcatura, crede el:

„De aceea va spun: orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor, dar hula impotriva Duhului Sfant, nu le va fi iertata. Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant, nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor.” (Matei)  Daniel spune in comentariul sau, ca acest text demonstreaza cum ca exista doua persoane separate, una fiind Isus Hristos, iar alta fiind Duhul Sfant, aducand ca argument in favoarea gandirii lui, si celelalte texte din Biblie, care ne spun cum ca Duhul Sfant este o persoana care sufera pentru noi si cu noi, plange, suspina, etc… Iata textele:

„Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra, caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite. Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului, pentru ca El mijloceste pentru sfinti, dupa voia lui Dumnezeu.” (…) Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.” (Efeseni)  

In postul despre Trinitate, am aratat clar cu multe texte din Biblie, cine este Duhul Sfant. Duhul Sfant este Duhul lui Isus Hristos, este Isus Hristos. Cand se intristeaza Duhul, Hristos se intristeaza, cand plange Duhul, Hristos plange, nu alta persoana a dumnezeirii, si sa nu uitam un lucru esential si extrem de important, acela ca Bibila ne spune adevarul absolut, cum ca singurul Mijlocitor dintre om si Dumnezeu, este Isus Hristos, nu altcineva: „Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos.” (1Timotei)

In final, Daniel, spune asta in comentariul sau: „deci logic putem minti o putere? putem intrista o putere.. poate o putere sa vorbeasca…? deci pan’ la urma urmei ce este Duhul Sfant? dupa cum vedem are sentimente..se intristeaza…etk…deci are „atributele” unei „persoane”…..astept raspunsuri…”

Sa vedem acum, ce vor sa spuna toate aceste texte, si multe altele, din perspectiva Evangheliei Vesnice, singura Evanghelie adevarata. Ea, Evanghelia Vesnica, ne va da toate raspunsurile cerute de Daniel, in comentariul sau.

Va pun o intrebare: Ce credeti dumneavoastra ca inseamna hula impotriva lui Dumnezeu, sau a Duhului Sfant?! Eu nu am nici cea mai mica indoiala, ca multi, foarte multi, cei mai multi dintre dumneavoastra, crestini sau necrestini, credeti si o sa spuneti ca hula impotriva lui Dumnezeu inseamna sa-l injuri pe Dumnezeu, sa vorbesti urat in toate felurile de Dumnezeu, sa-l batjocoresti in fel si chip pe Dumnezeu, sa-l mascaresti pe Dumnezeu, etc. Daca ganditi asa, daca credeti ca asta inseamna hula impotriva lui Dumnezeu sau a Duhului Sau Sfant, este o mare, foarte mare gresala! Inseamna ca nu ati inteles nimic din acest subiect! Nu asta inseamna hula impotriva lui Dumnezeu sau a Duhului Sau Sfant. Dar atunci, veti intreba poate, care este adevarata hula impotriva lui Dumnezeu, care nu va fi niciodata iertata, pentru CA NU POATE SA FIE IERTATA! De ce nu poate sa fie iertata? Pentru ca nu vrea Dumnezeu sa o ierte, pentru ca este ceva extrem de grav care trebuie musai pedepsit si pace, pentru ca este jignirea suprema, pe care Dumnezeu nu o poate tolera, deci nici ierta, din cauza ca este prea mandru, prea afurisit, si pentru ca are si El o limita?! Asta este?! Nu! Nu dragilor, nici vorba de asa ceva! Este simplu de raspuns la aceasta intrebare, din perspectiva Evangheliei Vesnice. Iata raspunsul: Dumnezeu nu iarta asa ceva, nu pentru ca Dumnezeu nu ar vrea sa ierate si asta, nu ca nu ar putea sa ierte si asta, El poate sa ierte orice, El nu oboseste iertand spune Biblia, dar nu iarta aceasta „hula” impotriva Sa, pentru ca nu poate sa se nege pe sine insusi. Daca ar ierta asa ceva, asta ar insemna ca Dumnezeu este minciuna, si nu este adevar! Adica ca Dumnezeu nu este ceea ce este! Se poate asa ceva?! Evident ca nu. Asa ceva este imposibil! Acesta este SINGURUL motiv pentru care Dumnezeu nu are cum sa „ierte” asa ceva. Nu exista altul. O sa vedem imediat de ce, cand o sa intelegem ce inseamna cu adevarat hula impotriva lui Dumnezeu, adica hula impotriva Tatalui si a Fiului Sau.

Sa ne aducem aminte acum si de descrierea Satanei din Biblie, pentru ca este foarte importanta in ceea ce urmeaza sa discutam astazi aici. Iata ce ne spune Dumnezeu despre Dracu’:

 • „Voi aveti de tata pe Diavolul, si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas, si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos, si tatal minciunii.. (Ioan)  Sa retinem ca Dracu’ este tatal minciunii, adica primul mincinos din Univers! Sa nu uitam niciodata asta! Este esential pentru intelegerea corecta a Evangheliei Vesnice, si a ceea ce urmeaza sa va spun mai departe, despre subiectul pe care il discutam acum. Sa mai vedem niste texte:
 • „Caci a venit Ioan, nici mancand, nici band, si ei zic:Are drac! A venit Fiul Omului mancand si band, si ei zic: „Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor!” Totusi, Intelepciunea a fost indreptatita din lucrarile ei.”(Matei)  Ce ne spun aceste texte? Ca a venit Ioan Botezatorul, un om care nu a facut nimic detestabil, nu a baut, nu a fost cu femei, nu a mintit, nu a furat, nu a facut nimic josnic sau rau, si cu toate acestea, lumea a spus despre el ca „are drac”. Tradus, asta inseamna ca el nu este ceea ce este, ca minte, ca nu este dupa voia lui Dumnezeu, ca este un impostor. Apoi a venit Isus Hristos, a facut invers decat Ioan, a fost un prieten al pacatosilor, a stat la masa cu vamesi, prostituate, fara ca El sa pacatuiasca, si nici asa nu a fost bine, altfel spus, si asta, Hristos, ne minte, si asta „are drac”.
 • „Tatal Ma iubeste, pentru ca Imi dau viata, ca iarasi s-o iau. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, si am putere s-o iau iarasi, aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatal Meu.” Din pricina acestor cuvinte, iarasi s-a facut dezbinare intre iudei. Multi dintre ei ziceau: „Are drac, este nebun, de ce-L ascultati?” Altii ziceau: „Cuvintele acestea nu sunt cuvinte de indracit, poate un drac sa deschida ochii orbilor?” (Ioan)  Acest text care ne descrie aceasta intamplare, ne spune acelasi lucru: Isus le spune iudeilor adevarul dumnezeiesc, adevarul salvarii lor si a intregii omeniri, iar ei il fac mincinos si nebun, adica… „are drac!” Cum se poate asa ceva?! Cum sa-l faci mincinos pe Dumnezeu?! Numai Dracu’ este mincinos. Dumnezeu nu minte niciodata, Dumnezeu este numai si numai adevar, si cu toate acestea, Isus Hristos este facut mincinos, adica exact ceea ce El nu este! Intelegeti?
 • „Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic, cuvintele pe care vi le-am spus Eu, sunt duh si viata.”  Isus Hristos este Duh si Viata! Cuvintele Lui, adica CUVINTELE ADEVARULUI VESNIC, SUNT DUH SI VIATA. Iata inca o dovada: „Dar lucrul acesta s-a intamplat ca sa se implineasca vorba scrisa in Legea lor: „M-au urat fara temei.” Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine.”  Acest text ne arata cine este Duhul adevarului. Un duh pornit de la Tatal, ajuns la Hristos, dat de catre Hristos si noua, tuturor celor care il dorim pe Dumnezeu in vietile noastre. Acest Duh al adevarului va marturisi despre Hristos, Mesia, cel care este vestit ca va veni, inca inainte de intemeierea lumii. Paginile Bibliei, adica cuvintele adevarului, vorbesc de la inceput si pana la sfarsit, doar de Dumnezeu Tatal si de Fiul Sau Hristos, Salvatorul. Si mai arata ceva acest text, ceva foarte important: nelegiutii urasc adevarul, il urasc fara temei. Adica nu exista nicio logica in aceasta ura fata de adevar. Urand adevarul, oamenii, implicit, il urasc si pe Dumnezeu, care este insusi adevarul. Simplu. 
 • „Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul, caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. Tot ce are Tatal este al Meu, de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi. (Ioan)  In acest text ni se spune iar, la fel de limpede ca si in alte texte, cine este Duhul adevarului. Este Duhul Tatalui si al Fiului, pentru ca nicunul dintre ei nu este mincinos. Atat Duhul Tatalui, cat si Duhul Fiului, sunt duhuri ale adevarului.
 • “Este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, Omul Isus Hristos.Sa nu uitam nici acest adevar maret. Demonstreaza si el, ca nu exista un alt MIJLOCITOR, in persoana unui Duh Sfant separat de Tatal si de Fiul Sau.

