Traim Colectiv, si uneori, murim Colectiv (ep.2)

Motto: „S-au stricat oamenii, au savarsit faradelegi urate, nu este niciunul care sa faca bineleDumnezeu Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca sa vada daca este cineva care sa fie priceput, si sa caute pe Dumnezeu. Dar toti s-au ratacit, toti s-au stricat, nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.” (Psalmul 53)

Vreau sa inchei astazi acest „serial” despre drama din Clubul „Colectiv”. Am spus in primul episod, ca Diavolul, Satana, Dracu’, este prezent peste tot in lumea noastra, in toate domeniile de activitate, inclusiv in toate religiile, deci si in toate bisericile, cultele si denominatiunile oricarei religii. Dracu’ este prezent peste tot: in biserici, in arta, in muzica, in sport, in politica, in economie, in scoli, in societate, peste tot. Sa nu va socati! Asta spune Dumnezeu, nu eu. Traim in Iad, nu in Imparatia lui Dumnezeu. Dar inainte de a fi in toate organizatiile lumii noastre si in toate aspectele vietii, Dracu’ este mai intai de toate, in fiecare dintre noi. Sa nu uitam asta niciodata! Ajuta la echilibrul mintii, atunci cand suntem tentati sa judecam pe altii, sa fim rai sau sa ridicam piatra ca sa lovim pe altii. Toti ne nastem satanisti pe planeta Pamant. Toti suntem robii lu’ Dracu’ prin pacat. Asta ne spune Dumnezeu prin Biblie, prin Evanghelia Vesnica. Singura diferenta dintre noi, oamenii traitori pe aceasta planeta, este aceea, ca unii dintre noi vor ramne de partea lui Satana pana la sfarsitul vietii lor, iar altii, putini la numar in toate veacurile, vor trece de partea lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. Asta este singura diferenta. Asta este tot. Nimic mai mult, nimic mai putin. Toti aveam fix aceleasi sanse ca sa pierim sau sa fim salvati.

Am promis ca in acest episod, o sa o luam metodic, ca la scoala, ca sa vedem cu totii, cat de prosti si de manipulabili suntem de catre Satana, cat de ignoranti suntem, in aceasta lume a minciunii, a faradelegii, si a mortii, unde Dracu’ este seful cel mare.

Am sa incep cu reactia „crestinilor” si a bisericilor lor, fata de ceea ce s-a intamplat in Clubul „Colectiv”. Au fost cei mai dezgustatori, si cei mai penibili. Cei mai primitivi, si cei mai nesimtitori. Cei mai ingusti la minte, si cei mai rai. Cei mai aprigi judecatori, si cei mai nemilosi. Cei mai prosti, si cei mai lasi. Au dat cu bata in balta asa de tare, toti, incat au sarit stropii ignorantei, ai cruzimii, si ai nimicniciei lor, pana la Dumnezeu! De ce spun asta?! Simplu de raspuns: cand cunosti adevarul despre Dumnezeu, cu greu mai poti sa fii prostit de Dracu’, ca sa iei de bune reactile prostesti ale bisericilor asa zis crestine. Este aproape imposibil. Biserica Ortodoxa a comis-o grav, dar si celelalte biserici au facut acelasi lucru. De ce ? Pentru ca habar nu au de Dumnezeu. Ei vand, toti, doar basme cu tenta religioasa, nu adevar dumnezeiesc. Ortodocsilor le acord totusi o circumstanta atenuanta, fata de comportamentul lor, de a nu se duce la fata locului, la Clubul „Colectiv”, pentru a face o slujba religioasa sau ceva de genul acesta. De ce le acord aceasta circumstanta atenuanta? Pentru ca in conditii normale, publicul din „Colectiv”, nu si-ar fi dorit asa ceva, nu si-ar fi dorit sa vada preoti in mijlocul lor. Acesta este adevarul, oricat de ipocriti vrem sa fim. Biserica si clerul ei, stia bine acest lucru, si de aceea nici nu a reactionat cum trebuie. Si atunci, in aceasta situatie, se punea intrebarea simpla si fireasca din partea bisericii: Sa ne ducem sau sa nu ne ducem intr-un loc in care in principiu nu suntem doriti? Daca ne ducem acolo si suntem luati la trei pazeste, alungati, huiduiti, etc…?!” Legitima aceasta ipoteza. Nu putetem sa o negam, nu putem sa o excludem.

