Un sas… un gunoi

Motto: Iuie Mohannis

Klaus Werner Iohannis, un sas, un alt jeg, un alt mincinos imputit, un alt ticalos infatuat si plin de el, un alt aparator al hotilor, al coruptilor si al criminalilor, si al intregului sistem securisto-comunisto-fascist din romanica, sistem mafiot si ticalos pana in maduva oaselor, sistem care tine romanica in saracie si inapoiere. Un alt nimic. Un alt nemernic. Un alt impostor si tradator al oamenilor cinstiti din aceasta tara blestemata. Un alt servitor al Mafiei rosii de partid si de stat. Ne-a mintit pe toti in fata, si ne-a scuipat pe toti in fata, cu flegme si cu stropi mari, cu flegmele minciunilor lui ordinare si imputite, cum ca ar fi de partea cinstei si a dreptatii, asa cum se intampla de 31 de ani in tara prostilor liberi, pardon, dacilor liberi. Un alt gunoi rosu, o alta scursura umana, un alt produs al Ciumei Rosii comunisto-securiste PNL-PSD-UDMR-USL. Iuie Mohannis! Muie USL!

SAS-ul trebuie aruncat urgent la lada de gunoi a istoriei romanesti, ca cel mai mare nemernic si pervers. Un ticalos care a mintit fara sa clipeasca, de doua ori, peste 6 milioane de oameni. O scursura umana.

Bravo Taxi! Bine punctat!

Ai pup iu ol!

9 gânduri despre „Un sas… un gunoi

 1. Dragă Dănuț,

  În primul rând, îți mulțumesc pentru opiniile tale referitoare la articolul trecut.

  În al doilea rând, din informațiile ce le dețin, nu-mi aduc aminte ca sasul, pe care-l pomenești în textul de mai sus, să fi fost acum 31 de ani în apropierea celor care au schimbat istoria României.

  Vrei, nu vrei, ne întoarcem la informațiile confidențiale a căror lipsă conduc la știrbirea adevărului și la promovarea eficientă a mult doritei tehnici de manipulare a poporului prin… dezinformare.

  Îți readuc aminte, în context, și de minciunile paleriene. Sunt minciuni care au apărut de fapt încă din Rai odată cu dialogul acceptat de Eva cu marele amăgitor. Dar, iată cum cataloga Octavian Paler aceste minciuni: prin omisiune, prin diversiune, prin distorsiune, prin promisiune și prin falsa compasiune.

  Dacă nu mă înșel (mi se întâmplă adesea) KWJ a apărut parcă, pentru scurt timp, în meciul de neuitat arbitrat de un ziarist, când țara a ales un președinte doar pentru o noapte. Deci trecuseră ceva ani din 1989. Parcă se pregătea, cu această ocazie, demersul ca să devină prim-ministru.

  Până la urmă, după părerea mea, chestia cu „lucrul bine făcut” a readus o oarecare demnitate instituției prezidențiale. A luat măcar sfârșit meciul în care erau involvate instituția prezidențială și cea a primului-ministru. Chestia cu dottore… A dispărut astfel, în opinia mea, atmosfera de bâlci dintre instituțiile statului. Mai bine „mut” decât tevatură ieftină (tulburare însoțită de gălăgie și scandal), nu-i așa ?

  În rest, poate că ar fi bine să nu uităm un sfat extrem de prețios: „Daţi dar Cezarului ce este al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”

  Complimente soției.

  Cu considerație

  Sergiu Marius Popilian

  • Sergiu draga,
   Nu stiu cat esti tu de la curent cu tot ceea ce se intampla in romanica, dar te asigur ca mutu’ nu mai este de mult timp mut. A inceput sa fie si el un presedinte jucator, ca mutul din jocul calusului oltenesc. A facut guvernul si tara pulbere, doar ca sa ramana Ciuma Rosie USL la putere, si implicit la bani. USR deranjeaza maxim pentru ca nu vrea coteriile intru hotie pe care partidele complexului securisto-comunist Ciuma Rosie PSD-PNL-UDMR-PMP, etc… le practica de 31 de ani. Asta-i tot smenul. Restul e cancan pentru prosti. Nu cumpar. USR este periculos si pentru ca poate demonstra ca se pot face lucrurile si altfel ca pana acum, mai cinstit, mai transparent, mai cu folos pentru oameni, nu doar pentru mafiile partidelor. Acesta este tot jocul.