Cred ca am schitat deja cateva elemente cheie pentru a intelege corect subiectul nostru: cine si ce este Duhul Sfant, Duhul adevarului, ca de altfel, orice Duh de-al lui Dumnezeu. Duhul adevarului nu este singurul duh dumnezeiesc. Mai exista si un Duh al dreptatii si al puterii, etc:

„In ziua aceea, Domnul ostirilor, va fi o cununa stralucitoare si o podoaba mareata pentru ramasita poporului sau un duh de dreptate pentru cel ce sade pe scaunul de judecata, si o putere pentru cei ce dau pe vrajmas inapoi pana la portile lui.” (Isaia)  Iata acum si alte texte legate de duhurile lui Dumnezeu:

 • „Domnul a vorbit lui Moise si a zis: „Sa stii ca am ales pe Betaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din semintia lui Iuda. „L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de intelepciune, pricepere si stiinta pentru tot felul de lucrari,” (Exod)  Aici avem duhuri ale priceperii, stiintei, si ale intelepciunii, care sunt tot duhuri dumnezeiesti.
 • „Duhul Domnului (adica al Tatalui Sau) Se va odihni peste El (Isus Hristos), duh de intelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul.” (Isaia)
 • „De pilda, unuia ii este dat, prin Duhul, ca sa vorbeasca despre intelepciune, altuia, sa vorbeasca despre cunostinta, datorita aceluiasi Duh.” (1Corinteni)
 • „Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,” (Efeseni)

Iata cate duhuri pornesc de la Dumnezeu, dar totate acestea, sunt unul si acelasi lucru: Dumnezeu Tatal si Duhul Sau, si Dumnezeu Fiul si Duhul Sau, si cum amandoi sunt una, vorba cantecului: simtim la fel, gandim la fel, iubim la fel, etc…, se poate spune oricand, fara sa gresim cu nimic, ca Duhul Fiului este si Duhul Tatalui, si viceversa. In acest sens se inteleg si textele din Apocalipsa, care ne vorbesc despre cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu. Toate aceste duhuri, sunt mai mult decat un singur duh, numit Duhul Sfant al lui Dumnezeu, ca o singura persoana distincta, nu-i asa?! Atunci se mai poate pune o intrebare: Ori este un singur duh, Duhul Sfant, a treia persoana a dumnezeirii, ori sunt sapte sau zece sau o suta, sau o mie de duhuri, si implicit tot atatea persoane dumnezeiesti, nu-i asa?! Sau se mai poate spune ca exista Tatal, Fiul Sau, Duhul Sfant ca trei persoane diferite, si multe alte duhuri. Ale cui? Deci cum facem?! Vedeti la ce aberatii ajungem daca gandim asa?! Toate aceste duhuri de care ne vorbeste Biblia, sunt duhuri izvorate din Duhul Tatalui sau Duhul Fiului, care una sunt, asa cum am mai explicat, si cum ne spune si Biblia. Acum sa revenim la subiectul nostru, si sa asambalm acest puzzle de adevaruri dumnezeiesti. Ce este hula impotriva Duhului Sfant? Pentru asta o sa luam textele cheie ca sa spun asa, care confirma tot ce am spus pana acum, si chiar intaresc acest adevar important al Evangheliei Vesnice, pe care o sa-l intelegem astazi, ce este hula impotriva Duhului Sfant, si o sa vedeti de ce spun asta. Iata textele:

„Iudeii se mirau si ziceau: „Cum are Omul acesta invatatura, caci n-a invatat niciodata?” Isus le-a raspuns: „Invatatura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine. Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine. Cine vorbeste de la sine cauta slava lui insusi, dar cine cauta slava Celui ce L-a trimis, Acela este adevarat, si in El nu este strambatate. Oare nu v-a dat Moise Legea? Totusi nimeni din voi nu tine Legea. De ce cautati sa Ma omorati?” Norodul I-a raspuns: „Ai drac. Cine cauta sa Te omoare?” (Ioan)  Ce ne spune acest text? Acest text ne spune ce trebuie sa stim: ca Isus vine de la Tatal Sau, ca nu face si nu spune nimic de capul Sau, ca oamenii pot sa inteleaga Evanghelia Vesnica, ca El spune adevarul si numai adevarul, ca in El nu este strambatate, adica minciuna, si cu toate acestea, oamenii ii spun ca… „are drac”, echivalentul cu „esti un mincinos” si „spui minciuni.” Noi nu credem asta, ceea ce ne spui Tu, spun iudeii! Aceasta inseamna sa ai drac! Nu uitati asta! Este esential si vital! Sa vedem si urmatorul text: „Pentru ce nu intelegeti vorbirea Mea? Pentru ca nu puteti asculta Cuvantul Meu. Voi aveti de tata pe Diavolul, si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas, si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciuniiIar pe Mine, pentru ca spun adevarul, nu Ma credeti. Cine din voi Ma poate dovedi ca am pacat? Daca spun adevarul, pentru ce nu Ma credeti? Cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu, voi de aceea n-ascultati, pentru ca nu sunteti din Dumnezeu.” Iudeii I-au raspuns: „Nu zicem noi bine ca esti samaritean si ca ai drac?” „N-am drac”, le-a raspuns Isus, „ci Eu cinstesc pe Tatal Meu, dar voi nu Ma cinstiti. Eu nu caut slava Mea, este Unul care o cauta si care judeca. Adevarat, adevarat va spun ca, daca pazeste cineva Cuvantul Meu, in veac nu va vedea moartea.”. „Acum”, I-au zis iudeii, „vedem bine ca ai drac.” (Ioan)   Acest text ne spune aceleasi adevaruri ale Evangheliei Vesnice, ca si primul text: Mesajul lui Isus catre iudei, a fost urmatorul: Dracu’ este mincinosul, iar Eu, Hristos, va spun numai adevarul, ADEVARUL LUI DUMNEZEU, TATAL MEU, si voi, in loc sa ma credeti pe Mine, ma faceti mincinos! Adica ma faceti… Dracu’ !!! Nu credeti ceea ce va spun! Imi spuneti ca am drac, echivalentul cu mint sau va mint. In acest caz, nu mai pot sa fac nimic pentru voi. Daca voi considerati ca adevarul este minciuna, si minciuna adevar, ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, asa ceva fiind imposibil in mod normal, atunci EU, nu mai pot sa fac nimic pentru voi. Sunt „dezarmat”. Facand asta, voi, nu mai aveti nicio arma impotriva minciunii, a intunericului, a raului. Dezarmandu-ma pe Mine prin necredinta voastra, va dezarmati in realitate pe voi. Aceasta este HULA IMPOTRIVA MEA, adica HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT, adica HULA IMPOTRIVA DUHULUI MEU SI AL TATALUI MEU, adica HULA IMPOTRIVA ADEVARULUI si a DUHULUI ADEVARULUI! Adevarul este TEMELIA Imparatiei lui Dumnezeu, alaturi de dreptate, iubire, si tot ceea ce este bun, nobil si frumos. Fara adevar, nu mai putem sa deosebim minciuna de adevar si viceversa! Ramaneti si voi, dar si Eu, dezarmat, ne spune Dumnezeu! Alta arma nu mai am impotriva minciunior Satanei, decat ADEVARUL MEU! In acest sens Dumnezeu nu poate sa ierte aceasta hula niciodata! Nici acum, dar nici in viitor. Nu pentru ca se simte jignit, nu pentru ca este batjocorit, scuipat, batut, injurat, crucificat, etc, si pentru asta, ne va lua frumos gatul, prin ardere in foc! Nu este asa! Noi singuri ne dam foc! Cum? Facandu-l PE EL mincinos, si nemaiavand astfel, nicio pavaza impotriva minciunilor si manipularilor satanice. De aceea vom si muri, pentru ca Dracu’, dupa minciuna, mai are un singur „dar” pentru noi: moartea. Cine ramane langa Dracu’ pana la sfarsitul vietii lui, ramane si langa moarte. In acest sens, el, Dracu’ este si ucigas. Primul ucigas din Univers! Minciuna este crima! Minciuna = crima! Sa nu uitati nici asta! Asta se va si intampla cu toti nelegiutii, vor pierii, pentru ca au refuzat sa creada adevarul, sa stea de partea lui Isus Hristos, adica a adevarului, si sa fie astfel salvati. Oamenii, respingand pe Dumnezeu si adevarul Sau, Hristos, se dezarmeaza singuri, si pier, ramanand de partea Satanei si a minciunilor lui. Simplu! Iata si dovada ca asa este: 

Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul ? Acela este Antihristul, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul. Oricine tagaduieste pe Fiul n-are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal.” 

Ce inseamna ca Isus este Hristosul? Inseamna ca Isus este singurul in masura, singurul acreditat de Tatal Sau, ca sa ne vorbeasca despre adevar, si sa ne spuna ce este adevarul, si ce este minciuna. Hula impotriva lui Isus poate sa fie ierata, revenind la textul de la care am pornit, text citat si de Daniel, putem sa-l injuram pe Dumnezeu cat vrem, putem sa-l batjocorim, putem sa-l umilim, putem sa-l scuipam, sa-l palmuim, sa-l crucificam, sa-i facem orice, totul se iarta, dar sa spui ca Dumnezeu ne minte, ca este un mincinos, ca Evanghelia lui Vesnica este o minciuna, aceasta nu se poate ierta, in sensul ca Dumnezeu, care El insusi este si ADEVAR, nu se poate tagadui pe Sine insusi. Nu poate sa accepte ca este ceea ce nu este! In sensul acesta nu se poate ierta hula aceasta. Cine tagaduieste adevarul, tagaduieste pe Dumnezeu, tagaduieste pe Tatal si pe Fiul Sau, si duhurile lor. Cine ramane fara Tatal si Fiul, moare. Nu moare ucis de Dumnezeu, ci moare ucis de necredinta sa, de faptul ca l-a respins pe Dumnezeu, datatorul vietii, si adevarul Sau, Evanghelia Vesnica, ramananad astfel cu Satana, si cu minciunile lui, adica cu moartea.

„Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El nu este judecat, dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele. Caci oricine face raul uraste lumina, si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele. Dar cine lucreaza dupa adevar vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu.” … Ce vreti mai limpede, mai clar decat atat! Aceasta este hula impotriva lui Dumnezeu!

Iata si alte texte superbe, care ne vorbesc despre aceleasi lucruri minunate, si care ne confirma ce am descoperit pana acum:

 • „Noi insa suntem din Dumnezeu, cine cunoaste pe Dumnezeu ne asculta, cine nu este din Dumnezeu nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului, si duhul ratacirii. (1Ioan)
 • „Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal, decat prin Mine.” (Ioan)
 • „Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului, ati crezut in El, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit, si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.” 