Reactia nefericita a tuturor bisericosilor, dupa acest nefericit carnagiu, a fost de aprobare a lui, vehiculand ineptia si groazavia, cum ca Dumnezeu i-a ucis in Clubul „Colectiv” din Bucuresti pe acei rockeri satanisti, si bine le-a facut, spuneau ei,  din cauza ca sunt adoratori pe fata ai Satanei, si hulitori pe fata ai lui Dumnezeu. Ce poate sa fie mai hidos, mai scabros, mai mizerabil, decat aceasta afirmatie cu privire la Dumnezeul crestin, care a facut totul pentru salvarea noastra, a tuturor, din robia Satanei?! Cum sa spui asa ceva despre Dumnezeu?! Cum sa spuna biserica crestina asa ceva despre Dumnezeu?! Ei uite ca spune! Aceasta este reactia clasica, standard, a tuturor crestinilor care se lasa condusi de minciunile „evangheliei” dupa Satana, predicata in toata lumea crestina, si nu dupa adevarul Evangheliei Vesnice, dupa Isus Hristos. „Evanghelia” dupa Satana, predicata in crestinismul actual, ne infatiseaza un Dumnezeu care ingrozeste lumea, care pedepseste tot timpul, orice greseala, un Dumnezeu care se bucura de greseala si de disparitia pacatosilor, un Dumnezeu care isi gaseste placerea in aceste crime, in aceste „pedepse” date muritorilor pacatosi, un Dumnezeu nemilos si crud, un ucigas cu sange rece, care nu este impresionat de nimeni si de nimic. Acesta este Dumnezeul „evangheliei” dupa Satana, predicata in toate bisericile asa zis crestine. In urma acestei predicari, este numai normal ca cei care cred aceste minciuni satanice despre Dumnezeu, sa gandeasca atat de abject la adresa lui Dumnezeu. Astfel de „crestini” se bucura de raul altuia. Iubesc pedeapsa, moartea si crima. Oare asa este Dumnezeul crestin?! Intolerant, sadic, criminal, neiertator? Nu. Dumnezeu nu este asa. Dracu’ este asa, nu Dumnezeu. Sa vedem acum cateva texte din Biblie, texte care ne arata adevarul biblic, care exact contrariul a ceea ce cred si afirma „crestinii” pacaliti de Dracu’:

 • „Spune-le: „Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca.” (Ezechiel)
 • „Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” (Ieremia)

Stiu, in acest punct al acestei prezentari, multi dintre dumneavoastra, o sa doriti sa-mi aduceti ca si contra argument, comportamentul criminal al lui Dumnezeu din Vechiul Testament, o sa vreti sa-mi amintiti de Potop, de Sodoma si de Gomora, si de multe alte asa zise crime ale lui Dumnezeu, la adresa umanitatii „virgine” si „neprihanite”, iar eu am sa va spun ca va inselati amarnic. Nu ati inteles nimic din istoria pacatului. Adevarul adevarat, este ca Dumnezeul Vechiului Testament, este la fel ca Dumnezeul Noului Testament! De ce? Pentru ca este acelasi Dumnezeu, iar daca este acelasi Dumnezeu, nu are cum sa fie in doua feluri. Iata dovada: „Nu va inselati preaiubitii mei frati, orice ni se da bun, si orice dar desavarsit, este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.” (Iacov)  O sa vorbim cu alta ocazie despre „rautatea” si „criminalitatea” lui Dumnezeu din Vechiul Testament, despre cum „ucide” Dumnezeu, dar acum vreau doar sa va repet ca: Dumnezeu este la fel de drept, bun, iertator si iubitor, in ambele Testamente. Trebuie doar sa vezi lucrurile asa cum sunt ele in realitate, si cum trebuiesc vazute, si totul se limpezeste, si in aceasta privinta. Ca sa vedem foarte limpede, clar si fara echivoc, ca nu Dumnezeu i-a ucis pe „rockerii satanisti” din Clubul „Colectiv”, am sa va prezint trei intamplari din Biblie. Una din Vechiul Testament, si doua din Noul Testament, care dovedesc ca Dumnezeu nu este un ucigas sadic, asa cum cred „crestinii” prostiti de Dracu’.