   Iuie Mohannis nu a adus nicio demnitate functiei prezidentiale, atata timp cat ajuta sistemul mafiot corupt sa ramana intact. Este un gunoi care a fost poleit putin cu scipiciul minciunilor lui despre adevar, dreptate si cinste, iar acum doar isi arata adevarata fata, dupa ce sclipiciul minciunilor s-a dus: ca este sluga hotilor, a coruptilor si a criminalilor mafiei de partid si de stat. Punct.
   Cat despre lucrurile care iti plac tie, si pe care ca le tot invoci, gen: informatii confidentiale, manipulare, omisiune, taine, etc…, toate acestea in final, poarta un singur nume: pacat/ticalosie. Este lipsa de caracter, de onoare, de demnitate, de tot ce vrei. Daca tu consideri ca a minti peste 6 milioane de oameni care au facut tot ce au putut ca sa te voteze, mintindu-i in fata ca o sa fii de partea cinstei si a adevarului, si dupa aceea i-ai inselat, este ceva demn si onorabil pentru un om, eu nu consider ca este asa.
   KWJ este doar un alt nemernic deghizat in om corect si cinstit, un alt mincinos, un alt gunoi uman, un alt pion al sistemului ticalosit in rele.
   Multumesc pentru urari, la fel iti doresc.

   Ai pup iu, Danut

 2. Dragă Dănuț,

  Îți mulțumesc pentru punctul tău de vedere. Ai mare dreptate. Recunosc că percepția mea asupra realității are limitele ei. Da, ai dreptate, nu sunt la curent cu toate aspectele relatate de tine. Este, probabil, vorba doar despre realitatea subiectivă văzută de mine prin prisma experiențelor mele, a surselor mele limitate de informații sau eventual, dacă vrei, a zonei mele de confort. Nici amprenta mea emoțională unică nu trebuie trecută cu vederea. Că suntem cu toții unicate o demonstrează amprentele noastre digitale unice. Sper că ești de acord cu acest aspect. Din cauza unor astfel de limite provin și momentele mele de… stupiditate, nu-i așa ?

  În altă ordine de idei, te cunosc de pe vremea (parcă din 2010 ?) când cochetam cu gândul să apelez la ajutorul tău, în sensul de a face o excursie în Israel cu ajutorul firmei tale. Primisem informații că ideea ta de a colabora cu un om informat ce avea și calitatea de ghid avea un mare succes. Ca om de afaceri, te-ai întâlnit probabil și cu sintagma: „Clauză de confidențialitate.” Prin acest mod (o fi vorba despre un subterfugiu juridic ?), în opinia mea, dispărea transparența, iar adevărul privind aspectele înțelegerii (negocierii) era astfel ușor, ușor, cosmetizat (eludat). O altă persoană nu avea acces la adevărata negociere. Astfel, venind în contact cu fel de fel de tertipuri, putem învăța mereu câte ceva despre natura umană.

  Chestia cu cosmetizarea apare și acolo unde se spune (Matei 24):

  4 Drept răspuns, Isus le-a zis: Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva.
  5 Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: Eu sunt Hristosul! Şi vor înşela pe mulţi.

  Te mai poți mira când vezi fel de fel de Hristoși cosmetizați în culorile diverselor doctrine creștine ?
  Apropo, ai auzit de BAB ? O biserică semiprivată ? Ce zici despre o astfel de afacere ?

  Chestia cu confidențialitatea este doar o constatare vis-a-vis de modul „legal” în care se poate prezenta adevărul. Deci, practic nimeni nu are acces la adevărul absolut. Nu-i permite „legea”. Inclusiv adevărul juridic poate fi manipulat prin probe eludate sau arse cum o dovedește istoria de mii de ani la nivel mondial. Nimic nou sub soare. Sau?…

  Mulțumesc pentru atenție și timpul acordat citirii opiniilor de mai sus.