Repet ce inseamna ca Isus este Hristosul, pentru ca este foarte important: Inseamna ca Isus este singurul in masura, singurul acreditat de Tatal Sau, ca sa ne vorbeasca despre adevar, si sa ne spuna ce este adevarul, si ce este minciuna. Adevarul este in Evanghelia Vesnica. Hula impotriva lui Isus poate sa fie ierata, revenind la textul de la care am pornit, text citat de Daniel, putem sa-l injuram pe Dumnezeu cat vrem, putem sa-l batjocorim, putem sa-l umilim, putem sa-l scuipam, sa-l palmuim, sa-l crucificam, sa-i facem orice, totul se iarta, dar sa spui ca Dumnezeu minte, ca ne minte, ca este un mincinos, ca „are drac”, si ca astfel, Evanghelia lui Vesnica este o minciuna, aceasta nu se poate ierta niciodata, in sensul ca Dumnezeu, care este insusi ADEVARUL, nu se poate tagadui pe Sine insusi. Nu poate sa accepte niciodata, ca este ceea ce El nu este! In sensul acesta nu se poate ierta hula aceasta, hula impotriva lui Dumnezeu, in vecii vecilor. Fara adevar, adica fara Dumnezeu, suntem in minciuna, victimele sigure ale Satanei, care ne va conduce prin minciunile lui, direct si inevitabil, la distrugere si la moarte. Este ca si cum o persoana responsabila, Dumnezeu, ar pune un indicator cu avertizarea: „Atentie Prapastie”, iar la jumatate de metru in spatele indicatorului, sa fie cu adevarat prapastia, iar noi, sa ii cerem lui Dumnezeu, sa ia acel indicator, ca si cum in spatele lui nu ar fi nicio prapastie cu adevarat. Asa ceva este imposibil, atat in veacul acesta, dar si in cel viitor, cel etern. In acest sens nu se iarta asa ceva. Dumnezeu nu poate sa ia acel indicator, adica nu vrea sa ne minta cu nimic. Altfel spus, Duhul Adevarului, adica Duhul lui Isus si al Tatalui Sau, nu poate sa fie negat, decat cu consecinte uriase, si vesnice, pe care le stim din Evanghelia Adevarului, Evanghelia Vesnica! De aceea Dumnezeu nu poate sa ia indicatorul de atentionare, adevarul, si de aceea „nu iarta” aceasta practica. Dumnezeu nu va accepta niciodata, niciodata, sa I se spuna ca este un mincinos, adica ca „are drac”. Niciodata. Nici acum, dar nici in eternitate. De ce? Pentru ca nu este asa ceva, nici Tatal, si nici Fiul Sau. Adevarul, adica Dumnezeu, este singura bariera impotriva minciunii, a pacatului si a mortii. Diavolul a ridicat primul aceasta bariera, afirmand in cer, ca Dumnezeu minte, o parte dintre ingerii cerului l-au crezut, si au cazut impreuna. Apoi, Eva a ridicat si ea aceasta bariera a adevarului dumnezeiesc, crezand ca Dumnezeu o minte, si a iesit ceea ce traim toti acum: pacat si moarte, deci Dumnezeu nu a mintit, ci a spus adevarul si numai adevarul. Dumnezeu nu poate niciodata, niciodata sa „aiba drac”, sa minta. Niciodata!

„De aceea va spun: orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor, dar hula impotriva Duhului Sfant, nu le va fi iertata. Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant, nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor.”

Pentru ca:

 • Temelia cuvantului Tau este adevarul, si toate legile Tale cele drepte, sunt vesnice.” (Ps.119)

Eminescu adevar

Cu respect,

37 de gânduri despre „Hula impotriva Duhului Sfant

 1. și încă, acum, după ce am citit, uimit vă întreb domnule S.N. de ce?,,,de unde? tonul dvs. batjocoritor împotriva celor care sunt ”împotriva” părerii dvs. și de ce?…de unde? superioritatea afișată ostentativ…. V-aș îndemna să scrieți aici versetele biblice cu referință la acest fel de atitudine, și apoi să le comentați, cum vă este obiceiul. Ar fi interesant! Acum lăsați-mă să reiau lectura articolului de mai sus, cu mare răbdare din partea-mi, pt. că deja știu ce m-așteaptă,,,,,dar și din inepții putem învăța multe,,,e motivul pt. care vă lecturez. Mulțumesc!

  • Acest comentariu imi este adresat mie domnule Chioreanu sau ati gresit postarea sau blogul, pentru ca nu prea inteleg cine este sau ce inseamna S.N.

   Cu respect,

 2. Vedeți domnule Dănuț Tănase, dumneavoastră, un muritor de rând, nu vă place când cineva vă spune, fie chiar și cu niște inițiale, altfel. D-apoi Duhul Sfânt cum să nu Se simtă hulit când cineva Îi spune de-a dreptul că El nici nu există, că e un fel de nimic de care ei, hulitorii, nici nu țin cont. Și la ”neținerea” asta de cont ei , hulitorii, îi spun Adevăr. Ceea ce, în ce-i privește, nici n-ar fi de mirare, din moment ce ei sunt călăuziți de un altfel de duh. Ați înțeles desigur, domnule Dănuț Tănase, că dumneavoastră vă era adresat comentariul meu, S N neînsemnând altceva decât Sublinierea Noastră, a celor care își permit să nu fie de acord cu ce scrieți, dar care totuși, vă citesc.

  Cu același respect,

  • Domnule Chioreanu,
   sincer, sunt satul de cei ca dvs, care imi tot fac procese de intentie ca ma cred arogant, infumurat, superior, ostentativ, etc…
   Este treaba dvs ce vreti sa credeti, pe mine nu ma intereseaza perceptia dvs. absolut DELOC!
   In acest comentariu, incepeti cum nu se poate mai prost dle Chioreanu, cu inca un proces de intentie. Eu chiar nu am stiut ce inseamna acele initiale, si dvs faceti din asta o intreaga poveste, cum ca eu m-am suparat, etc. Nu m-am suparat domnule, deloc! Chiar nu stiam ce inseamna acele initiale! Ce atata filosofia chibritului?!
   Si in final draga domnule Chioreanu, va anunt ca nu va oblig eu ca sa credeti ca mine! Deci va rog scutiti-ma cu panseurile dvs incriminatoare si penibile! Daca aveti ceva de spus, spuneti cu argumente, nu cu teorii si supozitii, care va spun eu, ca nu sunt adevarate, cel putin in ceea ce ma priveste, iar daca nu va place stilul meu in care prezint lucrurile, NU CITITI domnule Chioreanu! Simplu!

   Cu respect,

 3. acum niște observații simple: singurul Mijlocitor între om și Tatăl Ceresc este Isus Hristos, dar între om și Isus Hristos, cine poate mijloci?
  – hula, potrivit înțelesului deplin al cuvântului, inclusiv în limba greacă a Noului Testament, se referă atât la negare ( 🙂 ) cât și la defăimare, vorbire de rău, vorbire mincinoasă
  – trimiterea Mângâietorului, numai cei rău intenționați nu spun că aici este vorba despre trei identități: Tatăl, de la care purcede, Fiul, Cel care-L trimite, și Cel trimis, Duhul Sfânt.
  – Duhul Adevărului, El Mă va proslăvi, spune Isus, adică spune Eu și El
  – acum, domnule Dănuț Tănase, vă provoc la comentarea unui text: Luca 3:22, text pe care Martorii lui Iehova, susținători și ei a ceea ce susțineți dvs. aici, îl falsifică în traducerea lor, numită Traducerea Lumii Noi, și anume, îl falsifică scoțând din el un cuvânt, cuvântul ”trupesc” ”somatico” în limba greacă originală – Duhul Sfânt S-a coborât peste El în chip trupesc” (somatico) așa scrie doctorul Luca, el, care știe mai bine decât oricare dintre noi, pentru că nu e numai doctor, ce înseamnă exact referința la Duhul Sfânt ca ”somatico”. Să spună cineva că Hristos S-a pogorât de sus asupra Lui Însuși, în timp ce din cer se auzea glasul Tatălui care preamărea, să spună cineva asta, oare ce poate însemna?
  Mă mir domnule D. Tănase, că un om de cuprinderea domniei voastre, nu face diferența între persoana întâi și persoana a treia în niște referințe biblice. Și mirarea mea ar fi numai începutul…

  cu respect

  • Domnule Chioreanu, accept provocarea:

   Iata textul din Luca 3.22: „si Duhul Sfant S-a coborat peste El in chip trupesc, ca un porumbel. Si din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu esti Fiul Meu preaiubit, in Tine Imi gasesc toata placerea Mea!”
   Care este nedumerirea dvs, ca nu pricep?! Duhul Tatalui, un DUH SFANT of course, pentru ca Tatal este SFANT, s-a pogorat asupra Fiului, CA UN PORUMBEL, in timp ce Tatal declara despre Isus, ca este Fiul Sau, Hristosul. Repet: unde este problema?!
   Haideti sa va reformulez acest text, asa cum trebuie inteles corect, conform Evangheliei Vesnice:

   ” si Duhul Sfant AL TATALUI, S-a coborat peste El in chip trupesc, ca un porumbel. Si din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu esti Fiul Meu preaiubit, in Tine Imi gasesc toata placerea Mea!”