Iata prima intamplare, cea din Vechiul Testament:

„Cain a zis fratelui sau Abel: „Haidem sa iesim la camp.” Dar pe cand erau la camp, Cain s-a ridicat impotriva fratelui sau Abel, si l-a omorat. Domnul a zis lui Cain: „Unde este fratele tau Abel?” El a raspuns: „Nu stiu. Sunt eu pazitorul fratelui meu?” Si Dumnezeu a zis: „Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine. Acum blestemat esti tu, izgonit din ogorul acesta, care si-a deschis gura ca sa primeasca din mana ta sangele fratelui tau! Cand vei lucra pamantul, sa nu-ti mai dea bogatia lui. Pribeag si fugar sa fii pe pamant.” Cain a zis Domnului: „Pedeapsa mea e prea mare ca s-o pot suferi. Iata ca Tu ma izgonesti azi de pe fata pamantului, eu va trebui sa ma ascund de fata Ta si sa fiu pribeag si fugar pe pamant, si oricine ma va gasi, ma va omori.” Domnul i-a zis: „Nicidecum, ci daca va omori cineva pe Cain, Cain sa fie razbunat de sapte ori.” Si Domnul a hotarat un semn pentru Cain, ca oricine il va gasi sa nu-l omoare. Apoi, Cain a iesit din fata Domnului, si a locuit in tara Nod, la rasarit de Eden.” (Geneza 4)   Dragi cititori, acest episod din Biblie, chiar din Vechiul Testament, acolo unde Dumnezeu este vazut de multi oameni ai planetei, si considerat ca fiind cel mai ucigas Dumnezeu, si cel mai nenorocit posibil, este cumva la fel cu ceea ce s-a intamplat in „Colectiv”. Cain, un ucigas pe bune, cu acte in regula, este echivalentul „rockerilor satanisti” din „Colectiv”, care fac rau si sunt impotriva lui Dumnezeu. Rockeri care se duc la concerte rock unde este proslavit Dracu’, unde crucea lui Hristos este batjocorita, si fac toate acestea, ca sa se inchine lui, Satanei. Ce face Dumnezeu in Biblie, il omoara pe Cain? Nu. Dimpotriva! Il protejeaza! Intrebare: Daca nu l-a omorat Dumnezeu pe Cain, primul ucigas de pe planeta Pamant, i-ar omori in 2015 pe rockerii din „Colectiv”? Cu siguranta ca nici pe „rockerii satanisti” nu vrea sa-i omoare, nu-i asa?! Pentru ca Dumnezeu este: Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.”?! Mai este ceva de zis?! Nu. Ce era de demonstrat, s-a demonstrat.

Sa mai luam o intamplare, a doua, de data aceasta din Noul Testament. Iata textul:

„Cand s-a apropiat vremea in care avea sa fie luat in cer, Isus si-a indreptat fata hotarat sa mearga la Ierusalim. A trimis inainte niste soli, care s-au dus si au intrat intr-un sat al samaritenilor, ca sa-i pregateasca un loc de gazduit. Dar ei nu L-au primit, pentru ca Isus se indrepta sa mearga spre Ierusalim. Ucenicii Sai, Iacov si Ioan, cand au vazut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei sa poruncim sa se coboare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie?” Isus S-a intors spre ei, i-a certat si le-a zis: „Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti! Caci Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca.” Si au plecat in alt sat.” (Luca 9)  Acest text din Noul Testament, ne spune fix acelasi lucru despre Dumnezeu, ca si primul text prezentat mai sus, cel din Vechiul Testament, si anume ca: Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului. Pentru cei care nu stiu, samaritenii erau pentru evrei, exact ca „rockerii satanisti” din „Clubul Colectiv”, pentru asa zisa lume crestina. Pentru evrei, samaritenii erau niste spurcati, niste necredinciosi, niste inchinatori la idoli, adica niste nelegiuiti. Adica dusmani ai Viului Dumnezeu. Si cu toate acestea, Isus, Fiul lui Dumnezeu, desi este alungat de catre acesti samariteni, nu le doreste raul. Nu vrea sa-i ucida. Ucenicii ar vrea, ca si „crestinii” de astazi, Isus insa… nu vrea. Acesti samariteni sunt la fel ca „rockerii satanisti” din „Colectiv”, nu-i asa?! Ce le spune Isus ucenicilor Sai, ignoranti in ceea ce-l priveste pe Dumnezeu? Isus le spune ucenicilor, ca nu stiu de ce duh sunt animati, atunci cand doresc moartea acestor oameni, a samaritenilor, adica a „rockerilor satanisti”. Intrebare: Daca nu era Duhul lui Dumnezeu in vorbele ucenicilor, asa cum ne spune Hristos insusi, pe cale de consecinta logica, ce duh era in ucenici, atunci cand rosteau acele vorbe criminale? Raspuns corect: Duhul Satanei. Simplu, nu-i asa?! Satana este primul ucigas al Universului, sa nu uitam niciodata! Satana este criminalul odios, Satana ne vrea moartea si distrugerea. Tuturor. Daca ar fi posibil, Dracu’ ne-ar ucide pe toti, dar acest lucru nu este cu putinta, din cauza lui Dumnezeu, care ne-a salvat prin Isus Hristos. Ce era de demonstrat s-a demonstrat si de data aceasta, din nou, si din nou. Dumnezeu nu este asa cum spun bisericile „crestine”, si cum cred oamenii ignoranti, in frunte cu popii si pastorii lor la fel de ignoranti. Dumnezeu este viata nu moarte, este lumina, nu intuneric. Sa nu uitam asta! Niciodata!