  Cu considerație

  Sergiu Marius Popilian

  • Sergiu Draga, nu-ti impartasec punctul de vedere despre lume si viata.
   Eu nu pot sa traiesc gandindu-ma zi de zi, la ce imi ascund sau nu imi ascund oamenii din jurul meu. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare ne dam arama pe fata, cum se spune. Clauzele de confidentialitate nu sunt din start ceva rau, asa cum sugerezi tu in permanenta. Si tu ai propriile tale clauze de confidentialitate, atunci cand mergi la baie sau in dormitor de exemplu, sau cand discuti probleme familiale sau de servici, pe care nu cred ca le faci publice. Nimeni nu poate si nici nu trebuie sa-si traiasca viata ca intr-un acvariu in care toti ceilalti pot sa priveasca si sa asculte. Dumnezeu nu ne cere asa ceva. Fiecare creatura creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, are si trebuie sa aiba intimitatea ei, aprobata de Dumnezeul care oricum stie totul despre toti, dar care nu are indecenta de a ne cere sa facem totul la vedere, si sa nu ne acorde toata intimitatea de care noi toti avem nevoie, inclusiv Dumnezeu. Daca ar fi altfel, am face de toate oriunde, oricand, in magazine, in mijlocul strazii, la cinema, etc… de dragul transparentei totale, pentru ca nu avem nimic de ascuns nu-i asa? Familiile ar face orgii in toata regula, totul cu toti, la vedere, pentru ca nu avem nimic de ascuns. Am trai toti buluc, la gramada. Atunci am deveni animale, nu oameni. Numai animalele mananca, se reproduc si isi fac necesitatile fiziologice, oriunde si oricand, fara nicio jena.
   Danut.
   PS. Ai pierdut o excurise fabuloasa! Si stiu ce spun.

 3. Dragă Dănuț,

  Mulțumesc pentru frumoasele idei exprimate în comentariul de mai sus. Nu am pretenția să-mi împărtășești punctul meu de vedere despre lume și viață. Avem sisteme de valori și experiențe diferite care fac oricum diferența. Eu țin cont de acest aspect și ca atare nu văd nici un motiv de supărare. De gustibus non est disputandum. Sau?…

  Ideea de confidențialitate (de informații secrete dacă vrei), poate fi extinsă și-n domeniul privat cum foarte frumos ai scris mai sus. Totuși, dacă nu mă înșel, nu despre acest aspect discutam.

  Probabil că, în contextul existenței unei posibile inundații de informații secrete (confidențiale) n-ar trebui eludat și aspectul prin care te poți întreba ce se ascunde de fapt în făcătura asta cu pandemia ? Cu siguranță, avem o pandemie a minciunii fără echivoc. Se minte peste tot cu zâmbetul pe buze chiar și în numele lui Cristos. Cu siguranță avem de parcurs un scenariu ce ține de globalizarea minciunii. A apărut și ideea, devenită între timp realitate, de a divide din nou pentru a stăpâni. Deodată, a apărut și dușmanul format din antivacciniști. Din senin ura de rasă sau de clasă a fost înlocuită cu o nouă formă de ură globalizată. Unde va duce un astfel de scenariu ? La întărâtarea spiritelor ce caută „revenirea la normalitate” ? Normalitatea percepută de unii sau de alții aparține timpului trecut. Între timp a apărut „normala” botnița. Ea face acum parte integrantă din noua normalitate. Aer curat mon cher.

  Dănuț, știu că nu ești un naiv. Din acest motiv ți-am prezentat suspiciunea mea legată de faptul că se vede cu ochiul liber ce ne așteaptă.

  Îți readuc aminte un text:
  Apocalipsa 13:8 Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost înjunghiat.

  „Toți locuitorii pământului î se vor închina”, îți este clar mesajul Dănuț ?

  Întrebare: „Crezi că ai fost momit cu așa zisa revenire la normalitate dar nimeni nu ți-a precizat încă câte vaccinuri mai urmează să faci, probabil pe post de cobai ?” Îți este clar câte „mutații ale viruselului” mai ai de trăit ? Desigur ai dreptul să crezi ce vrei. Bâlbâiala cu unul dintre așa zisele vaccinuri care a blocat guvernul Germaniei nu-ți spune nimic ?

  Unde sunt munții de cadavre după ce stadioanele de fotbal au fost pline ochi cu spectatori în 2020 ?
  Dar infectații după cei 5000 de delegați la unul dintre recentele congrese ? Sunt toate doar date confidențiale ? Poate.

  Este, cum am amintit mai sus, dreptul tău să ai propriul sistem de valori, propria experiență, propriile tale convingeri. Încă mai ai acest drept. Nu se știe însă până când.

  Apoi, ce să vezi, din „senin” a căzut internetul la nivel global pentru câteva ore. Repetiție generală cumva ? Știu că nu ești un naiv. Eu încerc să văd cât mai realist posibil ce ne aduce viitorul plin de iubire pentru… rachete și bombele nucleare. Dacă ar fi să accept ideea de catastrofizare te întreb: „De ce caută unii și alții accesul la arma nucleară ? Din iubire reciprocă cumva ?