   Simplu, nu-i asa?!

   Sa inteleg ca dvs sustineti ca Tatal a trimis o persoana a Duhului Sfant sub forma de porumbel, ca sa ce? Ce sa faca acolo? Sa stea asa… deasupra lui Isus Hristos, in timp ce Tatal il confirma pe Isus ca fiind Fiul Sau?! De ce ar fi facut asta?! Era circul Globus acolo?!

   Cu respect,

  • Domnule Teodor Chioreanu, unde, in ce traducere a Sfintelor Scripturi ati gasit scris faptul ca „Duhul Lui Dumnezeu, sa coborat in chip de om ” ??? Si atentie DUHUL, CUI ??? De ce va lasati legat la ochi de propria dorinta ? Termenul trupesc, aici in acest verset, vrea sa transmita ideea ca Dumnezeu a vrut ca oamenii prezenti la acel eveniment sa poata vedea, palpa, intelege, ceea ce se intampla in acel moment.Era marturia faptului ca Isus Cristos, Domnul, Fiul Lui Dumnezeu, a fost relevat oamenilor, direct de catre autoritatea suprema, Creatorul intregului univers, Cel carui-a ii aprtine si Duhul Sfant.Ca si un crestin care ma consider va rog sa cititi intreaga Biblie in liniste, nu pe fuga, nu cu un anumit interes in spate.Iar Adevarurile va vor fi revelate la timpul potrivit.

 4. DOAMNE!!!!! ”circul Globus” ..chiar dacă ați simțit nevoia să vă exprimați așa, ar fi trebuit să opriți exteriorizarea acestei nevoi, și să n-o scrieți,,,mă simt eu însumi jenat că am citit-o…. Doar atât vă îndemnam, să vă explicați dvs. înșivă: ce a înțeles doctorul Luca atunci când, referitor la Duhul Sfânt, sub har divin, desigur, a folosit cuvântul ”somatico” Iar dacă nu pricepeți asta, ar trebui să vă limitați la nepricepere, fără încercări de a vă aroga adevăruri care sunt departe de Adevăr. Repet ”SOMATICO” urmăriți semnificația cuvântului și veți înțelege; dar, prin nu știu ce mecanism misterios neaparținător misterului haric, nu vreți să înțelegeți, și atunci, evident, vă veți opri la ce ați comentat.

  • Domnule Chioreanu,

   in primul rand, vad ca dvs traiti intr-o mare frica de Dumnezeu, nu intr-o dragoste de Dumnezeu. Eu simt nevoia sa exprim tot ceea ce gandesc, pentru ca Dumnezeu oricum stie tot ceea ce gandesc eu, si oricum ar fi gandirea mea, buna sau rea, Dumnezeu mi-a declarat ca gandurile Lui fata de mine sunt ganduri de pace si nu de nenorocire, ca ma considera fratele si prietenul Lui, ca nu-mi doreste moartea, si niciun alt rau, deci de ce m-as teme?!
   Apoi, vad ca dvs. aveti un fix cu acest somatico si cu Luca. Evanghelia nu se poate opri, si nu se explica printr-o singura expresie sau un singur cuvant. TOATA scriptura ne descopera adevarul, adevar pe care deja l-am scris in articolele cu pricina, nu mai insist asupra subiectului.

   Cu respect,

  • D-nule Teodor Chiaoreanu, asa cum a afirmat si D-nul Danut Tanase, se pare ca nu intelegeti ceea ce lecturati. Imi pare rau sa afirm asta.Tocmai v-am explicat in primul coment de ce Dumnezeu Tata-L, a vrut ca lucrurile sa fie descoperite in felul acesta.Este vorba despre marturia care trebui-a data noua oamenilor pentru a avea credinta.Si asa suntem atat de cu gaturile tepene in ceea ce priveste dorinta de a afla adevarul .

 5. P.S. – Aaa, și încă o întrebare domnule Danut Tanase: cum vă explicați că susținători ai punctului dumneavoastră de vedere, au eliminat din traducerea lor cuvântul ”somatico”? Sigur, ar trebui să-i întreb pe ei, și chiar am făcut-o, dar nu asta e ce discutăm aici, ci faptul că ei s-au împiedicat de acel cuvânt. Așa încât, mai departe, aș fi bucuros să descrieți aici, tocmai pentru că afirmați că e mai simplu decât aș crede eu, să descrieți deci, sau să vorbiți despre Acel Duh Sfânt căruia i se atribuie, biblic, proprietatea de a fi ”somatico”.

 6. NU! domnule Danut Tanase, nu mă tem de Dumnezeu, pentru simplul motiv că EL ESTE BUNĂTATEA SUPREMĂ, și de Ea cum să-mi fie teamă? chiar așa, păcătos cum știu că sunt! și pe Ea pe BUNĂTATEA SUPREMĂ cum să n-O iubesc? Apoi: spuneți că mă leg de un cuvânt,,,nu neapărat că mă leg” de el, dar știți bine, și-s convins că știți, că sunt unele cuvinte de care Cuvântul le folosește pt. a ne ușura, mai ales înțelegătorilor-desigur, apropierea de El prin mântuire. E părerea mea. Dar, dincolo de ea, domnule D. T. mi-ar place să-mi explicați cum vedeți cuvântul discutat -somatico- referitor la dumneavoastră înșivă, și dacă -somatico- referitor la dumneavoastră descrie un Danut Tanase corporal, de ce același -somatico- referitor la Duhul Sfânt nu ar avea aceeași conotație? Sau credeți că noi, oamenii, prin aceasta suntem superiori Duhului, că referitor la noi somatico are un înțeles evident, pe când referitor la Duhul Sfânt e un ceva care poate fi nebăgat în seamă, așa precum și faceți -somatico Danut Tanase.
  Îmi cer iertare pt. insistență, care poate părea chiar obraznică, însă știrbirea sau falsificarea unor cuvinte, fie și a unui cuvânt al Cuvântului e normal să mă împingă spre zicerea adevăratului înțeles.
  Cu stimă

   • Dacä pentru dumneavoasträ Duhul Sfant este Duhul Tatälui, cum explicati declaratia biblicä,
    Duhul Lui Christos ?