Acum insa, vreau sa va mai arat si ultima intamplare, a treia, pe care vreau sa v-o prezint in acest post. Este cea care imi place mie cel mai mult. Este cea mai profunda, cea mai sensibila, si cea mai plina de frumos, de iubire fata de noi toti, ticalosii si neprihanitii care traim impreuna pe aceasta planeta inchisoare, unde domneste pacatul si moartea, in frunte cu Dracu’. Iata textul:

Cand S-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea…” (Luca 19)  Despre ce cetate este vorba aici va veti intreba? Este vorba despre Ierusalim. Este vorba despre cetatea care il va da la moarte pe Fiul lui Dumnezeu. Este vorba despre cetatea care il va ucide pe Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Ce face Isus? Plange pentru toti acesti criminali aflati intre zidurile cetatii. De ce? Pentru ca ii iubeste, si nu le vrea raul sub niciun chip. Isus plange pentru „rockerii satanisti” din Ierusalim. Plange de dragul lor, plange pentru ca sunt prosti si rai, si pentru ca nu vor sa accepte adevarul, neprihanirea si viata, oferite de El in dar, si prefera pacatul, minciuna si moartea, oferite de Satana. Credeti ca exagerez? Nu credeti ca este asa? Nu credeti ca locuitorii Ierusalimului erau niste criminali netrebnici? Uitati ce mai spune Isus despre Ierusalim, despre rautatea tuturor, despre violenta, furtul si crima care domneste in el, adica despre „rockerii satanisti”: „Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai cum isi strange gaina puii sub aripi, si n-ati vrut!” Dumnezeu, chiar si in aceste conditii ale degradarii si ale decaderii umane, vrea sa-si salveze copiii pierduti, ucigasi si ticalosi, sa-i scoata din robia satanica, sa-i stranga asa cum isi strange closca puii, dar majoritatea nu vor vrea asta. Nici preotii, dar nici poporul. Peste cateva zile, toti, preoti si popor, il vor omori pe Dumnezeu cel neprihanit, si il vor alege pe Dracu’, prin alegerea ucigasului Baraba, ca sa fie eliberat. Si Dumnezeu, stiind toate acestea, plange pentru toti acesti nelegiuiti! Nu coboara foc din cer, nu-i uraste, nu vrea sa-i omoare. Plange. Superb! Superb! Superb! In ierusalim nu erau doar sfinti. Dimpotriva, era foarte multa mizerie morala si umana, in toate straturile societatii, incepand cu Templul, in care preotii erau corupti, hoti si ucigasi: In urma a intrat in Templu, si a inceput sa scoata afara pe cei ce vindeau si cumparau in el. Si le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casa de rugaciune. Dar voi ati facut din ea, o pestera de talhari.” Isus plange pentru „rockerii satanisti” din Ierusalim, asa cum plange si pentru „rockerii satanisti” din Clubul „Colectiv”. Nu este nicio diferenta! Am mai demonstrat inca o data, ca Dumnezeu este neschimbator de-a lungul veacurilor, de-a lungul istoriei acestei omeniri nelegiuite. Ca El, ne iubeste pe toti la fel, fara deosebire. Punct.