  Aspectul legat de proasta informare a cetățeanului chemat, de pildă, la vot fiindu-i ascunse date esențiale despre alesul căruia urmează să-i dea votul pentru a ști pe cine votează nu-l mai discut. Totul pleacă de la cine întocmește listele sau după ce criterii și cine numără voturile. Ai uitat că ai votat (dacă ai votat) un președinte pentru o noapte ? Apoi a venit numărătoarea voturilor din…
  Recent, nu s-a repetat chestia și la case mai mari ?

  Dănut dragă, nimic nou sub soare. Sau?…

  Complimente doamnei Carmen. Felicitări pentru cei 34 de ani împreună.

  Dragă Dănuț îți mulțumesc pentru atenție.

  Cu considerație,

  Sergiu Marius Popilian

  P.S. Ai auzit de BAB ? Ai un punct de vedere ?

  • Draga Sergiu,
   Ceea ce doar intuiam, s-a adeverit. Esti adeptul teoriilor constipatiei la creieri.
   OK, este dreptul tau. Nu am nicio problema cu asta, credeam doar ca boala nu este atat de avansata, dar m-am inselat, este cancer cu metastaze. Sa spui dupa 2 ani de pandemie ca virusul Covid 19 este o facatura, si ca nu au murit milioane de oameni in lume, peste 5 milioane de oameni au murit pana acum la nivel mondial, si 250.000.000 au fost deja bolnavi de Covid pana acum, si vii tu sa-mi spui ca totul este o minciuna a Ocultei, ei bine, trebuie sa ai scurtcircuite multe facute praf in creieri, ca sa ajungi la o asa concluzie aberanta, nu te supara. Ma refer in general la toti care cred si promoveaza aceste imbecilitati sinistre, dar si la tine. Mortii, daca te intrebi unde sunt, iti pot spune eu: in pamant, in cimitire, sau la crematorii, deveniti cenusa. A fi antivaccinist si antipandemie, dupa doi ani de zile in care Covid a facut si face ravagii, frizeaza nebunia deja, si este exemplul cel mai clar ca omenirea isi pierde mintitle si ratiunea sub puterea Satanei. Da, in vremuri de pandemie cu o boala contagioasa, „botnita” cum ii spui tu, este un ajutor care iti salveaza sanatatea sau viata, nu o lipsire de libertate asa cum urla toti dezacsatii planetei. Chirurgii opereaza cu „botnita”, oare de ce? De ce nu respira ei direct in operatia pacientului? Ii pune Oculta sa faca asta, sa poarte masca chirurgicala, sau ratiunea de a nu face rau celui operat?! Sa stii ca eu iubesc „botnita”, o port cu mare placere, si imi da un sentiment profund de protectie, asa cum mi-a dat si vaccinul anti Covid 19 pe care l-am facut fara nicio problema. Si DA, „botnita” reprezinta si aer curat mon cher! In Asia, de ani buni inainte de pandemia de Covid 19, se purta „botnita” impotriva poluarii, oamenii protejandu-si astfel sanatatea in marile aglomerari urbane gen Tokyo, Hong-Kong, etc.
   Da, vaccinurile se fac in mai multe feluri, unele tin o viata, iar altele trebuiesc facute anual, ca cele antigirpale, care-i problema? Raspuns: niciuna, dar cand iti ia Dracu’ mintile, vezi numai conspiratii peste tot. Sergiule, nu esti cobai daca apelezi la medicina si la medicamente. Ideea asta ca esti cobai daca vrei sa-ti protejezi viata si sanatatea apeland la medicina si la medicamente, exista doar in capul oligofrenilor retardati. Fara suparare! Toti medicii pe care ii cunosc eu si imi sunt amici, sunt vaccinati, si nu sunt putini, si sunt de diferite specialitati: stomatologi, chirurgi, generalisti, anestezisti, etc.