    • Dle, cititi ce am scris, nu dau meditații particulare.
     Am explicat pe baza textelor Bibliei despre ce este vorba. Nu vreti sa luati in considerare, ok, nicio problema. Nu se supara nici Dumnezeu si nici eu!
     Cu respect,

     • Räspunde-ti vä rog la intrebare, nu mä trimiteti la pagini scrise.
      Vä este greu sä räspundeti ?
      Dati-mi vä rog adresa de email a dumneavoasträ si vä pot scrie acolo ce doresc exact sä vä spun prin aceste intrebäri simple, dar demne de luat in seamä.
      Cu stimä, Doru

      • Stimate domn, v-am raspuns la întrebări. Sa nu va suparati, dar întrebările dvs sunt extrem de puerile, si ele tradeaza mari lacune din cultura dvs „crestina”. Daca aveti ceva de spus, spuneti, nu-mi mai puneti întrebări prostesti.
       Cu respect,

 7. Nu, facem joc de cuvinte, pentru cä biblia nu spune asa ceva.
  Ce inseamnä pentru tine, „si botezati-i in Numele Tatälui, si al Fiului si al Duhului Sfant?

 8. Cum pot douä Persoane divine diferite si separate sä aibä o singurä minte, o singurä gandire,
  un duh ?
  Nu are fiecare fiintä propriul ei duh ?

 9. Dragä frate Dänut in Domnul nostru Isus Hristos,
  am citit cate ceva mai exact despre credinta ta,
  si ceva ne face sä avem in comun:
  am fost si eu näscut in Biserica Ortodoxä si pe la varsta de 17 ani am intrat in contact cu Biserica Adventistä de Ziua a Saptea.
  Nu stiu pentru ce motiv ai fost exclus, dar totusi imi esti frate.
  Spune-mi te rog cum ai ajuns sä cunosti credinta aceastä arianistä ?
  Cum explici tu, te rog, citatele servei Domnului Ellen White despre „TRIOUL ceresc”
  si despre „a treia Persoanä a Dumnezeirii” ?
  Cu stimä si Pacea Domnului, Doru

 10. Frate Dänut, cum ai ajuns la convingerea pe care o ai acum ?
  Am o singurä nedumerire si de aceea te intreb, poate poti sä-mi explici acest lucru:
  „El nu va vorbi de la El, ci ce va fi auzit.” IOAN 16, 13
  Cum intelegi tu acest fapt, te rog ?

  Cu stimä,
  Doru

 11. Frate Dänut chiar nu vreti sä-mi explicati acest text biblic…
  mä intreb pentru ce v-ati angajat cu atata sigurantä, sä vä expuneti convingerile personale despre personalitatea Lui Dumnezeu, dacä aici imi cereti mie sä vä explic?
  Tocmai, de aceea vä intreb, pentru cä nu vreu sä accept altfel conceptul Trinitätii !
  Te-am rugat, poate cä puteti sä-mi spuneti ce a vrut sä spunä aici Domnul nostru Isus?
  Nu stiu cum sä explic acest lucru:
  dacä Duhul Sfant este Tatäl insusi, de ce nu vorbeste de la El, ci doar ce aude ?
  Cine-I vorbeste Lui, Care stie totul, si mai mult El este sursa tuturor lucrurilor?

  • Va explic eu D-nule @innimenialtulnuemantuiredecatinisuschristos,
   Eu sint calea, adevarul si viata, ori si cine vine la TATA-L vine prin mine.
   Aici Domnul nostru Isus Cristos arata cine are intaietate, la cine vor merge toti cei ce vor merge ? La Tata-L, D-nule @innimenialtulnuemantuiredecatinisuschristos
   Si de ce asta ? Deoarce insusi יהוה Dumnezeu spune Ca El este Cel Dintotdeauna, inainte de El nu a fost nici un Dumnezeu si nici nu va mai fi.Fiul se supune Tata-Lui יהוה cu iubire si respect profund, de ce ? Deoarecece spiritul care il anima este puterea activa = Spiritul Lui יהוה Dumnezeu Tatal sau.
   Ca sa te convingi citeste si reciteste Mica 5:2 si vei intelege mai multe, si anume ca Fiul- Domnul nostru Isus Cristos, are un inceput existential, pe cand יהוהDumnezeu Tata-L nu.
   Roagate Tata-Lui יהוה asa cum a invatat Isus Cristos Domnul pe Apostoli, si vei intelege ca Numele יהוה, Regatul , si vointa a tot ce va fi pe pamant in curand vor apartine Tata-lui Ceresc יהוה Dumnezeu.

   • Frate Lukasteo 01, si eu cred acest lucru, si anume cä Christosul a fost candva, atat de demult in vesnicie, ca singurul näscut din Tatäl, dar totusi nu mi s-a räspuns astfel la intrebarea care mä främantä:
    Dacä Duhul Sfant este Duhul Tatälui, adicä Tatäl Insusi,
    cum de nu poate vorbi de la El, ci doar ce aude ? IOAN 16, 13
    Astept totusi räspunsul fratelui Dänut, cäruia ii apartine articolele lansate despre Trinitate si despre Hula impotriva Duhului Sfant, dar dacä puteti dumneavoasträ sä mä ajutati in intelegerea asta, oricum Domnul Isus sä vä binecuvanteze pe amandoi cu tot ce este mai bun.
    Cu stimä, Doru

  • Buna ziua,
   vad ca va tot lamentati pe aici ca nu vreau sa va raspund! Scanciti ca un copil care nu primeste jucaria! Nu este deloc asa! In realitate, aveti TOATE raspunsurile in postarile publicate de mine pe tema TRINITATII, dar dvs. nu vreti sa le acceptati. Sanchi, daca o sa va explic eu textul pe care il tot invocati ca un papagal, dvs imediat o sa credeti ca dumnezeirea are doar 2 persoane mari si late! Ma credeti un naiv retardat?! Dupa ce am sa va explic asta, o sa veniti cu altceva, si tot asa…. Am fumat multi ca dvs. Cunosc acest stil si sunt satul de el pana peste cap, dar hai sa mai fie si un lup inghitit de oaie cum se spune in popor, si am sa va mai explic o data ceea ce nu intelegeti, desi este extrem de simpla explicatia biblica. Se vede treaba ca tineti degeaba Biblia in mana, pentru ca tot in povesti vanatoresti ati ales sa credeti.
   Iata cat de simpla este explicatia:

   „Eu nu pot face nimic de la Mine insumi, judec dupa cum aud, si judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis. (Ioan.5:30)
   Isus deci le-a zis: „Cand veti inalta pe Fiul omului, atunci veti cunoaste ca Eu sunt si ca nu fac nimic de la Mine insumi, ci vorbesc dupa cum M-a invatat Tatal Meu. (Ioan.8:28)

   Acestea sunt doua texte care spun limpede, clar, pe intelesul oricarui prost, ca Domnul Isus Hristos, nu face ABSOLUT NIMIC de la El, ci doar ceea ce vrea Tatal Sau. Ceea ce AUDE de la Tatal, adica ceea ce I SE SPUNE, acesta este sensul, AIA FACE!!!!! Punct Ce este asa de greu de inteles?!