Cam asta am mai vrut sa mai spun despre ceea ce s-a intamplat in clubul „Colectiv”, unde a avut loc o executie infaptuita de Diavol, nu de Dumnezeu. Sper ca nu ati uitat ce ni se spune in Biblie despre Satana: El de la inceput a fost ucigas, si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar” (Ioan)

Nu am nici cea mai mica indoiala ca in Clubul „Colectiv” au fost si satanisti pe bune, care stiau bine ce fac acolo, dar era si multa lume care habar nu avea despre satanism, si ceea ce implica el cu adevarat. Cu siguranta ca erau acolo si oameni care nu iubeau neaparat acea muzica, dar au mers la concert din diverse motive: din fronda fata de ceva sau cineva, din teribilism, de dragul iubitului sau a iubitei, a unui prieten, etc… Sa invatam din acest tragic episod, ca nu este bine sa ne jucam cu Dracu’, in niciun fel, nici macar in gluma. Dracu’ nu glumeste! Dracu’ ucide! Dracu’ nu iubeste pe nimeni! Dracu’ se iubeste doar pe el. Si sa mai invatam ceva esential: Dracu’ este in fiecare dintre noi, daca nu il inlocuim cu Isus Hristos: S-au stricat oamenii, au savarsit faradelegi urate, nu este niciunul care sa faca bineleDumnezeu Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca sa vada daca este cineva care sa fie priceput, si sa caute pe Dumnezeu. Dar toti s-au ratacit, toti s-au stricat, nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.” Concluzia: Sa nu mai radem unii de altii, pentru ca suntem toti in aceeasi barca a pacatului si a mortii, iar fara Hristos, toti suntem pierduti in pacat, nelegiuire si moarte. Nu este niciunul mai breaz decat celalalt, chiar daca apartine unei biserici sau este rocker sau ateu. Dumnezeu este viata, iar Dracu’ este moarte.

Concluzia:

 • „Spune-le: „Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca.” (Ezechiel)
 • „Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ieremia)

Dragi prieteni si neprieteni, va rog sa va ganditi putin la toate acestea. Fara prejudecati, fara resentimente, fara ranchiuni inutile. Toti. Crestini si necrestini, atei, liber cugetatori, etc. Doar sa ganditi. Sa nu treceti repede. Sa nu fie doar un alt text citit pe fuga, din care sa nu va ramana nimic in minte. Sa nu ne mai grabim spre moarte prin ignoranta noastra! Sa ne luam un ragaz, ca sa ne depasim ignoranta. Sa ne luam un ragaz, ca sa renuntam la ignoranta. Sa ne luam un ragaz, ca sa ne lepadam de ignoranta. Sa ne luam un ragaz, si sa gandim. Sa punem in balanta. Daca este si asa?! Apoi, trebuie sa spunem tot timpul adevarul! Despre orice! Despre Dracu’, despre Dumnezeu, despre biserici, despre politicieni, despre lumea artistica, sportiva, muzicala, culturala, economica, etc… Pentru ca nu-i asa…

Tacerea Ucide

Cu respect,

12 gânduri despre „Traim Colectiv, si uneori, murim Colectiv (ep.2)

 1. DUMNEZEU este drept ,bun deci nu poate deveni nedrepr si EL a facut toate lucrurile bune atunci intrebare cum au devenit lucrurile rele daca ele erau bune de unde a venit cel rau sa spunem ca oamenii nu erau creati si leul se juca cu oaia dar dintro data din plictieala sau alt motiv leul mananca oaia asa a venit raul cica dar de unde acest rau ?
  Noi suntem rai atunci cum putem deveni buni daca suntem rai nascuti in pacat doar el ne poate schimba atunci tine de el si nu de noi aceasta schimbare .

