Religie

Motto: „Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” (Apocalipsa)

Probabil ca printre cititorii acestui blog, sunt si oameni care nu stiu sa se descurce foarte bine prin bloguri, adica nu stiu sa cotrobaie prin toate maruntaiele unui blog, pana in cele mai “tainice” unghere ale lui, pentru a gasi ceea ce ii intereseaza. Pentru ca cele mai accesate articole ale acestui blog sunt cele pe teme religioase, asa cum mi-am si dorit, am sa postez si aici, pe aceasta pagina, toate link-urile postarilor care trateaza teme religioase, adica toate link-urile pe care le gasiti la categoria „Religie” a blogului. Asta pentru a putea fi accesate rapid si usor de oricine, chiar si de cei mai putini initiati, de aceea am deschis aceasta pagina a blogului. Eu cred cu tarie ca Dumnezeu este subiectul numarul unu al umanitatii, si ca nicio alta tema sau subiect nu a fost, nu este, si nu va fi mai important ca acesta. Este esenta a tot si a toate. Va asigur ca veti gasi in aceste articole, o alta imagine a lui Dumnezeu, alta decat cea cu care ati fost si sunteti obisnuiti, sau ati fost invatati de catre biserica dumneavoastra, de catre societate, sau de traditiile si de basmele omenesti. Sa nu va socati, si sa nu va speriati. Cercetati toate lucrurile, si pastrati ce este bun, asa ne spune si ne invata Dumnezeu. Eu cred ca aceasta este imaginea reala si adevarata a Viului Dumnezeu, asa cum este ea prezentata in Evanghelia Vesnica a Tatalui si a Fiului Sau, si nu cea propovaduita de „crestinismul” actual, „Crestinismul SRL”, crestinismul apostaziat, crestinismul institutionalizat, biruit de Satana. Adevaratul crestinism nu poate sa fie biruit, si nu va fi biruit niciodata, pentru ca Hristos a invins pentru totdeauna minciunile Satanei, si pe Satana. Isus a invins Iadul in care noi traim. Am certitudinea ca nu sunt singurul care gandeste asa despre Viul Dumnezeu, dar nici multi nu prea sunt. Doar o ramasita va imbratisa adevarul despre Viul Dumnezeu, asa cum spune Biblia, restul, adica majoritatea oamenilor, gloata, masele, lumea, boboarele, populimea, vor face exact asa cum au facut si majoritatea evreilor dupa Isus Hristos, vor ramane tot la ale lor, vor ramane cu Satana. Va doresc din toata inima si din tot sufletul, sa faceti parte din ramasita aceea. Nu este greu deloc. Dati doar un simplu click pe orice titlu de pe aceasta pagina, si veti ajunge direct la articolul care va intereseaza, veti ajunge direct la Viul Dumnezeu, nu la oameni, nu la biserici. Va urez succes si lectura placuta! Il veti descoperi in aceste articole pe Viul Dumnezeu, pe cel adevarat, pe Dumnezeul Bibliei, pe acel unic „Eu sunt cel ce sunt!”, si nimic altceva. Dumnezeu iubeste adevarul, nu basmele.

4 gânduri despre „Religie

 1. Stimate Domnule Danut, am lecturat cu placere multe din studiile dvs, expuse spre citire, in rubrica pe care ati deschis-o pe internet.. Am admirat franchetea si derularea pe linie dreapta a concluzilor dvs. in probleme diverse, inclusiv cele religioase.. Va caracterizeaza pasirea pe carari scurte, care duc la esenta unei probleme, comparativ cu alti exegeti, care ocolesc inutil, obositor, si prelungit punerea degetului aratator pe „margaritarul de mare pret”… al subiectului in discutie..
  Am citit chiar astazi lectura dvs. in legatura cu „Pomul vietii”.. si am aderat total la interpretarea pe care ati facut-o.. Si la ideia statutului de muritori al omului recuperat in Noul Paradis, care va primi „nemurirea conditionata”, si reaparitia necesara in acest sens a „pomului vietii”… Multi cercetatori, uita ca vesnicia, va fi un dar din partea lui Dumnezeu(prelungit la infinit), si nu o caracteristica a intrinsecului nostru uman rascumparat… Numai Dumnezeirea are in sine, nemurirea.
  Si mie imi place sa ma delectez cu pasaje biblice si sa le inteleg aplicatia la data scrierii lor si apoi la viata noastra cotidiana si in final la „mantuirea”t noastra… M-au fascinat partile profetice din Daniel si Apocalipsa.. Ceva extraordinar sa afli cum planurile Creiatorului Universului sau implinit cu idivizi, si in special cu natiuni si imperii..
  Imi pare rau ca nu am mers pe o rectilinie, asa cum am invatat de la dvs. si sa-mi prezint, scurt si de la inceput, dorinta pe care v-o adresez sub forma de intrebare.. Am vrut numai sa va conving ca nu veti irosi timpul cu o persoana neinteresata in enigmele si formele de interpretare cat mai fidele scopului pentru care aceasta carte (Biblia) a fost scrisa sub inspiratie si a supravietuit mii de ani…
  Ce parerea aveti si ce sfat imi dati in privinta zile de odihna, ziua a 7-a, din porunca a 4-a, zi sfiintita si binecuvantata de Dumnezeu? Am gasit texte clare in VT si in NT, si usor interpretabile si foarte justificabile pentru respectarea acestei zile ca zi speciala de odihna si un semn distinctiv intre Dumnezeu si cei care tin respecta aceasta porunca, aparuta chiar inaintea Legii gravate de degetul Sau si oferite lui Moise, la cratiunea planetei noastre.. Situ ca pe aceast linie si pe aceasta intelegere merg Adventistii de Ziua a Saptea? Au ei adevarul in aceasta problema?
  Domnule Danut, ajuta-ti-ma in aceasta optiune.. Este buna, este dreapta si biblica sau nu?
  Va multumesc pentru timpul alocat raspunsului.. Puteti fi cat se poate de scurt si direct..
  Cu stima,
  Mihai

  • Domnule Mihai,
   am scris deja pe blog, in doua episoade, despre acest subiect: SABATUL. Cele doua episoade se nunesc „Despre Sabat”.
   Le-ati citit ? Daca nu le-ti citit, am sa va rog sa le cititi si apoi mai discutam ceea ce mai doriti sa discutam, iar daca le-ati citit, ce anume mai vreti sa stiti in plus ?
   Cu respect,

  • Mult respect, dle Mihai…
   Va pot spune ca si eu, ca si dvs, m-am confruntat foarte mult cu intelegerea acestui delicat subiect – Sabatul; insa, dupa multe luni de „cautare”, cred ca Dumnezeu mi-a raspuns, iar o parte importanta a acestui raspuns sta in corelarea urmatoarelor doua versete:
   1 – „Caci in sase zile A FACUT DOMNUL CERURILE, PAMANTUL SI MAREA, SI TOT CE ESTE IN ELE, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.” (Exod.20:11)
   2 – „El zicea cu glas tare: „Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce A FACUT CERUL SI PAMANTUL, mMAREA SI IZVOARELE APELOR!” (Apoc.14:7)

   Pentru a intelege cat mai bine „mesajul” pe care am dorit sa vi-l transmit prin acele doua versete de mai sus, am folosit intentionat acele majuscule…

   Cu respect, Roro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s