   Acum, cand Biblia ne vorbeste despre Duhul Sfant, ea se refera DEOPOTRIVA, la Duhul Tatalui si Duhul Fiului. Asa cum a recunoscut si Hristos, Tatal vorbeste si Fiul asculta si face. Punct. Fiul nu face nimic de la El, ci doar ce aude de la Tatal. Daca Tatal nu-i spune sa faca ceva, El nu face!!!!!!

   Acum sa luam textul invocat de dvs. din Ioan 16.13 si sa vedem ce spune el in realitate. Am sa citez mai mult din acel pasaj biblic ca sa se inteleaga foarte clar ca el nu contrazice cu nimic ceea ce am afirmat cu privire la Trinitate:

   „13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul, caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.
   14. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.
   15. Tot ce are Tatal este al Meu, de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.”

   Sa va „traduc” ce spune acest text: Cand ca veni Duhul Meu, spune Isus, adica Duhul Adevarului, pentru ca EU sunt Calea, ADEVARUL si Viata, o sa va spuna tot ce vrea Tatal Meu sa stiti. Deci nu va faceti probleme ca o sa ramaneti singuri si ai nimanui. Duhul Meu, adica Duhul Adevarului, adica un Duh Sfant, caci Tatal si cu Mine SFINTI SUNTEM, o sa va spuna CUVINTELE TATALUI, PRIN MINE, pentru ca nimeni nu poate sa vina la Tatal, decat PRIN MINE, punct. El ma va proslavi astfel pe Mine pentru ca va duce mai departe vorbele Mele catre voi, DAR ATENTIE, aceste vorbe ale Mele, nu sunt ale Mele, ci ALE TATALUI MEU, pentru ca eu nu spun decat ce aud de la Tatal Meu, adica doar ceea ce imi spune Tatal Meu. De aceea v-am spus ca: „Tot ce are Tatal este al Meu, de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.”

   Iata cat de simpla si minunata este Evanghelia Vesnica, daca dati la gunoi toate invataturile omenesti despre Dumnezeu.

   Cu respect,
   P.S. Probabil ca acum veti veni cu altceva, cu alta intrebare, cu alta bazaconie, si tot asa… Nu-mi fac iluzii.

   • Dupä un timp de studiu dedicat intelegerii Lui Dumnezeu,
    am gäsit o problemä care nu ne se lasä usor sä o dezlegäm,
    dacä nu cäutäm sä pätrundem cu perspicacitate in intelegerea ei:
    Sunteti de acord cä atat Tatäl cat si Fiul sunt Dumnezeul adevärat,
    cä ei sunt douä persoane distincte si separate una de alta,
    dar cä Duhul Lui Dumnezeu este atat Duhul Tatälui cat si Duhul Fiului?
    Pentru cä intre Duhul Tatälui si Duhul Fiului nu existä nici o diferentä,
    ei avand acelasi Duh propriu, nu credeti cä aceastä intelegere ne face pärtasi la sustinerea „ereziei modaliste”?
    Doar atunci cand „Dumnezeu care este Duh” este o persoanä distinctä de Duhul Sfant, avem o intelegere corectä si despre persoana distinctä a Lui Hristos.
    Nu?
    Cu stimä, Doru

 12. Frate Dänut vä multumesc mult pentru räspunsul dat, care pentru dumneavoasträ vi se pare „floare la ureche”…
  Nu stiu de ce nu intelegeti,
  cä Duhul Sfant,
  dacä este,
  asa cum declarati de apäsat,
  Duhul Tatälui si Duhul Fiului,
  cum de El nu poate sä vorbeascä de la El, de la Sine,
  cand El este cercetätorul tuturor lucrurilor Lui Dumnezeu, chiar si a celor mai adanci?

  Eu cred cä Fiul, DA, nu vorbeste decat ce i-a spus Tatäl Säu,
  si nu face decat ce Il vede pe Tatäl Säu cä face…
  Este cumva posibil, ca rolurile sä se fi schimbat,
  si anume acum Fiul glorificat vorbeste prin Duhul Sfant,
  si deci Duhul Sfant vorbeste numai ce-i spune Fiul?
  Conform:
  „Mai am sä vä spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta”,
  „Cand va veni Mangaietorul…
  nu va vorbi de la El,
  ci va vorbi ce va fi auzit…” IOAN 16, 12 – 13.

  Simplitatea Evangheliei Lui Christos nu este asa de accesibilä incat sä fie explicatä in „doi peri”,
  ea este pentru cei care nu se mai hränesc cu „laptele duhovnicesc”, ci au trecute la „hrana tare”.

  Cu stimä si pacea Domnului nostru Isus Hristos,

  Doru

 13. Cred că lucrarea diavolului a fost aceea de a înconjura persoana Duhului Sfânt cu o aură de bizarerie sau ciudăţenie, astfel că oamenii lui Dumnezeu simt că viaţa aceasta de umplere a Duhului este o viaţă în care eşti ciudat şi excentric, în care eşti un pic straniu.
  Nu este adevărat, prietene! Diavolul a născocit asta! El a urzit-o – acelaşi diavol care a spus odată mamei noastre străvechi: „Oare a zis Dumnezeu?” şi astfel, L-a denigrat pe Dumnezeul Atotputernic. Acelaşi diavol L-a denigrat pe Duhul Sfânt. Nu există nimic sinistru, nimic bizar, nimic contrar acţiunilor normale ale inimii umane în privinţa Duhului Sfânt. El este esenţa lui Isus împărtăşită credincioşilor. Citeşte cele patru Evanghelii şi observă singur cât de minunat de calm, de pur, de judicios, de simplu, de dulce, de natural, şi de plăcut era Isus. Chiar şi filosofii care nu cred în divinitatea Lui trebuie să admită frumuseţea caracterului Său.

  Poate că simţi în inima ta că pur şi simplu nu mai poţi continua aşa cum eşti, că nivelul de spiritualitate la care te ştii chemat este cu mult deasupra ta. Dacă simţi că există ceva ce trebuie să ai, fără de care inima ta nu va fi niciodată împlinită, că există nivele de spiritualitate, adâncimi şi înălţimi mistice de comuniune spirituală, o puritate şi o putere pe care nu le‑ai cunoscut niciodată, că există roadă pe care ştii că ar trebui să o ai şi nu o ai, biruinţă pe care ştii că ar trebui să o ai şi nu o ai – îţi spun: „Vino”, pentru că Dumnezeu are ceva pentru tine acum.

  Există o singurătate spirituală, o singurătate lăuntrică, un loc tainic în care Dumnezeu îl aduce pe căutător, în care este la fel de singur ca şi cum nu ar mai exista niciun alt membru al Bisericii nicăieri în lume. Ah, când ajungi acolo, simţi un întuneric al minţii, o goliciune a inimii, o singurătate a sufletului, dar ele sunt preliminare zorilor zilei! Oh, Dumnezeule, adu-ne, cumva, la zorii zilei!