  • Ramo81,
   nu stiu la ce biserica mergi, nu stiu daca mergi la vreo biserica, nu stiu ce citesti tu despre Dumnezeu, dar esti cam praf la materia crestinism adevarat. Iti recomand sa citesti pagina “Evanghelia Vesnica” a acestui blog, ca sa inveti macar ABC-ul religiei crestine.
   Cand Dumnezeu a creat o fiinta inteligenta, nu a creat-o ca sa fie obedienta fata de El cu orice pret, fara ca sa gandeasca si sa aprecieze pe Creator. Dumnezeu nu creaza roboti, ci fiinte vii, ori o fiinta vie, inteligenta, cu simturi si sentimente, cu aspiratii si vise, nu poate sa se comporte ca niste trepanati la creier. Asa a aparut raul, prin Dracu’, primul razvratit din Univers, in sensul ca el, Dracu’, a fost prima fiinta inteligenta din Univers, care a vrut sa puna la indoiala tot ceea ce are. Dumnezeu nu s-a impotrivit, pentru ca nu avea de ce sa o faca, stii vorba aia: “Dragoste cu sila nu se face” pentru ca ar fi viol. Dumnezeu nu violeaza pe nimeni. Dumnezeu vrea o apreciere sincera, din inima, totala, fata de lucrurile bune daruite de El fiintelor create. Orice altceva, este inacceptabil pentru Dumnezeu, in sensul ca ar fi o facatura, o minciuna, o dictatura, ceva nefolositor. Asa au devenit si au aparut lucrurile rele, prin contestarea celor bune.
   Cat despre faptul ca de Dumnezeu depinde intoarcerea de la rau la bine, DA, asa este, este adevarat, dar cu o singura conditie: trebuie sa vrem si noi altfel nu se poate. Deci NOI DECIDEM asta, nu Dumnezeu. Este o nuanta esentiala asta. Repet, citeste pagina “Evanghelia Vesnica” a acestui blog, si ai sa intelegi exact cum se face trecerea de la robia raului, la libertatea binelui, adica a neprihanirii.
   Cu respect,


   https://polldaddy.com/js/rating/rating.js


   https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

   • Eu am pus intrebarea daca nu eram noi creati si leul se juca cu oaia de unde mai aparea raul toate lucrurile create de DUMNMEZEU fiind bune cum ii venea la leu dintro data sa manance oaia si spunem ca a venit cel rau pai de unde sa vina ca nu inteleg.
    Si la mantuire daca depinde de noi atunci nu mai depinde de DUMNEZEU ci tine de noi si daca depinde de DUMNEZEU atunci ce mai putem face noi .
    Si eu as vrea sa cred in DUMNEZEU care va pedepsi pe cei vinovati adica hoti ,criminali ,violatori etc , deoarece acestia savarsesc astfel de fapte si daca nu sunt prinsi deoarece au bani scapa nepedepsiti dar la atatea feluri de invatatura si minciuna nu stii in ce sa mai crezi nu am citit ce miati recomandat dar o sa citesc .

    • Ramona,
     ca sa-ti raspund la intrebare la fel de direct precum ai pus-o tu, raspunsul este: DA, daca noi oamenii nu am fi fost creati, leul se juca si acum cu oaia. De ce ? Pentru ca leul sau oaia nu pot sa predea o planeta Diavolului. Doar o creatura, fiinta inteligenta poate face asta, de aceea numai OMUL a putut sa-si „vanda” mostenirea data lui de Dumnezeu, pentru cai verzi pe pereti.
     Cat despre mantuire, ce depinde de noi si ce nu, ce depinde de Dumnezeu si ce nu, vei vedea in ceea ce ti-am spus sa citesti.
     Daca mai vrei, discutam dupa ce citesti despre acest subiect.

     Cu respect,

 2. Domnule Tanase, multumesc pentru postarea aceasta; nu stiu in ce masura va este usor insa senzatia mea este ca ar trebui sa postati mai des, ideile/claritatea ideilor si teologiei Dvs sunt un rezem pentru unii dintre noi. Apreciem mult ceea ce faceti pe acest blog si felul in care vedeti (atat cat se poate vedea de catre un muritor) bunatatea vesnica a Bunului Dumnezeu si planurile sale de bine cu noi, cei ce ne straduim in acest iad sa-l urmam, sa-l credem, sa ne incredem in ceea ce el ne-a transmis, atat cat ne-a transmis. Nu stim multe, avem, desigur, foarte multe intrebari la care nu gasim raspusuri si de aceea astfel de incercari, binecuvantate cred, de a coagula idei clare, apartinice, aconfesionale nu pot decat sa stranga la un loc Biserica lui Dumnezeu si pe oamenii Sai.
  Concluzie: postati mai des, poate, eventual, va ganditi la un alt fel de coagulare a energiilor si dragostei pentru Dumnezeu in jurul Dvs, intr-un alt fel decat in scris pe blogul acesta, avem nevoie de imbarbatare constanta, de schimb de idei, de studiu comun, etc. Nu se poate ca oamenii lui Dumnezeu sa fie disparati si sa nu se cunoasca, sa nu comunice mai des, sa nu-si impartaseasca bucuriile, tristetile, temerile, certitudinile, sperantele, etc…
  Cu respect,