   Unde sunt muntii de cadavre dupa ce stadioanele au fost iar deschise? Nu mai trebuiau sa fie munti de cadavre, pentru ca lumea era deja vaccinata si intra pe stadion doar in anumite conditii, ca vaccinat, trecut prin boala sau testat, asa ca nu aveau de unde sa mai apara muntii de care vorbesti tu.
   Dupa congresul PNL cu cei 5000 de oameni imbulziti la Romexpo, si dupa marsurile oligofrenilor antivaccinisti, rata de infectare a explodat in Bucuresti. Multi idioti din randul celor de la partidul fascist legionar AUR, au murit de Covid dupa manifestatiile din Bucuresti, citeste presa si ai sa vezi ca acesta este adevarul. L-a durut pe Covid direct in cur, ca ei, antivaccinistii, nu poarta masca, il contesta, si nu cred in el. I-a omorat Covidul in doua saptamani, pe multi din retardatii care contestau pe strazi pandemia, botnita, vaccinurile, etc.
   Ca seamana ceea ce se intampla acum cu ceea ce va fi la semnul fiarei, da, seamana, dar nu rasara, pentru ca atunci va fi alta situatie, va trebui sa primesti un semn al sistemului, nu un vaccin. Este o mare diferenta. Atunci, daca nu vei primi semnul sistemului satanic, dupa o vreme, vei fi ucis de sistem, acum te ucizi singur, te ucide Covidul, nu te ucide sistemul cu nimic. Dimpotriva, sistemul vrea sa-ti protejeze si sa-ti salveze viata, este o diferenta enorma dintre ce va fi la semnul Fiarei 666, si ce este acum, cu vaccinarea anti Covid. Da, seamana, dar nu rasare.
   Armele nucleare sunt niste arme ca orice alta arma inventata de om, pentru aparare sau pentru agresiune, cu singura diferenta ca pana acum, armele nucleare sunt cele mai puternice arme inventate de om. Atat. In rest, gandirea din spatele lor este aceeasi ca si gandirea celui care a facut sabia, arcul cu sageti, pistolul sau pusca, tunul sau submarinele, avioanele militare sau rachetele de croaziera.
   Sa crezi ca Trump este omul lui Dumnezeu, este tampenia suprema!
   Este foarte interesant si urmatorul aspect, cei care nu inteleg lumea in care traiesc, si se lasa prostiti de Dracu’ crezand ca sunt toba de inteligenta si de desteptaciune, nu pot intelege nici Evanghelia, si nici pe Dumnezeu. Dracu’ le imbarliga mintile in asa un hal, ca nici ei nu mai pot sa iasa din labirintul tuturor minciunilor si prostiilor in care cred, fiind prostiti de Dracu’.
   Multumesc pentru urari.
   Nu stiu nimic de BAB, si nici nu cred ca ma intereseaza asa ceva. Ce poate sa fie decat aceeasi Marie cu alta palarie. Mie Dumnezeu imi este de ajuns, nu-mi mai trebuiesc si biserci omenesti in care niste prosti, prostesc alti prosti. Am Biblia, Duhul lui Hristos, si imi sunt de ajuns.
   Sper ca poti sa induri acest comentariu verde-n fata. Eu nu sunt ipocrit, spun si scriu exact ce gandesc.
   Danut