 14. Am tot cäutat, citit si studiat, dar in räspunsul täu dat tu insuti anticipezi revenirea unei alte intrebäri, pentru cä bänuiesti poate, cä ar putea sä nu fie definitiv.
  Pentru cä esti atat de sigur, cä vei fi primi noi intrebäri la el, asta este de inteles pentru cä el nu este biblic, din urmätoarele motive –
  Iti scriu mai jos cateva observatii sub cele spuse de tine:

  Dänut:
  Iata cat de simpla este explicatia:

  „Eu nu pot face nimic de la Mine insumi, judec dupa cum aud, si judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis. (Ioan.5:30)
  Isus deci le-a zis: „Cand veti inalta pe Fiul omului, atunci veti cunoaste ca Eu sunt si ca nu fac nimic de la Mine insumi, ci vorbesc dupa cum M-a invatat Tatal Meu. (Ioan.8:28)

  Acestea sunt doua texte care spun limpede, clar, pe intelesul oricarui prost, ca Domnul Isus Hristos, nu face ABSOLUT NIMIC de la El, ci doar ceea ce vrea Tatal Sau. Ceea ce AUDE de la Tatal, adica ceea ce I SE SPUNE, acesta este sensul, AIA FACE!!!!! Punct Ce este asa de greu de inteles?!

  Doru:
  Sper cä esti convins cä Iisus Hristos nu e marioneta Tatälui.
  Acest mod de a vorbi aratä originea Sa divinä, egalitatea Sa cu Tatäl in naturä, caracter si intentie si misiunea Sa in calitate de Fiu al omului. Luand natura omului S-a fäcut ascultätor in toate lucrurile, si prin aceastä ascultare desävarsitä a adus o räscumpärare deplinä pentru toti oamenii.

  Dänut:
  Acum, cand Biblia ne vorbeste despre Duhul Sfant, ea se refera DEOPOTRIVA, la Duhul Tatalui si Duhul Fiului. Asa cum a recunoscut si Hristos, Tatal vorbeste si Fiul asculta si face. Punct. Fiul nu face nimic de la El, ci doar ce aude de la Tatal. Daca Tatal nu-i spune sa faca ceva, El nu face!!!!!!

  Doru:
  „Dumnezeu este Duh” si tot asa era si Cuvantul, inainte de intruparea Sa,
  „Si Cuvantul era Dumnezeu”, deci si El ca Dumnezeu era Duh,
  deci iatä cä ei sunt douä Persoane distincte si separate,
  si in concluzie douä Duhuri distincte si separate.
  Duhul Sfant este o persoanä distinctä de Duhul Tatälui respectiv si de Duhul Fiului,
  pentru cä Tatäl Insusi este distinct de Fiul.
  Esti de acord aici, sau si aici ai o altä intelegere ?
  Prin intruparea Sa ca om, Hristos S-a fäcut total dependent de Tatäl, asa cum omul dupä cäderea in päcat urma s-o facä numai prin Iisus modelul Säu desävarsit.
  Asa cum Fiul Il reprezintä pe Tatäl pe pämant proslävindu-L, fiind o Persoanä distinctä de Tatäl, deci nefiind Tatäl Insusi, ci Fiul, tot asa si Duhul Sfant Il reprezintä pe Fiul pe pämant proslävindu-L, fiind o Persoanä distinctä de Fiul, deci nefiind Fiul Insusi, ci Duhul Sfant.

  Dänut:
  Acum sa luam textul invocat de dvs. din Ioan 16.13 si sa vedem ce spune el in realitate. Am sa citez mai mult din acel pasaj biblic ca sa se inteleaga foarte clar ca el nu contrazice cu nimic ceea ce am afirmat cu privire la Trinitate:

  „13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul, caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.
  14. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.
  15. Tot ce are Tatal este al Meu, de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.”

  Sa va „traduc” ce spune acest text: Cand ca veni Duhul Meu, spune Isus, adica Duhul Adevarului, pentru ca EU sunt Calea, ADEVARUL si Viata, o sa va spuna tot ce vrea Tatal Meu sa stiti. Deci nu va faceti probleme ca o sa ramaneti singuri si ai nimanui.

  Doru:
  „Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevärului” – aici Iisus nu vorbeste despre Sine, ci despre „Un Alt Mangaietor” pe care „Tatäl vi-L trimite”.
  „El nu va vorbi del El”, nu pentru cä nu e atotstiitor, ci pentru cä misiunea Lui este de „a Mä proslävi pe Mine” si „vä va descoperi totul despre Mine”.
  Iatä de ce Duhul Sfant este: „Duhul Adevärului” si „Un alt Mangaietor” pentru cä Il reprezintä pe Hristos in totul.
  „In ceea ce priveste Neprihänirea cä Eu plec la Tatäl si voi nu Mä veti mai vedea” –
  nu vä las orfani se realizeazä de Persoana Duhului Sfant, care face prezenta Lui Iisus Cel Inältat la cer posibilä.
  Dupä cum Fiul este numit Fiul Lui Dumnezeu färä sä fie Dumnezeu (in acest caz Tatäl),
  tot asa si Duhul Sfant este numit Duhul Lui Hristos färä ca El sä fie Hristos Insusi.
  „Noi avem gandul Lui Hristos” acest lucru Il face Duhul Sfant.

  Dänut:
  Duhul Meu, adica Duhul Adevarului, adica un Duh Sfant, caci Tatal si cu Mine SFINTI SUNTEM, o sa va spuna CUVINTELE TATALUI, PRIN MINE, pentru ca nimeni nu poate sa vina la Tatal, decat PRIN MINE, punct. El ma va proslavi astfel pe Mine pentru ca va duce mai departe vorbele Mele catre voi, DAR ATENTIE, aceste vorbe ale Mele, nu sunt ale Mele, ci ALE TATALUI MEU, pentru ca eu nu spun decat ce aud de la Tatal Meu, adica doar ceea ce imi spune Tatal Meu. De aceea v-am spus ca: „Tot ce are Tatal este al Meu, de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.”

  Doru:
  Ceea ce trebuie sä intelegi este cä in Acest „singur Dumnezeu adevärat”,
  Tatäl este Cel „de la care vin toate lucrurile si pentru care träim si noi”(deci El este Sursa tuturor lucrurilor si Motivul pentru care noi träim).
  Fiul este Cel „prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi” ( deci El este Creatorul nostru al tuturor si deaceea Lui Ii datoräm existentä noasträ toatä):
  „Pentru cä Eu träiesc si voi veti träi”).
  Duhul Sfant este Cel prin care atat Tatäl cat si Fiul executä lucrarea de pocäintä,
  de convertire, a nasterii din nou si a biruintei fiecärui päcat in viata noasträ,
  este Cel ce ne pune in pärtäsie cu Tatäl si cu Fiul.
  El Insusi este prezenta Lui Dumnezeu in toti credinciosii.

  Dänut:
  Iata cat de simpla si minunata este Evanghelia Vesnica, daca dati la gunoi toate invataturile omenesti despre Dumnezeu.

  Doru:
  Cu respect si multä sänätate in Noul An 2018,
  Domnul Iisus Hristos sä te binecuvanteze si sä te sfinteascä pe deplin,
  al täu frate in Domnul Iisus,
  Doru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s