  • VT,
   Eu nu am avut de gand, nu am, si nu voi avea niciodata de gand, ca sa coagulez, cum spui tu, energiile si dragostea oamenilor fata de Dumnezeu, in jurul meu. Acestea trebuie sa ramana doar pentru Dumnezeu. De la Dumnezeu vine adevarata si singura imbarbatare CONSTANTA, nu de la mine. Cuvintele Lui le prezint eu, nu cuvintele mele. Intelepcienea Lui, nu intelepciunea mea.
   Asta facem pe acest blog: un schimb de idei, studii comune, ne punem intrebari, visam, nu avem tabuuri de niciun fel, etc. Nu facem altceva. Eu nu sunt invatatorul nimanui, unul singur este INVATATORUL: Isus Hristos, Fiul Dumnezeului celui Viu.
   Da, ai dreptate ca oamenii au nevoie si de o relatie personala. Aici nu pot sa te contrazic, dar asta nu este totul, nu asta este esenta, nu asta este tot ce conteaza. Chiar si virtual, oamenii pot sa fie bucurosi si fericiti unii cu altii, ca mai sunt semeni de-ai lor care sunt preocupati de aceleasi lucruri, ca isi pun aceleasi intrebari, etc. Asa ca nu fii necajit. Este bine si asa deocamdata. Nu uita ca sunt oameni care se vad sambata sau duminica la biserici, si asta nu le foloseste la absolut nimic. Raman la fel de rai unii cu altii, se mint, se fura, curvesc, barfesc, isi fac rau unii altora, etc… Deci…. nu asta conteaza, nu asta este important, ci doar legatura stransa si personala cu Viul Dumnezeu, si apoi totul vine de la sine.

   Cu respect,

 3. Domnule Tanase,

  un post bun, in care se explica ( pe scurt ) caracterul nedistructiv al lui Dumnezeu.
  Este suficient, nu sunt necesare multe cuvinte.

  „dumnezeul” lumii cre(s)tine este dupa chipul si asemanarea noastra cu el…dumnezeul acestui pamant este satana…el se ocupa cu distrugerea „cetatilor” Celui Prea Inalt, adica a templelor care trebuiau sa fie vii…adica noi pacatosii/mortii.

  Nu intelegem nimic din scriptura si de aceea nu avem Viata in noi. Ni s-a spus ca Viata este intelegerea Cuvantului. Daca nu-l intelegem corect, ce viata sa mai avem in noi ?

  Daca noi intelegem ca avem un dumnezeu violent, atuci asa suntem si noi, reflexia/intruparea lui.

  Toate bune,

 4. te implor,domnule / urmaresc blog-ul dvs.,sunteti un tip citit / din tot ce scrieti, nu reiese ca dvs. credeti in dualitate?p.s. stiu ca sunteti un luptator impotriva trinitatii,; ce facem cu dualitatea?…………….tare as dori sa vb despre asta. /Cu stima si respect / Lucian

  • Domnule Lucian,
   eu nu sunt un luptator impotriva trinitatii.
   Fiecare are sau poate sa aiba o Biblie, si sa vada acolo adevarul. Nu este nimic senzational in asta.
   Daca mai aveti nelamuriri, intrebari, etc… le putem discuta aici pe blog, nu am nimic impotriva.
   V-am sters numarul de telefon din comentariu, ca sa nu cadeti victima tuturor descreieratilor de pe net, care v-ar putea face probleme sunandu-va.