 4. Dragă Dănuț,

  Înainte de toate, apreciez onestitatea și autenticitatea opiniilor tale. Apoi, te invit, dacă vrei, să lămurim câteva aspecte, pentru ca lectura ulterioară a opiniilor mele să devină un pic mai accesibilă ție și potențialilor tăi prieteni cititori.
  În primul rând, dacă se poate, hai să clarificăm modul de desfășurare al dialogului nostru sub aspectul elementarei bune-cuviințe.

  Atenție, reține că nu dau lecții nimănui, n-am această calitate ci doar îmi exprim, de la caz la caz, o părere sau îmi exercit eventual un drept la replică.

  Delictul de a avea o opinie este doar un zvon ? Dar chestia cu: „Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare, comentariul va fi vizibil după ce este aprobat”, este, mon cher, doar un nevinovat criteriu de selecție, aprobarea în sine numindu-se cumva cenzură ? Scuză-mi suspiciunea.

  Conform definiției din dicționarului explicativ al limbii române, „buna-cuviință” înseamnă și purtare cuviincioasă dar și politețe.

  Cineva povestea mai demult următoarele: „Un filozof, care pe lângă filozof mai era – se vede treaba – şi un hâtru bun de glume, a spus cândva: „ Dacă pe lume n-ar fi politeţe, oamenii nu ar veni în contact între dânşii, decât pentru a se lua de păr.”
  S-ar părea că agresiva afirmație a filozofului nostru, constituie un neadevăr. Totuşi, nimic mai adevărat. Şi o vom demonstra îndată. Căci, ce e politeţea în fond? E delicateţea care ne învaţă a ne disciplina apucăturile în aşa fel, încât să ştim a păstra până în cele mai mici amănunte respectul aproapelui; e acel for interior care ne îndeamnă a face ceia ce ne e îngăduit, oprindu-ne de a face ceia ce nu ne e îngăduit; e complexul acelor concesii reciproce – aproape spontane – atât de indispensabile bunelor raporturi sociale; e, într-un cuvânt, arta care ne învaţă a ne purta în toate împrejurările, după toate regulile unei desăvârşite urbanităţi. Lipsit de aceste preocupări civilizate, omul devine o brută, care, nepăsătoare pentru tot ce se petrece în jurul său, îşi face loc cu coatele în viaţă, îmbrâncindu-l pe cel ce-i stă în cale. Ori, de aci până la … păruială, cât mai rămâne oare ?… Ceea ce era de demonstrat ! ”

  În sensul celor de mai sus, portretul unui om lipsit de politețe, de exemplu, ar putea arăta, după unele surse, în felul următor: „cel cu o falsă bună-cuviință, care invocă în mod obsesiv ideea de respect dar care golește de conținut conceptul în sine, fiind vicios, este lipsit de orice podoabă lăuntrică; dar voind să-i înșele pe ceilalți, se îmbracă necuviincios cu haina bunei-cuviințe, pentru a-și ascunde goliciunea urâțeniei; viclenia este trăsătura lui principală; este nesincer, iar căile îi sunt strâmbe; lucrează în ascuns viclenia. Simulează seriozitatea, schimbându-și trăsăturile feței și arată o seninătate fățarnică pentru a ascunde tulburarea sufletului său jalnic. Privirea îi este șireată, nestatornică și curioasă, sprâncenele îi sunt lăsate, mersul lent, mișcările greoaie. Se îmbracă în haine modeste și se preface a avea un cuget smerit, în timp ce este mai îngâmfat decât toți oamenii; cel care mimează buna-cuviință ajunge să fie urât de toți.”

  Îmi place să cred că, noțiunea de bună-cuviință nu este pentru tine un simplu concept, golit de sens, un simplu cuvânt fără valoare. Sper ca și noțiunii de respect (prețuire, venerație) să i se recunoască nevoia de a face parte integrantă din buna-cuviință.

  Cu ceva timp în urmă s-a mai spus: „Când vă adresați unui om, amintiți-vă că nu vorbiți unei făpturi logice; vorbiți unei făpturi emotive, unei creaturi zbârlite de preveniri și mișcate de orgoliul ei și de amorul ei propriu.
  Critica este o scânteie primejdioasă, o scânteie ce poate pricinui o explozie în pulberăria vanității.”

  Hai acum să lămurim, dacă vrei, și chestia cu intuiția, acea mică voce interioară numită și inspirație, fler în afaceri sau „timing” în sporturi, al șaselea simț, clarviziune, presentiment, premoniție sau ceea ce se numește „a avea instincte bune”.

  Conform dicționarului explicativ al limbii române, „intuiție” înseamnă și capacitatea conștiinței de a percepe esența unui fenomen în mod spontan, fără a se servi de raționamente.

  Întrebare: „Poți să mă ajuți să înțeleg modul în care percepi tu esența unui fenomen fără a te servi de raționamente ?”

  Ok, ok, mă doare fix în plachiuri de părerea ta, ai putea fi tentat să zici. Și-ai avea perfectă dreptate! Avem, repet, sisteme de valori și experiențe unice, deci și percepții diferite, fapt ce nu poate (teoretic) supăra pe nimeni.

  Apoi, intuiția mea îmi spune că ar trebui să lămurim și ce e o „făcătură”, acest concept, din câte costat ți-a provocat o ușoară iritare. Te rog să mă scuzi.

  Pentru a defini acest concept apelez din nou la dicționarului explicativ al limbii române, unde se spune că „făcătură” înseamnă și plastografie, fals în acte.

  Anul acesta, trecând prin boală, am constatat existența acestui virus Covid 19. Este un virus real dar, a scăpat cumva de sub control ? Sau este vorba despre un eventual test de eficiență a unei noi arme biologice ? Deci, virusul nu-l pot nega. Originea lui însă este scrisă doar în stele și-n rapoartele confidențiale. Până aici, nimic nou sub soare. Mă surprinde totuși maniera în care îmi răstălmăcești cuvintele. De pildă, sugerezi că aș fi spus, te citez: „Covid 19 este o făcătură ? Am spus eu așa ceva ? Sau a fost doar concluzia ta, după ce te-ai grăbit să scoți din cotext cele afirmate de mine în comentariul meu ? Ești dechis și sincer, verde-n față după cum pretinzi ? Poate, dacă nu mă înșeală intuiția, însă în modul în care chiar îți place să jonglezi cu cuvintele, am îndoieli. De aici probabil și chestia cu: „adio și-un praz verde. Sau ?…

  Ca să lămurim și acest aspect, am vrut să spun că făcătura asta cu pandemia înseamnă, în opinia mea, că nu au fost excluse ci chiar sunt și azi posibile, de exemplu, multe falsuri trecute în certificatele de deces. Este posibil a găsi drept cauză a decesului unei persoane doar acest Covid ? În ce condiții ar fi posibil de acceptat o astfel de minciună ? De ce au fost interzise, la un moment dat, autopsiile pe întregul mapamond ? Este doar un simplu zvon lansat de diversele interese sau doar bâlbâielile de început ? La ce servește, repet, această minciună ? Despre eventualele comorbidități nu se mai precizează nimic ? Dar cei ce au murit în accidente de mașină tot de Covid au fost loviți ? Dar despre cei care aveau boli incurabile și nu aveau acces în spitale sunt tot simple zvonuri ? Poate. Minciuna este la loc de cinste în această împărăție mondială a lui Lucifer.

  De ce aspectul privind masca de protecție (botnița) te trimite neapărat la Oculta ? Crezi că există așa ceva ? Poate este doar o teorie a conspirației. Este dreptul tău să crezi ce vrei, nu-i așa ? Dar, de ce invoci Oculta când ești convins că este doar o conspirație inspirată de Lucifer și nicidecum adevărul ? Excluzi din ștart astfel de ipoteze ? Vrei să le numești simple speculații ? Alegerea încă îți aparține.

  Chestia cu „botnița” privită ca ajutor care îți salvează sănătatea mă face să-ți spun că ai umor. Mă întreb: „Dacă deja de 2 ani se poartă masca la nivel mondial de ce se mai îmbolnăvesc oamenii ?” Să nu te superi că pun astfel de întrebări, am și eu dreptul la momentele mele de stupiditate, nu-i așa ?
  Și apoi purtatul obligatoriu prin lege al măștii te duce cu gândul la vechea normalitate ? Din câte știu, doar în acest context al vechii normalități am pomenit de botniță. Spuneam, citez: Normalitatea percepută de unii sau de alții aparține timpului trecut. Între timp a apărut „normala” botniță. Mai poți vorbi de revenirea la normalitatea de acum 5 sau 10 ani în care mergeai liber pe stradă fără mască ? Aștepți revenirea la normalitatea raiului când ești încă rob al împărăției dra-cului ? Crezi că, acest fost înger de lumină numit Lucifer, nu te mai poate încă amăgi ? Oare, nu cumva tocmai îngânfarea l-a orbit pe Lucifer ? Ce zici, asistăm azi la o pandemie de îngânfare în paralel cu pandemia de minciună ?

  Luca 18:
  10 Doi oameni s-au suit la Templu să se roage; unul era Fariseu, şi altul vameş.

  11 Fariseul sta în picioare, şi a început să se roage în sine astfel: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari sau chi-ar ca vameşul acesta.
  12 Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.

  13 Vameşul sta departe, şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer; ci se bă-tea în piept, şi zicea: Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!

  14 Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a pogorât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi oricine se smereşte, va fi înălţat.

  2 Tesaloniceni 2:
  7 Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.

  8 Şi atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu sufla-rea gurii Sale, şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.

  9 Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,

  10 şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi.

  11 Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:

  12 pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi.

  Chestia cu aerul curat obținut prin purtarea botniței, mon cher, ar putea fi un subiect de discutat serios. De pildă, de ce sunt atâtea modele de măști ? Se obțin mai multe calități de aer ? Unul mai curat ca altul ? Și cu rămășița de aer „curat” rezultat din expirație ce faci ? Se elimină automat prin masca de tip X sau Y ? Sau, vrem să facem neapărat profit, cu orice preț, din absolut orice pe spinarea oricui ? Sau, pentru același profit, mă obligă statul prin lege ca neapărat să mă vaccinez ? Suntem mai nou într-un nou lagăr, de data aceasta mondial ? Dar despre recesiunea mondială nu trebuie știut nimic ? Nu trebuie întrebați cei ce au creat această criză artificială ? Dar petrolierele încărcate de ce nu sunt descărcate ? Ca să umblăm la prețul benzinei și în final la prețul pâinii ? Totul trebuie ascuns sub preș pentru ca ființa umană să rămână în ceață, nu-i așa ?
  Chestia cu vaccinul și retardații mă depășește. Este prea subtilă pentru nivelul meu de înțelegere. Ca atare nu comentez.