   Cu respect,

 5. Buna Danut, in primul rând vreau sa Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru tot ce face si a facut in viata ta, sunt sigura ca scrierile tale sunt o binecuvântare pentru mulți, si ma rog sa fie asa.
  As vrea si eu sa iti scriu (nu din contrazicere) ci mai mult din dorința de a apăra adevarul Lui Dumnezeu, spunându-ti ca Duhul Sfânt este o persoana aparte si ca Sfânta Trinitate exista cu adevărat …Dupa cum spuneam nu caut contrazicere ci , din același motiv din care scrii tu – pentru a-i convinge pe cei ce nu vad si nu cred ca exista ceva ce tu vezi chiar daca aceștia nu vad acest lucru, la fel doresc si eu sa te asigur de acest adevăr minunat chiar daca înca nu il vezi sau nu o sa ma crezi…in fond si la urma urmei toti avem alegerea asta , nu? Si cei care te citesc pe tine o au, cu toate ca este pierderea lor iar tu împărtășești din experiența ta adevarata cu Dumnezeu si trăirea ta si tot ceea ce Dumnezeu ti-a descoperit. Duhul Sfânt este o persoana aparte – înca de la inceput din Geneza ni se spune ca Duhul se mișca deasupra apelor…apoi, Duhul a coborât peste Isus sub chip de porumbel, „Însuși Duhul adeverește împreuna cu duhul nostru…” (Ar fi mai multe de zis dar sunt sigura ca daca tu vei ramane deschis si cu inima sinceră înaintea Lui Dumnezeu, El iti va descoperi mult mai multe lucruri decat as putea spune eu!) sper sa Reușești pt ca este minunat sa Il cunosti si pe Duhul Sfânt ca persoana ! El ti se va descoperi daca tu Il dorești , El este una cu Dumnezeu Tatal si Fiul…dar oricum El este atat de gentleman (daca pot spune asa 🙂 incat nu va forta nimic, totul ramane la alegerea ta…
  Fii binecuvantat si nu, nu sunt penticostala nici carismatica ci, o fiica a Imparatiei!

  • Buna Laura!
   Iti multumesc pentru grija ce-mi porti, dar argumentele Bibliei in favoarea a doar 2 DUMNEZEI: Tatal si Fiul Sau, sunt IMBATABILE.
   Restul e… cancan!

   Cu respect,

   • Domnule Danut, va rog sa cititi cu bagare de seama cu rugamintea de a ma corecta :
    Cuvantul s-a intrupat, nu Dumnezeu. Dumnezeu este Duh(Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan.4:24)). Mai intai Duhul apoi Cuvantul. La inceput a fost Cuvantul dar inainte de orice inceput a fost intelepciunea (Ioan 1,1 ; Prov 8,23 ). Cuvantul prin care s-au facut toate lucrurile. Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi. Cuvantul venea de la Dumnezeu,era totuna cu Dumnezeu (Eu si Tatal una suntem.” (Ioan.10:30)). De aici reiese Emanuel care inseamna Dumnezeu cu noi. Nu inseamna Dumnezeu Fiul cu noi. Nu inseamna Fiul Lui cu noi. Tot ce a vorbit Dumnezeu,se numeste Cuvant. A vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci (prooroci cum zic altii), in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu,la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile(Evrei 1). Evanghelia lui Dumnezeu priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul, (Rom.1:3).Un duh,naste duh,carnea naste carne(Ioan 3:6); iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru, (Rom.1:4)
    De ce a spus acelui om Isus ca Unul singur este bun,si Acela este Dumnezeu? („Pentru ce Ma numesti bun?”, i-a zis Isus. „Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu. (Marc.10:18)|), El fiind Dumnezeu dupa cum spuneti,nu era bun?; si adaug aceste texte martor: (Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)) care ulterior a devenit domnul Lui Dumnezeu (totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi. (1Cor.8:6)),acum stand la dreapta Tatalui pana-l pune pe vrasmas sub picioarele Lui(abia astept).
    Exista un Dumnezeu bun si Unul rau? Nu. Dumnezeu este bun,dar Cuvantul a si lovit conform Vechiului Testament,aratandu-se in fel si fel de chipuri,aparandu-si tribul,poporul din care s-a nascut Mantuitorul nostru.
    Pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni (Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.” (Ioan.1:18) atentie mare, spune textul :care este in sanul Tatalui,nu care a fost ; si stim foarte bine ca un Dumnezeu nu se poate intrupa (nu-L pot cuprinde cerurile si universul (Dar ce! Sa locuiasca Dumnezeu cu adevarat impreuna cu omul pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu Te pot cuprinde: cu cat mai putin aceasta Casa pe care am zidit-o eu! (2Cron.6:18)) si de altfel nici nu putea sa moara fiind un Dumnezeu precum spuneti domnule Danut (Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh. (Ioan.3:6)).
    cu aceeasi stima si respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s