  Totuși, dacă vrei să excluzi din ștart asemenea crize artificiale ai acest drept asigurat…

  Cu considerație

  Sergiu Marius Popilian

  • Sergiu draga, tu vezi constipatii peste tot! „Comentariul asteapta moderare”, nu este o cenzura, ci este usa prin care am dreptul sa te primesc in casa mea, sau nu. Tu stai cu usa deschisa la casa tot timpul, fara incuietori? Nu cred. Nici Dumnezeu nu va primi pe oricine in Imparatia Lui, ci doar pe cei care vor sa faca voia Lui. Deci… lasa-ma te rog cu aberatiile acestea, mon cher! Nu ti-a cenzurat nimeni nimic, nici tie, si nici altora care m-au injurat pe bune si la greu. Eu tin la tavaleala. In alta ordine de idei, nu am sa stau la discutii puerile despre redefinirea sau definirea nu stiu caror cuvinte sau sensuri care te obsedeaza pe tine in chip bolnavicios. Este pierdere de vreme. Lucrurile sunt definite de mult, si trebuiesc doar intelese asa cum trebuie, ori eu pot sa fac asta, daca tu nu poti, este doar problema ta, nu si a mea. Politetea inseamna sa fii ipocrit? Eu nu cred asta. Politetea inseamna sa-i spui prostului ca este destept si viceversa? Nu cumpar! Discutiile despre virusul Covid, cu oameni ca tine sunt complet inutile. Orice argument asi aduce eu, tu vei veni cu alte imbecilitati, si alte idiotenii, si alte tampenii, si uite asa va fi si este un cerc vicios, o poveste fara sfarsit. Nu pun botu’, asta ca sa ma exprim academic, asa cum iti place tie. Nu o sa ma las dus in lumea abisurilor abisale ale prostiei, oligofreniei si retardului uman, acolo unde prostii amusineaza cu nesat tot felul de basini putrezite, coclite si urat mirositoare, trase din batranele si zbarcitele cururi de draci, intru prostirea prostilor planetei pamant.
   Apropo, mastile se fac de diferite tipuri, texturi, forme, materiale, cu supape sau fara, pentru ca lumea vrea sa inventeze ceva cat mai bun care sa protejeze cat mai bine, dar idiotii oligofreni ai planetei, vad in ORICE, o constipatie, pardon, o conspiratie, ceva abscons, o basina satanica care trebuie mirosita imediat, analizata, si basita imediat mai departe, in lumea oligofrenilor retardati ai planetei.
   In final, tu stai draga Sergiule, si pune-ti cate intrebari vrei, despre ce vrei, despre Covid, despre economie, despre constipatii planetare, dar nu cu mine. Daca vrei sa vorbim pe ceea ce scriu eu pe acest blog, bine, daca nu, nu. Subiectele propuse de tine, nu ma intereseaza absolut deloc. Nu-mi incarc zilnic mintea cu cacat satanic, conspirationisto-religios. Nu amusinez basinile dracilor si ale prostilor acestei planete, am ceva mult mai bun de facut: sa ma bucur de viata, sa-mi iau o sticla de vin bun, sa calatoresc, sa mananc ce-mi place, sa citesc, sa vad un film, si asa mai departe, nu sa stau in cloaca retardatilor mondiali, care vad numai constipatii din cacaturi de draci, peste tot.
   Am un post pe blog, pe care ti-l recomanad ca sa-l citesti, daca nu cumva ai facut-o: „Retardatii si Oculta”. Acolo imi spun parerea despre aceasta problema „spinoasa” doar pentru prostii planetei, nu si pentru oamenii normali la cap.
   In rest, sa auzim de bine. Poti sa comentezi orice in legatura cu subiectele de pe acest blog, daca vrei, dar nu despre teoriile constipatiilor, si de tot ceea ce basesc mintile oligofrenilor acestei planete.

   Danut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s